Genre: Animatie / Avontuur
Alternatieve titels: Het Magische Zwaard: Op Zoek naar Camelot / The Magic Sword
Geregisseerd door: Frederik Du Chau
Met onder meer: Jessalyn Gilsig, Pierce Brosnan en Gary Oldman
IMDb beoordeling: 6,3 (18.593)
Releasedatum: 25 juni 1998
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Quest for Camelot
"Share The Adventure, Laughter and Song In a Land Where Magic Was Born And Where Wizards , Knights and Dragons Still Live."
Het pittige tienermeisje Kayley beantwoordt de lokroep van het avontuur wanneer de boosaardige ridder Ruber het legendarische zwaard Excalibur van Koning Arthur steelt. Met de hulp van Garrett, een blinde schidknaap, begint Kayley aan een zoektocht om het zwaard te heroveren en haar geliefde koninkrijk van de ondergang te redden. Op hun tocht ontmoeten de twee een vreemd schepsel: Devon & Cornwall. Met z'n allen gaan ze op zoek naar het zwaard en moeten ze op hun weg heel wat gevaren ondergaan.
Kayley (stemrol)
Juliana (stemrol)
Juliana (singing stemrol)
King Arthur (stemrol)
TVGids
K*T liedjes saaie personages . Alleen die draak zorgt nog wel voor de nodige humor. ** sterren
de drama is slecht, maar de humor en ruber zijn nog wel leuk. 3,5*
Angrod_Pallanén
Ongelovelijk dat ik hier nog niet op heb gestemd. Was samen met 'Anastasia' en 'Duimelijntje' mijn favoriete niet-Disney tekenfilm.
Het verhaal is een erg leuke variant op het verhaal van King Arthur en Excalibur. Met leuke wendingen en fijne bijpersonages is 'Het Magische Zwaard' een goede animatiefilm, met een leuke slechterik en een leuk einde. Zeker de moeite waard en mooi getekend. Alleen de Nederlandse stemmen zijn verschrikkelijk. Verder een topper uit de Warner Bros Animatie studio's.
4.0
Pieter Montana
4.0
Volledig mee eens. Deze zou gerust naast de betere Disney's kunnen staan. Die 2 draken
-Ik zit al 500 jaar aan jou vast!
-Nee maar, je kan al tellen!
Yphygenia
Ik ben echt dól op deze film, zolang ik me kan herrineren al zelfs.
Leuke muziek, leuk getekend, en leuke humor!
4,5
film_kaza
De laatste keer dat ik hem zag was ik ongeveer 8. Maar de liedjes, (veel) grapjes, verhaal kende ik allemaal gewoon nog. Ik had me gisteren gewoon evenveel vermaakt als toen ik kind was. Die 3,5 gaf ik omdat ik dacht dat ik het nu wel minder zou vinden, maar dat blijkt dus niet zo. De film heeft iets aantrekelijks waardoor ik het graag wil zien. Misschien herkijk ik hem wel in minder dan 2 weken.
Ok niet ieder liedje was geweldig, maar somige heb ik nu al een tijdje in mijn hoofd gehad.
Ruber is nu een van mijn favorieten Bad-Guys geworden. Gewoon een gespierde, zwart & rood middeleeuws gekleden man met lef. Als de draken komen ramt hij ze gewoon met ze bloten handen weg.
Ruber zei ook iets waar ik erg hard om moest lachen. (Bij het begin van zijn eerste liedje)
-Ik heb genoeg van al die vrede en.. STILTE!! Gevoel voor humor! Daar hou ik nou echt van!
Verhoog hem naar 4 sterren. En het is inderdaad mooi getekend. Niet manga of cartoon of zoiets.
4 sterren!
Wassup !
Zo'n laag gemiddelde voor deze film !!! Kan het amper geloven . Laat je niet afschrikken van het gemiddelde want deze film heeft goede humor, goed inneengestoken ook. Echt 1 van de meest onderschatte animatiefilms. Echt jammer van het gemiddelde . 4**** !!! (begrijp mij niet verkeerd dit is mijn mening)
jester
Aardige film, maar een beetje teveel liedjes naar mijn smaak. Voorlopig 3 sterren, maar dat zou nog kunnen stijgen.
film_kaza
Verhoogd naar 4,5. Heb deze 50 keer gezien en nog steeds blijft het goed. Nog nooit een film zovaak kunnen kijken, dat een klein duwtje erbij verdiend. Daarnaast is deze naar mijn mening ook erg ondergewaardeerd... Het heeft erg mooie liedjes (Vaders Vlucht, Één Dracht Maakt Macht bvb), goede personages (2-koppige draak, Ruber en Garret bvb) en het is getekend. Kan het vergelijken met het niveau van Disney. Alleen wat hier slecht aan is is dat het vooral voor de jonge kijker is (dan vast ook de reden is van het lagen gemiddelde). Disney daarintegen weet ook volwassenen te amusemeren.
film_kaza
Yes! Het gemiddelde is boven de 3 gekomen, geen 2,57 meer ! Wat deze ook verdiend.
film_kaza
Vandaag de originele versie in bezit gekregen.
Zoals verwacht is dit een film waarvan de Nederlandse versie stukken beter is als originele. Hoe alles is ingesproken, verschilt enorm. Het grootste verschil was nog wel Ruber.
Marc Meersman, de Nederlandse stem voor Ruber is één van mijn all-time favorieten prestaties op voice-acting gebied. Alleenal hoe hij "Zilveren Vleugels.." zegt, maakt miij keer op keer aan het lachen. De brute klank van zijn stem maakt hem humoristisch en een dreiging. Terwijl Gary Oldman dat niet heeft. Bij hem klinkt Ruber totaal anders, en niet zo speciaal.
Wat in de originele duidelijk wel beter was als de Nederlandse is het liedje "The Prayer" gezongen door Celine Dion. Celine heeft zo'n prachtige stem, dat zelfs stomme liedjes mooi kunnen worden.
Tja originele zou ik 3,5 geven. Nederlandse een twijvelachtige 4,5*. MMhhh..... de 4,5 blijft
Lovebreeze
geweldige film,
een van de weinige niet-disney films waarvan de titel me bijbleef (waardoor het dus gemakkelijker was om hem op te sporen)
mooi getekend, leuke personages en mooie liedjes
kortom
Vanitas
Zeker ondergewaardeerd, maar het is geen superfilm wat ik vaak wel bij Disney heb.
Toch wel een aardig verhaal, niet super getekend maar wel netjes gedaan. Zit wel leuke humor in en ook de liedjes zijn aardig. Vind de Nederlandse versie beter dan de Engelse en wat ik vooral een pluspunt vind is dat er niet echt een motto in zit, terwijl het wel een 'helden'verhaal is.
Goed gedaan!
kayleeeeeeeey
eindelijk in de hoofdrol:P
iemand die ook kayley heet:D
haha
ik vind deze film echt iets om te verfilmen als een personage film.
Echt super leuke film! ik heb hem vroeger heel vaak gekeken toen ik ong 8/9 jaar was, en laatst weer eens.
Ik vind het nog steeds een leuke film... je word er eigenlijk niet te oud voor, want m'n vader keek ook gewoon mee.
dus mensen zeik niet en anders geef geen reactie;)
xje
film_kaza
Zoals gezecht vond ik de originele versie zwaar tegenvallen tegenover de Nederlandse. Zojuist heb ik het Magische Zwaard: Op Zoek Naar Camelot voor de 5e keer in 1 jaar gezien, wat voor mij heel veel is.
Erg ondergewaardeerd. Om te beginnen met de liedjes. Ik heb zelden films gezien die zoveel steengoeie liedjes bevat. Mijn Vaders Vlucht, Treed Dat Brengt Kracht, Ik Ben Alleen, Moeders Hoop, Hier in de Nacht en natuurlijk Als Ik Jou Maar Niet Had
Daarnaast is de gecomponeerde muziek ook goed. Sluit mooi aan bij de film.
De animatie is ook goed. Wel is het zo dat als je de film op pauze zet je soms de raarste gezichten kunt zien. Maar eenmaal de frames achter elkaar geplakt zoet het er goed uit.
De film zit boordevol goeie humor, goeie personages, steengoeie liedjes en de weergaloze voice-acting presentatie van Marc Meersman die Ruber inspreekt Hij is dondersgoed, veel beter als Gary Oldman.
Dit is mijn meest geziende film en één van mijn favorieten animatiefilms. Krijgt een dikke 4,5*!
Lennert
Matigjes.
In het Nederlands mis je sowieso al de stemmen van twee Monty Python leden, maar ik betwijfel of zij de clichematige dialogen, liedjes en het verhaal zouden kunnen doen vergeten. Matige characterontwikkeling kan ik over het algemeen nog wel vergeven bij dit soort films, maar hier was het wel heel standaard.
Goed, de animaties waren redelijk en de film was al met al toch onderhoudend.
film_kaza
Nostalgia Critic gaat dit aanstaande woensdag reviewen. Helaas..... hij gaat het waarschijnelijk helemaal afzeiken, maar ik ben gewoon te benieuwd wat ie gaat zeggen. Het is vooral vreselijk om al die kritiek comments op Thatguywiththeglasses te lezen. Serieus elke comment stond dat ze medelij met hem hadden dat ie dit moet reviewen. Kom op jonge. We hebben het over Quest for Camelot. Deze film is awesome en verdiend al die afzeiking niet alsof het en flop film is. Als ze dit allemaal slecht vinden moeten ze wat beter opletten.
Flipman (redacteur)
The Critic heeft inderdaad gesproken. Als kind zou ik wellicht van deze film hebben genoten maar als ik op the Critic af kan gaan zou ik het nu een afschuwelijk stuk tijdverspilling vinden. Film Kaza, ik ben erg benieuwd wat je van de review vindt.
Flipman (redacteur)
Dazzling
G-E-W-E-L-D-I-G-E film! Ik heb hem al sinds 1998 en het blijft een van mijn favorieten. In het Engels wil ik hem graag zien om te vergelijken. Ik blijf in een deuk liggen als ik de film zie echt een topper! En idd Devon en Cornwall zijn geniaal met heerlijke opmerkingen.
Divoboy
Hele mooie leuke film waar ook humor en emotie in zit. Een van mijn favoriete niet-disney tekenfilms. 3.5*
baspls
Nou, ik dacht eerst dat Anastacia een Disney rip-off was maar dit slaat alles, hoor. Ik denk juist dat Doug goed heeft opgelet en dat geen lading zeik groot genoeg is.
Vind ik ook. Er word hier veel te veel in gezongen en de animatie is verschrikkelijk slecht. zelfs de tekenstijl bevalt me niet. De poster is getekend door John Alvin wat een schande is als je nagaat dat hij ook de posters van The Empire Strikes Back, Willow en The Lord of The Rings heeft gemaakt. In mijn herinnering was dit een hele goede film maar na drie seconden herzien wist ik dat er geen reed meer aan was.
baspls
Oké ik vond het ook niet leuk dat die lui van Nostalgia Ctritic mijn favoriete film The Black Cauldron zo afzeikte. ze hadden geen goed woord over voor Taran. maar ja deze film is iets heel anders. het is niet eens nostalgie want dit is gewoon computeranimatie.
alexspyforever
Om eerlijk te zijn vond ik het maar een zwakke prent. Een vrouwelijk hoofdpersonage bekomt me meestal wel goed, maar dit was me allemaal een beetje te flauw verhaal. Ik kan me zelfs niet meer eens goed herinneren waar het over ging. Ja, de draak zorgde wel voor the comic relief, maar het was te weinig om deze "draak" van een film te redden. En de blinde held, een karakter waar je medelijden mee zou moeten hebben, die wou ik al heel snel een trap onder zijn *beep* verkopen. Wat een arrogante eikel! Alleen voor het fantasy gehalte en de griffon die ik best wel knap vond geef ik het niet nog een lagere score.
alexspyforever
Als dat heerschap The Black Cauldron een slechte review zou geven is dat naar mijn mening helemaal niet terecht. Als ze zo vaak in het verhaal hebben moeten knippen omwille van te lang of te donker is er ook te veel informatie verloren gegaan. De makers hadden een nog beter verhaal kunnen afleveren als ze al die informatie intact hadden mogen houden. The Black Cauldron is echte fantasy. De fantasy in Quest of Camelot is gewoon karikaturaal.: een 2-koppige draak die zo dom is dat ik eerder zou gaan huilen dan lachen en een griffon die groot en machtig moet zijn, maar kruipt voor een lelijkerd die hij normaal aan flarden zou moeten scheuren.
Fonzzz002
Quest for Camelot (aka Het Magische Zwaard: Op zoek naar Camelot) is een 2D animatiefilm van Warner Bros uit 1998. Quest for Camelot gaat over dat koning Arthur zijn zwaard wordt gejat en het zwaard komt per ongeluk in een magisch bos terecht. Het is aan een jonge boerenmeid, een blinde man en een twee-koppige draak om het zwaard terug te vinden.
Als klein kind was Quest for Camelot één van mijn lievelingsfilms. Ik kon de film wel honderden keren kijken zonder verveeld te raken, ieder lied per woord meezingen, het verhaal dromen en vandaag de dag neurie ik, nog steeds, stiekems de liedjes weleens. De film was grappig om te herkijken als leuke jeugdherinnering, maar ik ben nu op een punt gekomen dat de film grotendeels van zijn charme is verloren. In tegenstelling tot de meeste Disney of Pixar films is Quest for Camelot niet een film die, op oudere leeftijd, bijzonder veel stand houd. Het grootste probleem van de film is dat de dingen die gebeuren geen onderbouwing hebben. De film gooit allerlei verschillende vreemde gebeurtenissen op hoog tempo achter elkaar, zonder ze op logische wijze uit te werken. De film begint met een realistische wereld waarin ze een verhaal over het riddertijdperk lijken te vertellen, uit het niets gooit de film magische zwaarden, behekste bossen, spreuken en andere zaken in de mix. Dit zorgt ervoor dat de film, als je gaat nadenken over de logica, regelmatig tegen plotholes, onduidelijkheden of tegenstrijdige gebeurtenissen aanloopt. Het voelde eerder alsof alle fantasie-elementen uit de film ter plekken waren bedacht zonder erbij na te denken of het een noodzakelijk onderdeel voor het geheel was. Dit nadeel zorgt er ook voor dat geen van de personages diepgaand zijn. Ieder personage krijgt een korte motivatie toegewezen en vervolgens lijken deze personages niet verder uitgewerkt te worden. Met name de vijand en de eerste twintig minuten van de film hebben last van deze problemen. De film focust zich eerder op zoveel mogelijk fantasierijke gebeurtenissen in een road-trip verhaal proberen te proppen. Sommige van deze ideeën kunnen een grappig effect hebben of interessant zijn voor de mooie beelden of het spektakel wat eromheen is gebauwd, waardoor de film onderhoudend genoeg bleef tot het einde. Maar ik zou niet zeggen dat één van deze gebeurtenissen bijzonder sterk of bijzonder origineel is.
Wat mij het meeste is bevallen aan Quest for Camelot is de muziek: de folk muziek past perfect bij de medieval fantasy setting van de film, evenals dat ik de liedjes nog steeds heel aanstekelijk & vermakelijk vind. Ook heb ik veel kunnen lachen om de vijand Ruber, hoewel dit niet zozeer lag om hoe het personage is geschreven. De humor bij Ruber lag in de absurdistische trekjes van het personage: de over-the-top voice acting van Gary Oldman, alle vreemde zenuwtrekken die van zijn gezicht af te lezen waren of het feit dat zijn pupillen regelmatig niet geanimeerd waren (waarvan ik niet kon zeggen of een fout was of dat het een bewuste keuze was..)
De animatie is, voor het grootste gedeelte, van redelijk goed niveau. De achtergronden zien er creatief & kleurrijk uit en de dier-achtige figuren waren leuk vormgegeven. De designs voor de mensen waren echter wat lelijk, of de bewegingen van de mensen waren soms houterig uitgewerkt door het tekort aan frames.
Al met al is het een wisselvallige film. Ik vond het grappig om terug te hebben gekeken wegens de nostalgische waarde, maar de film doet veel dingen ondermaats. Het verhaal & de personages missen fatsoenlijke onderbouwing, personages zijn matig geanimeerd en de film heeft niet veel goede humor. Het werd overeind gehouden door de nostalgische waarden, mooie muziek & aanstekelijke liedjes, mooie achtergrondbeelden en een paar grappige stukken, al zaten ze ver van elkaar.
NRT
Op dit moment staat mijn stem gewoon op 5 sterren omdat (en met platvoet) waarschijnlijk de film is die ik het meeste heb gekeken in mijn jeugd. De personages zijn geweldig. Zeker de draak met twee koppen is enorm humoristisch. Maar ook de personages die zijn samengesmolten met die wapens. Ik heb deze op DVD besteld en ben benieuwd of mijn sterren blijven staan.
Nu te koop
Dvd
€ 10,49
KopenDvd
€ 13,61
KopenDuits cover maar o.a. NL gesproken • Import • Dvd
€ 8,00
KopenHet laatste nieuws
Aangrijpende WOII-film 'Skyggen i Mit Øje' is perfecte 'Nr. 24'-opvolger op Netflix, Stijlvolle misdaadthriller 'The Score' morgen op Netflix | MovieMeter Recap
Waargebeurde sportfilm 'Unstoppable' vanaf vandaag te zien op Prime Video: 'Een echte feel-good tranentrekker'
Disney+ deelt de eerste trailer van de langverwachte Marvel-serie 'Daredevil: Born Again'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
The Secret of NIMH
Animatie / Fantasy, 1982