Genre: Avontuur / Komedie
Geregisseerd door: Harold Ramis
Met onder meer: Jack Black, Michael Cera en David Cross
Plot Year One
"Meet your ancestors"
Wanneer Zed en Oh, een stel luie jagers, worden verbannen uit hun primitieve dorp, gaan ze op reis om de wereld te ontdekken. Op hun pad ontmoeten ze enkele bijbelse figuren, zoals; Kane en Abel, Abraham en Isaac.
Zed
Princess Inanna
Maya
kArIzMa_Movie
Schuco
Deze lijkt me echt fantastisch, een geweldige groep acteurs.
Schuco
De tranen staan echt in mijn ogen van die teaser!
MerLiNiuM
deze film gaat echt tussen de 1.5 en 2.5* scoren. maar het blifjt jack black en dat is gewoon humor.
Hankieh
deze word denk ik grappig maar niet heel hoog gewaardeerd...
met die achtbaan was trouwens wel super lachen xD
mwoeb
Jack Black, nooit grappig gevonden en Michael Cera blijft ook maar steeds hetzelfde typetje doen. De trailer vond ik vrij flauw, maar ik ben benieuwd naar de film in ieder geval.
m1701
Nou ik vind het begin nog wel een beetje saai
Zit 20 min. te kijken en er gebeurt nog weinig
Miss. dat er zo wat meer gebeurt!
m1701
Pffff de dialogen de eerste helft van de film waren erg saai
Heel af en toe een leuke grap voor de rest niet zoveel bijzonders.
Het einde werd een stuk leuker.
Maar vind Jack Black hier niet zo heel leuk in. En die Cera moet weer het sukkeltje spelen. Zonde
Matchostomos
De Apatow-stal staat sinds enkele jaren garant voor de nodige komische anarchie. Het gezelschap toont echter zelden de filmische flair en broodnodige maturiteit om voldoende te kunnen overtuigen. En dat bewijst het bijzonder stompzinnige Year One eens te meer.
Infantiliteit is troef Year One, evenals een onvergeeflijk éénzijdige mise-en-scène. Het zou toch geen moeite mogen kosten om een dergelijke onderneming te bereiden met het minimum aan inhoudelijk en filmtechnische knowhow. Anachronismen, iets wat normaliter binnen de omlijsting zou kunnen en haast moeten passen (cfr. Ronin Hood: Men in Tights, zijn als naalden in een hooiberg en vrijwel elke komische noot wordt eigenhandig in de kiem gesmoord door een gebrekkige timing in de montage.
Ook voor Jack Black valt er weinig lof rond te strooien. In tegenstelling tot het gros van de acteurs is hij wel degelijk op zijn plaats in deze prent, al geeft hij in Year One gewoonweg geen blijk van zijn gebruikelijke aanstekelijkheid. De ironie is dan ook niet ver weg wanneer blijkt dat de bloopers het an sich al bescheiden summum vormen van deze platitude.
Mx1991x
Ik heb genoten van deze film! Heerlijk zitten lachen in de bioscoop. Jack Black - humor is sowieso mijn ding.
Dikke 4 sterren.
el padrino
ik zeg het niet vaak, maar wat is dit een slechte film.
ik ben aan het twijfelen of ik zal stemmen!!!
override100
graag eerlijk stemmen want ik wil wel de film zien
ik heb andere kanten van jack gezien en ik moet er zeggen was wel vet!!!!!!!!!!!!
Zandkuiken
"Een stel luie jagers" klinkt op zich eigenlijk al hilarisch. En Year One bezit ook leuke stukjes, maar met het grappige basisidee had er naar mijn gevoel een veel komischere prent ingezeten.
Ook al omdat de twee protagonisten het redelijk goed doen (hoewel zowel Black als Cera zoals hier al gezegd hun gebruikelijke nummertje opvoeren), maar jammer genoeg zijn de (aller)flauwste stukjes niet gesneuveld in de montagekamer.
Toch nog tamelijk fijn vond ik en de film déndert echt voorbij, maar hier was veel meer mee te doen.
AchmedATM
"Een stel luie jagers"
"...en verzamelaars"
Dit was dus een "grap" uit de film die meerdere malen werd gebruikt, maar ook echt niet grappig was. Maar om daarmee te compenseren hadden we;
- De broederliefde tussen Kane en Able
- De zoveel besnijdenis grappen met McLovin
- De poep/scheet grappen die pas rond het eind vervelend werden
Jack Black wist met deze leuke comedy mij wederom te entertainen. Michael Cera voegde daar alleen maar meer lachwekkende momenten aan toe. Dit is een mooie combinatie die ik graag meer wil zien. Olivia Wilde heeft hier ook een kleine rol die zeker bij haar past. Daarnaast was het leuk om haar eens in een Main-Stream comedy te zien. Los van de klappen die de bijbel steeds krijgt, heeft deze film wel een wijze les die helaas over het hoofd zal worden gezien door de verpakking.
Je moet zelf bepalen wat je doet en niet als een schaap met de menigtes lopen
Een les waar ik het zeker mee eens ben, die helaas niet serieus genomen zal worden door deze humoristische film.
3,5 sterren voor deze comedy!
RickZ
Wat flauwe komedie met een enkele geslaagde grap. Het verhaaltje is dun, wat je bij dit type films ook verwachten kan.
SaNDuTjE
ik zeg het niet vaak, maar wat is dit een slechte film.
ik ben aan het twijfelen of ik zal stemmen!!!
En toch nog 4*
AHWA
Te veel flauwe grappen helaas, en de ijzersterke deadpan-delivery van Michael Cera wordt hier iets teveel uitgemolken. Het wordt tijd dat hij eens een totaal ander personage gaat spelen, dat kan hij volgens mij best. Iemand met zelfvertrouwen bijvoorbeeld.
Een aantal leuke cameo's dat wel, een paar leuke verwijzingen naar de echte geschiedenis. Grappig ook dat Azaria's Abraham veel weg heeft van de Piraat uit The SImpsons.
Mislukte bijrol van Platt, vind dat toch altijd wel een leuke acteur om te zien, maar hier sloeg hij de plank mis. Ook David Cross vond ik hier niet zo leuk.
Weinig echt goede grappen, maar genoeg voor 2.0*
.Fee.
Moeten die bijbelse namen niet wat anders? Het is toch echt Kaïn en Abel. Tenzij Kane engels is voor Kaïn.
Aylatje
Verwacht niet te veel van deze film.. het is een leuke film door sommige grappig wel flauw maar wel leuk..
Cwk
Bizarre van deze film is dat het nauwelijks een film lijkt. De scenes worden achter elkaar doorgebeukt als een soort sketch-show, maar dan absoluut niet grappig. Bedroevend om te zien hoe Jack Black zijn geintjes over de jaren naar een nulpunt zijn gedaald.
Stomende drol van een film die wellicht nog wat verstandelijk gehandicapten aan het lachen maakt.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Walk Hard: The Dewey Cox Story
Komedie / Muziek, 2007

Adventureland
Komedie / Romantiek, 2009
templejood / joodsslavernijstone agecircumcisionhebrews cavemenprehistoric adventureduringcreditsstingerprehistoric timesprehistoric man