Genre: Actie / Biografie
Met onder meer: Jason Scott Lee, Lauren Holly en Robert Wagner
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 19 augustus 1993
Plot Dragon: The Bruce Lee Story
"The Mystery. The Life. The Love. The Legend."
Onder de naam Bruce Lee wil hij, op aanraden van zijn vader, zijn geboorteland verlaten om het te gaan maken in Amerika. Als bordenwasser slaagt hij echter ook niet en hij voelt zich pas gelukkig als hij, met zijn vrouw Linda aan zijn zijde, een kungfu-instituut kan openen. Traditionele Chinezen vinden dat hij Oosterse geheimen verraadt.
Bruce Lee
The Demon
neo
goeie, boeiende film met een kippevel opwekkende score.3.5 sterren
Bulletproof Monk
Als een fan van Bruce Lee vond ik dit een hele goeie film. Het verhaal van Bruce Lee is wel vrij goed weergegeven, kort samengevat natuurlijk. De gevechten zijn wel goed. Jason Scott Lee heeft heel goed geacteerd als Bruce Lee ook tijdens de gevechten. De Bruce Lee in me kwam echt helemaal naar boven
Violet-Oi!
zeker een goeie film!!!!!
bruce zijn films zij al vet!
alleen nu weet je wat er achter zit, erg goed.
NERD
Erg jammer dat om een of andere rede Rob Cohen in al zijn films altijd wel een aantal van die ongelooflijk trieste clichés gebruikt. Net zoals onder anderen The Skulls en The Fast and the Furious is ook Dragon: The Bruce Lee Story daar geen uitzondering op. Denk bijvoorbeeld aan zoiets als Bruce Lee raakt ernstig gewond door een foute tegenstander en neemt later wraak. Nu is Lee ook echt gewond geraakt aan ongeveer eenzelfde kwaal, maar om het originele verhaal op zo'n manier te verdraaien zodat er soms hele slechte en clichématige scenes ontstaan........daar snap ik de ballen van.
Zal de heer Cohen dit zelf niet door hebben? Waarom doe je zo iets wanneer zelfs de grootste filmleek zo'n situatie als cliché zal omschrijven.
Maar deze film had wel degelijk zijn sterke kanten en heeft mij goed geamuseerd. Dit is zeker een van de betere Cohen films, misschien wel de beste "artistiek" gezien.
Desalniettemin had ik liever het echte verhaal van Bruce Lee gezien wat ongetwijfeld minstens net zo interessant zou zijn geweest.
2,5 sterren.
BoordAppel
Vond ik wel grappig. Deed me een beetje aan n knipoog naar andere martial-arts films denken, daar gebeurt dat idd ook altijd. Verder vond ik dat Jason Scott Lee echt heel erg op Bruce Lee leek. Die heeft zn rol goed voorbereid, alleen zo snel als Bruce is dr geen een.
Sjan
Mooie verfilming, paar goeie vechtscenes, alleen ik vond die vrouw niet echt zo heel goed acteren. En die JAson lijkt iid heel erg op bruce lee zelf. 3*
Justice4All
Is Jason Scot Lee niet de zoon van Bruce Lee?
Opzich vind ik de film best goed inelkaar zitten, maar zijn "de drama" zat er echt niet in. En zijn mystrieuse dood. Ik vond dat de einde anders moest zijn, ik vond zijn levensverhaal meer op een fictie lijken. Jammer!
neo
Brandon Lee is zijn zoon (de acteur die stierf op de set van The Crow). Het schijnt dat hij toendertijd om zijn danstechnici was uitgekozen.
Captain Pervert
Toen ik deze film jaren geleden zag ben ik me in het leven van Lee gaan verdiepen. Zeer boeiende film met een aantal goede vechtscènes. Het computerspelletje op de Super Nintendo is trouwens ook erg goed (alleen kan ik nog steeds die allerlaatste eindbaas maar niet verslaan).
Grappig dat je allerlei tegenstrijdige dingen leest en hoort over de dood van Lee. Deze film schildert uiteraard de meest positieve versie, maar ik las ook dat hij zwaar verslaafd was aan de medicijnen en dat zijn lichaam gewoon "op" was.
De waarheid zal wel ergens in het midden liggen?
Who knows.
Deze film krijgt 3 sterren van mij
lizard
mooi maar wat te erend voor iemand die maar een stuk of 7 films heeft gemaakt.
een 3,0
koreaan
ben wel fan van Bruce Lee, Jason scot Lee heeft goed acteer werk afgeleverd.
Maar inderdaad niet alle feiten kloppen op de dvd enter the dragon the special edition staat veel extra's
savi_7
De waarheid zal wel ergens in het midden liggen?
Who knows.
Deze film krijgt 3 sterren van mij
er is ook een versie dat hij Golden Harvest zou verlaten voor Shaw Bros.En daarom zou hij vermoordt zijn en zijn zoon voelde zich tegoed voor Hong Kong.maar zoals je in de film kan zien, heeft Bruce gewoon de kungfu, naar de kut geholpen, volgens de chineese kungfumeesters toen in die tijd, dus Bruce lee heeft altijd op dun ijs gelopen en als je zomaar even en ander contract tekent bij de concurent dat gaat niet, zelfs steven segal is een eigen onderzoek gestart,hoe het mogelijk is dat twee mensen op z'n vreemde manier sterven. mischien vind segal wel de waarheid net zoals in zijn films.
mikey
Geen goede film maar toch kijk ik er altijd weer met veel plezier naar. Het acteerwerk van jason scott werkt aanstekelijk en het verhaal is sympathiek (en oubollig). verhoogd naar 3.
aldert007
Wat een ongelooflijk kinderachtige film, soms worden er dingen gezegd die helemaal nergens op slaan :S & het acteerwerk is gewoonweg slecht!! 1*
BlueSword
goeie verfilming van bruce lee zijn leven.
ik heb nooit iets met bruce lee gehad ofzo, maar nu ik deze gezien heb vind ik hem wel een stuk beter.
irriteerde me wel aan dat kippen geluid die hij maakt als die gaat vechten.
maarja, goeie film.
lowhusky
goeie film maar het einde is weer dom. 3ster
mc ninja
deze film verteld tenminste de waarheid over een legende
heeeeel jammer dat hij zo vroeg is gestorven net als zijn zoon
zou graag eens een film van zijn dochter zien.
goed geacteerd natuurlijk kan niemand zo snel en zo een uitstraling hebben als bruce lee
hij was gewoon de beste
jazzy
In deze verhaal zie je dat bruce lee tijdelijk verlamd raakt in een illegaal gevecht en in een rolstoel beland.
Ik heb veel docu's over bruce lee gezien maar deze stukje in het verhaal dat hij verlamd raakt tijdens een gevecht heb ik nooit eerder gezien.
Flipman
Ik vond het wel een mooi verhaal, alleen denk ik zomaar dat Hollywood er ook wel erg aan gesleuteld heeft.
Bedoel je nou Jason Scott voor deze film, of Brandon voor "The Crow?"
mikoz
Als Lee fan kan ik de film zeker waarderen.
Alleen jammer dat er erg veel cliches in zitten en het kijken naar een andere acteur dan Lee zelf voor zijn rol is toch wat wrang.
Toch een goed filmpje waar Jason Scott Lee een prima rol neer zet met alle respect voor Bruce.
Niet helemaal zoals ik het gewild had maar toch een ruime voldoende.
savi_7
Bedoel je nou Jason Scott voor deze film, of Brandon voor "The Crow?"
volgens mij bedoelt neo Jason Scott Lee omdat hij erg goed kon dansen.
Riddick
Onlangs verhoogd naar 4.5*..
Zeker een inspirerende film, met een Geweldige!! Score.
Bruce Lee is altijd een Fan van mij geweest, en zal hij ook blijven. En met deze film ben ik gewoon zeer tevreden over hoe ze Bruce Lee in beeld hebben gebracht. Zeker èèn van mijn favorieten.. (jeugdgevoel).
Durete
Ik vind dat er juist geweldig wordt geacteerd in deze film en dan met name door Jason Scott Lee.
Minority_Check
het acteerwerk was hier echt niet goed meer oké
de verhaal is echt mooi maar is erg kort het had langer gekund
michael myers
ik vond dit een goeie film (ik heb alle films van bruce lee en vind ze allemaal goed)
deze ook jason scott lee heeft het in deze film heel ver geschopt maar ik vind eerlijk gezegd dat hij bruce lee niet zo goed naar kan doen en een beetje te breed, en het verhaal klopte nie echt dit was niet het echte verhaal van bruce maar voor de rest was alles goed.
3,5!!!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Europa Europa

Meng Long Guo Jiang
Actie / Misdaad, 1972

Little Women
Drama / Familie, 1949
life and deathvechtsportenkung fuopleidingbiografiehong konghollywoodbruce lee