Genre: Komedie / Horror
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jake West
Met onder meer: Noel Clarke, Terry Stone en Christina Cole
Plot Doghouse
Zeven mannen besluiten op excursie te gaan met een vriend om hem te helpen zijn scheiding te boven te komen. Als ze aankomen in een klein dorpje, komen ze erachter dat alle vrouwen die er wonen besmet zijn met een virus, waardoor ze kannibalen zijn geworden met een hekel aan mannen.
Vince
Sergeant Gavin Wright
Banksy
The Snipper
Vascago
Ik vond hem zelfs beter dan Shaun Of The Dead. Heb echt van het begin tot het eind in een deuk gelegen en de gore was ook nog goed. De zombievrouwen zagen er geweldig uit. Het acteerwerk was overtuigend, in de zin van dat je duidelijk kon zien dat ze er veel plezier in hadden, en zo hoort het ook bij een film als dit. De sfeer is uitstekend en ook de soundtrack verdiend een compliment.
Topper !!
Zoals hier al veel gezegt is na Shaun of the dead niet meer zo' n geslaagde zombie / komedie gezien die erg vermakelijk is om naar te kijken.
Acteren was overtuigend en zombie waren goed.
zelfs de gore was meer dan prima.
Een dikke pluim voor de fat woman
Maximilian
Aardig geslaagde zwarte komedie uit de Britse stallen, hoewel het mannelijke geslacht af en toe wel errug stereotiep werd neergezet. Spanning naar de moorden toe (duurde lang trouwens
) werd goed opgebouwd, maar als puntje bij paaltje kwam toch iets teleurstellend.
Kostuums waren erg grappig gedaan en de vele vondsten van al gedane slachtingen waren erg 'smakelijk' (die vent aan die schutting
3,5/5
Herhalingsoefening.
Maar daar hoeft natuurlijk niets mis mee te zijn. Alleen na de vele britse horror-comedies voelt e.e.a. een beetje als mosterd na de maaltijd. En blijkt dit i.i.g geen 'Shaun' o.i.d. te zijn.
De film heeft een lange en clichématige aanloop nodig, waar gelijk al een hoop opvalt. Men wil graag hip en grappig zijn, maar het voelt allemaal erg geforceerd.
Toch valt er na verloop van tijd nog genoeg te genieten. Met dank aan 'The Spitting Image'-zombies, en een aantal goede kills. Volgende keer graag wat betere humor en wat minder naar anderen kijken. Ik zie zombies namelijk liever bekogelt worden met elpees dan met plastic emmertjes. Want zo blijft het tòch nog een beetje origineel, moet West gedacht hebben... Ahum..
Redelijk.
stuifje
Deze film begint meteen goed, lekkere droge engelse humor.
Lekker vlot verloop, geen onzinnige scenes waar toch niemand op zit te wachten.
na de introductie van de hoofdrolspelers ( heel belangerijk om de latere grappen te begrijpen ) zit al gauw in de actie.
Ik heb deze film met veel plezier gekeken en raad iedereen aan die van horror en engelse humor houdt te gaan kijken.
Bottleneck
Vermakelijk met lekker gore en grappige zombies. Kerels die al problemen hebben met vrouwen en dan ook nog eens met die zombies te maken krijgen, levert leuke scenes op.
Doghouse komt wel wat rommelig over en de humor is niet zo subtiel als in Shaun of the Dead (die imo toch een stuk beter is, de vergelijking is snel gemaakt). Niettemin goed vermaak.
Lau1986
Zeer vermakelijke film en zeer goed voor een avondje vermaak. Zeker als je even genoeg heb van vrouwen
Ik heb me rot gelachen iig.
JacoBaco
Na meer dan 100 stemmen en een gemiddelde van boven de 3,0* werd ik toch wel een beetje nieuwsgierig. Vooral door het lezen van een aantal positieve berichten van users waar ik meestal wel op kan bouwen. Als ik afga op de poster, dan lijkt het net een C film gemaakt door 2 studenten en 1000 dollar.... Sorry, ik bedoel Pond.
Het zombie-genre is nog lang niet uitgestorven. Zo zag ik onlangs het fijne Zombieland en nu dus Doghouse. Maar hier zijn het kannibalen??
Nou, ik hou het gewoon op zombies.
Maar inderdaad, het is een grappige, smerige en amusante zombiefilm. Vrij pretentieloos, maar dat geeft natuurlijk niet.
Leuke humor zoals het allemaal hebben van dezelfde ringtone. Voor wie de film gezien heeft, begrijpt wel over welk scene ik het heb. En het is redelijk origineel om het eens met allemaal vrouwelijke zombies te doen. De make-up is ook netjes gedaan en vooral hoe ze zich voortbewegen is lekker ouderwets zombie-genot.
Alleen het is allemaal zo simpel dat het uiteindelijk een film is, die je een keertje kijkt en dan alweer vrij snel vergeet.
Minotaures

Heerlijke film. Heb ervan gelachen en genoten. Er waren bepaalde stukjes bij, zoals het verkleden als vrouwen en op een idiote wijze in winkels verstoppen
Diegene die Shaun of the Dead geweldig vinden raad ik dit ook aan! Lekker Britse humor en de gore zat er uitstekend in.
Alleen 't poster moet veranderd worden
Goldenskull
Prima horror.
Hoewel de mix tussen komedie en horror soms net niet helemaal werkt, valt er genoeg te genieten in Doghouse. Een paar keer erg om kunnen lachen en ook met de spanning en kills zat het wel snor. Goede gore, prima vermaakt, maar soms nét te flauw.
Flash1494
Fantastisch, heb me kapot gelachen. Sfeer zit er goed in ala Shaun of the Dead, maar dan wel iets minder. Vond deze wel meer Horror en meer spanning, humor was wel minder. Als je van Britse films houdt, moet je hem zeker zien!
Ik hou wel van dit genre. Niet helemaal het niveau van Shaun of the dead, maar meer als Lesbian Vampire Killers met de nodige Britse humor. Beter in elk geval dan de Scary movie reeks. Dit zit vol leuke scènes en neemt zichzelf niet al te serieus. Van dit genre mogen ze gerust nog meer films maken.
Mijn god wat een bagger was dit. Je weet van te voren dat je te maken hebt met een B-film (beter zou zijn een "Z" film voor Zooi-film), maar deze spant toch wel de kroon qua waardeloosheid. De film is zo flauw en belachelijk als maar wat en te lachen valt er bijna niets. De horror (soms wel grof) moet je overigens met een korreltje zout nemen want dit is natuurlijk geen horror maar gewoon bullshit. De film probeert een beetje te lijken op "Shaun of the Dead" maar die is gewoon veel beter en grappiger.
Als je de cover hierboven ziet dan weet je eigenlijk al dat je niets hoeft te verwachten van deze film. Het is dat ze hem uitzenden op Film 1 want anders was ik er nooit aan begonnen.
xxc
Net als Dance of the dead (2008), die ik toevallig gisteren heb gezien (en deze vandaag), is dit geen film voor mij.
Wel moet ik toegeven, wat overigens ook bij dance of the dead is, dat hier wel een lekker sfeertje in zit. Hij was makkelijk uit te kijken en de minuten waren zo voorbij. Maar of het een film is die ik graag wil houden, die ik vaker zal op zetten? Nee.
Een leuk gegeven. Alle vrouwen in het stadje veranderen in zombies en roeien langzaam maar zeker de mannen uit. Voor mij erg origineel.. ik heb nog nooit een film gezien die hetzelfde concept had.
Maar toch is dit niet genoeg voor mij. Ik heb liever een gore spannende horror. Deze film slaagt er niet helemaal in om echt eng te worden, mede door de humor erin natuurlijk. En ja, wil een horrorfilm voor mij slagen, dan moet hij toch wel momenten hebben waar je de kriebels van krijgt.
Toch geef ik deze film geen onvoldoende. Leuk om een keer gezien te hebben. Lekker sfeertje in de film.
DVD-T
Eerg leuke film.
Doet vaak aan Shaun of the Dead denken, al vind ik die net even wat beter. Vooral qua humor is het niet altijd even hoogstaand. Veel geslaagde grappen, maar ook een aantal mislukte. Qua gore zit het wel goed. Komt aardig wat gehak voorbij, en het bloed vliegt daarbij in het rond. Erg leuke toevoegingen op de vrouwlijke zobmbies, die elk hun eigen unieke ding hebben. Een tandarts, een kapper en een bruid passeren oa. de revue. Dyer doet het erg leuk, maar het is de rest van de cast die het toch net even wat leuker doet. Verder verloopt het verhaaltje lekker soepel, en is het daardoor een heerlijk vlot filmpje geworden.
-GX.L
die nog niet eens in de schaduw van Shaun mag staan.
compleet mee eens. sotd is naar mijn idee perfect opgebouwd met humor waar je toch gelukkig van wordt.
het eind van deze film kan ik persoonlijk slecht tegen. wel een origineel concept die toch wel met grapigge details werd benadrukt.zoals de cock in een box.
de acteurs vond ik zeker niet slecht en ben zelf ook fan van de britse (humor) films. de grappen en acties waren voor mij niet hilarisch (zoals in Sotd). prima voor 1x niet nog een keer.
david bohm
Niet mijn cup of tea waarschijnlijk deze film, Britse humor jaja maar niet van de bovenste plank.
Dat alle heren een ringtone van de Premier League hebben vind ik nog het meest geslaagde grapje van de film en dat ze meteen bij aankomst 'the kettle on' zetten. Het overige vind ik flauwtjes en oninteressant.
Nitrouz
Ik houd wel van Britse humor, vandaar dat ik met hoge verwachtingen ging kijken naar het Britse horrorfilmpje genaamd Doghouse. Hij zat samen met de films Dying Breed en Dance of the Dead in een box, beide films waren helaas beter dan deze Doghouse. Want deze viel toch wat tegen.
Het begint allemaal wel leuk en het Britse sfeertje zat er lekker in als het stel naar de pub gaat. De intro is daarbij ook erg leuk waar de mannen hun vrouwen verlaten voor het weekendje weg. Maar het is toch allemaal wat flauw.
Flauw, dat was Doghouse zeker, té flauw eigenlijk. Want echt grappig was het nergens meer buiten die intro dan, en erg flauw was het het volle anderhalf uur. Jammer.
jordandejong
Redelijk...
Het uitgangspunt over vrouwen die veranderen in bloeddorstige zombies opzoek naar mannelijke slachtoffers is leuk en behoorlijk origineel.
De (Britse) humor was vaak een glimlach waard (alhoewel het nergens echt hilarisch is) en ook de actiescene's bevatten leuke delen. Qua gore zit het ook wel best aardig al waren de make-up effecten van de zombies wel matig.
Echter is het niet helemaal overtuigend en wordt telkens hetzelfde trucje na een minuut of 70-75 een beetje saai.
De cast doet het verder wel prima als een stel lompe Britse gasten.
Insignificance
Het zal wel lachen, gieren, brullen zijn geweest tijdens de opnames, maar er naar kijken is andere koek. Flauw vooral. Gelukkig niet zo irritant als in Evil Aliens, maar Jake West's humor is ook hier niet echt aan mij besteed. Het begin heeft nog wel even wat flair met hoe het spul wordt voorgesteld, maar als de geïnfecteerde dames zich er mee gaan bemoeien, vervalt het te vaak in onnozele grapjes. Zoals ringtones. Enkele keren is het wel redelijk raak, er is hier en daar een lollig tantetje te ontwaren en Banksy is even de baas met z'n blikje bier, maar Fase II had toch iets meer mogen brengen.
perceived
Na het zien van het (voor mij) tegenvallende Zombieland een enorme verademing! In tegenstelling tot die film zorgt Doghouse wél voor scherpe humor en botte horror. Het strijd-tussen-de-seksen verhaaltje werkt en zorgt voor hilarische momenten. De zombies zijn werkelijk 'geweldige' creaties: zo'n vrouw wil je als man echt niet treffen! Wat mij betreft een nieuwe classic. 8.5/10
Film herzien en mijn mening ook.
De scherpe humor en botte horror waren beide niet meer dan redelijk. Blij vlagen zeker aanwezig, maar daar houdt het ook mee op.
Qua verhaalverloop had ik er eigenlijk na een uurtje alweer genoeg van. Nogal een hectisch en vluchtig gebeuren, veel van hetzelfde ook en niets dat ik al niet eerder heb gezien.
Hier en daar wat hilariteit + die onvergetelijk coole zombies tillen Doghouse nog nét boven het gemiddelde uit. 6.5/10*
Best een grappig horror/komedie met een originele invalshoek, al is er hier en daar wat leentjebuur gespeeld bij Shaun of the Dead, maar dat mag de pret gelukkig niet drukken. Beter een goed geleend idee met een eigen invalshoek, dan een slecht bedacht idee.
Aardig wat geslaagde humor ook, al wordt het niveau helaas niet constant vastgehouden. Verder is de locatie ideaal, en de zombies zien er ook best goed uit. Veel gore en bloed ook en genoeg actie. Wel wordt het op den duur wat eentonig en zakt het niveau vooral richting het einde wel wat in.
Maar verder heb ik toch wel prima vermaakt. Leuk concept, veel gore, voldoende humor, redelijk wat spanning en een prima aankleding. Totaal niet serieus te nemen, en dat maakt het meestal wel leuk, zo ook hier dus.
Shinobi
"This trip was a bad idea."
Net zoals de andere gebruikers hier al eerder hebben opgemerkt, vertoont deze film veel overeenkomsten met Shaun of the Dead (2004). Alleen nu dus met mannenhatende zombies, kannibalen - zoals in het plot staat aangegeven - geloof ik niet; daarvoor wijken ze te veel af.
Het verhaaltje is dan ook meer als kapstok bedoelt om de groep vrienden in een hoop gestoorde situaties terecht te laten komen. Het is veelal hit-and-miss met de humor, maar door de hoge grapdichtheid hoef je als kijker niet lang te wachten voor de volgende grap zich aandient.
Daarnaast zit het wat betreft de smerigheid goed, want vaak zijn dergelijks films maar tam op het gebied van gore. Gelukkig zaten er hier en daar toch leuke dingen in met een hoop bloed. Om vooral de zombies niet te vergeten, deze zien er erg goed uit en bovenal distinctief (ik ging helemaal stuk om die dikke zombie). Het is te prijzen dat elke zombie een ander uiterlijk heeft en er niet zomaar voor generieke versies zijn gekozen.
Al met al een vermakelijke film die zowel op het gebied van horror als comedy niet tekort schiet. Het komt hier en daar wel iets misogynistisch over, maar dat deert de pret niet; tenzij je uiteraard een feminist bent.
3,0 Sterren.
Leno
Flauwe film met typische lompe britse humor en de nodige gore. De humor is vaak erg plat, toch zitten er sommige goede grappen tussen. Bijvoorbeeld wanneer iemand vraagt in een mortuorium 'waar ze het lijk moeten laten'. De gore is prima, maar het verhaal en de karakters zijn erg slap waardoor de film te weinig te bieden heeft.
Gang_Star
Een horror/komedie waarin het komedie gehalte ook echt heel fors aanwezig is. Film begint prima met een korte kennismaking van de vriendengroep, waarna in dat dorpje de film op gang komt. De humor is leuk, zoals bijvoorbeeld het slaan met het 'stop' bord op het hoofd en de zombie die met de scharen die van één van de vrienden het haar begint te knippen. Maar buiten dat zitten er nog genoeg grappige momenten in, die met de nodige hoeveelheid gore worden gecombineerd. De hoeveelheid gore is ook vrij behoorlijk en ziet er goed uit. Het geweld is bij vlagen ook vrij hard en zeer bloederig. Helaas begint de film na een tijd in herhaling te vallen en begint de film minder te worden. Daardoor helaas toch iets minder dan gehoopt deze Doghouse.
Shadowed
Vermakelijk.
Misschien soms wat goedkoop en lomp, maar vermakelijk is deze Britse Doghouse zeker. Normaal heb ik het niet echt van deze komedies, Severance bijvoorbeeld vond ik zeer matig. Shaun of the Dead vond ik ook niet zo geweldig als gedacht.
Hij heeft gore, humor en een soms geslaagde momenten. Vooral het eerste is het beste, aangezien deze films dat wel een beetje nodig hebben om overeind te blijven staan. Ook de humor was soms redelijk geslaagd en de zombies zagen er ook wel lollig uit.
Niet echt een aanrader, maar prima vermaak voor een avondje.
Kondoro
Er word in de beschrijving gesproken over kannibalen, nooit verwacht zombies in deze film terug te vinden. Het is geen speciale film, zoals velen maar ik kan vaak de horror / komedie films wel waarderen. Echter was deze film soms iets te aanwezig op zijn komiek waardoor het al gauw ging vervelen en zelfs de kortere tijdsduur langdradig wist te worden, bijzonder. De cast was redelijk, het verhaal vond ik persoonlijk wel geinig al was het concept wat minder. Ik heb me prima vermaakt op een doordeweekse avond maar het was geen topper, en doet zeker onder de grotere namen in dit genre. Leuk mee genomen, niks speciaals.
Lekker lomp.
Een basic horror/comedie filmpje. Geen seconde serieus, geen seconde subtiel, maar wel met voldoende gore en onnozelheid om de 90 minuten voorbij te laten vliegen. Zo zie je ze eigenlijk niet zo heel vaak meer, daarom extra leuk om deze film te ontdekken.
Even een beetje schrik omdat het leek uit te gaan draaien op een standaard zombiegebeuren, gelukkig zijn de zombies/zombirds hier een stuk leuker (en worden ze halverwege ook nog wat extra gepimpt). De gore is meer dan voldoende aanwezig, toch blijft dit vooral een comedy, want de toon is immer luchtig.
Subtiel is het zeker niet, dat hoef je ook niet te verwachten van een Britse film met een hoop halfdronken venten in de hoofdrol. Wie Dyer een beetje kent weet wel wat te verwachten. Maar amusant is het wel, de film kent gelukkig ook geen dooie momenten en wijkt godzijdank ook niet af van z'n hoofdgenres. Fijne onzin dus.
Flauwe en op technisch gebied nogal zwakke horrorkomedie, slechts sporadisch grappig. Voor een dergelijke film is er nochtans een behoorlijk capabele cast verzameld, met degelijke akteurs als Stephen Graham en Noel Clarke. Zij kunnen helaas niet voorkomen dat de film nergens echt van de grond komt. Het blijft een beetje hangen in onderbroekenlol en 'enge' momenten die qua timing de plank behoorlijk misslaan. Hier en daar best lollig, maar het is te dun en te voorspelbaar.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Tucker and Dale vs. Evil