• 9.373.117 stemmen

Releasedatum: 27 juni 1996

• meJane Bekijk via meJane

Plot Amos & Andrew

"Misunderstood. Misplaced. Mismatched."

De gevierde, zwarte auteur Andrew Sterling verheugt zich enorm op een welverdiende vakantie in zijn prachtige buitenhuis. Waar hij helaas niet op gerekend heeft, zijn de achterdochtige buren die in hem een inbreker zien. De politie rukt met groot materieel uit en de politiechef ziet zichzelf al triomfantelijk in het TV-nieuws. Al snel beseft hij z'n enorme blunder en bedenkt een uitvlucht waar de blanke kruimeldief Amos Odell hem bij moet helpen. Er gebeurt echter iets onverwachts...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Andrew Sterling

Deputy Riley

Waldo Lake

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg leuke film met een schitterende samenwerking van Cage en Jackson. De humor was echt wel om te lachen hoor. Viel absoluut nie tegen. Ik heb me in ieder geval kostelijk genoten van de sulligheid en me geen moment verveelt.

Zeker waard voor 1 euro.

avatar van Zinema

Tsja.

En weer een videootje verder. Niets verkeerds, maar ook niets bijzonders. Cage en Jackson zitten leuk in hun rol, maar het verhaal werkt niet echt mee. Clichématige voorspelbaarheid, enfin u kent het wel. Toch bevat de film een paar leuke grapjes.

Twee sterretjes voor het duo.

avatar van Lennert

Lennert

Zeer vermakelijke klucht, die voor een film met als (sub)thema racisme geen moment te belerend wordt, maar er in slaagt de aandacht gewoon goed vast te houden. De dialogen zijn weinig spitsvondig, maar de situaties waar de hoofdpersonages zich in bevinden zijn wel degelijk komisch te noemen. Niet te diepgaand, gewoon lekker lichtvoetig, en dat is voor deze film dan ook voldoende.

avatar van Gorilla

Gorilla

Geen slechte film, maar ook geen echte goede film. Heb hem wel af kunnen kijken, maar dat was meer omdat ik met vrienden was. Een 3'tje

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Filmpje die ik ooit uit de 1 euro bak heb gevist en waar ik ooit de eerste helft van heb gezien en daarna vergeten ben hem af te kijken. Gisteravond dus maar helemaal opnieuw (af)gekeken.

Ach het is niet slecht. Het duo is iig goed bezig. Leuk acteerwerk van de nog wat jongere Nicolas Cage en Samuel L. Jackson. Het probleem is dat het verhaal niet altijd boeiend blijft en soms zelfs saai wordt. De grappen zijn soms leuk en ik heb geloof ik een of twee keer echt hardop gelachen waarvan er volgens mij eentje is met de psychiater die belt naar het huis waar niemand is en het fragment waarin Andrew de bloedhonden op de politie afstuurt. Verder stelt het allemaal niet zo veel voor. Het is allemaal een beetje voorspelbaar en braafjes. Ik vond het gezin (de man en de vrouw die gegijzeld worden door Cage) ook niet erg leuk. Maar enkele leuke scenes en goed acteerwerk redden het op een wel heel krappe:

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Voor een komedie viel er niet echt te lachen vond ik.

Twee topacteurs die gevangen zaten in een zeer matig verhaal zonder hoogtepunten en daardoor nooit konden uitblinken. Toch wel heel jammer. Snel vergeten maar.