Reykjavik Whale Watching Massacre (2009)
Genre: Horror
Alternatieve titels: Harpoon: Reykjavik Whale Watching Massacre / R.W.W.M.
IJsland
Geregisseerd door: Júlíus Kemp
Met onder meer: Pihla Viitala en Terence Anderson
Gesproken taal: Engels, Frans, IJslands en Japans
Plot Reykjavik Whale Watching Massacre
Een groepje toeristen vertrekt vanaf IJsland met een voormalig walvisboot om walvissen te spotten. Als door een merkwaardig voorval de kapitein van het schip verongelukt, ziet de kleine groep toeristen zich gedwongen aan boord van een voorbijvarende walvisboot redding te zoeken. De bemanning is een familie van voormalige walvisvangers wiens jachtinstinct nooit is uitgedoofd en die de toeristen al snel ziet als hun nieuwe vangst...
Captain Pétur
Nobuyoshi
Yuko
Helga
Halcyon
Haha, ben daar ook nog een whale watching toer gaan doen twee jaar geleden
. Met mij is het vrij goed afgelopen.
Prudh
Laten we hopen dat het met deze observanten minder goed afloopt, anders wordt het zo saai... Maar als we de titel mogen geloven komt dat wel goed. En wat politiek incorrecte grappen jegens walvissen zou ook leuk zijn
Vette poster ook!
Halcyon
Ik moet wel zeggen dat ik aan de IJslandse kust een ander incident heb meegemaakt, ben namelijk aangevallen geweest door agressieve zeemeeuwen. Maar ja, die film is al gemaakt: The Birds
Edit: Er is trouwens een IJslandse horrorfilm over een huis of zoiets. Weet iemand die titel nog?
brucecampbell
Deze speelt zich af in Ijsland: Tales from the Gimli Hospital (1988), maar het zal deze zijn: No Such Thing (2001)
Vascago
Hmm zag deze net staan bij Twitch - Horrorarchives. Ben benieuwd. Schijnt dat Gunnar Hansen (de originele Leatherface) hier ook in meedoet.
Keesgommers
Heeft iemand deze film ondertussen al gezien?
brucecampbell
Aan de stemmen te zien blijkbaar niet
Op Imdb staat de release gepland op 4/9, dus nog eventjes wachten.
Leuk leuk leuk;
Een typische Amerikaanse slasher, maar met een aantal leuke Europese twists.
Geen groepje kutjongeren, wel een bont gezelschap. Geen good vs bad gedoe, maar een hoop klootzakken aan beide kanten. En wat niet-politiek correcte humor. Dit alles staat garant voor een leuk horroruitstapje.
Mooie setting, een paar leuke en grappige twists, weirde personages en een allegaartje aan accenten. Meer dan geslaagd!
4.0* en een uitgebreide review
Macmanus
Kon er een stuk minder mee.
Miste een beetje een goed ritme in de film. Paar mensen op een boot, krijgen een klein back ground story mee. Allemaal net iets te onduidelijk en eenmaal weg gevaren loopt het ook niet heel soepel. Misschien ook wel weer het charmante van dit waarschijnlijk niet te dure film. Anderzijds hadden bepaalde dingen best getackeld kunnen worden met een iets gedegener script en betere regie.
Op de boot aangekomen is het wel geestig, maar er kwam naar mijn smaak toch iets te weinig dreiging uit, van de gekke mensen op de boot. Vond het nogal knullig om zoveel man rond te laten rennen op je boot wanneer je zelf niet hele sterke wapens hebt. En je op de boot nog wel het 1 en ander laat liggen aan verdedigingsmiddelen.
Ga er iets te diep op in waarschijnlijk, en Harpoon scene, bijl gooi scene en sniper scenes + de speelduur maken het niet onaardig om te kijken. Maar misschien toch wat teleurstellend dat het teveel gericht is op de buitenlandse markt en het niet echt voelt als een IJslandse film. Hoewel ik ook weer niet echt weet wat dat is.
2.5 sterren.
Vascago
Fijne slasher met een lekker grimmige sfeer en een goede soundtrack. Acteerwerk was aardig, maar door de verschillende nationaliteiten van de acteurs en de accenten af en toe wat moeilijk te begrijpen. Ook vond ik de film bij vlagen net iets te donker, maar dit zijn maar kleine minpuntjes. De locatie is perfect, aangezien er midden op zee geen mogelijkheid tot ontsnappen is en er zitten een aantal fijne moorden in de film met genoeg gore voor de liefhebber. De sarcastische humor in sommige scenes beviel me ook wel.
Halcyon
Een typische Amerikaanse slasher, maar met een aantal leuke Europese twists.
Spijtig dat er geen IJslands gesproken wordt, of toch heel weinig. Een prachtige taal is dat, maar het idee van buitenlandse toeristen op een walvisexcursie rechtvaardigt natuurlijk het gebroken Engels dat door de personages gesproken wordt. Die personages zijn een bont allegaartje van verschillende culturen, hetgeen geregeld grappige situaties en conversaties oplevert. Daar ligt ook een van de sterktes van deze film: de humor die het gebrek aan spanning mooi weet op te vangen.
Een ander pluspunt is de coole setting en de daarbij horende moordwapens. Dat resulteert in enkele brute moorden, waarvan die met de harpoen echt een juweeltje is. Voor gorehounds valt er buiten deze scène nog genoeg te beleven. Minpunt zijn dan weer de geschifte walvisjagers die net niet geschift genoeg zijn en ook nooit echt dreigend overkomen. Daardoor mist de film een impact die bijvoorbeeld Texas Chainsaw Massacre wel had.
Verder is dit een bescheiden Scandinavische horrorfilm die een hele hoop interessante ingrediënten bevat, maar in de uitwerking net dat tikkeltje professionaliteit mist om een echte topper te zijn. Zo zijn bepaalde scènes nogal slordig in beeld gebracht en zit er te weinig lijn in het geheel. Maar charmant is hij zeker, met een aantal scènes die je als horrorfan beslist gezien moet hebben.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Waar kan ik dit zien? De titel alleen al is schitterend!
Bestaat er ook niet zo'n IJslandse horror film over één of andere bank ?
jordandejong
Goede Ijslandse horrorfilm. Jammer dat er maar zo'n klein rolletje is voor Gunnar Hanssen (originele Leatherface). Verder is het eerste halfuur vrij saai. Als ze eenmaal op de walvisvaart boot aankomen breekt de hel los. Albinnen 1 minuut zit er al een hamer in iemands hoofd. Voor gorehounds zitten er toch een aantal leuke scenes tussen. Ook is er genoeg humor. De dood van (laat ik hem maar de donkere man noemen) erg maat. Hij denkt serieus dat hij die boeven aan het inrekenen was word hij doodgeschoten door de coastguards. Goede horrorfilm dus, 3,5*. Apparte poster trouwens.
Bas I.
Hele aardige film. Goed voor een avondje vermaak, maar helaas niet meer dan dat. Geniaal trouwens dat die donkere gast homofiel blijkt te zijn.
Spartaan1986
Toch wel een lichte tegenvaller.
Zwakke dialogen, zwak acteerwerk. Het kwam in zijn geheel nogal over als een lomp filmpje. Na een traag begin komt de film eindelijk los na iets meer dan een half uur en dan zit er toch wel een lekker rauw sfeertje in de film en met de gore is ook niks mis.
Twijfel tussen 2,5 en 3* maar laat ik het maar naar boven afronden.
TinkerTex
Deze film kent soms erg bizarre momenten. Het is moeilijk uit te leggen, maar bepaalde stukken vallen zo uit de toon dat het gewoon weer grappig wordt. Neem de scène waarin een man en vrouw doodsangst uitstaan en de vrouw ineens haar liefde voor hem betuigt waarop de man antwoord dat hij homo is. De vrouw reageert dan nog verontwaardigd ook. Fantastisch! Het acteerwerk is best slecht en het zijn zulke inwisselbare figuren die geen enkele vorm van diepgang kennen. Het is zo overdreven gebracht, dat het wel wat heeft. De film bevat een flinke dosis gore. De effecten doen denken aan die uit Italiaanse pulpfilms uit de jaren 70 en 80, terwijl het hier toch gaat om een prent uit 2009. Gunnar Hansen speelt een leuke bijrol.
Reykjavik Whale Watching Massacre is een lachwekkende over-the-top slasher uit IJsland. Voor pulpliefhebbers zeker weggelegd.
Matthiasc88
Goeie horror, op de nigger na.....
Setting kan al niet slecht zijn in IJsland, neem daarbij enkele freaks van ex-walvis jagers met harpoons en je weet dat je goed zit....
Echter het einde kon iets beter uitgewerkt worden.... het vliegtuig met de japanse en het meisje dat nog drijft op de oceaan.... kon anders....
In Duitsland gezien onder de naam Harpoon.
Bottleneck
Die titel.. lijkt op walvisslachtingen maar zo politiek fout is het niet, hoewel...

Lekker debiel allemaal en in your face, niks geen uitgebalanceerde opbouw tot een moord, gewoon d'r op los. Een boel lelijke buitenlanders bij elkaar en je hebt een leuke potpourri van lomp gedoe en afzeiken van nationaliteiten.
Niet in de laatste plaats de moorden zelf.. die Japanner die aan de harpoen bungelt sfeervol gevangen in een shot van de boot.
Vaak ook zo'n serieus muziekje erbij in een natuursetting die in contrast staan met de gebeurtenissen, nice.
De eerste driekwartier zijn het leukst, daarna zakt het onvermijdelijk wat in wanneer ze buiten de boot komen en sommige karakters net iets té zijn zoals die gast in de vuurtoren. In het tweede deel vind ik het te rommelig, teveel personages waarop wordt gefocust. De gore is allemaal wel prima, niet super maar de lompheid doet 't hem.
Ik heb er flink van genoten, leuke verrijking voor het genre wat dat dan ook moge zijn: een soort weirdness van Ex Drummer en Crank2 gemixt met The Texas Chainsaw Massacre en dan splasherig. Leuke rol ook van Leatherface-Gunnar Hansen met dat accent.
Toch wat tegenvallend...
Ik vond RWWM (ik kort de titel maar even af
) bij vlagen best goed, maar de film kent me teveel irritaties om er echt van te genieten. Om ze maar meteen te noemen: de film begint goed, maar op de grote boot wordt alles wel heel onlogisch. Sowieso raar om zon groep vrij los te laten op je boot terwijl je zelf alle moeite dan hebt hen terug te vinden. Verder vond ik de cast ook irritant. Vooral de jages zelf. In plaats dat ze gestoord overkwamen, vond ik ze eerder enorm irritant. Overigens geldt dat ook voor de slachoffers, met voorop die irritante Franse kerel. Al was de rest ook niet erg boeiend op de 2 meisjes na dan.
Wat me wel beviel was de gore. De harpoon kill was echt geweldig
. De kills met de hamer en het reddingswapen met de flare mochten er ook zijn. Dat maakte de film nog wel genietbaar.
Ik heb me ook best vermaakt tijdens het kijken. De film is zeker voldoende, maar het had veel beter kunnen en moeten zijn.
Boeikens
Het plotje hier boven is dun en niet echt correct...
Na het lezen van een recensie in een DVD boekje had ik hoge verwachtingen maar die werden niet volledig vervuld.
Toch is het een lekker kille en ruwe slasher met toch enkele redelijk goede gore scènes.
Het eerste hal uur is vrij saai maar eenmaal op de boot van de walvisvangers geet het allemaal vrij vlot. De spanning is eerder matig en de handelingen niet altijd even logisch.
Ik heb hem op Blu Ray maar de beeldkwaliteit is zeker niet beter dan de DVD versie.
Het plotje hier boven is dun en niet echt correct...
Zou je even een correctie willen insturen?
Dat kan via de Corrigen-tab.
perceived
Best leuk maar ook onevenwichtig, daardoor een nipte voldoende . 6/10*
erik1677
Godsamme wat een gave film zeg,een uitstekende grimmige slasher.
Het nodige gore ziet er goed uit, en het bloed vloeit dus rijkelijk.
Qua vormgeving ziet het er uitstekend uitstekend uit, en ik heb een paar keer helemaal krom gelegen om de goed verscholen humor in de film.
Af en toe superhilarisch.
Geweldige film.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten