Genre: Komedie / Horror
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Bo Zenga
Met onder meer: Steve Howey, Desi Lydic en Diora Baird
Plot Stan Helsing
"The most feared monsters in cinematic history have met their match..."
Op de avond van Halloween zijn videotheekmedewerker Stan en z'n maatjes nog gewoon aan het werk. Er moeten video's afgeleverd worden in een verlaten Californisch stadje. In het stadje aangekomen, ontdekt Stan dat het er niet pluis is. Het stadje wordt gedemoniseerd door horrorfiguren Fweddy, Mason, Needlehead, Lucky, Michael Criers and Pleatherface. Stan en zijn vrienden zullen hierbij als reddende engel moeten optreden.
Stan Helsing
Altar Boy
Fweddy
Pleatherface
Lui (crew films)
Dit ziet er best leuk uit, ik denk alleen niet dat het iets gaat worden...
robkuh1984
"From the executive producer of Scary Movie"
Zo jammer dat ze op deze manier nog mensen over de streep willen halen door niet alleen oude koeien uit de sloot te halen...
Verder lijkt me dit 1 van de beter films in de scary movie reeks.
na Meet the Spartans, Epic movie, date movie, Disaster Movie enz. mag er wel weer 1 komen die het niveau ophoog haald. Qua verhaal hoop ik echt dat dit zo'n film wordt.
Anime Fan
Lijkt mij wel leuk. Hoes ziet er iig grappig uit.
Cyberator
Trailer kon me niet echt overtuigen
spijtig...
Een goede komedie is echt zeldzaam geworden.
Keane1983
Het is niet van de makers van scary movie...moet je de trailer nog maar eens goed kijken..ONE of the creatures from scary movie.
Niet iedereen heeft hieraan mee gewerkt.
Ik ga vanavond eens kijken als het wat is.
TrippelDee
- 1910 stemmen
ja, de dvd is uit sinds vandaag.. 't zal wel niks zijn.. ik ga hem toch bekijken.
TrippelDee
- 1910 stemmen
De film is leuk en aardig, maar is niet voor herhaling vatbaar.
Ik zou hem ook niet eens aanraden als je de horrorfiguren niet kent. Het is een slechte film, met een aantal scenes die een glimlach opwekken.
Maar hij is wel makkelijk uit te kijken, het bleef me wel entertainen.
Keane1983
Tja wat moet ik er over zeggen...een aantal scenes zijn best wel leuk. Jammer is dat de film erg langzaam opgang komt met een minimum aan grapjes. Er zitten erg veel verwijzingen naar andere films..o.a. Jeepers Creepers, Halloween, Chucky, From dusk till dawn, Pin head. enz. enz.
Een aantal scenes wisten wel een glimlach op mijn gezicht te toveren..maar dan heb je ook wel alles gezecht.
De film weet op je op niks nieuws te trakteren, eigenlijk hebben we alles al gezien in de scary movie reeks. Je weet wat er gaat komen, zelfs als ze onvoorspelbaar willen zijn...lukt het ze nog niet.
De film weet je wel ye amuseren maaer scoort nergens echt hoog....en dat is wel jammer want dit gerne ligt me nogmaal wel.
Ik kom toch echt niet verder dan een 2.5*
Dawid127
Heb denk ik nog nooit zo'n slechte film gezien.. niet 1 keer gelachen
K vind het wel echt schrikbarend dat de makers van scary movie zo diep zijn gezonken.. zonde.
skipy05
Er zitten grappige stukken in ma ik heb er toch niet mee kunnen lachen. Verhaal was maar flauw.
Mad_Merkje
Dit vond ik niets aan. Was allemaal echt net te slecht in elkaar gezet en net niet grappig genoeg, kortom...helemaal de plank mis geslagen.
En dat terwijl ik hou van jaren 80 horror en parodieën
RipCurl
De eerste 20 minuten gaat nog wel, maar daarna heb ik niet eens een glimlach meer kunnen krijgen.
BS
Tja, ik vind het meer knap van mijn kant dat ik de film afgekeken heb. Het is niet echt iets byzonders, niet echt grappig, niet echt .. nou ja... gewoon niet echt !
Het voordeel is dat er wel links en rechts wat kleine leuke grapjes inzitten en het heeft 2 mooie meiden ! Dat zijn eigenlijk de 2 hoogtepunten.
Daarom krijgt hij een half puntje meer en ga ik het nog net 2* geven.
Wel mooie meiden, zeker geen aanrader.
davincstyle
Erg leuke film, heb wel genoten.
4 sterren en vond hem soms wel grappig maar het verhaal was leuk uitgebracht.
Goed werk !
Behoorlijke meevaller!
Na de vreselijk slechte parodiefilms als Disaster Movie en Meet the Spartans verwachtte ik eigenlijk niks van Stan Helsing, maar gelukkig viel dit reuze mee.
De film begint traag, maar daarna krijg je toch een hoop verwijzingen naar oude horrorfilms met op zijn tijd zelfs best geinige grappen. Ik vond het leuk om horroriconen als Myers, Freddy, Jason, Chucky, Pinhead en Leatherface voor te zien komen. Sommigen van hen waren best geinig. Erg geinige scene als zij allemaal YMCA zingen in de karaokebar
Toch had men meer moeten doen met die personages. Dat kan ik ook zeggen van Leslie Nielsen. Als je zon man in de film wil gebruiken, geef hem dan meer screentijd en belangrijker, geef hem een rol waarin hij grappig kan zijn. Zijn rol nu was kort en niet boeiend.
Wel erg jammer dat makers van dit soort films altijd van die hele slechte sexgrappen erin stoppen. En dan vooral van die hele vervelende en zeker niet leuke poep, plas en scheetgrappen. Verdorie, flikker eens op met die storende ongein. Ook zat er weer van die vervelende hiphop muziek tussendoor. Deze film is als parodiefilm best oke, waarom dan weer terugvallen op die niet leuke poep en plas humor?
Ook vervelend was dat de 4 hoofdrolspelers wel heel treurig acteerden. Niet 1 voegde wat toe en die dikke neger in zijn Superman pakje was echt het dieptepunt. Waarom trouwens altijd van dit soort stompzinnige rollen in dit soort films? Sloeg nergens op.
Uiteindelijk is Stan Helsing zeker kijkbaar, mits je wel de horrorfilms en horrorpersonages een beetje kent.
Tonypulp
Valt inderdaad best wel mee
Kan de meeste parodie films erg waarderen, na een paar héle grote missers nu eindelijk weer een leuke.
Allerlei horror cliché's en bekende horrorfilms worden erin verwerkt en wanneer je ze kent is het erg geinig.
Meer dan een kleine lach werd het vaak niet, helaas.
Jammer ook dat er zoveel flauwe grappen tussendoor zaten, is dat een regel misschien? dat er poep grappen in moeten..
Vond de negert in het superman kostuum soms nog wel geinig en de blonde kon soms ook wel voor een lach zorgen, helaas was het allemaal wat lomp en had het stukken beter en met meer overtuiging mogen gebeuren, dan waren sommige grappen wat beter uit de verf gekomen.
Al met al zeker niet vervelend zoals een Disaster movie.
PEN15
Deze film voett ongeveer alsof je een een paar matige grappen zo slecht vertelt dat niemand er om kan lachen. Tjonge wat een puberaal niveau wordt hier gehaald zeg, misschien niet voor een groep 8 van de basisschool, maar voor een zootje simpele Harry's. Niet te geloven dat Leslie Nielsen hierin speelt. Je merkt het kwaliteitsverschil meteen als hij ineens in beeld verschijnt. Hij kwam maar even langs, maar man man wat hoopte ik dat hij de hoofdrol overnam. Als je net zoals ik naar deze film kijkt voor de freddy, jason et cetera verwijzingen, vergeet het dan maar. Laat het dan maar gewoon gaan, want het maakt die karkaters gewoon totaal belachelijk. . Eigenlijk zou ik nog wel een puntje willen geven voor een flauwe grap die er nog net mee door kan.. maar neeeee... dan is er nog zoveel flauwekul dat ik dat ook maar intrek.
Wat verwacht je dan in een parodiefilm? Dat je levensecht iemand gefileerd ziet worden zoals in die horrorfilms?
zjandannybob
Deze film voelt ongeveer alsof je een een paar matige grappen zo slecht vertelt dat niemand er om kan lachen. Tjonge wat een puberaal niveau wordt hier gehaald zeg, misschien niet voor een groep 8 van de basisschool, maar voor een zootje simpele Harry's. Niet te geloven dat Leslie Nielsen hierin speelt. Je merkt het kwaliteitsverschil meteen als hij ineens in beeld verschijnt. Hij kwam maar even langs, maar man man wat hoopte ik dat hij de hoofdrol overnam. Als je net zoals ik naar deze film kijkt voor de freddy, jason et cetera verwijzingen, vergeet het dan maar. Laat het dan maar gewoon gaan, want het maakt die karkaters gewoon totaal belachelijk. .
Volledig mee eens, film was echt slecht. Maar veel verwacht je ook niet van een parodie. Hij is niet de moeite waar dom te kijken, alleen voor de 2 actrices is het te doen, voor de rest zeer teleurstellend.
PEN15
Ik verwachtte wat leuke referenties, bekende uitspraken, parodie op sleutelfragmenten, trademarks en zo, maar die waren ver te zoeken, in plaats daarvan zag ik dat de horror iconen van de afgelopen 30 jaar werden afgeschilderd als een stelletje mietjes. Bijvoorbeeld Fweddy wel heel angstig reageert als Stan "boos" wordt met die zweep en dat hij onder zijn glove(tm) een nagellak hand heeft met een girly ring dat is nog van het kaliber, mwww flauuwe grap, het mag. maar even pinhand de grond in drukken en myers en jason de deur uit schoppen met wat ketchup op hun kleren... ik sta sprakeloos. Ik kan me voorstellen dat ze zo op de hak worden genomen, maar dit komt een beetje respectloos over.
Ik zie werkelijk het probleem niet. Had je ingewikkelde oplossingen verwacht? Het is een parodiefilm van makers van Scary Movie. Je kan vooraf wel weten wat voor soort film je dan krijgt.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime