Growth (2009)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Geregisseerd door: Gabriel Cowan
Met onder meer: Mircea Monroe, Christopher Shand en Brian Krause
Plot Growth
In 1989 werd er op het 'Cuttyhunk Island' een onderzoek gedaan naar de menselijke evolutie door proeven op parasieten. Alhoewel het onderzoek er in eerste instantie veelbelovend uitzag, ging er toch iets gruwelijk mis. Driekwart van de bevolking op het eiland werd hierdoor uitgeroeid. Jamie Akerman (Mircea Monroe) wist te ontkomen. Nu twintig jaar later gaat ze terug naar het eiland om haar familie-eigendommen te verkopen. Eenmaal op het eiland blijkt dat een nieuwe generatie parasieten het leven op het eiland nog altijd moeilijk maken...
Jamie Ackerman
Sarah Holberman
Gwen Anderson
Perfect female
paramount
Als je in een huis woont, of hebt gewoont met papiervisjes, zilvervisjes en of ovenvisjes, dan gaan er echt rillingen door je lichaam.
Dooz
Lekkere thriller, kijkt lekker weg.
Geen topper, maar zeker dikke 3 voor mij waard.
eppy
ik vind 'm niet slecht ook niet vernieuwend, t is al eerder gedaan. maar ik kreeg jeuk bij het kijken van deze film....
ik heb dat al bij docu's over insecten, brrr!
heb 'm niet uit kunnen kijken, dus daardoor geen oordeel kunnen vellen.
maar van wat ik had gezien zag het er allemaal best onderhouden uit.
breedbeeld
Vond het een tamelijk slecht uitgewerkt verhaal met plotholes en een eind waarvan ik denk lekker slim van die dame NOT
Hoe het gaat met die parasieten ook te onaannemelijk.
Cgi van dit niveau kan echt niet meer in 2009.
Toch uitgekeken 1.5 daarvoor.
Een aardige Sf film met rillingen maar niet altijd goed.
Acteurs waren niet verkeert.
Zag er allemaal redelijk goed uit
breedbeeld
Waarom qoute je jezelf breedbeeld
Sorry ging iets fout wilde wat editten in het spoilergedeelte wat niet meer kon ,bericht inmiddels verwijderd.
RickZ
SF-horrorthriller met matige SFX (leuke creepy beestjes, een soort mega-zilver-/papier-visjes inderdaad) en onderhoudend verhaal met leuke chicks. Netaan een voldoende.
lau12345
Tja vond het geen topper maar ook niet erg slecht .
Met een flinke kater van zaterdag , dan op zondag deze film kijken viel het allemaal nog wel mee .
2.5 *
RickZ
zo,ben ik de eerste,ga m ff kijken
Heb je em nou gezien? Wel roepen dat je de eerste bent maar een recensie ho maar...
Wa The Fu
Trage film met een hoog B gehalte vooral het gevecht van justin met een paar locals met stofkapjes op
niet erg spannend
erpunited
redelijk. De film is niet super saai maar geweldig ook zeker nie. Het acteren gaat nog wel. et verhaal is iets minder. niet echt een super horror
PROPAYNE
Op zich wel aardig filmpje.
Snap alleen het nut van die parasiet nog steeds niet.
Ok, je hebt natuurlijk geflipte proffesoren, maar hier snapte ik
de logica niet van. Je moet het zelf maar zien, denk ik.
Toen ik hier over deze film las hoorde ik veel over zilvervisjes, maar het
lijken meer op naaktslakken, in allerlei maten en een stuk sneller, en
gevaarlijker natuurlijk...
Matige acteurs, en de gore effecten zijn vaak te duidelijk uit de computer gerold, maar de beessies zijn pretty creepy dus maken een
hoop goed.
Insignificance
Kinderachtig scenario met melige wurmpjes. Het moet toch vrij gemakkelijk zijn om met parasieten een ongemakkelijk filmpje te maken, maar Cowan komt niet verder dan wat gekriebel.
Ook met de troef van de film (de parasiet maakt mensen sterker) weet hij weinig te bewerkstelligen. De gevechten zijn om droevig van te worden, om over de mad scientist maar te zwijgen. Behalve wat viezigheid een effectloos filmpje, tot en met de nabrander.
neforce
Best wel nette film. Het is geen horror met de doorsnee schrikeffecten (op de bekende spiegel na dan) maar het verhaal is wel leuk uitgewerkt met hier en daar leuke personages.
Ook het einde was toch nog wel verrassend: ik had verwacht dat de baby wat bij zich zou dragen, maar niet dat die vrouw compleet verrot was van binnen
Al met al een 3,5*
Picker
wat is toch altijd het eeuwige conflict tussen B-films en GSM netwerken
j_u_u_l
hahaha, ja maar dan kunnen ze lekker de walkie talkies tevoorschijn halen, das spannender
Voor een B-film best wel vermakelijk en smerig. Vond de beestjes onder de huid best goed verfilmd/cgi/computer. Maar sommige dingen zijn ver te zoeken, waar komt die baby in 1 keer vandaan? En dan dat einde, zo'n standaard einde voor zo'n film. Jammerrrrrrrrrrrrrr, dag Seoul.
metterijks
Zichtbaar goedkope, en slecht geacteerde film. Bovendien zijnde special effects doorzichtig wat natuurlijk te danken is aan het lage budget. Kijk liever nog een keer Alien.
Dannysientje31
Het verhaal wilde niet echt op gang komen en werd pas t laatste half uur spannend.
Wel ok maar niet echt goed,.
Had de trailer gezien en daar leek ie veel spannender en ze hadden ook echt veel stukken van t laatste half uur laten zien in de trailer.
een 2.0
Eeeeeek
Film is aardig, het verhaal heeft nogal wat gaten.
Daardoor heb ik ook geen vrede met het einde.
Toch is hij niet zo erg dat ik hem uit heb gezet.
Je moet van dit soort films houden dan gaat het wel.
TimZor
Zeker niet verkeerd om een keer te kijken
En kijkt nu opeens anders naar zilvervisjes in je huis haha
Van mij een 6/3
Noodless
Redelijk, meer niet. Nochtans zat er meer in, maar de regisseur weet het niet helemaal goed uit te werken. Flink wat plot-gaten in deze film.
Toch nog een krappe 6/10
Tristan Scelso
Was toch een meevaller. Effecten zijn goed, het acteerwerk ok en het verhaal ook goed, maar wel met wat gaten. Einde was ook niet helemaal kloppend...
Er zijn best veel films met dit onderwerp gemaakt, waarvan sommige dus ook totaal mislukt door slecht acteerwerk en slechte effecten. Deze film is best goed gelukt en is de moeite waard om naar te kijken.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'