• 9.376.808 stemmen

Met onder meer: Melissa George, Rachael Carpani en Liam Hemsworth

Releasedatum: 21 januari 2010

Plot Triangle

"Fear comes in waves."

Een gezelschap maakt een exclusieve boottocht door de mysterieuze Bermuda Driehoek. Dankzij behoorlijk noodweer wordt hun jacht onbruikbaar en weten ze over te stappen naar een oceaanstomer. De klok blijkt daar stil te staan en Jess (Melissa George) heeft het vermoeden er ooit al eens eerder op te hebben gevaren. Een onbekend fenomeen lijkt hen te bespieden.

avatar van MSQR

MSQR

Rodger schreef:

ik denk dat je deze film 2x moet bekijken... dan zal deze beter in de smaak vallen...

Er wordt al 6 x herhaald in de film. Dat zou dus betekenen dat je de film in totaal 12 x zou zien. Beetje teveel van het goede voor zo een simpele film.

avatar van Kjell_

Kjell_

Goed bedacht verhaal. weer eens wat anders dan een standaard Hollywood-productie. Goed in elkaar gezet en het thema spreekt me ook wel aan. De herhalingen zijn iets minder maar dit hoort bij het verhaal, zeker een aanrader.

avatar van film_criticus

film_criticus

zeer boeiende film die me heel de tijd op het puntje van de stoel hield, en dan nog es geacteerd door een mooie dame.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Het is jammer, dat zo'n briljant idee, zo barslecht is uitgevoerd.

Zoals we de film nu hebben gezien is het 1 van de simpelste verhalen die er is. Er wordt namelijk helemaal niks verklaard in deze film, dus is er nergens een reden en gaat het dus uiteindelijk ook helemaal nergens over. Het is moeilijk om het uit te leggen.

Het is een mystery-film en dus wil je op het einde weten hoe het zit.. laten ze(de makers) nou precies dat vergeten zijn. De makers denken dat ze hier misschien makkelijk mee wegkomen, gewoon stoppen op het punt waar het te ingewikkeld wordt, maar dat kan natuurlijk niet.

Dan is het ook nog eens zo dat de film langdradig is en dat de weinig effecten die er al in voorkomen niet erg mooi zijn, maar overtuigend genoeg.

Het enige postitieve wat ik kan opnoemen is de muziek, zorgt voor het enige kleine stukje sfeer wat er in de film te vinden is.

Net aan 1,5*

avatar van kuk

kuk

Af en toe wordt de kijker wel eens bestolen, bijvoorbeeld aan het einde van Vanilla Sky waarin alles ineens neergezet wordt als een droom. Maar het kan ook een positieve werking op het totaalplaatje hebben, kijk maar naar The Sixth Sense. Triangle van regisseur Christopher Smith kent niet een dergelijk slot, maar voelt desalniettemin aan als een bestolen ervaring.

Alleenstaande moeder Jess gaat op een zonnige middag met een groepje vrienden te zeilen, maar de hele tijd heeft ze al een naar voorgevoel. De onheil hangt in de lucht en eventjes later blijkt haar voorgevoel niet ongegrond. Plots steekt er een onverklaarbare storm op die de zeilboot met onze vrienden doet omslaan. Met moeite weet het zevental zich aan resterende onderdelen van het vaartuig vast te klampen en het einde lijkt in zicht. Maar wat wil het toeval: uit het niets komt een groot passagiersschip voorbij en de heren en dames weten zich aan boord klauteren. En dat hadden ze beter niet kunnen doen..

Triangle hangt ergens tussen een sneaky horrorfilm en een psychologische thriller. Dat laatste lijkt de overhand te hebben, maar de clou van het verhaal wordt al na een kleine driekwartier kijken uit de doeken gedaan en daarmee is het psychologische er wel een beetje vanaf. Vervolgens blijft er een redelijk voor de hand liggend restje entertainment over dat de kijker nooit meer op het puntje van de stoel weet te krijgen. Smerig of creepy is het daarna evenmin, maar waarom dat zo is ga ik hier niet verhullen want dan is echt elke soort van spanning verdwenen, voor zover die aanwezig was.

Daar tegenover staat dat sommige eindjes op een knappe manier aan elkaar worden geknoopt en enkele schrikmomenten aardig uit de verf komen. Voordat die te aanschouwen zijn, moet de kijker wel eerst door lange, doelloze scènes die zich in het ‘spookschip’ afspelen. En daar wordt geen mens gelukkig van. Het zijn te zwaar wegende minpunten die de aardige passages teniet doen en dat maakt ‘Triangle’ uiteindelijk geen hoogwaardige cinema.

avatar van Ralf81

Ralf81

Ik heb, in tegenstelling tot mijn voorganger, wél genoten van Triangle (een betere titel was misschien 'Circle' geweest, hoewel ik nu pas zie dat het gezelschap door de Bermuda Driehoek voer en dus de titel beter kan plaatsen). De minuten op zee met de zeilboot zijn heel erg onheilspellend en weten een beklemmende sfeer op te roepen. Vanaf het moment dat ze op het schip aankomen begint het al snel vaag te worden en moet je gaan opletten. Ik vind het allemaal vrij knap in elkaar gezet en de film is ook een best originele mysterythriller geworden. Heel lang wist ik ook niet wat te verwachten: een spookschip a la Ghostship of gewoon een schip waar de bemanning een spelletje speelt of misschien wel nog wat anders. Een logische verklaring voor alles wat gebeurt is totaal niet nodig en zou ook niets toevoegen, eerder afbreuk doen; het is niet voor niks 'mystery'!

Minpuntje is dat de talloze herhalingen op een bepaald moment wat minder boeiend worden, maar ze laten je wel inzien hoe het allemaal zit. Geheel overbodig zijn ze dan ook niet.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Had vooraf werkelijk geen idee wat te verwachten. het bleek een typisch b-filmpje dat net leuk genoeg is om te blijven kijken.

Melissa George is 1 van de lichtpuntjes in de film, prima actrice. Maar het hele 'loop gebeuren had wel wat leuker en spannender uitgewerkt kunnen worden. Maar toch knap dat ze er nog een redelijk bevredigend einde aan hebben weten te breien.

Soort b-kruising tussen afleveringen van de Twilight Zone en Lost.

avatar van _Casper_

_Casper_

Goeie film, vond alleen het einde jammer dat er geen '' oplossing '' kwam anders had ik em echt meer sterren gegeven beetje vaag einde

maar toch zeker een mooie 3/5

avatar van tdenissen

tdenissen

Voor de uitleg in mijn beleving:

Ze kan niet verkroppen dat haar zoontje sterft in het ongeluk en daarom probeert ze daarna bewust op de boot het verhaal te veranderen. Echter lijkt het dat ze na de scheepsbreuk haar geheugen steeds weer verliest, daardoor steeds dezelfde keuzes blijft maken en in een soort van tijdsloop komt. Gelijk aan het verhaal van de steen die de berg op moet worden geduwd en steeds weer naar beneden valt.

Het verhaal had duidelijker gekunnen, en iets beter uitgewerkt. Ik vond het echter wel prima zo

avatar van kenzinen

kenzinen

tdenissen schreef:
Voor de uitleg in mijn beleving:

Ik denk dat het volgende het geval is: ik zal spoilers plaatsen...

Ik denk dat we kunnen constateren, dat ze dood is, door het ongeluk... slechte moeder verhaal... daarna is ze gaan zweven/spoken maar wel fysiek en meldt ze zich op het schip. Daarna probeert ze alles in het werk te stellen om haar slechte moederschap een andere wending te geven, maar dit lukt niet en ze blijft overleden

Ik vond het een minder interessant gegeven, maar heb me wel vermaakt

avatar van Areté hamartia

Areté hamartia

Het verhaal was aardig bedacht. Ervan uitgaande dat de naam Triangle niet alleen de bootnaam is, maar terugslaat op de Bermuda driehoek waarin de groep mogelijk beland.

De uitwerking is echter zeer slecht. Melissa George acteerde vrij teleurstellend.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Lekker mysterieus filmpje hoor, ik kan hem wel waarderen

Van begin tot eind wist te film mij te boeien met al zijn twists en meeslepende muziek. Continu zat ik met het gevoel van "zal dit of zal dat..." en dan gebeurde er toch weer iets anders. Op het eind vielen alle puzzelstukjes in elkaar en ik zat dan ook tevreden naar de aftiteling te loeren.

Enige nadeel vond ik sommige special effect's zoals b.v. dat grote schip. De bloederige scenes vond ik wel goed geslaagd.

De waarderingen hier op MM gaan ook alle kanten op, van dikke onvoldoendes naar ruime voldoendes. Ik denk dat dat komt omdat je een beetje een rijke fantasie moet hebben voor dit soort films. Als je dat niet hebt (wat niet erg is ) dan kan ik voorstellen dat diegenen de film niet veel soeps vonden. Wat mijzelf betreft zit het wel goed met de fantasie en mede daarom geniet ik van dit soort mystery films. En ik zeg het niet vaak, maar die Jess zag er ook uit om helemaal af te knabbelen in haar korte jeans

Ondanks dat ik het geen absolute topper vind, wil ik deze in de toekomst wel in mijn collectie hebben. Dit soort films wil ik graag vaker zien. Voor nu een ruime voldoende, 3,5*

avatar van bennyboy

bennyboy

leuke thriller en zeker ook een goeie mysterie. hij was goed spannend en mij verveelde de waves zeker niet. iedereen stoorde zich er zo wat aan. nou goed... ik vond het een spannende en leuke film. alleen het einde... het einde lijkt het wel of ze de rest van hun leven die triangle in varen. dan gaat ze weer "dood" en zo blijft ie dan eeuwig doorgaan. dus dat klopt niet helemaal. maar alles valt wel als een puzzle in elkaar. maar tog klopt het einde niet helemaal.
verder een leuke film goed genoeg voor een 3

avatar van kiwi II

kiwi II

Heel raar dit, En Poes had ik maar niet gekeken... Nu spookt alles nog steeds door mijn hoofd!! En ik hou nog wel van zeilen in mijn vrije tijd!!!

avatar van Gaby1202

Gaby1202

De film wist mij van begin tot eind te boeien. Er zaten erg sterke scenes tussen. Een hoogstandje in het genre MYSTERY wat mij betreft en heeft dus ook mijn 4 sterren meer dan waard verdient! En........... to KIWI........... hij blijft inderdaad door je hoofd spoken. Op naar het volgende geniale meesterwerk!

avatar van Wannes84

Wannes84

Vraag me af in welke mate dit overeenkomt met deze miniserie.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Flinke tegenvaller dit.

Melissa George is een heldin, en eigenlijk de reden dat ik hier best naar uit keek. Helaas, weet de film in de verste verte de verwachtingen niet in te lossen. Best een vervelend filmpje eigenlijk. George is wel goed bezig maar het grote probleem zit in de twists en het o zo pretentieuze verhaaltje van Triangle, waar de details niet kloppen en het script eigenlijk gigantisch wankel staat. Veel plotholes ook. Dat vind ik dan een enorm zwaktebod, als je zo'n plot bij de hand neemt, werk het dan ook tot elk detail perfect uit. Al is het in een film als Triangle allemaal erg overbodig. Ook die constant herhalende scenes die net een klein beetje anders zijn, erg irritant. Qua concept kan je hier best iets interessants van maken maar helaas weet Smith zich er geen raad mee. Ook vele betere counterparts around dan dit filmpje. Toch nog wel erg genoten door de aanwezigheid van Melissa George en Liam 'Mister Miley Cyrus' Hemsworth.

avatar van bennyboy

bennyboy

ok. nooit 2 keer kijken want dan is ie oersaai. 1 keer vond ik wel leuk 2 keer is ie oersaai.

avatar van whoepiie

whoepiie

halve stem voor de moeite!

wat een verschrikkelijk slechte film zeg. wel afgekeken omdat ik wel benieuwd was naar het einde maar dat kostte erg veel moeite.

Te veel niet kloppende herhalingen, wanneer je dacht dat het tot een plot zou komen.........kwam die niet......

avatar van vasage

vasage

ik denk dat ik het verhaal een beetje door heb. Eerst leek het allemaal maar vaag en raar, maar als je terug kijkt naar het stukje dat sally wat vertelt over de naam van de boot begint het "duidelijker" te worden.

Ze vertelt hier dat een man een afspraak met de dood niet na kwam en een rotsblok de berg op moest rollen maar deze rolde steeds terug.
Jess ervaart dus steeds weer opnieuw hetzelfde verhaal. Haar zoon is omgekomen bij het ongeluk en dan opeens komt er een taxichaufeur die haar een lift geeft. Je ziet het dan ook donkerder worden in de film.

Ja ik weet het, ver gezocht, maar dit leek mij het meest logische.

avatar van MovieMind

MovieMind

Een tegenvallend filmpje.

Te weinig aandacht besteed aan het uitwerken van de details.

avatar van tony2

tony2

net gezien

echt goede film oke geen uitleg op het einde maar denk da je het einde gewoon zelf moet beslissen en wat bedreft de titel ik denk dat traingle staat voor de 3 "golven" die in de film voorkwamen

avatar van DB10

DB10

Matige film. Het spookschip zelf vond ik eigenlijk het enige positieve van de film, zag er goed en sfeervol uit. Het verhaal daarentegen vrij weinig zeggend. Uiteindelijk wordt het allemaal wat te veel herhaald. Ik vond het af en toe ook wel erg ver gezocht en het hoe en waarom wordt ook niet echt duidelijk.

avatar van Triple G

Triple G

Geen slechte film, wel een met een eind dat niet klopt. En dat stoort me nog 't meest.

Acteerwerk is prima, beelden zijn ok, herhalingen zijn twijfelachtig maar vooruit.. Plaatje wordt na verloop van tijd behoorlijk duidelijk en je blijft de film volgen ondanks dat je weet wat er komen gaat.

Maar het draait allemaal om de ontknoping die aansluiting van de vicieuze cirkel moet bieden. En die is niet goed uitgewerkt. Ik kan me natuurlijk vergissen, maar aan 't eind komt ze aan boord met de volledige wetenschap hoe de zaak zich gaat voltrekken want dat hebben we uiteindelijk allemaal kunnen volgen. De cirkel is namelijk rond. En dan ga ik er gemakshalve vanuit, zoals een aantal anderen met mij, dat ze de kans krijgt de zaak ergens onderweg te veranderen.Dan is het gevoel van een déjà vu die ze later dus weer zal ervaren op de boot gewoon niet goed genoeg. Op dat punt wéét ze namelijk hoe het gegaan is. Jammer, want buiten dat zit de film eigenlijk best strak in elkaar.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een vage film zeg, misschien lag het aan mij maar ik begreep ik helemaal niks van. Begin was nog wel te doen, totdat heel dat gedoe eromheen kwam, het werd naar mijn idee veel te veel herhaald en op een gegeven moment vond ik het niet meer boeiend. Wel leuk dat Rachael Carpani erin speelde, die ik natuurlijk ken van Mcleod's Daughters, dat was wel een pluspunt maar dan ook het enigste.

avatar van Betamax

Betamax

Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die hier meer dan 2* (voor de moeite) voor geven.

Wat een slappe, domme, saaie, vaage, slechte enz. enz. film.

avatar van NormanBates

NormanBates

De film lijkt origineel maar is het niet. Qua opzet is Triangle namelijk een equivalent van Memento. Ook in Memento worden tijdsvakken herhaald met het grote verschil dat Memento een geweldig verhaal heeft, erg goed is geregisseerd en veel betere acteurs heeft. Bovendien is het plot veel beter uitgewerkt. Triangle leunt op dit principe maar schiet op alle vlakken tekort, matig verhaal, matig uitgewerkt, matige regisseurs en op een gegeven moment zelfs saai. Het slot is uitermate onbevredigend en laat de kijker met een groot aantal vragen zitten.

avatar van ajacied4life

ajacied4life

slappe film dit, vooral het einde viel me vies tegen. Ook totaal geen spanning op de een of andere manier, nee deze kan je beter laten staan.

avatar van kalasnikov

kalasnikov

ik vond hem wel freaky, redelijk geacteerd.

Vond hem wel redelijk boeiend.

Maar niet bioscoop waardig!!

Het is misschien maar beter dat er geen verklaring voor de vreemde gebeurtenissen(herhalingen) kwam op het eind, had alleen maar tot teleurstelling geleid....

Ik geef hem toch een 2,5