• 9.376.609 stemmen

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: Russell Mulcahy

Met onder meer: Sigourney Weaver, Ryan Kelley en Henry Czerny

Plot Prayers for Bobby

"She loves everything about her son ... except who he is."

Mary Griffith (Sigourney Weaver) strijdt tegen haar homoseksuele zoon en tegen haar eigen demonen. Mary Griffith is een toegewijde Presbyteriaanse die haar zoon oplegt om te bidden om normaal te worden. In plaats van normaal te worden, raakt hij in een depressie. Dit drama doet haar nadenken over homoseksualiteit en laat haar toe deze kwestie anders te bekijken...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bobby Griffith

Mary Griffith

Robert Griffith

Reverend Whitsell

Joy Griffith

Nancy Griffith

Betty Lambert

avatar van stinissen

Een werkelijk prachtige tv-film die met een beetje reklame het ook goed in de bioscopen zal doen.

Ryan Kelley zet een prachtige Bobby Griffith neer maar de echte ster van dit waar gebeurde verhaal is Sigourney Weaver die echt laat zien hoe goed ze kan acteren.

De verhaallijn de aankleding en de rest van de cast zijn alle top in dit prachtige drama , dat mijn veel hoofdpijn bezorgde.

avatar van josje22

josje22

wat een teleurstelling zeg, een groot cliche. Ik kan me nog voorstellen dat deze film in amerika nog wat impact kan hebben, maar hier in nederland?

Dus ik snap de hoge waardering hier op moviemeter absoluut niet.

avatar van Flopmop

Flopmop

Prachtige film, ik moest meermaals huilen, wat verschrikkelijk wat Bobby allemaal moest meemaken!

Sigourney Weaver is natuurlijk ijzersterk hier, maar de film kent helaas wel heel erg tv-film-productiewaarden.

Alleen de editing al alsof er een reclameblok gaat beginnen is tamelijk vreselijk.

Verder is het allemaal nogal formulematig en weet je al precies hoe het één ander uitgewerkt gaat worden.

Wat op zich jammer is want het is natuurlijk wel een schrijnend onderwerp (al hebben wij daar hier wat minder problemen mee) en dat het waargebeurd is, maakt het alleen maar treuriger.

Met name naar het einde toe toch nog eventjes een brok-in-de-keel momentje.

Muziek bij de optiteling is trouwens ook bijzonder.

avatar van Cole-

Cole-

Delta65 schreef:

Ik heb weer de nodige traantjes weggepinkt! Wel weer verbaasd hoe ziek sommige mensen zijn in hun geloof. Kan ik echt kwaad om worden. Je bent geboren zoals je bent en daar kun je helemaal niets aan veranderen.

ik herken mij helemaal in jou reactie, maar toch kan het zo zijn dat jij deze film een halve ster geeft en ik 5 sterren. ik weet niet of je de film wel hebt afgekeken of dat je hem uit boosheid hebt uitgezet. als dat laatste had geval is zou ik hem zeker zo snel mogelijk afkijken, want de boodschap van deze film is dat je mag zijn wie je mag zijn of je nou in god en de bijbel geloofd of geen geloof hebt. Deze film heeft die boodschap over gebracht door te laten zien hoe verschrikkelijk het is om niet geaccepteerd te worden doordat je moeder een geloof heeft die haar vertelt dat haar zoon ziek is en genezen moet worden en wat voor gevolgen dat kan hebben.

soms is het nodig om mensen oorlog te laten zien en voelen om ze echt te laten begrijpen wat vrede is.

avatar van Geerard

Geerard

There are children, like Bobby, sitting in your congregations. Unknown to you they will be listening as you echo "amen", and that will soon silence their prayers. Their prayers to God for understanding and acceptance and for your love. But your hatred and fear and ignorance of the word gay will silence those prayers. So, before you echo "amen" in your home and place of worship, think. Think and remember, a child is listening.

Deze film heeft me diep geraakt omdat ik van dichtbij heb meegemaakt dat kinderen te horen krijgen dat homosexuele mensen ziek zijn en diezelfde kinderen dat vervolgens vurig herhalen en bidden tot God voor genezing van deze mensen. Ik heb daar tussen gestaan als een in de kast zijnde homo en heb mijn mond ijskoud gehouden; a child is listening.

Deze film was daarom een pijnlijke confrontatie en meteen een hele mooie. Hoe zou ik dat nu doen, als uit de kast zijnde homo? Ik hoop anders. Ieder geval kan ik denk ik makkelijk schrijven dat dit een wereldwijd probleem is dat groot is en waar nog grootste dingen voor nodig zijn om te overkomen. Ik zag het nog niet eerder zo recht voor zijn raap in een film. Een sterfgeval, een bekeerde bekeerde, deze film laat het in minder dan anderhalf uur zien. Soms veel te snel, maar in alle snelheid ontzettend overtuigend geacteerd door Sigourney Weaver. Het einde ervoer ik als teveel, maar stiekem vond ik dat ook mooi. Alsof Jezus in eigen persoon was opgestaan als Sigourney Weaver

4.5 ster door de ontzettend vele tranen, het recht voor zijn raap thema en de acteerprestaties. Geen 5 door de snelheid van de editing en het over de top einde.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Uiteraard behoorlijk 'waargebeurd woensdagavond'. Nu scheelt het dat er gepoogd is om wat met de cinematografie te doen, waardoor het dat niveau nog wel weet te ontstijgen. Maar verder toch behoorlijk rechtoe rechtaan, Amerikaans, volgens het boekje en voorspelbaar. Bovendien gaat de climax echt te lang door.

Neemt niet weg dat Sigourney Weaver een erg goede rol speelt, en dat het op zich heel de speelduur wel uit te kijken is. Haar worsteling en zoektocht zijn bovendien vrij geloofwaardig gedaan, en niet te gehaast uitgewerkt. Geen grote verrassingen, wel een aardige film om eens te zien.

avatar van Movsin

Movsin

Indringende en ook wel ontroerende film over ouders die de grove fout maken in te gaan tegen de seksuele geaardheid van hun kind.

Boeiend en overtuigend al stoort het oversentimentele en wat bombastische slot wel enigszins.

Knappe acteerprastatie van Sigourney Weaver.

avatar van Tiany

Tiany

Mooi, en tegelijk droevig, waargebeurd verhaal.

Ik vrees dat er nog vele gezinnen in deze situatie zitten, alhoewel,,,in deze tijd zijn velen (soms te) vrij in doen en laten,,,maar het bestaat zeker nog, goed dat er een film over gemaakt is.