• 8.846.993 stemmen

Releasedatum: 27 juni 1996

• Google Play Bekijk via Google Play

Plot Amos & Andrew

"Misunderstood. Misplaced. Mismatched."

De gevierde, zwarte auteur Andrew Sterling verheugt zich enorm op een welverdiende vakantie in zijn prachtige buitenhuis. Waar hij helaas niet op gerekend heeft, zijn de achterdochtige buren die in hem een inbreker zien. De politie rukt met groot materieel uit en de politiechef ziet zichzelf al triomfantelijk in het TV-nieuws. Al snel beseft hij z'n enorme blunder en bedenkt een uitvlucht waar de blanke kruimeldief Amos Odell hem bij moet helpen. Er gebeurt echter iets onverwachts...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Deputy Riley

Waldo Lake

avatar van Rosicky

Rosicky

Sporadisch grappig, en redelijk geacteerd. Zeker geen super komedie.

avatar van Djarune

Djarune

geen goede film, maar heb hem toch uitgezeten. Verhaal is wel grappig.

avatar van Zinema

Tsja.

En weer een videootje verder. Niets verkeerds, maar ook niets bijzonders. Cage en Jackson zitten leuk in hun rol, maar het verhaal werkt niet echt mee. Clichématige voorspelbaarheid, enfin u kent het wel. Toch bevat de film een paar leuke grapjes.

Twee sterretjes voor het duo.

avatar van film_kaza

film_kaza

We hebben een hoop b-films binnen gekregen. Gelukkig zit er één aardige tussen. Amos and Andrew.

Geen memborale film maar het zit wel vol leuke grappen.

De film behandeld serieuze onderwerpen, maar dat doet ie op een maffe manier.

Cage doet het goed. Jackson doet het aardig.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Had deze film meegenomen voor € 2.50 bij de Free Record Shop. Film is zeker niet slecht en weet soms echt te boeien. ( Met name de scene dat Andrew een stuk verteld over zijn jeugd/vader.)

Heb de film in 2 keer gezien maar het laatste uur is [u]zeker[/u] de moeite waard. Samuel L. Jackson laat ook hier weer zien een geweldige acteur te zijn.

Film krijgt van mij 3.5*

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Prettige, korte film om eens tussendoor te bekijken.

Ik vind hem hier lichtjes ondergewaardeert want hij bevat toch weinig storende elementen, 2 goede acteurs en een behoorlijke dosis humor en is gemakkelijk uit te zien.

Een aangename komedie.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Voor 1 euro uit de ballenbak van Bart. Geen onaardige komedie. Leuke rol van Cage, erg clichématige rol van Jackson (is waarschijnlijk ook een beetje de tijdgeest.). Nadeel: vrijwel de hele film speelt in het donker en na een uur begonnen mijn ogen te dansen van vermoeidheid.

avatar van Lennert

Lennert

Zeer vermakelijke klucht, die voor een film met als (sub)thema racisme geen moment te belerend wordt, maar er in slaagt de aandacht gewoon goed vast te houden. De dialogen zijn weinig spitsvondig, maar de situaties waar de hoofdpersonages zich in bevinden zijn wel degelijk komisch te noemen. Niet te diepgaand, gewoon lekker lichtvoetig, en dat is voor deze film dan ook voldoende.

avatar van Gorilla

Gorilla

Geen slechte film, maar ook geen echte goede film. Heb hem wel af kunnen kijken, maar dat was meer omdat ik met vrienden was. Een 3'tje

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Erg leuk verhaal, wat eigenlijk wel een beetje raar verloopt En dat was best wel leuk. Echt een super film was het nauw ook weer niet, maar hij mag er wezen

avatar van nick306

nick306

Net voor dat de 2 echt grote acteurs zijn geworden. Grappig filmpje,,

avatar van tsjong

tsjong

Vermakelijk

ILDIB

Cage voordat ie ging overacteren.. Dus prima.

ILDIB schreef:

Cage voordat ie ging overacteren.. Dus prima.

overacteren

Pete_033 schreef:

overacteren

Cage trekt naar mate zijn carriere vordert steeds schevere getormenteerde gezichten en raakt mijns inziens steeds verder af van ware personen.

Gaat echt rollen karikaturaliseren. Niet mijn pakkie thee. Itt tot bv depp die er wel in slaagt.

ILDIB schreef:

Ik vind zelf de Cage van voor The Rock (toen hij zijn oscar kreeg en voor het grote geld koos) beter dan de Cage van nu maar tussen de films van toen en nu zitten wel een paar goeie tussen die nog wel kunnen tippen aan die tijd zoals een Adaptation, Matchstick Men, Bringing Out The Dead en The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

ILDIB

Niet toevallig films waarin hij vrij ingetogen rollen speelt.

ILDIB schreef:

Niet toevallig films waarin hij vrij ingetogen rollen speelt.

In Adaptation wel en ook in een The Weather Man maar zijn rol in Amos & Andrew is ook niet een ingetogen rol en zo zijn er nog meerdere voorbeelden maar ik zie hem nog het liefst in de 'kleinere' films.

Pete_033 schreef:

In deze film speelt hij geen verknipte crimineel of een (verliefde) held. Gewoon een simpel figuur zonder buitensporige overdreven trekjes.

avatar van dominion

dominion

Leuk tussendoortje.

Niet bijzonder en ook niet echt grappig.

Maar enigszins nog wel vermakelijk.

Een paar best wel leuke en grappige stukjes.

Leuk verhaaltje en redelijk acteerwerk van de twee.

Meer heb ik er niet over te zeggen.

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Ze nemen de realiteit en maken het over de top. Een matig filmpje...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Filmpje die ik ooit uit de 1 euro bak heb gevist en waar ik ooit de eerste helft van heb gezien en daarna vergeten ben hem af te kijken. Gisteravond dus maar helemaal opnieuw (af)gekeken.

Ach het is niet slecht. Het duo is iig goed bezig. Leuk acteerwerk van de nog wat jongere Nicolas Cage en Samuel L. Jackson. Het probleem is dat het verhaal niet altijd boeiend blijft en soms zelfs saai wordt. De grappen zijn soms leuk en ik heb geloof ik een of twee keer echt hardop gelachen waarvan er volgens mij eentje is met de psychiater die belt naar het huis waar niemand is en het fragment waarin Andrew de bloedhonden op de politie afstuurt. Verder stelt het allemaal niet zo veel voor. Het is allemaal een beetje voorspelbaar en braafjes. Ik vond het gezin (de man en de vrouw die gegijzeld worden door Cage) ook niet erg leuk. Maar enkele leuke scenes en goed acteerwerk redden het op een wel heel krappe:

avatar van HAFC1903

HAFC1903

Ook eens voor 1,50 ergens uit een bak gevist en hij is me eerlijk gezegd ook niet veel meer waard ook.

Film en acteerprestaties van Samuel en Nicolas zo slecht nog niet maar de film wordt voorbij het uur gewoon saai voor mij.

Veel gelachen heb ik niet.. Een beetje Dumb & Dumber niveau wat mij betreft

avatar van GuidO96

GuidO96

Een flauwe film, die op zijn tijd zeker wel te waarderen is. De film laat zeker wat te wensen over maar blijft in ieder geval entertainen. Wellicht geen film die je elk jaar kijkt, maar goed genoeg om een kijkje te nemen

avatar van Dk2008

Dk2008

Matige film dit. Hij begint wel heel goed met een misverstand, schietgrage agenten en sensatiebeluste pers. Maar gaat daarna langzaam steeds meer achteruit. Redelijke rollen van o.a. Cage en Jackson. Maar het verhaal werkt niet mee. Hoewel ik hem al eerder heb gezien, wilde het nu ook niet echt. Donkere film ook, vanwege dat het hoofdzakelijk 's avonds/'s nachts afspeelt. Niet zo prettig kijken. Meer een luchtig misdaadfilmpje dan een komedie. 3.0/2.0

avatar van clubsport

clubsport

over het algemeen nogal flauw al doen Cage en Jackson wel hun best om er nog wat van te maken .

Film steekt verder een beetje de draak met het hele racisme gebeuren en dat is op zich wel grappig gedaan .

Anno nu zou zoiets helaas niet meer mogelijk zijn ben ik bang voor .

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Voor een komedie viel er niet echt te lachen vond ik.

Twee topacteurs die gevangen zaten in een zeer matig verhaal zonder hoogtepunten en daardoor nooit konden uitblinken. Toch wel heel jammer. Snel vergeten maar.