Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 19 november 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Twilight Saga: New Moon
"Forbidden to remember. Terrified to forget."
Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...
Bella Swan
Charlie Swan
Dr. Carlisle Cullen
Esme Cullen
mcdaktari
Wat nee?? Ga je nu ook al voor andere beslissen? Ik kijk gewoon of een film me vermaakt en daar vanuit stem ik, en niet omdat het een hype zou zijn. Dat jij zo kortzichtig bent wil niet zeggen dat iedereen dat is
planet_of_death
Ik ben van mening dat de film veels te hoog gewaardeerd staat hier op moviemeter. 60 procent stemt 4.5 sterren omdat Pattinson zo'n mooie Sixpack heeft. Dat wil niet zeggen dat iedereen dat doet. Ik heb heus wel respect voor andermans mening.
Yanniick
Ik vond Twilight een hele goede film met een goed verhaal ect. Echter New moon vind ik véél te soapachtig gemaakt en daar hou ik persoonlijk niet zo van dus deze krijgt een 3
Psyché et Amor
Ik denk dat een heleboel mensen deze film gaan kijken met het idee 'Deze puberale gehypte film lijkt me helemaal niks'.. en dat is niet echt de beste houding om een film mee in te gaan.
Bepaalde mensen hebben al een vooroordeel zonder dat ze iets van het verhaal of de film af weten en alleen maar omdat het nogal commercieel is. En dat is jammer!
Want New Moon is een film om van te genieten. Ik heb alle boeken gelezen en was benieuwd hoe de film zou zijn.. omdat verfilmingen je toch vaak teleurstellen maar dat doet New Moon niet. Het is een van de beste boekverfilmingen die ik gezien heb.
Ik zeg niet dat het de beste film is die ik gezien heb. Maar er werd goed geacteerd en de muziek en de landschappen in de film vond ik ook erg mooi. Ik geef 3,5 ster en dat zeg ik echt niet om de sixpack van Lautner of om het koppie van Pattinson (voordat ik dat commentaar weer naar mn hoofd krijg).
soom
?
planet_of_death
Oke dan. Ik ga hem een keertje kijken.
TragieStar.*
Ging deze film vanavond bijna kijken. Maar helaas was het slechte kwaliteit. Volgende keer beter.

dbgin
ik vond m eerder meer romantisch dan echt spannend, en ik ben een romantisch filmhebber dus vond ik m best goed.
Ninoire
Vond New Moon beter dan Twilight.
Beter geacteerd en de scenes mooier neergezet.
Perfecte film voor romantische date!
mIss bLue eYe
prachtig vervolg op het eerste deel. het 2de deel sluit mooi aan op het eerse als blijft de eerste het mooiste. de romantiek is helemaal zichtbaar bij de hoofdrolspeler(ster) ook tussen Bella en jacob. de special effects zijn veel uitgebrijder. ik ben benieuwd maar het 3de deel!!!!! top FLIMS DIE saga's
Natasja22
ik ga hem denk ik morgen kijken alleen hier ook slechte kwaliteit maar ben van plan alle Twilight delen te kopen ik vind de eerste deel zo super dat ik me geld er wel aan wil uit geven
renessepoker
Wat een Walgelijk zoetsappige wijfenfilm deel 1 kreeg een 4 maar deze bah!
Wel grappig om te zien wat die jonge acteurs nu al aan het doen zijn om straks ook weer los te komen van Twilight. Pattinson en Stewart kiezen het duidelijk voor radicaal andere rollen. Pattinson door een jonge Dali te spelen en in een Guy de Maupasantverfilming. Stewart kiest rollen in Amerikaanse indiefilmpjes uit met uitdagende rollen, in een ervan gaat ze een transseksueel spelen. Alleen Lautner gaat echt voor het grote geld en lijkt vooral te kiezen voor big budget actie-achtige-films waar hij miljoenen mee binnenhaalt (Lautner is inmiddels de bestbetaalde acteur onder de 20 in de VS, 7,5 miljoen voor een komende film).
lordsnoopy
Dit tweede deel is zeker beter dan het eerste deel wat spanning, actie en CGI betreft, maar toch miste er iets.
Waar het in deel één van de Twilight Saga vooral gaat over Bella die graag thuis wilt horen in de vampierwereld, ontbreekt in deel twee de vampierwereld in het grootste deel van de film. Edward verdwijnt en in plaats daarvan we krijgen een betere kijk op Jacob en zijn wereld.
Iets wat menig vrouwelijk Twilight fan niet erg zal vinden is dat in Jacobs wereld de shirtjes van de mannen lijken te verdwijnen en ze genoodzaakt zijn in slechts een korte broek rond te lopen. Helaas staat Alice opeens op de stoep bij Bella en, onder veel gezucht in de bioscoopzaal, keert Bella terug naar de vampierwereld. Maar om het "eye-candy" gehalte in de film niet laten zakken verschijnt Edward ten tonele zonder shirt. Opnieuw vele blijde geluidjes in de zaal...
Allemaal leuk en aardig als de regisseur aan de fans denkt, maar hij moet oppassen dat hierdoor het verhaal niet ten onder gaat. Anders is de Twilight Saga gedoemd te degraderen tot een gehypede tienerfilm reeks.
Een reactie van Bella die ik overigens wel raar vond: Zij wil de gehele film lang niets liever dan zelf een vampier worden en eeuwig met Edward te kunnen leven. Maar als hij op het einde vraagt of zij met hem wilt trouwen lijkt ze geshockeerd?
Als je eeuwig met iemand samen wilt leven lijkt mij eerder dat je een gat in de lucht springt als die persoon je ten huwelijk vraagt...
Ik ben benieuwd naar hoe het verhaal verder gaat; de boeken moet ik immers nog lezen. Maar ik geloof dat rond Kerst dit jaar alweer het volgende deel uitkomt, dus nog eventjes wachten.
-M-
Op verzoek van mijn vrouw ook deze film gekeken. Ook zeg ik bij deze film:
te weinig actie
te veel romantiek
Wederom een echte "meidenfilm" waar je mij niet blij mee maakt. Omdat mijn vrouw er zo gek van is en alle boeken heeft gelezen toch een 2*
sangha
Dit wordt wel uitgelegd in de boeken. Renee (Bella's moeder) heeft een enorme fout gemaakt door nadat ze geslaagd was meteen met Charlie te trouwen. Ze had daar dus veel spijt van. Bella heeft die opvatting over jong trouwen dus eigenlijk meegekregen.
Ik moet wel zeggen dat het inderdaad niet erg logisch is. Als je onsterfelijk wilt worden om met iemand te kunnen zijn, dan is trouwen eigenlijk niet meer zo'n big deal.
arnoam
Niet mijn ding teveel praaten en romantiek,acteurs vond ik ook niet egt geweldig. 1 ster voor de special effects.
AchmedATM
De wolf animaties waren wel vet, maar verder een bagger filmpje.
j0hng0tti
Ik heb de film gisteren gezien. Ik kan iedereen aanraden dat deel 2 beter is als deel 1. De film duurt sowieso langer en is echt heel spannend. Ik heb me echt vermaakt. Aan het einde te zien komt er ook een deel 3.
pardalis
Persoonlijk vind ik deze beter dan de eerste, benieuwd naar de volgende, Goed geacteerd, Stewart kijkt wel graag naar beneden ipv naar haar partner ...
Goeie effecten, leuk voor jonge mensen ... ik voel me nog jong
xLily
Nadat ik nieuwe maan had gelezen wilde ik natuurlijk wel de film zien! Leuke film, maar toch wel minder dan deel 1. Maar dat komt misschien omdat het einde een beetje teveel van het weerwolven en vampiers is en de film eindigt met dat edward bella ten huwelijk vraagt bella verbaasd kijkt en dan is het beeld zwart
morgan_freeman
O zo jammer dat deze film nog steeds zo'n hoog gemiddelde heeft dankzij alle zwijmelende meisjes van +/- 15 die 5 sterren geven
Roos-_-
Ik heb alle 4 de boeken gelezen, en dan vind ik het zo jammer dat ze belangrijke stukken eruit halen en vervangen door jongens zonder shirts! New moon is een geweldig boek ook al is het heel cliche en niet erg orgineel. De film was ook goed maar ik had verwacht dat Bella and Edward net iets intiemer zouden zijn. Het leek alsof de acteurs zich zo ongemakelijk voelde.
En de acteerprestaties waren .. goed. Jammer dat ze bij de wat emotionelere stukjes, een beetje dichtklapte. Kristen Stewart acteerde goed als zombie-bella en Robert Pattinson als Edward deed het ook goed. Misschien moet hij net iets meer emotie showen. xD
En Taylor Lautner deed het ook goed gezien zijn leeftijd.
Leuke film maar je kan beter zeggen dat het gebaseerd is op new moon. Het is zo anders...
Seifer
Zit er wat horror in? Of is het alleen maar huilie huilie slijm slijm, zoals in deel 1.
Tonypulp
Verwacht je nou echt iets anders wanneer deel 1 zo'n succes was
? Tuurlijk is het weer allemaal om te kotsen..misschien zelfs erger
Akkiej
Wat een vervelende zeurfilm. Er gebeurt bijna niets interessants, het is echt een slijmfilm, bah.
acisiz
Ik heb de boek(en) niet gelezen, maar snap eigenlijk niet wat zo goed is aan deze films
de dialogen zijn zo ontzettend slecht..
enige moment in de film dat ik overtuigend vond overkomen was toen ze die nachtmerries had in bed..en dat was het dan
het is me ook niet duidelijk WAT ze zo leuk aan elkaar vinden
Het is duidelijk dat ze alleen verliefd word op Edward word omdat die 'hot' is, want zoveel kom je niet te weten over die bleke saaie mannetje
behalve dat die een vampier is etc etc.....what ever
Erg overhyped allemaal

The Twilight Saga: Eclipse
2010

Twilight
2008

Gehele 'Twilight'-reeks met Robert Pattinson wordt deze week uitgezonden op televisie

'Twilight'-schrijfster komt na twaalf jaar met vervolg

Remember Me
Drama / Romantiek, 2010