• 9.371.614 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Geregisseerd door: Gabriel Cowan

Met onder meer: Mircea Monroe, Christopher Shand en Brian Krause

Plot Growth

In 1989 werd er op het 'Cuttyhunk Island' een onderzoek gedaan naar de menselijke evolutie door proeven op parasieten. Alhoewel het onderzoek er in eerste instantie veelbelovend uitzag, ging er toch iets gruwelijk mis. Driekwart van de bevolking op het eiland werd hierdoor uitgeroeid. Jamie Akerman (Mircea Monroe) wist te ontkomen. Nu twintig jaar later gaat ze terug naar het eiland om haar familie-eigendommen te verkopen. Eenmaal op het eiland blijkt dat een nieuwe generatie parasieten het leven op het eiland nog altijd moeilijk maken...

avatar van xxc

xxc

Parasieten. Eilanden.

Ik had hier hoge verwachtingen van, van deze film. De cover zag er ook veelbelovend uit. Maar daar ga ik elke keer mee de fout in. Vaak lees ik geen teksten, maar covers.

Maargoed OT: Growth is een mooie film.. tot ongeveer het uur. Naarmate de film naar het einde gaat word het een beetje jammer allemaal.

Ik heb dan ook de laatste 20 minuten niet meer gezien, de film wist mijn aandacht er niet meer bij te krijgen.

avatar van dominion

dominion

Je hebt hem niet afgezien en geeft hem wel een voldoende

avatar van xxc

xxc

Ja, vond het begin van de film absoluut niet slecht..

ik heb hem overigens niet afgezet, maar gekeken zonder echt te kijken.. Had er een boekje bij gepakt en vervolgens niet echt meer gekeken/opgelet

avatar van Triple G

Triple G

Een duidelijke B-film met een makkelijk verhaal en eenvoudig uitgewerkt, ondanks een aantal gaten. Hier en daar aangenaam om naar te kijken (een enkele aangename scène met of zonder dame) maar eigenlijk niks bijzonders. Het knappe van deze film is dat ik 'm niet heb uitgezet. Net genoeg spanning dus. Aardig.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

jammer van de te slechte animaties,anders had ik hem zeker 3 sterren gegeven

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Aardig tussendoortje, leuk in beeld gebracht, niet meer en niet minder.

avatar van teaso

teaso

Een film waar ik op voorhand niet al te veel van verwachtte, draaide al bij al toch nog goed uit voor mij. Het verhaal is op zich niet slecht gevonden, ook al is het de 100.000 e film waarin ze de mens genetisch proberen te manipuleren en dat dit dan misgaat. De film is bovendien vrij tot zeer voorspelbaar. De acteurs waren niet van een enorm hoog niveau maar ik heb er mij op geen enkel moment hieraan gestoord, het viel dus nog mee. Het grote pluspunt van de film is voor mij de spanning die toch goed wordt opgebouwd. Alles tesamen net voldoende voor een voldoende . 2.5*

avatar van K. V.

K. V.

'k vond hem niet mis, maar ook niet meer dan dat. De film deed me een beetje aan Slither denken, al is deze film veel minder humoristisch aangepakt. De film wil realistisch uit de hoek komen en kan dit gedeeltelijk waarmaken, alleen vond 'k de parasieten zelf er niet zo realistisch uitziend. Je zag duidelijk dat het CGI was en spijtig genoeg van een niet zo'n hoog niveau. Niet dat ze zo slecht waren, maar toch.

Nu het verhaal kon me wel boeien en de film verveelde zeker niet, maar het was toch allemaal redelijk gewoontjes. Verschietachtig was de film spijtig genoeg ook niet echt. De cast bestond uit nobele onbekenden, maar deden het niet slecht.

Desondanks toch blij dat 'k deze eens heb gezien, maar erg bijzonder is het allemaal niet.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

niet al te boeiend af en toe wat gore, niet veel spanning. Kortom: wat slapjes. Jammer want aan de hand van de trailer zag het er goed uit het einde verwees naar een deel 2 stel dat die uit zou komen dan hoop ik dat die een stuk beter wordt.

voor nu 2*

(misschien ga ik hem nog een keer zien om misschien nog van gedachte te veranderen)

avatar van tattoobob

tattoobob

CGI heeeel slecht dat verpest voor mij de hele film!!!

Zeer beperkte film.

Op zich zijn parasieten altijd wel leuk, zeker als het van die glibberige dingen zijn die nogal snel in en uit mensen kunnen kruipen. Altijd een leuke opzet voor een horrorfilmpje, maar dan moet je het nog wel goed afwerken.

Dat doet Cowan eigenlijk niet. Deels allicht door het beperkte budget, maar dan nog maakt hij af en toe dubieuze keuzes. Acteerwerk is in ieder geval ondermaats, visueel stelt het ook allemaal bar weinig voor. De keuze voor CG is begrijpelijk, maar de kwaliteit is zo laag dat het afdoet aan het effect van de beestjes.

Verder torenhoge clichés, met als toetje die laatste scene. Er zijn nog horror films waar het past, dit was er niet ééntje van. Als filler voor de liefhebber nog net te behappen, maar verder een regelrechte B-film die niet boven z'n beperkingen weet uit te stijgen.

avatar van lezertje

lezertje

Schandalig jatwerk en daardoor zeer voorspelbaar, met zeer amateuristisch gefilmde gevechten.

avatar van Rickyman

Rickyman

Deze matige horrorfilm heeft inderdaad zijn mankementen, misschien wat voorspelbaar en cliché maar echt vervelend was het niet en wist me genoeg te vermaken. Had veel slechter gekunnen.
De parasieten zagen er trouwens best goed en lekker smerig uit, beetje uit de klauwen gegroeide Zilvervisjes.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Rickyman schreef:

Niet vervelend maar ook niet boeiend. Misschien was ik te moe?
Laten wij het hier maar bij houden, ben het geheel met "Rickyman" eens!

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film met een aardig bedacht verhaal.