• 9.376.921 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Amber Heard en Aaron Eckhart

Gesproken taal: Spaans, Engels en Duits

Releasedatum: 22 december 2011

Plot The Rum Diary

"One part outrage. One part justice. Three parts rum. Mix well."

Freelance journalist Paul Kemp (Johnny Depp) weet dat hij keuzes moet maken voor zijn leven en carrière, maar schuift dat moment zo ver mogelijk voor zich uit. Hij besluit naar zonnig Puerto Rico te vertrekken, om daar bij 'The San Juan Star' te gaan werken. Paul’s nieuwe, ietwat vreemde collega’s maken hem wegwijs in de wondere wereld waarover de krant dagelijks de kolommen vult. Bij gebrek aan nieuws op het ongeorganiseerde eiland komt dat er vooral op neer dat ze hun dagen slijten op het terras van hun favoriete bar. Paul kan het al snel zo goed vinden met collega Bob Sala (Michael Rispoli) dat ze huisgenoten worden. Maar dan raken ze verwikkeld in een dubieus ontwikkelingsplan van de rijke Amerikaan Sanderson (Aaron Eckhart). Dat Sanderson een bloedmooie vriendin (Amber Heard) heeft maakt het voor Kemp niet makkelijker. Haar verschijning maakt een onuitwisbare indruk op Paul’s troebele geest en zet hem er zelfs toe aan eindelijk eens een richting te kiezen.

avatar van gondwana

gondwana

Wel goed, maar veel minder intens dan ik had gehoopt. Is meer een Tailor of Panama verhaal en sfeer. Veel grappige stukken, maar dat was niet noodzakelijk waar ik op zat te wachten. Depp heeft het nog en ik was blij om hem weer eens zonder piratenkop te zien, maar het blijft allemaal braaf. Giovanni Ribisi vond ik nog beste en leukste personage.

avatar van fooraap

fooraap

De tong-scene vond ik slecht uitgewerkt. Voor de rest prima film zolang je het niet beschouwt als de opvolger van FALILV. TRD is eerder een biografische film, FALILV dompelt je meer onder in de psyche van de personages.

avatar van Riddler

Riddler

Tegenvaller, ik mis vooral een sterke verhaallijn. Omdat Johnny Depp de hoofdrol speelt blijft de film overeind.

avatar van XoR-JoiN

XoR-JoiN

Ik vond de film oersaai. Het verhaal kabbelde voort en voort. Toen het einde in zicht kwam en het beoogde doel niet bereikt werd, werd het einde afgeraffeld. Zoals ik in een eerdere comment al las, geen bioscoop film.

avatar van voskat

voskat

Heerlijke chaos-film, net zoals haar voorganger Fear & Loathing In Las Vegas, maar deze vind ik eigenlijk geslaagder omdat hij minder hysterisch is en dus dichter tegen de realiteit aanhangt. En de realiteit is eigenlijk al prettig gestoord genoeg in deze situatie.

Geen seconde verveeld tijdens de sneak preview. Ik was dan ook best verbaasd dat er een aantal mensen de zaal verliet. Harry Potter fans of zo? Zucht.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Ik verwachtte een redelijk saaie film ( aangezien het boek een beetje tegenviel ) maar was aangenaam verrast. Zeer sfeervol en helemaal niet langdradig en saai zoals het boek.

Dokter Gonzo zou trots zijn.

avatar van ImmortalTech

ImmortalTech

Net gezien tijdens de sneak preview en ik was niet onder de indruk. Er gebeurt heel weinig en datgene wat er gebeurd, wordt niet uitgewerkt. Fear and Loathing is totaal niet vergelijkbaar met deze prutfilm. 2 sterren voor de paar leuke scenes die er nog in zaten

avatar van xekjiram

xekjiram

voskat schreef:

Ja, dat merkte ik in het verleden wel vaker bij Deppfilms. Zeker mensen die Captain jack Sparrow verwachtten of zo?

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Een soort opvolger van Fear & Loathing? Interessant.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Geen opvolger.

Dit is de eerste roman die HST geschreven heeft ( schrijver Fear and Loathing ) en Johnny Depp heeft er mede voor gezorgd dat hij nu verfilmd is.

Lijkt niet echt veel op Fear and Loathing.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Ja zo iets dacht ik al na het zien van de trailer. Maar ik kan begrijpen waarom het daarmee vergeleken wordt.

avatar van timburton

timburton

Niet goed? Tenminste, de film is pas net uit en dan verwacht je in het begin meestal euforisch hoge cijfers, geen 3,04... Ben desalniettemin heel erg benieuwd naar deze film.

avatar van Number23

Number23

Interessante ode van Depp aan zijn vriend Hunter S. Thompson. Veel mensen zullen deze film naast dat ene pareltje uit eind jaren '90 leggen voor vergelijking, maar dat zou oneerlijk zijn. Dit verhaal is namelijk veel braver en rustiger, zeg maar realistischer. Aan de ene kant is het een luchtig verhaaltje over een journalist die in roerende tijden gaat werken bij een miezerig krantje in een verscheurd land, met opvallend veel steken naar Amerikaanse politiek en communisme. Toch waren er dingen waar ik vooraf veel meer van verwachtte. Eckhart's personage bijvoorbeeld, had ik veel meer dreiging van verwacht. Ook is de trailer lichtjes misleidend, het is niet de constant hallucinerende film die de trailer laat denken. Depp hoeft zich weinig in te spannen ditmaal, hij wordt omringd door genoeg maffe personages om het leuk te houden. De kers op die taart is duidelijk Ribisi, die weer eens een heerlijke rol heeft. En het feit dat elke keer dat Heard is beeld kwam, ik weer aan de beademingsapparatuur moest, zegt veel. Al met al is het een film met zeker een paar leuke en soms geniale momenten, leuk tijdsbeeld en lekkere zwoele sfeer, maar niet een voor de history books.

avatar van Feanatieke

marcelvkan

Briljant !!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijk sfeervolle ode aan Hunter S. Thompson en zijn Gonzo-journalistiek. Naderhand smachtte ik ernaar om ook straalbezopen door de tropische nachtmerrie van Puerto Rico te dwalen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

voskat schreef:

Ook bij ons liepen er opvallend veel mensen weg. Wat mij tamelijk verbaasde, want echt heel anders dan de trailer was hij nou ook weer niet...!? Misschien dat mensen meer een thriller of een komedie hadden verwacht ofzo.

avatar van wwelover

wwelover

Snap de negatieve reacties niet over deze film, al valt het hier wel mee op Moviemeter. Maar ik heb echt genoten van de film. Depp kan weer lekker zijn ei kwijt en doet dat gewoon super. Ben een groot liefhebber van zijn aparte rollen dit is weer geslaagde rol. Het is zo'n absurde film, dat ik ook wel begrijp dat het niet voor iedereen is weggelegd, maar dat kon je vooraf wel verwachten. De humor is goed, het verhaal is ook uitstekend. En Amber Heard, wowie! Wat een mooie vrouw zeg. Enkel voor haar zou je al naar de film moeten gaan.

avatar van TimZor

TimZor

Ook ik heb erg genoten van de film, vooral de geweldige rol van Depp die er grotendeels wel voor zorgt dat je juist wil blijven kijken. (En die ik ook veel liever op deze manier zie dan dat Pirates gedoe) !!! Voor de rest leuk verhaaltje, erg grappige momenten, een sterke Eckhart en een mooie Heard

Madecineman (moderator films)

Lief dagboek... Maar dan Hunter S Thompson style, dit is wel aan mij besteed hoor. Jammer van de lauwe kritieken want deze stijlvolle film verdient beter.

Alhoewel de parallellen voor de hand liggen is het is natuurlijk geen Fear and Loathing, wat in de eerste plaats toch een geschifte Gilliam film is. Uiteraard was Thompson een flamboyante, excentrieke persoonlijkheid maar alleen gebaseerd op Fear and Loathing...(overigens een meer dan briljante film) zou wel eens het beeld kunnen bestaan van een totaal geflipte accid-head en dat doet geen recht aan deze briljante schrijver met een even scherpe pen als observatievermogen.

The Rum Diary deels autobiografisch, maar merendeels fictief de film komt eerder dan het boek wat ik nog niet gelezen heb. Het is een heerlijke film geworden, over mannen in een te warm tropisch oord met meer verleidingen om hen heen dan menselijkerwijs goed voor iemand is. Dit alles verpakt in een bijzonder stijlvol jaren ’60 decor omlijst met een broeierig Caribisch sfeertje. Snelle mooie wagens, mannen met coole zonnebrillen, overhemden van het goeie snit en een oogverblindend lekker wijf, sorry hoor maar welke zuurpruim kan er dan nog klagen..?

Dit is de 3e recente film van Depp die ik in korte tijd heb gezien en hij doet het hier toch wel erg leuk in deze film, fijn om hem weer eens bezig te zien in een echte rol na al dat geJack Sparrow van hem. Hij wordt bijgestaan door een aantal totaal geflipte figuren waarvan uiteraard Moburg wel de kroon spant. Amber Heard doet niet veel meer dan wat mooi aanwezig zijn maar doet dit dan wel met de volle overtuiging (althans ik was behoorlijk overtuigd).

De film kent geen spektakel, is geen volbloed drama of komedie. Nee, het is een lekker gestoord verhaal, voortgestuwd door maffe, zwoele en soms wat risicovolle avonturen en veel, heel veel rum. Een tropisch grote jongensboek, waar ik regelmatig bij moet (glim)lachen maar vooral erg van kan genieten.

Mijn eerste bioscoopbezoek van 2012 had veel en veel slechter uit kunnen pakken.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Zeker geen Fear & Loathing, maar dat past ook helemaal niet bij dit tijdsbeeld en verhaal. Het is gewoon een bijzonder stijlvolle film geworden over wederom een zoekende schrijver die prachtige ideeën heeft en briljante taal, maar die een missie mist. Iets dat je trouwens ook in Fear & Loathing terugvindt. Het is een man met prima taal en ideeën, maar elk avontuur eindigt in een soort anti-climax van helemaal nikserigheid en desillusie. Maar vanwege het prachtige decor, het lome tempo vaak en de geniale humor (want ja, die zit er zeker wel in!!) is dit toch een ruime voldoende, met misschien nog wel opwaardering van mijn kant. Prima cast en ook de goede muziek hiervoor. Klasse.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

LimeLou schreef:

Een soort opvolger van Fear & Loathing? Interessant.

Een prequal is more like it..

avatar van glannestino

glannestino

Je verwoordt mijn gedachten over de film perfect orbit, dus ik sluit me gewoon bij jouw verhaal aan. ik heb geweldig genoten van deze film!

avatar van ghostman

ghostman

Van de regisseur van de eightiescultfilm Withnail & I (1987) ! Deze moet ik ook gewoon zien !

avatar van N23

N23

Moeilijk om een cijfer te geven, want door de trailer had ik meer iets verwacht als 'Kuifje (van vroeger) meets The Hangover'. En goed er zitten een paar grappige stukken tussen maar om nou te zeggen 'komedie' neeh. En zo was het gegeven dat dit een biografie zou zijn mij ook totaal onbekend. En dat kost punten.

Het klinkt nu allemaal alsof het geen leuke film was, maar dat zeg ik niet, integendeel. Als film doet hij het goed, maar aan het verwachtingspatroon.....Zo was de omgeving schitterend neergezet, de acteurs deden goed hun ding en het verhaal was prima.

Dit is eerder een film die door slechte verwachtingen en misleidenende trailers een laag cijfer krijgt dan dat het daadwerkelijk een slechte film was.

N23 schreef:

Het is dan ook geen echte biografie, hooguit zitten er autobiografische elementen in (zo heeft Hunter S Thompson wel gewerkt als sportjournalist voor een Puerto Ricaanse krant).

avatar van N23

N23

Madecineman schreef:

Aan het einde van de film krijg je een heel portret te zien en wat er met Kemp gebeurde na de film. Dus dat gaf mij de indruk dat het om een biografie ging.

Madecineman (moderator films)

Je bedoelt die zwart/wit foto? Dat was dus Hunter S Thompson (de schrijver van oa The Rum Diary), Paul Kemp is een fictief figuur.

Weinig verheffend.

Het kan aan mij liggen, maar als Depp in z'n volgende film weer een dronken personage gaat spelen schrijf ik hem definitief af. Hij loop 120 minuten rond als een bezopen Elvis en dan hebben we het wel weer gehad. Ik blijt het op zich een goeie acteur vinden, maar z'n typetjes zijn slecht uitgewerkt en ééndimensionaal neergezet. Dan is Rispoli heel wat beter te pruimen.

De hoofdlijn van de film is niet bepaald boeiend, de personages doen mij teveel denken aan afdankertjes van een Coen film (die mij op hun beurt weer doen denken aan afdankertjes van betere regisseurs/schrijvers). De film is op z'n leukst in een paar geinige tussenstukjes, zoals het terughalen van het kleine blauwe autotje. Lekker zinloos en droog. Ook wat dialoogjes links en rechts zijn aardig geschreven, maar had nog wel wat scherper gemogen.

Audiovisueel het is nogal aan de saaie kant, al zorgen de Caraïben uiteraard wel voor een mooi decor. De soundtrack vond ik verder ook niet echt geslaagd. Eckhart en Heard zijn vervelende bijrollen en zo blijft er uiteindelijk niet geweldig veel over om van te genieten.

Vooral een film waar dronken-Depp-moeë mensen beter niet aan beginnen.

Madecineman (moderator films)

Eh.. De film heet The RUM Diary wat had je verwacht? Nuchtere lui in de hoofdrol?