• 9.378.486 stemmen

And Soon the Darkness (2010)

Thriller | 91 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Argentinië / Frankrijk

Geregisseerd door: Marcos Efron

Met onder meer: Amber Heard, Odette Annable en Karl Urban

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot And Soon the Darkness

"Alone. Stranded. No One to Trust."

De twee vriendinnen Stephanie (Amber Heard) en Ellie (Odette Yustman) zijn op fietsvakantie in Argentinië. Als ze in een afgelegen gebied elkaar uit het oog verliezen begint er paniek toe te slaan. Eén van de meiden wordt ontvoerd door een psychopaat. Ze kan alleen maar hopen dat haar vriendin haar terugvindt, voordat haar ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt...

avatar van scorepio

scorepio

Simpel , voorspelbaar en saai filmpje dat bovendien boordevol clichées zit.

Hiermee heb ik alles gezegd.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

op wat voorspelbare, tenenkrommende acties na redelijk te pruimen thriller met 2 mooie meiden (waarvan 1 Megan Fox look alike).

avatar van Waku

Waku

Het enige wat ik aan te merken heb is op de titel van de film.

Geen flauw idee wat dat te maken heeft met het verhaal.

Verder is het allemaal prima wat je als kijker voorgeschoteld krijgt in anderhalf uur.

"And soon the Darkness"speelt zich af in een fraaie omgeving wat sfeervolle beelden oplevert.

Een lekkere soundtrack ondersteunt de film en wat zeker helpt zijn de prettig uitziende meiden.

Verder weet de film de aandacht goed vast te houden.

Beetje standaard is het allemaal wel en op sommige momenten beetje knullig.

Maar de film verveelt geen moment.

3*/3.5*

avatar van bfrqrv

bfrqrv

Goede film. Wat op valt is dat in dit genre een specifieke groep zit die dit leuk vind. En altijd komen er natuurlijk mensen stemmen die gewoon niet voor dit genre gemaakt zijn. Ze kijken op een andere manier naar een film dan de echte genre liefhebber. Niet dat ze op hun eigen manier niet gelijk hebben, maar het is net hoe je een film bekijkt. Wat zie je, en wat zie je niet. Wat wil je zien, en wat wil je niet zien. Hoe is een scene bedoeld. Is het soms niet de intensie geweest om juist de scene zo "stom" over te laten komen. Als je hier dan in trapt als kijker maakt dit de film misschien juist wel beter... etc.

Sissi vind ik nix, maar heeft een hogere score als dit en is voor de liefhebbers een heerlijke film.

Als liefhebber van dit sub-genre was dit ( lees: vond ik) een van de betere films van de laatste tijd. 4*

avatar van Zinema

Flauwe film.

Het origineel moet haast wel beter zijn dan dit doorsnee DTV-thrillertje, die van simpel formulewerk aan elkaar hangt maar toch opvallend domme fouten maakt. Het genre-cliché van de niet startende auto is tot daar aan toe, doch wanneer een script zo mager is dat de uitwerking niet mag mislukken vallen dit soort zaken extra op. Jammer ook, want de film begint met een best aardige en enigszins spannende eerste helft. Na een uur verzieken de plotholes en voorspelbaarheid echter het voorgaande. Efron's regie-debuut is zwak wat dat betreft.

Plotholes:

-De plotseling (waarom?) bekennende politieman tegenover Michael wordt door laatstgenoemde alleen begrepen wanneer Stephanie daarna vanuit de politieauto schreeuwt dat hij in het complot zit. Dit terwijl de agent zelf vlak daarvoor 'She can take her place' tegen Michael zegt (refererend aan de dode vriendin), op dat moment is iedereen nog rustig en weet niemand dat de agent de ontvoerder helpt. Het lijkt op een gemist montage-momentje met een zij-plot wat er nooit is gekomen o.i.d., waarbij Michael ook in het complot zou zitten. Hetgeen niet het geval is. Raar dus.

-Daarnaast zijn de scènes in de ruïne nogal goofy. Stephanie praat gewoon met haar vriendin tijdens het bevrijden. Dit terwijl de ontvoerder op enkele meters afstand zijn aggregaat onderzoekt. Dat soort ge-eikel dus.

-Ook het verstoppen achter de palen lijkt nergens naar. Wanneer de ontvoerder zich omdraait ziet hij haar niet naast de paal staan, terwijl dat vanuit dat gezichtspunt toch echt zou moeten. Had ik al dus gezegd?

Twee magere sterretjes.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Erg tegenvallende film die te braaf is om spannend te worden, want met enkel mooie beelden/dames alleen kom je er niet.

Het verhaal kent geen verrassingen en blijft lekker veilig en oppervlakkig. Het is dat Heard nog enigszins geloofwaardig overkomt, want de rest van de cast maakt er een potje van. Zonder haar was het niveau zeker tot neiging-tot-afzetten gedaald. Tel daarbij de, zoals Zinema hierboven al geeft, vele plotholes op (wie laat zijn of haar vriend alleen achter in een land/omgeving als dat), waardoor er van spanning totaal geen sprake is.

Gelukkig zijn er wel wat mooie shots van het Argentijnse landschap en de verwoeste stad.

Daarvoor 2*

avatar van andijvie

andijvie

Geen goeie, maar ook geen slechte film. Verder ben ik het roerend eens met SaNDuTjE.

Deze film is gewoon een monotoon aantal beeldjes die elkaar opvolgen.

2 sterren voor de moeite.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Matige film. Ik had veel meer spanning verwacht, maar de film is eigenlijk voornamelijk saai en langdradig. Er gebeurd een lange tijd vrij weinig, film komt pas tegen het einde een beetje op gang. Heel af en toe ging het niveau en de snelheid iets omhoog waarna het ook net zo hard weer inzakte. Best vreemd want met zo'n plot geeft wel de insteek naar een spannende film waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar helaas niet bij deze film.

Wat de film wel had was sfeer, sommige beelden van de omgeving waren mooi geschoten en ook enorm sfeervol. Dat gaf me dan toch wel weer kippenvel en een naar voorgevoel van wat er te gebeuren stond, Helaas was dat niet al teveel.

Heard en Yustman deden het redelijk, in ieder geval goed genoeg voor deze film. Want in principe is goed acteerwerk niet eens een must in een thriller, maar hier was het met vlagen toch erg vervelend. Vooral van Heard, maar dat kan ook komen door haar vervelende rol. Yustman was ook matig maar die heeft haar looks dan wel mee.

Het was dus al met al niet echt hoogstaand. De film kwam erg langdradig over, en werd pas tegen het einde ietwat spannend. Gelukkig heb je in deze film wel genoeg sfeervolle beelden van de omgeving, en kwam er naar het einde toe ook wat meer vaart in.

Krappe 2.5*

avatar van stinissen

De meeste mensen verwachten constante actie maar de film is meer drama en thriller maar absoluut geen horror al met al een dikke voldoende.

avatar van Muyo

Muyo

Leuke film, alhoewel het acteren wat tegen viel.

De film speelt zich af in Argentinië wat een zéér positief pluspunt is !

Heel mooi gebied en erg goed gefilmd, wat de film een stuk aantrekkelijker maakt.

Inhoudelijk gezien heeft de film een simpel verhaal, wel redelijk uitgewerkt.

Spanning is wel aanwezig, maar vanwege het eenvoudige verhaal is wel te voorspellen wat er gebeuren gaat.

Film kijkt lekker weg en is toch de moeite waard !

3,0 sterren.

avatar van sdr

sdr

Heb de film net gekeken en ik heb er best wel van kunnen genieten, maar het had stukken beter kunnen zijn als daar iets meer aandacht aan was geschonken.

De spanning wordt, vind ik best wel goed opgebouwd, alleen nergens komt het tot een climax.

De acteurs zijn met zorg gekozen en doen het gewoon goed.

Vooral het einde vind ik erg slecht.

Toch heb ik er van genoten.

avatar van gratis

gratis

De film begint echt goed. Spanning en een beetje mysterie wisselen elkaar leuk af. Ineens slaat het om en wordt het verhaal heel ongeloofwaardig en het acteerwerk wordt ook erg slordig vervolgd.

Het laatste half uur heeft de film verpest en daarom 2 sterren.

avatar van RickZ

RickZ

Thriller over 2 chicks op avontuur in Argentinie, trage start en simpel niet-spannend verhaal, behoorlijk opgeleukt door Amber en Odette (bv in die bikini-scene). Maar het geheel blijft toch echt een onvoldoende.

Leland Palmer

Gelukkig wordt dieptepunt Yustman al snel ontvoerd, anders had dit één grote ramp geworden. Wat een vervelend, slecht geacteerd en totaal onnozel personage zeg. Erg irritant. Gelukkig neemt de wél goed acterende Heard het roer over, om het niveau nog enigzins boven water te houden.

Veel stelt het helaas nog niet voor. Bijna alles is ver onder de maat. Voorspelbaarheid, fouten, dommigheden, ongeloofwaardige momenten en natuurlijk de onmisbare cliché's; die scéne in de auto met o.a. de vallende autosleutels is echt het absolute dieptepunt in de film. Hoe voorspelbaar.

Spannend wil de film ook niet worden. Regisseur Efron haalt bijzonder weinig uit een érg zwak scenario, maar gelukkig kijkt het nog aardig weg allemaal. Denk wel dat ik dit snel vergeten ben.

Naomi Watts schreef:

Al acteert Yustman nog wel aardig maar Heard is werkelijk een ramp...

Niet raar bedoeld, maar volgens mij vind jij uiterlijk belangrijker dan acteerwerk bij de vrouwtjes. Dat maak ik uit je stukje weer duidelijk op in ieder geval.

Naomi Watts

valt mee. Hier wel, want zo worden ze hier gepresenteerd, en zo geldt het voor wel meerdere films. Over het acteerwerk hoef ik het niet te hebben als het over Heard en Yustman, talentloze boerentrienen wat mij betreft. Bij een actrice vind ik acteerwerk wel het belangrijkst hoor. Ik blijf het wel vreemd vinden dat je kritiek hebt op mijn kijk op uiterlijk en niet op acteerwerk van actrices maar wel een zin citeert waar ik het over acteerwerk heb.

Al moeten veel vrouwen (of actrices om het ontopic te houden) het vooral hebben van uiterlijk ja. Film is dan ook een visueel medium.

Naomi Watts schreef:

Komt omdat de prestatie van Heard hier duidelijk nog het enige is wat positief uit de verf komt. Dat jij dat niet vind, oké dat kan natuurlijk, maar je voorgaande woorden die alleen maar over uiterlijk / looks gaan doen mij toch weer denken dat je je mening vooral laat beinvloeden door het voorkomen van actrices i.p.v. de werkelijke acteerprestatie zelf.

Naomi Watts

Vind dat toch vooral liggen aan Efron bij deze prent. Dan kijk je wel selectief, genoeg films waar ik benadruk hoe goed een actrice was ipv dat ze mooi/lelijk was. Om maar een recente film te pakken: Black Swan. Zo zijn er nog vele andere voorbeelden. Voorkomen vind ik wel heel belangrijk, vooral als actrice zijnde. Either other way, heeft dit invloed op mijn beoordeling? Nee.

avatar van RyanReynolds

RyanReynolds

Aan het begin leek het nog een goeie film te worden.

Maar later werd het echt niks.

Vooral de rol van urban begrijp ik niet het voegd niets toe ik vind dat een top acteur als hij niet in zo'n film hoort.

Het is vooral voorspelbaar wie allemaal in de complot zit.

Het is gewoon een matige thriller die eigenlijk nooit gemaakt moest worden

bobbydigital01

leuke wegkijker maar vooral door odette yustman,een hele mooie verschijning voor haar 5 sterren hahaha maar het verhaal was iets minder een beetje simpel..maar niet vergeten dit soort dingen gebeuren dagelijks in bepaalde landen !!

avatar van lagaiske

lagaiske

Voorspelbaar stukje ellende dat ongelooflijk traag op gang komt en barst van de plot hols.

Nog een ster half voor de 2 mooie meiden en het prachtige Argentinie!!!

avatar van CarverS

CarverS

Had een aardige film kunnen zijn. Het script is zeer matig geschreven. Daar kunnen de acteurs weinig aan doen. Het camerawerk en de muziek zijn zeer matig. Het acteerwerk is dan weer goed en dan weer minder. Kortom matige film, net geen voldoende. |Snel vergeten deze film.

Naomi Watts schreef:

hmm tallentloos......en boerentrienen!!!!!volgens mij draaf je een beetje door.....ik vond odette yustmann in the unborn een goed geslaagd rol en goed door haar vertolkt...als je van dat genre houd ???maar dat doet er niet toe....maar ik denk dat we nog veel van yustmann gaan horen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van schram101

schram101

Waarom al die overdreven leestekens gebruiken?

@ bobbydigital:

Ik geloof best dat we nog meer van haar gaan horen. Wel een groot verschil tussen een bekende actrice en een goede actrice.

schram101 schreef:

Waarom al die overdreven leestekens gebruiken?

speciaal voor jouw

@ bobbydigital:

in ieder geval lekker belangrijk!! smaken verschillen gelukkig...ik vind het beide

avatar van voomzap

voomzap

Ietwat matte vertoning. Jammer van de middelmatige actrices. Blijft zeker niet hangen, maar best wel weer vermakelijk genoeg om uit te kijken.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Wat was dít voor achterlijke, onsamenhangende, mijn home video van mijn allerslechtste vakantie is nog interessanter dan dit bagger poging tot 'n horror flick??!!!

Halve ster, omdat 0,0000000001 ster niet mogelijk is....

avatar van AsparnA

AsparnA

Acteerwerk is slecht. Het verhaal is op zich niet zo slecht. Meer spanning kan er bij.