Genre: Avontuur / Komedie
Geregisseerd door: Harold Ramis
Met onder meer: Jack Black, Michael Cera en David Cross
Plot Year One
"Meet your ancestors"
Wanneer Zed en Oh, een stel luie jagers, worden verbannen uit hun primitieve dorp, gaan ze op reis om de wereld te ontdekken. Op hun pad ontmoeten ze enkele bijbelse figuren, zoals; Kane en Abel, Abraham en Isaac.
Zed
Eema
Princess Inanna
Maya
De GeuS
Stomende drol van een film die wellicht nog wat verstandelijk gehandicapten aan het lachen maakt.
Gefeliciteerd met je superieure humor. Deze verstandelijk gehandicapte jongen kon er nog best om lachen; 3*
deTuinman
Grappig ook dat Azaria's Abraham veel weg heeft van de Piraat uit The SImpsons.
Dat is ook niet raar want het is namelijk de simpsons-stemacteur van Moe, Apu Nahasapeemapetilon, Chef Clancy Wiggum, Professor John Frink, Dr. Nick Riviera
the new guy
Geen goede film. Dit soort films moet vol zitten met hilariteit, niet gelukt. Als dit leuk zou kunnen zijn hadden ze de bijbel en al die andere verzonnen verhalen veel meer uit moeten melken, dát is leuk. Veel meer onzin: Ark, open zeeen, plagen en al die andere onzin.
Helaas kan dat niet in Amerika omdat men daar nog lekker ouderwets gelooft.
Phoenix
Ach ja, soort Life of Brian maar dan op z'n Apatows. Dat betekent dus dezelfde altijd gezellige bende acteurs die de ene na de andere grap zo droog mogelijk afvuren. Het ging hier wel erg op de onderbroekentour, maar ik vond het weer erg vermakelijk.
"I think I have sand in my ass, but there's no way of knowing for sure."
- "I'll take a look in it when we get to Sodom."

Macmanus
Brrr wat niet leuk, vooral Cera valt pijnlijk door de mand. Vraag me af hoe lang je die pussy rol kunt spelen, ik heb er nu wel genoeg van. Mist een eigen stem, passie deze film. Waardoor het terecht hard flopte.
Joostkijktfilms
Phoenix noemt hierboven de film 'een soort Life Of Brian', en ik kan me daar iets bij voorstellen, maar.. Nee. Deze film komt lang niet in de buurt bij het niveau dat de Monty Python bereikten met hun film. Year One is een slapper aftreksel van die film en hoewel de film hier en daar wat grappige - en soms zelfs hilarische momenten heeft, stijgt het nergens boven de middelmatigheid uit. En wat betreft Cera ben ik het met Macmanus eens: hij mag wel eens een andere rol spelen dan de lullige wuss. Dat kennen we nu al wel uit Superbad, Nick & Norah's Infinite Playlist en Juno. Oh, en al die andere films waar hij in te zien was!
barcam
Vond hem grappig, vergelijking met 'Life Of Brian' gaat niet op daarvoor is het onderbroek- "humor" gehalte te hoog maar dit mag de pret zeker niet drukken.
Vond de talrijke bijbelse verwijzingen uitstekend gevonden.
Een aanrader voor de Jack Black fan.
zorro
ik vond deze film niet Super sommige grappen waren wel leuk maar over het algemeen een erge Flauwe Film
Begon nog best aardig, al is het wel volkomen debiel natuurlijk, al die Neanderthalers die in hedendaags Amerikaans ouwehoeren enzo. Maar ook wel enorm droog, moest er toch geregeld door glimlachen.
Maar gaandeweg wordt het allemaal wel erg stupide, ook door al die verschillende tijdsvakken die ze door elkaar heen flikkeren en een suffe opmars naar het einde.
Pkunk
Eigenlijk een ontzettende zaadfilm. Maar ik vind Jack Black en Michael Cera erg prettig om naar te kijken. Dus toch 2,5*
heyrmanneke
Maar jonge toch, voelde u eigen zo aangesproken ? bahah
Vermakelijk.
Door het doorheenhaspelen van de geschiedenis en de nogal losse structuur heeft het inderdaad wat sketchmatig. Episodes kondigen zich ook heel duidelijk aan. Is er verder ook wel de film voor, veel meer dan grappen loslaten op het publiek is er ook niet bij. Ook niet de bedoeling lijkt me.
De helft van de grappen faalt. Dikwijls hard. De rest werkt wel, al is het zelden echt grappig. Cerda is redelijk droog maar wel zeer hard bezig om komisch te zijn, Black is zijn eigen guitige zelf weer. Echt droge humor vind ik dit dus allerminst.
Blijf er mij verder over verbazen dat ze er op het einde weer zo'n ubermelige speech tegenaan moeten gooien. Wie zit daar toch op te wachten? Tegelmoraaltjes die in elke film wel voorbijkomen en zeker in een comedy als deze echt nul komma niks impact hebben.
Al bij al toch vermaakt. Setting verandert veel wat wel positief is, aangezien de creativiteit doorgaans het toch al een beetje liet afweten. Aardige acteurs en vlot gebeuren. Enkel die Shaman uit het dorpje was echt geweldig. Vaag ventje.
Heb er mij mee vermaakt. Maar één keertje is absoluut genoeg.
AHWA
Die sjamaan was Bill Hader, een van de politieagenten uit Superbad. Geweldige vent is dat. Zit in bijna alle Apatow-films.
ForgottenSon
Net een voldoende voor deze film, die mijn aandacht maar met moeite wist vast te houden door het gebrek aan verhaal. Deze film had zoveel leuker kunnen zijn maar wordt dat maar sporadisch, al is het dan wel meteen weer erg leuk. Zonde van het prachtige decor!
Hullek
Smaken verschillen maar wat was dit een kinderachtige film met alleen maar voorspelbare grappen. Ik heb het toch nog 45 minuten volgehouden. Ik ben wel heel moeilijk met humorfilms dat moet ik wel zeggen maar dit was wel heel erg slecht. Sta er niet van te kijken als er straks nog een Year Two komt.
mcdaktari
Op zich stelt het allemaal niet zo veel voor, maar de humor van Jack Black kon ik wel waarderen. Wat een figuur zeg. Daar voor alleen al 3*
Angrod_Pallanén
Aardige komedie.
Ik heb me prima vermaakt bij dit standaard filmpje met redelijk leuke grappen, een Jack Black die lekker op dreef was en Michael Cera die weer heerlijk droog uit de hoek kwam. De vaste Appatow crew alleen dan tweeduizend jaar terug, ook leuk om Olivia Wilde eens in een komedie te zien.
3.0
Leland Palmer
Jack Black redt de boel nog een beetje, want die gast vond ik gewoon erg grappig. Wat een enorme droogkloot.
Michael Cera vond ik daarintegen pijnlijk onleuk, die kan blijkbaar maar één ding en ik heb het nu eigenlijk wel gehad met dat mietje gedoe van hem.
Daarnaast nog wat leuke cameo's van o.a. Bill Hader. Mintz-Plasse werd ik ook al niet vrolijk van, beetje hetzelfde verhaal als bij Cera. Toch nog een aantal leuke momenten, die eigenlijk allen te danken zijn aan Jack Black en daarnaast waren de settings prima in orde. Naar het einde toe wordt het eigenlijk steeds minder leuk, daarom toch maar een halfje minder dan dat ik van plan was.
RodneyS
Ik vond Michael Cera juist vermakelijk. Jack Black komt bij mij over als zwaar irritant.
Deze film is wel aardig, een aantal leuke grappen, maar daar houdt het ook echt mee op.
qisas
Eindelijk weer eens een films met simpele droge humor.
Heb er goed om kunnen lachen. vooral de gelovige grappen.
Het is geen diepgaande film maar zeker wel vermakelijk
FrisoBoei
Jack Black en Michael Cera zijn weer hun typische rollen en dat maakt het nog leuk allemaal. Maar voor de rest een matige komedie met weinig inspiratie en originele grappen. Geen film die je meer dan 1 keer kijkt in ieder geval.
Koerok
Iets te veel poep-, pies- en sex-grappen, maar bij vlagen toch wel erg leuk. Beter dan The Hangover naar mijn smaak, maar ik weet bijna zeker dat ik daar de enige zal zijn.
_Moonwalker
Best wel grappige film. Zaten momenten in dat ik hardop lachte. Verwacht geen verhaal of wat dan ook.
dragonmaster
leuke film. droge humor en wat historische incorrectheden. paar leuke cameo's waaronder Vinnie Jones. niet teveel van verwachten.
Timecop
Nipte 3,0. Er zaten enkele steengoeie grappen in, alhoewel deze op 1 hand te tellen waren. De rest was vrij matig.
Betamax
Gewoon een lekkere komedie.
Van holbewoners naar de Romeinen.
Jack Black speelt weer erg leuk.
skipy05
Ik vond de film wat tegen vallen. Verhaal is wel goed gevonden. Op sommige momenten was het ook wel grappig.
Waku
Je moet wel jaren weggestopt zijn in een donkere grot en deze komedie als eerste film zien sinds lange lange tijd om hem echt leuk te vinden. Plas en poephumor in de prehistory.
Werkelijk nauwelijks een vermakelijke scène kunnen ontdekken in deze komedie. Zelfs de “fout gelopen scenes” tijdens de aftiteling komen geforceerd over en zijn verre van leuk.
Normaal kan Jack Black mij wel bekoren met zijn onbehouwen en lompe humor. Maar het lijkt alsof deze" Year One" voor hem een mverplicht nummer is die snel tussendoor is gemaakt.
1.5*/2*

Walk Hard: The Dewey Cox Story
Komedie / Muziek, 2007

Adventureland
Komedie / Romantiek, 2009
templejood / joodsslavernijstone agecircumcisionhebrews cavemenprehistoric adventureduringcreditsstingerprehistoric timesprehistoric man