• 9.378.534 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat nee?? Ga je nu ook al voor andere beslissen? Ik kijk gewoon of een film me vermaakt en daar vanuit stem ik, en niet omdat het een hype zou zijn. Dat jij zo kortzichtig bent wil niet zeggen dat iedereen dat is

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ik ben van mening dat de film veels te hoog gewaardeerd staat hier op moviemeter. 60 procent stemt 4.5 sterren omdat Pattinson zo'n mooie Sixpack heeft. Dat wil niet zeggen dat iedereen dat doet. Ik heb heus wel respect voor andermans mening.

avatar van Yanniick

Yanniick

Ik vond Twilight een hele goede film met een goed verhaal ect. Echter New moon vind ik véél te soapachtig gemaakt en daar hou ik persoonlijk niet zo van dus deze krijgt een 3

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Ik denk dat een heleboel mensen deze film gaan kijken met het idee 'Deze puberale gehypte film lijkt me helemaal niks'.. en dat is niet echt de beste houding om een film mee in te gaan.

Bepaalde mensen hebben al een vooroordeel zonder dat ze iets van het verhaal of de film af weten en alleen maar omdat het nogal commercieel is. En dat is jammer!

Want New Moon is een film om van te genieten. Ik heb alle boeken gelezen en was benieuwd hoe de film zou zijn.. omdat verfilmingen je toch vaak teleurstellen maar dat doet New Moon niet. Het is een van de beste boekverfilmingen die ik gezien heb.

Ik zeg niet dat het de beste film is die ik gezien heb. Maar er werd goed geacteerd en de muziek en de landschappen in de film vond ik ook erg mooi. Ik geef 3,5 ster en dat zeg ik echt niet om de sixpack van Lautner of om het koppie van Pattinson (voordat ik dat commentaar weer naar mn hoofd krijg).

avatar van soom

soom

Psyché et Amor schreef:

Waarvoor dan ?

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Psyché et Amor schreef:

Oke dan. Ik ga hem een keertje kijken.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ging deze film vanavond bijna kijken. Maar helaas was het slechte kwaliteit. Volgende keer beter.

avatar van dbgin

dbgin

ik vond m eerder meer romantisch dan echt spannend, en ik ben een romantisch filmhebber dus vond ik m best goed.

avatar van Ninoire

Ninoire

Vond New Moon beter dan Twilight.

Beter geacteerd en de scenes mooier neergezet.

Perfecte film voor romantische date!

avatar van mIss bLue eYe

mIss bLue eYe

prachtig vervolg op het eerste deel. het 2de deel sluit mooi aan op het eerse als blijft de eerste het mooiste. de romantiek is helemaal zichtbaar bij de hoofdrolspeler(ster) ook tussen Bella en jacob. de special effects zijn veel uitgebrijder. ik ben benieuwd maar het 3de deel!!!!! top FLIMS DIE saga's

avatar van Natasja22

Natasja22

ik ga hem denk ik morgen kijken alleen hier ook slechte kwaliteit maar ben van plan alle Twilight delen te kopen ik vind de eerste deel zo super dat ik me geld er wel aan wil uit geven

avatar van renessepoker

renessepoker

Wat een Walgelijk zoetsappige wijfenfilm deel 1 kreeg een 4 maar deze bah!

avatar van starbright boy

Wel grappig om te zien wat die jonge acteurs nu al aan het doen zijn om straks ook weer los te komen van Twilight. Pattinson en Stewart kiezen het duidelijk voor radicaal andere rollen. Pattinson door een jonge Dali te spelen en in een Guy de Maupasantverfilming. Stewart kiest rollen in Amerikaanse indiefilmpjes uit met uitdagende rollen, in een ervan gaat ze een transseksueel spelen. Alleen Lautner gaat echt voor het grote geld en lijkt vooral te kiezen voor big budget actie-achtige-films waar hij miljoenen mee binnenhaalt (Lautner is inmiddels de bestbetaalde acteur onder de 20 in de VS, 7,5 miljoen voor een komende film).

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Dit tweede deel is zeker beter dan het eerste deel wat spanning, actie en CGI betreft, maar toch miste er iets.

Waar het in deel één van de Twilight Saga vooral gaat over Bella die graag thuis wilt horen in de vampierwereld, ontbreekt in deel twee de vampierwereld in het grootste deel van de film. Edward verdwijnt en in plaats daarvan we krijgen een betere kijk op Jacob en zijn wereld.
Iets wat menig vrouwelijk Twilight fan niet erg zal vinden is dat in Jacobs wereld de shirtjes van de mannen lijken te verdwijnen en ze genoodzaakt zijn in slechts een korte broek rond te lopen. Helaas staat Alice opeens op de stoep bij Bella en, onder veel gezucht in de bioscoopzaal, keert Bella terug naar de vampierwereld. Maar om het "eye-candy" gehalte in de film niet laten zakken verschijnt Edward ten tonele zonder shirt. Opnieuw vele blijde geluidjes in de zaal...
Allemaal leuk en aardig als de regisseur aan de fans denkt, maar hij moet oppassen dat hierdoor het verhaal niet ten onder gaat. Anders is de Twilight Saga gedoemd te degraderen tot een gehypede tienerfilm reeks.

Een reactie van Bella die ik overigens wel raar vond: Zij wil de gehele film lang niets liever dan zelf een vampier worden en eeuwig met Edward te kunnen leven. Maar als hij op het einde vraagt of zij met hem wilt trouwen lijkt ze geshockeerd?
Als je eeuwig met iemand samen wilt leven lijkt mij eerder dat je een gat in de lucht springt als die persoon je ten huwelijk vraagt...

Ik ben benieuwd naar hoe het verhaal verder gaat; de boeken moet ik immers nog lezen. Maar ik geloof dat rond Kerst dit jaar alweer het volgende deel uitkomt, dus nog eventjes wachten.

avatar van -M-

-M-

Op verzoek van mijn vrouw ook deze film gekeken. Ook zeg ik bij deze film:

te weinig actie

te veel romantiek

Wederom een echte "meidenfilm" waar je mij niet blij mee maakt. Omdat mijn vrouw er zo gek van is en alle boeken heeft gelezen toch een 2*

avatar van sangha

sangha

lordsnoopy schreef:

Dit wordt wel uitgelegd in de boeken. Renee (Bella's moeder) heeft een enorme fout gemaakt door nadat ze geslaagd was meteen met Charlie te trouwen. Ze had daar dus veel spijt van. Bella heeft die opvatting over jong trouwen dus eigenlijk meegekregen.
Ik moet wel zeggen dat het inderdaad niet erg logisch is. Als je onsterfelijk wilt worden om met iemand te kunnen zijn, dan is trouwen eigenlijk niet meer zo'n big deal.

avatar van arnoam

arnoam

Niet mijn ding teveel praaten en romantiek,acteurs vond ik ook niet egt geweldig. 1 ster voor de special effects.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

De wolf animaties waren wel vet, maar verder een bagger filmpje.

avatar van j0hng0tti

j0hng0tti

Ik heb de film gisteren gezien. Ik kan iedereen aanraden dat deel 2 beter is als deel 1. De film duurt sowieso langer en is echt heel spannend. Ik heb me echt vermaakt. Aan het einde te zien komt er ook een deel 3.

avatar van pardalis

pardalis

Persoonlijk vind ik deze beter dan de eerste, benieuwd naar de volgende, Goed geacteerd, Stewart kijkt wel graag naar beneden ipv naar haar partner ...

Goeie effecten, leuk voor jonge mensen ... ik voel me nog jong

avatar van xLily

xLily

Nadat ik nieuwe maan had gelezen wilde ik natuurlijk wel de film zien! Leuke film, maar toch wel minder dan deel 1. Maar dat komt misschien omdat het einde een beetje teveel van het weerwolven en vampiers is en de film eindigt met dat edward bella ten huwelijk vraagt bella verbaasd kijkt en dan is het beeld zwart

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Dit is gewoon de Love-Boat maar dan zonder boot.

avatar van morgan_freeman

morgan_freeman

O zo jammer dat deze film nog steeds zo'n hoog gemiddelde heeft dankzij alle zwijmelende meisjes van +/- 15 die 5 sterren geven

avatar van Roos-_-

Roos-_-

Ik heb alle 4 de boeken gelezen, en dan vind ik het zo jammer dat ze belangrijke stukken eruit halen en vervangen door jongens zonder shirts! New moon is een geweldig boek ook al is het heel cliche en niet erg orgineel. De film was ook goed maar ik had verwacht dat Bella and Edward net iets intiemer zouden zijn. Het leek alsof de acteurs zich zo ongemakelijk voelde.

En de acteerprestaties waren .. goed. Jammer dat ze bij de wat emotionelere stukjes, een beetje dichtklapte. Kristen Stewart acteerde goed als zombie-bella en Robert Pattinson als Edward deed het ook goed. Misschien moet hij net iets meer emotie showen. xD

En Taylor Lautner deed het ook goed gezien zijn leeftijd.

Leuke film maar je kan beter zeggen dat het gebaseerd is op new moon. Het is zo anders...

avatar van kennethv

kennethv

Dit was niet echt mijn film qua smaak, maar voor de rest oke.

avatar van Seifer

Seifer

Zit er wat horror in? Of is het alleen maar huilie huilie slijm slijm, zoals in deel 1.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Verwacht je nou echt iets anders wanneer deel 1 zo'n succes was ? Tuurlijk is het weer allemaal om te kotsen..misschien zelfs erger

avatar van Akkiej

Akkiej

Wat een vervelende zeurfilm. Er gebeurt bijna niets interessants, het is echt een slijmfilm, bah.

avatar van acisiz

acisiz

Ik heb de boek(en) niet gelezen, maar snap eigenlijk niet wat zo goed is aan deze films

de dialogen zijn zo ontzettend slecht..

enige moment in de film dat ik overtuigend vond overkomen was toen ze die nachtmerries had in bed..en dat was het dan

het is me ook niet duidelijk WAT ze zo leuk aan elkaar vinden

Het is duidelijk dat ze alleen verliefd word op Edward word omdat die 'hot' is, want zoveel kom je niet te weten over die bleke saaie mannetje

behalve dat die een vampier is etc etc.....what ever

Erg overhyped allemaal