• 9.376.374 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Nick Cannon, Clea DuVall en Timothy Hutton

Plot The Killing Room

Met het doel om wat meer geld te verdienen, melden vier vrijwilligers zich aan voor een betaalde psychologische onderzoek-studie. In plaats daarvan, gaan de vier een van de slechtste nachten van hun leven tegemoet. Ze krijgen te maken met een dodelijk, geclassificeerd overheidsprogramma dat 20 jaar geleden werd ingesteld.

avatar van Sjard

Sjard

Goed thema, kon een goed verhaal worden.

Maar het is gewoon afschieten niet eens een bloederig sadochistisch scene.

Had er meer van verwacht.

Alleen de laatste zin vond "leuk"/goed. Toen moesten ze stoppen, maar alsnog bleven ze doorpraten, jammer!

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

psychologische thriller pur sang, wetende dat het gebaseerd is op echte gebeurtenissen....

als je tijd over hebt , blijf er niet voor thuis

avatar van miss_efron

miss_efron

Heel goede film.Voor mij gebasseerd op de saw films met de man van Mariah Carey die een zwerver speelt niet echt horror maar wel een goede thriller! zeker de moeite waard om naar te kijken

avatar van scc-j

scc-j

Wat was het doel nauw? en wat moet ik met deze film?

flaphead

@scc: het doel werd duidelijk in de laatste minuten van de film, namelijk het vinden van geschikte burgers voor zelfmoordaanslagen...

avatar van Kristen

Kristen

Het enige waaraan ik merkte dat ernog meer fases gingen komen, was doordat ze telkens zeiden stimulans 1A, 1B, .. ipv 1,2,3..

avatar van Film Pegasus

Het leuke aan dergelijke films (Cube, Saw, ...) zijn vooral de figuren die opgesloten zijn, de boobytraps en de onderlinge verhoudingen. Daardoor vervalt het gezwets met Sevigny wat in het niet en breekt dat de spanning helaas. Gelukkig zorgt de kamer voor voldoende verrassing. Toch kan de sfeer zich nooit echt opbouwen door de randactiviteiten. Leuk genre, maar er zijn betere films hierover.

avatar van melvddonk

melvddonk

Dit was een lekker tussendoortje, maar niets meer dan dat. De film werd nergens écht spannend en ook het acteerwerk was erg matig. Het verhaal was dan weer wel goed en dat was dan ook wat de film interessant hield. Ik heb me niet verveeld, maar had hier wel ietsje meer van verwacht.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Saai en nergens spannend.

avatar van Tarkus

Tarkus

Een dikke tegenvaller is deze film geworden.

Het leek aanvankelijk allemaal een beetje op de 'Saw'-reeks, maar het is minder spannend en vooral ook minder bloederig.

Alleen het einde van de film, waarin je het doel van het geheel krijgt, is redelijk goed.

Maar verder.. een film om snel te vergeten.

avatar van demik

demik

Een slechte spin-off van Saw helaas.......

avatar van Dennissssss

Dennissssss

scc-j schreef:
Wat was het doel nauw? en wat moet ik met deze film?

Dat vraag ik mezelf ook af.

flaphead schreef:

Ja maar wie zegt dat die gast die als laatste overbleef, een zelfmoordaanslag zal doen voor zijn land?

Dat zou dan moeten blijken uit het feit dat hij op het eind zelfmoord wil plegen, maar dat wil toch niet zeggen dat hij willens en wetens ergens voor zijn land een zelfmoordaanslag wil plegen?!

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Deze film is het kijken niet waard. Geen opvallende plot wendingen, weinig spanning, wat ze nou willen bereiken met deze film is mij ook onduidelijk. Heel matig.

avatar van louisvf

louisvf

flaphead schreef:

Awel, slaat toch duidelijk op niets...

avatar van sporthaas

sporthaas

Zoals eerder aangegeven...

Saaaaai, en het wordt geen moment spannend.

avatar van sporthaas

sporthaas

TDL schreef:

The Killing Room

Toen ik las waar de film over ging kon ik mijn geluk niet op. Eindelijk weer het scenario, 4 mensen in 1 kamer waarvan er slechts 1 uit mag. Toch heeft het geen een van de saw films overtreft, maar het is wel een goede film die je aandacht erbij houdt. Het einde kwam voor mij iets te snel, hopen op een vervolg.

3.5

Wij hebben niet dezelfde films gezien....?!!?

avatar van Robol

Robol

Psychologische onderzoeken vind ik vaak wel interessant, en dat vond ik deze film ook. Beetje voorspelbaar, maar wel vermakelijk. Ook voor een 2e keer kijken ( vraag me niet waarom, uit verveling waarschijnlijk ) maar dat kon ik niet lang volhouden. 1 keer is leuk.

Slam_Duck

Al meermaals bekeken, hij blijft interessant en spannend. Een film die goed begint, goed afsluit en het spannend houd met een beperkt aantal mensen en middelen, prachtig.

Het verhaal dat oud(overheidsprogramma) en nieuw(moment dat het plaatsvind) samen brengt vind ik prachtig gedaan.

Krijgt een plaatsje in mijn top 10 en ook een 4,5

Jammer dat hier geen vervolg op komt

flaphead

gezien het einde lijkt me een vervolg eigenlijk niet meer dan logisch. zal wel niet voldoende commercieel succes hebben gehad dan.

Slam_Duck

Mijn lievelingsfilm was weer eens op televisie. Hoe meer ik hem zie, hoe beter hij wordt. Telkens weer vallen er me puntjes op in de film die ik eerder niet gezien/gehoord heb. Dit bewijst nogmaals dat de film tot de puntjes is uitgewerk. Om enkele voorbeelden te geven:

(Doorheen de film wordt er heel subtiel antwoorden gegeven op vragen die pas later worden gesteld waardoor de kijker dit eigenlijk zelf al kon ontdekt hebben. Nu met het meermaals bekijken is me dit pas opgevallen. Ze zeggen de geboortedatums van de proefpersonen op het begin van de film, waardoor duidelijk is dat de opname zeer recent is. Wat niet op het eerste zicht lijkt door de video tape en de verouderde apparatuur.

Ook wordt meer naar het einde van de film duidelijk dat er meerdere kamers zijn waar meerdere proefpersonen zijn. Dit werd ook duidelijk ergens midden in de film toen "mother" vermelde: "De kamers zijn hierop gebouwd". Subtiel en geniaal!

De film is ongelofelijk aangrijpend zelf als je weet wat er gaat gebeuren blijft deze film telkens weer mij een rilling geven en dan heb ik het nog niet over het einde. Fantastische hoe dit in elkaar is gestoken en hoe ze de spanning er in kunnen houden ook is de film eigenlijk al gedaan, ook het abrupt afbreken van de film vind ik hier zo perfect .

Of over de acteerprestaties van Clea DuVall of Timothy Hutton, cool/kill precies of het moorden niets is.

Ik vind jammer dat deze topper een zo lage rating krijgt maar door onderstaande vragen is het me ook al opgevallen dat niet veel kijkers het verhaal kunnen volgen zoals het zo moeten.

Om deze redenen verander ik mijn score naar een 5* Deze film is gewoon perfect voor mij!

Malli

Het lugubere, intrigerende uitgangspunt van deze prent schept hoge verwachtingen, maar die worden helaas nooit ingelost. Eerder zoutloze bedoening.

Slam_Duck schreef:

Het verhaal is nochtans de eenvoud zelf.

Malli schreef:

Het verhaal is nochtans de eenvoud zelf.

Ik heb het over vragen zoals deze:
flaphead schreef:

Dit werd helemaal niet duidelijk pas in de laatste minuten. Je kon dit al veel eerder ontdekken door de informatie die ze eerder weggaven zoals: ("Je moet denken dat de vijand net zo mensen hebben als mij", de hele uitleg die werd gegeven over celdoding. Dat cellen in je lichaam zich opofferen voor een hoger doel...) Vele kijken de film zonder er bij na te denken waardoor er heel wat hints verloren gaan en ze de film niet begrijpen. ik sta open voor discussie

flaphead

eh, je haalt een citaat van mij aan, waar ik vermoed dat je de vraagsteller waar ik op antwoord wilde quoten. tenslotte vraagt die zich duidelijk af wat ie met de film moet en geef een lage waardering. ik begreep de film prima.

flaphead schreef:

Neen, hij meent dat je het niet helemaal hebt gesnapt, omdat je volgens hem al veel eerder had kunnen weten waarom ze die experimenten doen (en dus niet in de laatste minuten). Dat is natuurlijk onzin, omdat het niet meer dan hints zijn die je bij een eerste kijkbeurt een vermoeden van de toedracht maar geen zekerheid daaromtrent bieden.

Trouwens, iedere zichzelf respecterende "film met een twist" bevat overal in het verhaal hints over de ware toedracht. Dat is wat mij betreft geen teken van kwaliteit. Het uitgangspunt van deze film is zeer intrigerend, maar de uitwerking valt behoorlijk tegen (het boeide gewoon niet voldoende).

Malli schreef:

Voor mij is dit jammer dat je deze mening hebt omdat deze film op nr 2 staat in mijn toplijst maar wat vond je dan specifiek niet genoeg uitgewerkt? hoe kon de uitwerking beter zijn? Achtergrond van de personages werd zeer diepgaand besproken en het verhaal werd steeds meer verklapt waardoor ze de spanning hoog hielden.

flaphead schreef:

Nej heb je goed gequote zoals malli zegt. Volgens mij had je al veel eerder moeten weten waar de film over ging.

Onzin,Malli? reactie: (In de film werd vermeld dat "Mother" 10 min (in de film) voordat de laatste man werd neer geschoten de laatste kandidaat kende. Dan moet je je toch gaan afvragen waar hij zich op baseert... Toen werd ook het verhaal van celdoding uit de doeken gedaan waardoor het toch helemaal duidelijk moet zijn.)

Slam_Duck schreef:

Ik zeg niet dat het niet genoeg uitgewerkt is, het zit hem in de manier waarop. Het was bij momenten saai, wat volgens mij te maken heeft met het feit dat het verhaal vanuit twee standpunten bekeken wordt: vanuit het standpunt van de slachtoffers en vanuit het standpunt van de leiders van het experiment. Je weet meteen hoe de vork aan de steel zit (op het "waarom" van het experiment na) en dat is jammer. Het was allicht een stuk boeiender geweest, mochten we aanvankelijk alleen het standpunt van de slachtoffers gezien hebben (zodat we ons samen met hen moesten afvragen wat er aan de hand was). Dan had ik allicht op het puntje van mijn stoel gezeten. Nu zat ik er maar wat op afstand naar te kijken.

Slam_Duck schreef:

Dat is toch al naar het einde van de film toe? Sowieso blijven het hints en aanwijzingen. Maar zoals ik al zei, is dat wat mij betreft geen pluspunt. Als het trouwens zo zou zijn dat je aan de hand daarvan de ware toedracht kent, zou ik het zelfs een minpunt noemen, want dan heb je die verrassing ook al niet meer. Hoe goed kan een film zijn waarvan je alle puzzelstukjes al ruim voor het einde kent? Nee, deze film was heus niks bijzonders.

Slam_Duck

@Malli, het bekijken vanuit verschillende standpunten maakt de film juist zo bijzonder. Anders zou het een repli zijn van Unknown waar ook een groep mensen vast zaten in een gebouw. Door deze verschillende standpunten kun je je inleven in verschillende personages, niet enkel deze van de gevangenen maar ook deze van de jonge dokter. Op deze manier wordt er een nogal luguber onderwerp vanuit verschillende standpunten bekeken(waardoor jij je eigen standpunt er uit kunt opnemen) en voor mij op een spannende manier aan de man gebracht.

Malli schreef:

Dit vind ik juist ook het mooie aan de film, de subtiliteit van de film. Bekijk je de film meermaals ga je deze puzzelstukjes pas beginnen te zien waardoor je ziet hoe goed de film in elkaar steekt.

Zo zie je maar dat meningen enorm kunnen verschillen.

avatar van scc-j

scc-j

Het idee was toch dat ze geschikte zelfmoord terroristen zochten?

scc-j schreef:

Het idee was toch dat ze geschikte zelfmoord terroristen zochten?

Ja