- Home
- Films
- Robin Hood
- Filtered
Genre: Actie / Drama
Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong
Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens
Releasedatum: 13 mei 2010
Bekijk via SkyShowtime
Plot Robin Hood
"Rise and rise again, until lambs become lions."
Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...
Robin Longstride
Eleanor of Aquitaine
Friar Tuck
Sheriff of Nottingham
wu-tang
gister gekeken met lage verwachtingen en desondanks viel die me toch nog tegen !
matig acteer werk , matige veldslagen ,matig verhaal eigenlijk is alles matig aan deze film , eerste uur nog de voordeel van de twijfel gegeven daarna wordt die zeer langdradig en het romantische gedeelte van robin en marian was al helemaal om te janken
het verhaal van de kinderen in het bos komt al helemaal ongeloof waardig over en dat ze dan ook nog mee vechten in de laatste veldslag is natuurlijk helemaal slecht
geen enkele acteur wist echt te boeien zelfs onze russell crowe niet , na 2 uur kwam alles dus aan op de alles beslissende veldslag die dus ook zwaar tegen viel [ beetje prijsschieten vanaf de rotsen ] ook slecht camera werk waarschijnlijk om te verbloemen dat er toch niet zo heel veel man in mee deden
viel me op dat er verdomd weinig bloed in zat , heel wat anders dan bv braveheart en gladiator , en dan heb ik ook nog de directors cut gekeken dan vraag me af wat ervan de bioscoop versie is over gebleven
kunt het beter vergelijken met kingdom of heaven maar zelfs die scoort bij mij nog een volle ster meer en dat was ook niet geweldig
het feit dat de film voor 12 jaar en ouder is zegt dus eigenlijk al genoeg
Pitakaas
Als ik een gokje zou moeten maken is Robin Hood een van de grotere producties van 2010.
Eigenlijk volgt de film een standard Hollywood procedure: men neme een verhaal dat zo diep is als een kikkerbadje, men zorgt ervoor dat de actie van het scherm spat, en bovenal, men zorgt ervoor dat kosten noch moeite worden bespaard om het visueel werkje overtuigend te laten overkomen.
Robin Hood doet alles van dit recept, en alles goed.
Tja, en dan kan de film voor de ene tegenvallen omdat het verhaal niet echt boeiend is, en tja, dan kan de film voor de andere tegenvallen omdat diegene een Robin Hood verhaaltje als in 'stelenvanderijkenendatgevenaandearmen terwijlwijlekkerinbomenzitten' verwachtte, daar kan ik helaas niets aan doen.
Ikzelf wist al dat ik deze film tof ging vinden tijdens de eerste echte scene, waar de Crusaders onder een burcht zaten te wachten op een allesvernietigende aanval. En dan maakt het niet uit of ik 13 of 53 zou zijn, dan vind ik dat gewoon vet. Ridders zijn vet. Scenes met 40 ridders op paarden zijn vet. Scenens met 40 ridders vechtend tegen 40 andere ridders met paarden en speren en zwaarden zijn helemaal vet.
Oftewel, je snapt me, Robin Hood is gewoon een hele vette film. Voor mij zijn werken als deze misschien wel de essentie van cinema in zijn pure zin. Gewoon ruim 2.5 uur knallen. Ik heb er in ieder geval van genoten. Natuurlijk kijk je ook vaak films voor de diepere betekenissen, om te puzzelen of om je hersens te kraken. Maar je moet het ook eens afwisselen met een Ridley Scott film. Gewoon gaan zitten, drank en eten erbij en genieten.
En het ziet er toch fantastisch uit? Die kastelen hebben mij van jongs af aan al geinteresseerd (welk klein ventje niet?), net als ridders en boogschutters. De scene waarin het schip The Tower of London binnenvaart, en natuurlijk de slag aan de kust zijn voor mij echt wel hoogtepuntjes in deze film.
Een acteur als Crowe past dan ook goed in het receptenboekje van Robin Hood. Een gevestigde naam, zware stem, dikke triceps en een leuk koppie. Dat moet. Voor de vrouwtjes.
En natuurlijk is Crowe stiekem iets te oud om de rol van onze held uit Nottingham te vervullen. Maar maakt dat uit? Ik heb me er geen moment aan gestoord.
Zelfde geldt voor de muziek. De oorspronkelijke receptenmaker had het niet beter kunnen brengen. Lekker bombastisch, typische blaasinstrumenten die lekker aansluiten bij het thema, mooi!
Uiteindelijk is het alleen jammer dat Tuck en Little John wat weinig screentime geven, maarja, een dikke monnik is natuurlijk niet vet. En je weet, Hollywood recepten zijn altijd vet. Net als Robin Hood! Niks mis mee toch?
Turkeyloverz
Robin Hood heeft een leuke cast, goed acteerwerk, mooi decor en is vermakelijk, maar nergens wordt het een topfilm.
DVD-T
Meest tegenvallende film die ik zag van de eens zo grote Ridley Scott.
Het verhaal is best ok. Nu ben ik niet meteen een fan van het Robin Hood verhaal, maar dit was eens een andere leuke kijk op het personage. Jammer dat het heel erg mist in de afwerking. Crowe is niet een erg geschiket kandidaat voor Hood. Hij is gewoon wat te lomp. Blanchett heeft ook in deze film weer nul komma nul uitstraling. Wat is dat toch met haar? Heeft ze geen plezier in haar werk ofzo? De enige acteurs die ik vond overtuigen waren die twee die Little John en Fryer Tuck speelden. Ook Mark Strong kon de film niet redden. Een goed acteur, maak er dan ook gebruik van Scott. Veel mooie beelden van het sombere Engelse en Franse landschap. Verder dan wat mooie plaatjes komt de film echter niet. Verhaal is ontzettend saai uitgewerkt, verkeerde casting, weinig leuke actie scènes, en dan ook nog Ridley Scott die de humoristische kant op gaat. Toch heb ik wel het gevoel dat er meer in had gezeten, wat het wel is geworden is gewoon (weer) een mislukt Ridley Scott/Russel Crowe project. Ik vraag me af of de regisseur ooit nog een keer weer met wat goeds komt.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Middeleeuwen-films doen het altijd goed bij mij. Zo ook deze middenmoter. Vermakelijk, leuke verwachte scenes en af en toe wat humor (al had dat wel wat meer mogen zijn).
Vinokourov
Deze Robin Hood-versie vertelt zijn thuiskomst naar Engeland en de opkomst in Nottingham, een beetje meer prequel ipv het klassieke verhaal met de welbekende afloop. Ik was weer aan het genieten van hoe mooi de productie in elkaar steekt. Ridley Scott verrast me daar wel vaker mee (bijv. in American Gangster). Daardoor wordt het feit dat de film een tikkeltje te lang duurt, meer dan voldoende gecompenseerd.
evdb27
Ja het is een blockbuster voor de massa. Met alle ingrediënten zoals een populaire regisseur, een paar A-acteurs, een peperdure productie en een script dat niet echt verassend is. Maar dit alles is ook aan de film te zien. Prachtige plaatjes, goede actie en de bekende romantiek. Daarbij is het best interessant om het verhaal vóór het verhaal te zien. En natuurlijk komt er nog een vervolg, ook daar zal ik graag naar gaan kijken. Het verhaal verveelde me geen seconde.
Ik denk dat ik alle films omtrent deze legende wel gezien heb en allemaal hebben ze wel wat. Prince of thieves ’91 was vermakelijk en tot dan toe best origineel. Men in tights ‘93 was wat mij betreft een geslaagde parodie. En zelfs de tekenfilm Robin Hood ‘73 van Walt Disney vond ik destijds erg leuk. Deze nieuwe film, Robin Hood is mooi gemaakt en is duidelijk met de tijd meegegaan.
DeCol
Robin Hood, dat kon eigenlijk niet mis gaan. Vanaf het moment dat hij in de bios draaide wilde ik hem al zien, maar het kwam er maar niet van. Mooie film, maar veel meer van verwacht. Dat het een ander Robin Hood-verhaal ging worden wist ik, maar er zijn teveel dingen niet helemaal naar mijn zin. Toch is het een mooi episch spektakel met ridders en veldslagen. Stuk voor stuk dingen waar ik van hou. Het had veel beter gekund, maar ik ben vrij tevreden.
Zoals ik al dacht en lees is dit net wat anders dan Prince of thieves.
Daarin zie je echt stelen van de rijken en geven aan de armen, in deze film gaat het vooral om wat er daar voor gebeurt.
Aan het einde van de film gaat eigenlijk het echte verhaal verder zeg maar waar Prince of thieves begint.
Verders is het een zeer mooi gemaakte film met mooie natuur en gevechten.
Goed geacteerd door de cast.
Elineloves
Een historische actiefilm, daar loop ik normaal gesproken niet echt warm voor en het zijn dan ook vaak films die ik oversla. Maar wanneer ik de naam Ridley Scott bij een film zie staan, en dan ook nog acteurs als Russell Crowe en Cate Blanchett, is het wel een kansje waard.
Gelukkig heb ik me ook aardig vermaakt, met de mooie sets, goede muziek en het visuele aspect is ook zeker in orde. De sfeer is ook prettig voelbaar, dit dankzij de mooie kostuums en de goed gekozen muziek. Toch is het niet genoeg om je de gehele 148 minuten geboeid te houden. Het voelt al snel langdradig aan, de humor is niet overal even sterk en ook de dialogen zijn soms onder de maat. Waarom duurt de film zo lang? De vaart wordt er behoorlijk uitgehaald op sommige momenten. De actiescènes en de gevechten duren soms ook net een tikkeltje te lang, waardoor je al snel met een 'nou weet ik het wel' gevoel zit te kijken.
Het is een streling voor het oog, het ziet er allemaal gelikt uit en je zit ook wel in de film, maar toch blijkt er iets te ontbreken. Er mist iets. Toch een bepaald soort humor wat ontbrak? Ik weet het niet..
DonPeliculón
Prima film. Hij heeft geen supergrote indruk op me gemaakt, maar ik was hem zeker niet een dag later al vergeten. Ook zou ik hem zonder problemen nog eens kijken.
Vooral het camerawerk en de cinematografie is erg goed. Één van de hoogtepunten op dat gebied vind ik wel de scène waarin de schepen Londen binnen komen varen, echt heel mooi gefilmd. Verder zijn er natuurlijk de schitterende actiemomenten.
De soundtrack van Marc Streitenfeld is geweldig. Erg gevarieerd ook, bepaalde thema’s luister ik wel eens los omdat ze ook op die manier gewoon goed zijn. Hij had van mij wel genomineerd mogen worden voor een Oscar.
De cast is goed vind ik. Russell Crowe blijf ik een geweldige acteur vinden. Hij komt in deze film op mij niet echt over als Robin Hood, maar dat komt natuurlijk omdat het scenario niet correspondeert met het typische Robin Hood verhaal dat we allemaal kennen: het stelen van de rijken en vervolgens de armen daarmee helpen. Toch vind ik Crowe prima spelen in deze film. Cate Blanchett doet het ook goed als Marion, al had ik persoonlijk bij haar altijd een blonde vrouw in gedachten. Geen idee waarom.
Prince/King John (Oscar Isaac) is ook prima gecast. Echt typisch zo’n incapabele, verwende, slappe koning. Mark Strong is de ultieme slechterik. Verder ook goede bijrollen van Max von Sydow en William Hurt als oude, wijze mannen.
Het verhaal is niet erg verrassend en gaat niet erg diep, dat vind ik wel jammer. Op bepaalde momenten is het vrij voorspelbaar.
Echt een minpunt vond ik wel dat bij het laatste gevecht op het strand Lady Marion verscheen met de jeugdafdeling van de plaatselijke judoclub. Nergens heb ik ook gezien dat die flink in de pan gehakt werden, wat wel logisch zou zijn geweest. Ook komt het op mij nogal onrealistisch over dat King Richard rustig op zijn paard midden in het gevecht staat, dat in volle gang is. Vindt je het gek dat hij dan doorboord wordt met een pijl.
Ik moet trouwens wel even opmerken dat ik de Director’s Cut heb gezien. Die is een stuk langer, waardoor de personages wat meer uitgediept worden en het verhaal op zich beter te begrijpen is. Ook leerde een korte zoektocht op internet me dat in de normale versie het bloed in de vechtscènes digitaal weggewerkt is, dat zou de film al een stuk minder maken denk ik.
Dat het historisch gezien misschien niet helemaal correct is deert me niet: ik weet van deze gebeurtenissen vrij weinig af en bovendien is het natuurlijk geen documentaire maar een speelfilm.
Het lijkt erop dat er een vervolg op deze film komt, die zal dan ongetwijfeld gaan over de activiteiten van Robin Hood als hij vanuit de bossen opereert tegen King John. Daar kijk ik zeker naar uit, een vrij goed fundament is in ieder geval gelegd met deze film.
Captain Pervert
Entertainend kijkvoer, maar het mist bezieling.
Een film is niet automatisch de som van goede ingrediënten. Grote veldslagen, authentieke decors, goed acteerwerk, Russel Crowe met zijn ruige kop die goed past in de middeleeuwen, Blanchett die niet tè knap is (of zelfs best een beetje lelijk, wat authentieker overkomt in deze setting), ècht Frans pratende Fransen, het zit er allemaal in.
Toch is het als geheel een aaneenrijging van gebeurtenissen in plaats van een echte film. Het werd nergens echt spannend.
Het gedeelte dat Hood met zijn mannen, een stelletje sjappies, door een list ineens in hoge kringen verkeren, is het beste van de film. Daarna gaat het bergafwaarts.
Ik stoorde me ook aan de copypaste van de ohhhhoohhhhhahhhhahhahhhhhhhh muziek die Scott ook in Gladiator gebruikte, het kwam daardoor behoorlijk potsierlijk over.
Jammer, er zat zoveel meer in.
Krappe 3 sterren
rcgeukes
Film in alle opzichten goed!
Goed verhaal, mooi gefilmd, goed geacteerd, humor. Ook de personages van Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong zijn sterk neergezet. Leuk dat deze film het verhaal verteld voor het Robin Hood verhaal dat we allemaal kennen. Hierdoor krijg je meer inzicht in de gebeurtenissen die zich eeuwen geleden heeft afgespeeld tussen Engeland en Frankrijk.
de hele 2,5 uur niet verveeld kortom een 4,5
Fran
- 1953 berichten
Het duurde voor mijn gevoel even voor de film een beetje op gang kwam. In het begin kabbelde het een beetje. Gelukkig werd het de tweede helft van de film helemaal goed gemaakt. Vooral die eind veldslag waar ook Marianne zich bevond, vond ik heel indrukwekkend. De gehele film door waren de special effects in combinatie met de muziek wel heel erg goed.
Ik kan het ook wel waarderen dat er nu eens een andere kant van het Robin Hood verhaal verteld werd. Zeker omdat er al zoveel Robin Hood films en boeken zijn is het wel verfrissend.
Decec
Ik vond uitstekend avonturen/actie film...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Russell Crowe speelt zeer goed...
Prachtig omgeving Engeland...
Prachtig HD kwaliteit...
Perfect verhaal...
Prima achtergrond muziek...
maxroelofs
toch wel een tegenvaller dit,
deze komt het genre actie niet ten goede. Er was aan het begin en aan het eind een stukje actie maar voor de rest was het niet veel. Bijna alleen maar geklets viel half in slaap.
otherfool
De men in tights zijn ingeruild voor men in armor in deze opgepimpte, opgepompte, en opgeblazen versie van de sympathieke struikrover die steelt van de rijken en doneert aan de armen. Dit hele principe wordt eigenlijk gewoon weggelaten; Ridley Scott wilde liever kruisvaarders, oorlog, meedogenloze actie en een hoop geweld in beeld brengen en dacht daarvoor de Robin Hood sage te kunnen ge- dan wel misbruiken.
Dat kan voor de argeloze kijker een teleurstelling zijn, maar eerlijk is eerlijk; de film werkt verder behoorlijk goed. Mooi opgezette good vs evil verhaallijnen, een vleugje (gemanipuleerde) geschiedenis, een werkende romance, goed in beeld gebrachte actie en een enkel comic relief van de merry men, die eigenlijk wel iets te weinig in beeld komen.
3,5*.
Ik heb in mijn top 10 een film van Ridley Scott (Alien) en een film van Robin Hood (The Adventures of Robin Hood). Ik dacht dat een combinatie wel zou werken. Helaas falen beide elementen. Ik mis de charme en het avontuurlijke van Robin Hood. Dit is een Middeleeuws sprookje. Literaire helden als Robin Hood, King Arthur, Three Musketeers, Zorro etc moet je niet doodanalyseren. Leuk uit geschiedkundige interesse natuurlijk, maar saai als het op het vlak van film komt.
Ridley Scott maakt van Robin Hood een serieuze film met zogezegd historische waarheden. Deels zullen er wel zaken kloppen natuurlijk, maar het blijft een verzonnen held dus dit is evengoed een visie als een ander. Robin Hood is hier echter een vrij saai personage geworden en lijkt al moe te zijn aan het begin van de film. Dat is logisch na 10 jaar kruistocht, maar dat is zijn probleem zullen we maar zeggen. Hij moet maar fris zijn voor deze film.
Het verloop van de film is een vrij standaard Middeleeuwse film geworden zoals King Arthur of Kingdom of Heaven. En het vergelijke daarmee is niet echt een compliment. Gladiator was daarin veel beter, waarbij het hoofdpersonage voldoende achtergrond mee kreeg en Scott tijd nam om sfeer op te bouwen. Dat mis ik wel in Robin Hood. Ook de bekende randfiguren zijn puur figuranten: Broeder Tuck, Little John, Marianne, Sheriff of Nothingwood, ... Allemaal al beter gespeeld in eerdere versies van het bekende verhaal. The Adventures of Robin Hood en de Disneyversie van Robin Hood zijn daarin veel kleurrijker en avontuurlijker. Zelfs het vooral romantische Prince of Thieves, de alternatieve Robin and Marion (met Sean Connery) en de parodie Robin Hood Men in Tights zijn allemaal beter dan dit.
Als het niet de bedoeling is om een betere film te maken, kan je beter afblijven van het verhaal. Het idee was leuk, maar er mocht veel meer pit in deze film. Of pak visueel uit. Met het boogschieten van Robin Hood wordt veel te weinig gedaan. Stijl Luc Besson zou wel origineel geweest zijn. Een teleurstelling...
Dennissssss
Heb de film net op film 1 gekeken, maar daar duurt hij maar 127-128 minuten. Dat is wel een erg korte versie dan als ik die tijdsduur hierboven zie staan?!
Voor mij iig lang genoeg. Dit is niet mijn genre! Het is aardig gemaakt, maar ik vind het niet vermakelijk.
Leno
Het eerste deel van de film steekt best aardig in elkaar. De opbouw is prima met aardige actiescenes (hoofdzakelijk dankzij het grote budget) en wat spanning. Zodra Marian in beeld komt is het een heel eind over en lijkt het erop dat de filmstudio heft ingegrepen door mislukte grappen erin te schrijven en een voorspelbaar vervolg te geven aan de film (inclusief matige romance).
filmamator
Dit, voor mij, onbekende verhaal is door Ridley Scott goed uitgewerkt. De casting is geslaagd evenals de acteerprestaties, de personages en de settings. De film eindigt waar het 'bekende' Robin Hood verhaal begint. Het kijken waard!
Goed.
Aapje81
Groots opgezet met overtuigende rollen van Crowe, Blanchett en Von Sydow maar Ridley Scott weet als verhalenverteller te weinig te overtuigen. Zijn laatste paar films weten me nauwelijks te pakken en dat is toch wel jammer. De mooie beelden ten spijt.
Groots maar niet goed
Bottleneck
Redelijke film die goed begint maar steeds meer verzandt in een mengelmoes van humor en romantiek met actie tussendoor. Een vreemde overgang en ik begrijp niet waarom dit tweeënhalf uur moet duren, het begon wat te slepen. Had toch wel wat meer verwacht van Ridley Scott (ook in audiovisueel oogpunt), niet slecht maar vrij tam allemaal.
martijn011
- 2034 berichten
Gisteravond voor het eerst de Director's Cut bekeken. Had deze film al 2x in de bios gezien, niet omdat ik het zo verbluffend vond trouwens.
Toch, ook al heb ik nu de film 3x gezien in ruim een jaar tijd, zwakt de film ondanks herziening niet af.
Het ziet er prachtig uit allemaal, de settings zijn van zeer goede kwaliteit.
Ook het acteerwerk is goed verzorgd, ik begin steeds meer fan te worden van Russell Crowe. Mark Strong als schurk werkt natuurlijk altijd goed en Cate Blanchett heb ik niet vaak in een slechte rol gezien.
Het verhaal duurt lang, maar zakt heel af en toe in. Het begin is sterk, evenals het einde, ook al is het behoorlijk moralistisch. Maar goed, Scott kan ik het vergeven, want ook de actiescenes zien er geweldig uit.
Dat alles zorgt wel er voor dat de 3,5 ster blijven staan.
Hopelijk wordt deel 2 nog beter..
Ugh.
Geen idee wat je als reggiseur nog als excuus kan aandragen voor een film als deze, maar wat mij betreft mag Scott gewoon in het hoekje met prutsers gaan staan. Een ware marteling.
Ik ken de originele legende van Robin Hood niet. Wel een Disney versie en de populaire legende, maar in hoeverre die overeenstemmen met het originele verhaal kan ik niet beoordelen. Wat mij betreft zou het zelfs nog best kunnen dat Scott veel dichter bij het origineel is gebleven, maar het resultaat is gewoon bedroevend. Een mix van Middeleeuws boerendrama en een veldslagfilm die je vanaf minuut 1 koud laat.
De acteurs staan er om geld te verdienen, het gehele team achter de film had diezelfde gedachte denk ik. Bandwerkgevechtjes, oninteressante uitwijdingen (de hele intro van een uur kan er gewoon uit zonder ook maar iets essentieels te missen), visueel is het oersaai en ook de soundtrack lijkt ergens uit een stoffige kastje te komen.
De film kent twee mooie scenes. De korte introductie en de end credits.Wetende dat die dingen tegenwoordig vaak gewoon uitbesteed worden aan gespecialiseerde bedrijven kan Scott daar waarschaanlijk de eer ook niet voor opstrijken. Rest 150 minuten pure non-cinema, hopelijk een film die snel weer vergeten is.
tommykonijn
Zeer mooie avonturenfilm. Ik ga de film niet vergelijken met Prince of Thieves, die ik overigens ook erg goed vond maar dat even terzijde, want het zijn twee heel verschillende verhalen van Robin Hood. Wederom een sterke rol van Russell Crowe en ook de rest van de cast is goed op dreef hier. De film bevat mooie gevecht-scenes en dan voornamelijk dat echte eindgevecht werd wel ruig in beeld gebracht. Helaas heb ik een stuk in het midden wat minder meegekregen (wel gezien, maar ik was een beetje moe enzo) dus ik wil de film graag binnenkort nog eens zien. Niet alleen om die reden maar ook omdat de rest er gewoon erg goed uitzag. Boeiend en spannend is deze film in mijn ogen namelijk zeker. En het zou dan ook zo maar eens kunnen dat hij op een nog hoger cijfer komt.
Eliandjiee
Vandaag weer eens gezien, en ik verlaag mijn stem met een halfje. Van een 4 naar 3,5. Het verhaal wijkt erg af van het originele Robin Hood verhaal. Iets dat geen minpunt hoeft te zijn. Er zitten veel dingen in waardoor de film ongeloofwaardig wordt, en zichzelf niet serieus lijkt te nemen. Ook is de film vrij lang(dradig) terwijl dit helemaal niet nodig is. Daartegenover kan ik de humor in de film zeker waarderen, evenals de muziek in de film en de beelden. Ook het verhaal an sich is interessant, ondanks dat het totaal afwijkt van het originele verhaal. De actie is in het begin en verderop in de film ook zeker meer dan vermakelijk!
brabusRUS
Heb mij toch goed vermaakt met deze Robin Hood in een nieuw jasje. Hoewel ik de unrated versie heb gezien, viel het reuze met de hoeveelheid bloed en rauwheid. Ben zelf niet echt een liefhebber van dit tijdperk, maar in deze film heb ik toch genoten van de middeleeuwse avonturen die Robin Hood meemaakte. Russell Crowe deed het goed als Robin Hood, net als zijn kameraden. Maar ook de bijrollen waren goed. Vooral de rol van Max Von Sydow en Eileen Atkins vond ik erg goed.
De film zat voor de rest goed in elkaar. Gedetailleerde set, mooie beelden en goed camera gebruik zorgen o.a. voor een mooie middeleeuwse sfeer.
Redelijke, groots opgezette film waarin het verhaal van Robin Hood ditmaal wordt verfilmd door het duo Ridley Scott en Russel Crowe. Een vergelijking met Gladiator is daarom snel gemaakt, maar deze film mist de emotionele punch die Gladiator dus wel had. Ook is het verhaal onnodig complex en daardoor minder boeiend. Wel ziet de film er prachtig en gedetailleerd uit en bevat een aantal goeie actie-scenes.
Jawaddedadde
Goed dat de titel Robin Hood is want anders had ik niet geweten over wie de film nou in hemelsnaam zou gaan.
Vroeg me tijdens het kijken meermaals af wat dit nou met Robin Hood te maken heeft. Achteraf blijkt dat dit een soort van prequel of zo op het leven van de vrijbuiter moet voorstellen. Mja, noem het dan ook zo.
In ieder geval, dit is gewoon een middeleeuws drama dat niet eens goed werkt. Warrige gevechten, flauwe personages, duffe soundtrack, het zit er allemaal in. En als klap op de vuurpijl een belachelijk einde: hoe die Marian haar kleutertuin aanvoert, sjonge, hou je toch niet voor mogelijk. Als Fransman zou ik me trouwens zwaar in de aars getast voelen.
Zware tegenvaller van een regisseur die ik nochtans hoog heb zitten. Hopelijk komt het goed met Prometheus, lijkt me sowieso meer in zijn straatje passen dat dit.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Gladiator