• 9.372.610 stemmen

Oorsprong: Ierland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Keating

Met onder meer: Aidan Gillen, Eva Birthistle en Timothy Spall

Plot Wake Wood

"Beware Those You Love the Most"

Nog steeds zitten ze heel erg met de dood van hun enige kind; de 9-jarige Alice, die door een hond gedood werd. De dierenarts Patrick en apotheker Louise verhuizen naar een afgelegen stadje; Wake Wood. Het schijnt dat er een soort ritueel is, waardoor ze drie dagen met Alice door kunnen brengen. Het koppel vindt het maar een raar idee, maar gaat toch akkoord met Arthur, de leider van het stadje. Maar wat moeten ze doen als het weer tijd is voor Alice om terug te gaan?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van bjerik76

bjerik76

had hem nog op mn pc staan, dus voor een 2e keer gekeken

de scene van boer DA met die koe hadden ze trouwens wel kunnen veranderen in een hele andere scene.

alsof een koe /stier zoiets zou doen...

mn score blijft echter tzelfde, best wel een goede film.

avatar van rep_robert

Behoorlijk saaie film dat een uur nodig heeft om op gang te komen en geen enkele vorm van spanning vertoont. Het uitgangspunt is in principe interessant, maar is uiterst stupide uitgewerkt. Hierdoor zit je te kijken naar een soort van slappe kruising tussen the Wicker Man, Godsend en Pet Semetary.

Het boerendorp sfeertje is wel lekker neergezet en de cast is ook wel aardig overtuigend. Vooral de kleine Alice is lekker psycho op het einde. Neemt niet weg dat het plot de film in de weg zit en je het einde ook wel ziet aankomen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Had vanaf de eerste paar scènes bij deze film al het gevoel dat dit weinig ging worden, op de één of andere manier straalde er een soort amateurisme van af. Wellicht omdat de film opent met van die verschrikkelijke flashbacks over 'de tijd dat het gezin nog gelukkig was', op het niveau van één of andere Becel reclame. En vervolgens is de film een hele tijd niet vooruit te branden. Je hoop is dan gevestigd op het moment dat het kleine meisje tot leven wordt gewekt. Want kleine dode meisjes zijn immers altijd eng. Maar helaas, ook dan blijft Wake Wood de saaiheid zelve. Er wordt helemaal niets interessants met het uitgangspunt gedaan, het is gewoon anderhalf uur doorkabbelen tot de uiterst teleurstellende climax. Verder is de vertelling behoorlijk 'hak op de tak' korte scènes volgen elkaar in rap tempo op, maar eenheid zit er niet echt in en de timing is werkelijk om te janken. Een paar aardige momenten, daar is het ook volledig mee gezegd.

1,5 sterren.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Laatste film uit de Mr. Horror Halloween Marathon.

De verwachtingen waren niet hoog, film was al een tijdje uit itt de andere films die allen min of meer sneak previews waren en het plot lijkt precies op Pet Sematary.

Werd toch nog een aangename verrassing in de vroege ochtend, niet alleen zien we een belangrijke bijrol van Timothy Spall (die we normaal associëren met Mike Leigh-films), maar ook duidelijke link naar The Wicker Man.

Uitwerking was behoorlijk goed qua acteerwerk, locaties en plot.

Tamelijk scary ook die Alice ... gelukkig was het al weer licht toen ik de bios uitkwam.

avatar van mamagisella

mamagisella

matig zat hier heel erg naar uit te kijken wou hem graag zien maar vond het geen goede film.

Niet goed in elkaar gezet en niet erg spanennd ook toch heb ik hem wel afgekeken en was het op sommige momenten nog wel goed te doen daarom een twee

avatar van chandor013

chandor013

tja echt een horror is het niet maar een thriller ook niet weer een film met een open einde. zou hier dan ook weer vervolg op komen. maar 2x zo'n fout maken waarom... eerste keer liep eigenlijk al verkeerd af en nu doet hij het alweer...

avatar van paul83

paul83

Vreemde film met het meest belachelijke uitgangspunt dat ik ken. De film bevatte teveel plotgaten om nog enigszins serieus over te komen. De scene aan het einde bij de windmolen klopte ook van geen kant. Teveel waarom, waarom bij deze film. De kills zijn over het algemeen redelijk leuk om te zien.

Je wordt ook een beetje depressief van deze film. Gelukkig staat hier niet de poster met quotes van recensenten (is namelijk misleidend).

Nee.

avatar van stinissen

Niet zo geslaagd als de laatste horror/thrillers uit het Verenigd Koninkrijk

van de laatste tijd.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

De film veel begon veel belovend maar zakte af naar een btje onzin verhaal !!

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Bij de omschrijving (op mijn digitale kanaal) stond dat deze film een prijs had gewonnen op een of ander filmfestival én omdat het een Engelse/Ierse film was leek hij me interessant. Maar helaas, film begon best aardig, maar werd op den duur steeds slechter. De film toont overigens meer dan 1 overeenkomst met (het veel betere) Pet Semetary en echt horror kon ik het ook niet noemen.

avatar van Erwin39

Erwin39

Ik vond het een redelijke film en heb me niet echt verveeld. Ja, vond hem best goed.

avatar van Cali

Cali

bjerik76 schreef:
een horror kan ik het niet echt noemen, thriller/griezel of /mysterie meer.
Wel een film die mijn aandacht erbij kon weten te houden.
ik nam aan dat Alice doordat zij door die hond werd doodgebeten, hondsdol was geworden, en daardoor ook niet als zo'n lief meisje terug kwam.

vond het toch een goede film, het einde was wel zo pats boem en het was goed.
alleen die 3 minuten weer daarna hadden ze weg kunnen laten.
9 van de 10x haat ik open eindes.

Volgens mij werd ze gewoon zo gestoord omdat ze al langer dood was dan een jaar. Daar hebben de ouders bewust om gelogen en dat werd ze later ook aangerekend.

avatar van nightbreed

nightbreed

Nogal een slappe hap als ik eerlijk moet zijn.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Tsja, erg sterk is dit niet.. beetje paganhorror maar met nogal wat losse eindjes en een slap einde.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Niet echt spannend of trilling , eerder voorspelbaar en koel.

gemiddeld vermaak hoewel het verhaal opzich wel vernieuwend is.....

avatar van Euphraxi

Euphraxi

Ik begrijp het einde niet ..,

avatar van El ralpho

El ralpho

Goed concept wat helaas zijn meeste kansen laat liggen

Wake wood had bij mij al meteen een streepje voor toen ik de omschrijving van de film las. Dit kon behoorlijk sterk worden en wist dan ook al meteen mijn interesse te wekken. Dit zakte al gauw weg toen de film eenmaal begonnen was. Knullig camerawerk ging hand in hand met slechte scene's waarbij zulke rare, domme en opzichtige keuzes door de personages gemaakt werden die enkel bedoeld waren om het verhaal op gang te brengen.

Vanaf het moment dat de 9-jarige Alice tot leven wordt gewekt wordt de film wel wat beter met zelfs een enkele creatieve vondst; het ritueel waarmee dit opwekken gepaard ging was erg apart en op een goede, originele en sterke manier in beeld gebracht. Helaas weten dit soort ''heldere momenten'' de film niet te redden. De film eindigt in een simpele slasher waarbij ik meer had verwacht. Ook veel vragen blijven onbeantwoord, wat natuurlijk wel bij het genre past, maar wat verduidelijking op bepaalde punten was wel fijn geweest.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1907 stemmen

Mwah...

Op zich is het allemaal net vermakelijk genoeg om te blijven boeien, maar het matige niveau wordt nooit echt doorbroken. De film mist ook veel te veel spanning voor een horror. Totaal gebrek aan engheid. De gore is ook niet veel meer dan redelijk.
Het hoofdzakelijke ritueel en de aanverwante zaken zijn dusdanig absurd dat het soms bijna een beetje lachwekkend is. Bijvoorbeeld een doorsnee huisvader die zonder al te veel moeite even zijn dochter opgraaft die al een jaar onder de grond ligt, om er vervolgens doodleuk een vinger af te knippen... kom op zeg.
Het verhaal(tje) is wel origineel en het acteerwerk is ook nog best te pruimen.

Voor een keer nog net te doen.

2,0 - 2,5*

avatar van danny61

danny61

Een film die er zeker mag zijn geen hoogvlieger maar toch avondvullend.Spijtig dat de echte spanning ontbreekt.Gewoon kijken en zelf beslissen .ik geef 2,5 op 5

avatar van RuudC

RuudC

De tweede film die ik van de heropgerichte Hammer studio's zie. Ik kan er positief noch negatief over zijn. Over het algemeen kijkt Wake Wood prima weg met goed acteerwerk, keurige opbouw en fijne horrormomenten. Die laatste zijn weliswaar wat schaars en waar Hammer voor mij vooral voor een goede sfeer staat, valt dat hier eigenlijk wel wat tegen. Dan hoop ik dat deze horroriconen de weg van The Woman In Black verder inslaan.

Bovendien zie ik het hierboven ook al vaak vermeld staan, maar dit lijkt veel te veel als een makkelijke kopie van Pet Sematary. An sich geen probleem, maar men had hier wel wat meer mee moeten doen, en dan doel ik vooral op wat originelere invalshoeken. Ik had graag gezien dat er meer ingegaan zou worden op de consequenties van ressurectie van Alice, en dan met name waarom ze na een jaar als een soort demon terugkomt. Zo zijn er wel meer dingen. Helaas is men ook hier gegaan voor digitaal bloed, wat de ervaring er zeker niet beter op maakt. De goede cast maakt in elk geval veel goed en eenmaal op gang gekomen, wordt het ook wel wat interessanter. Gezien de scores een valse start voor Hammer.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Deze film liet een redelijke indruk op ons achter. Van de start tot het einde was een goede film te zien en ook nog eens een boeiend geheel.

Er staat een goede cast en de basis van het verhaal is origineel en goed uitgewerkt.

De spanning is iets aan de lauwe kant en dat is jammer, er mogelijk had er meer uitgehaald kunnen worden?

avatar van ashley96

ashley96

Opzich een leuk filmpje. Hadden ze ook zeker van wat kunnen maken maar deze film weet mij nergens echt te boeien en word ook nergens spannend genoeg

avatar van Kondoro

Kondoro

Wake Wood

Wake Wood heb ik een tijdje al op mijn lijstje staan en leek me een super leuke film. Leek mij een super leuke film ja want, het is achteraf toch alles behalve super leuk. Deze matige horror / thriller film kon mij niet echt boeien, het acteerwerk was niet om over na huis te schrijven en het concept was opzich goed. Soms een beetje een vreemde film maar het kon me opzich wel vast houden en dat vond ik knap. De film was niet spannend maar soms wel gore. Matige horror / thriller films dus, echt voor tussendoor. Heb er ook niet veel over te zeggen.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Dodelijk saai

avatar van Ria-H

Ria-H

Ik vond hem verrassend. Verwachtte er niet al teveel van en het begin boeide me niet erg. Maar gaandeweg kwam de film op gang. Qua subgenre slaat de film een paar richtingen in. 't Is geen echte slasher, niet een echte dark rituals, en niet een echte creepy backwoods, maar hij blijft interessant. Het einde vond ik origineel en sterk evenals de soundtrack.

Goed genoeg voor nog een keer kijken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Bleh.

Ik word wel een beetje moe ondertussen van die cliche met slechte en boosaardige kinderen. Er zijn niet veel terugkerende thema's binnen horrorfilms die me irriteren, maar dit is er zeker eentje. Vooral omdat ik niet echt kan inzien wat zo'n kleine koter die een beetje boos loopt te grommen nou zo eng moet maken. Ach ja, to each their own.

Wake Wood put de kracht die het heeft uit het concept. We bevinden ons in Ierland waarin het desbetreffende dorp over een bepaalde traditie beschikt. Die wordt allemaal best aardig uitgewerkt en de regels die eraan worden verbonden nodigen meteen een leuk stukje film uit. Bovendien is Ierland leuk gekozen als achtergrond, buiten het jammerlijke feit dat er maar weinig van wordt benut. Zeker de natuur komt lelijk in beeld.

We kennen wat sfeervolle sequenties tussendoor die het hart qua cinematografie op de juiste plaats hebben zitten. De afdeling waarbij het hart echter was gestopt, dat was de afdeling van het geluid. Wat een aparte manier van geluid mixen zeg. Sommige scenes klinken bijzonder oorverdovend. Het zijn steeds scenes tussendoor die er qua decibel flink tussenuit springen. Erg vervelend eigenlijk.

Verder horror die nooit echt de dreiging kan betekenen waar de film wel naar opzoek is. Gelukkig kennen we een cast die opvallend goed acteert. Spall zie ik doorgaans erg graag in dit soort rollen. De soms best expliciete momenten van bloedvergieten, versterkt met een donkere toon, weten ook hun charme te hebben. Ik had de film nog overwogen een 2,5* te geven, als het einde anders was geweest. Lijkt toch de hele film een beetje tegen te spreken. Wake Wood was het uiteindelijk niet helemaal voor mij, helaas.

avatar van Woland

Woland

De film krijgt geen fantastische recensies, maar het had wel een aantal aspecten die aanknopingspunten boden - Ierse folklore, sektes, Aidan Gillen. Het 'donkere bossen' wat ik ook in gedachten had klopte niet, Wake Wood is gewoon de naam van een dorpje, niet zozeer van een duister bos. Hoe dan ook, een stel verliest hun dochtertje nadat die door een agressieve hond wordt doodgebeten, en verhuist al rouwend naar Wake Wood. Alwaar een dorpeling een manier suggereert om dochter Alice weer voor drie dagen tot leven te brengen, via een duistere rite, en zo gezegd zo gedaan. Maar uiteraard gaan er dingen mis en wordt Alice een nogal moordzuchtig meisje. Inderdaad, het lijkt best wel op Pet Sematary. Er zijn nog wel wat redelijke bloederige scenes in de tweede helft, Alice is best eng, en de setting maakt voor mij nog wel een hoop goed, maar het blijft wel een beetje kabbelend. Hier had meer ingezeten.