Shrink (2009)
Met onder meer: Kevin Spacey, Mark Webber en Keke Palmer
Releasedatum: 3 september 2009
Plot Shrink
"The Doctor is Out"
Henry Carter (Kevin Spacey) is een celebrity-psychiater met sterk uiteenlopende cliënten, van een onzekere jonge schrijver tot een agent met obsessieve dwangneurotische trekjes en een actrice met vage toekomstplannen. Zijn eigen leven verloopt ook niet helemaal op rolletjes. Hij neemt voor het eerst een pro deo project aan en besluit een getraumatiseerd tienermeisje te behandelen. Zij is niet de geijkte Hollywood Hills tiener, maar koestert wel een grote liefde voor de filmwereld, waar Henry juist zo moe van is.
Henry Carter
Patrick
Keira
Jesus
Dr. Robert Carter
Tsja, leuk om is gezien te hebben, maar echt imponeren doet de film niet bij mij.
Waar het aan ligt kan ik niet precies zeggen, de acteurs doen allemaal hun best en het komt ook overtuigend over.
Spacey is ook gewoon in vorm als uitgebluste, depressieve psychiater.
Ik denk dat het gebrek aan verhaal de film opbreekt, er gebeurt gewoon verrekte weinig in het ruime 1,5 uur dat je de film kijkt.
Dat is gelijk ook het grootste probleem van de film, het kijkt wel lekker weg, alleen je kijkt naar niks. Het is net niet interessant genoeg om je op het puntje van je stoel te doen laten zitten.
Daarbij komt natuurlijk ook nog dat er teveel personages in de film zitten, er zijn teveel verhaallijnen(waar ook vrij weinig in gebeurd), hierdoor krijg je ook weinig binding met de personages, enkele uitgezonderd.
Al met al was het niet erg om naar deze film te kijken, heb me eigenlijk redelijk vermaakt. Wel dankzij de prima prestaties van de cast. Alleen het gebrek aan een goed en interessant script breekt de film echter op.
sg_mofo
Ik had aanvankelijk mijn twijfels maar ik ben blij dat er toch mensen zijn die dit soort films, net als ik, waarderen. Het verhaal vond ik redelijk goed maar met name de sfeer die neergezet werd vond ik super! Daarbij vond ik Spacey maar ook Williams sterk in deze film. Ik snap wel dat dit genre niet iedereen grijpt maar mij in ieder geval wel. ****
rotem
Spacey is ook gewoon in vorm als uitgebluste, depressieve psychiater.
Ik had het niet beter kunnen omschrijven. Thnx.
pethunia
Geslaagde feel good movie, met - zoals boven genoemd - geslaagde sfeer. Net niet briljant, omdat net teveel vehikel (waar heb ik dit woord nu weer vandaan?) voor verschillende verhaallijntjes. Maar.. prettig!
joe black
De personnages worden niet genoeg uitgediept en het verhaal zegt niets. Het ergste van alles zijn de acteurs. Middelmaat. Het is echter wel een mooie sfeerschepping met mooie momenten maar het grijpt je nooit aan.
Toch verveelt het verveelt nooit.
Twee lichtpunten in deze film zijn ook Kevin Spacey (zoals altijd) en Dallas Roberts (patrick, de vertegenwoordiger). Erg goed gespeeld, en vooral dan van die laatste.
Erg dubbelzijdig gevoel bij deze film.
Zonderiaan
Ik heb werkelijk enorm genoten van deze film, 1 van de betere die ik onlangs gezien heb
b00ts
Het spijt me..... ik kan er helemaal niks mee. Het duurde mij allemaal veel te lang tot aan de plot.
GioFunny
Kevin Spacey, man wat kan hij goed in zijn rol zitten. Fantastische film, durf stiekem te zeggen dat ik deze beter vond dan crash en babel.
Mass
In het begin is de film nogal wazig. De dialogen tussen en de problemen van de personen boeiden me in elk geval tot het einde waar uiteraard alles op z'n plaats valt. Gewoon relaxte film.
vph1272qm
heerlijke film! zo zouden er meer moeten zijn, dit gaat over het werkelijke leven van mensen.
DeZjos
Mooi verhaal waarin Spacey in de rol van shrink prima acteert. Hij zet de rol overtuigend neer. Een psychiater die twijfelt over zijn werk. Kan hij mensen wel helpen als hij zichzelf niet eens kan helpen. Mooi hoe de levens van mensen rondom de shrink in elkaar grijpen.
Voor liefhebbers van drama echt de moeite waard om naar te kijken. Verwacht geen hoog tempo. De film ontvouwt zich zoals ook het leven zich ontvouwt.
Saaimen
Een aardige film. Goed geacteerd en een leuk bedacht verhaal. Toch vond ik hem nadat de rollen bekend waren, wat saai worden... De rol van sommige personen in de film was ook totaal overbodig en vond ik raar.....
jipt
Ok filmpje, ging van ernstig vervelend tot af en toe leuk. Wou hem graag zien omdat ik benieuwd was hoe Spacey deze rol zou aanpakken. Hij deed het wel goed, tevens viel mij Webber op, hij deed het ook erg leuk. Daartegenover staat een strontvervelende, maar dan ook echt stront en stront vervelende Keke Palmer. Vond haar heel slaapverwekkend en irritant acteren. De rest van de cast was dan wel aardig.
Verhaaltje was op zich wel leuk, beetje zoetsappig op zich en had het allemaal toch liever iets gekker gezien. Personages kregen te weinig ruimte om echt iets voor te stellen. Verder vond ik het af en toe vervelend gefilmd, maar over het algemeen wel aardig.
2* voor deze Shrink
MissT
Ik sluit me aan bij Rep-Robert, alleen vind ik het niet leuk om hem gezien te hebben. Zonde van mijn tijd geweest. Alleen je hoopt altijd dat er nog iets gebeurt wat de moeite van het zitten waard maakt.
Zeriel
Slaapverwekkend.........Gaap .............
Blowen = saai
Als dat de bedoeling was, dan is deze film in dat opzicht iig geslaagd.
@ Zonderiaan Om dat te belonen met 5 sterren?! Belachelijk. Maar als je El Aura op 1 hebt staan kun je niet helemaal van lotje getikt zijn. Nog maar eens nuchter bekijken misschien?
Dead01
- 1977 stemmen
Vond deze film zeker niet slecht. Zie Kevin spacey toch graag spelen en zeker in een serieuze rol en vond deze zo echt tussen de 2.
Verhaal was zeker niet slecht.
3,5 sterren
Betamax
Absoluut geen saaie film.
Uitstekend verhaal en Kevin Spacey speelde zoals altijd uitstekend.
flipsyde
Slaapverwekkend.........Gaap .............
Blowen = saai
Als dat de bedoeling was, dan is deze film in dat opzicht iig geslaagd.
Volgens mij ben jij degene die heel wat gemist heeft.
Donkerwoud
Wederom is het Kevin Spacey die een matige productie toch weet op te vrolijken met zijn weergaloze manier van acteren. De beste man is echt fantastisch gecast als de zielige psychiater van de sterren die vooral zichzelf heel hard eens moet genezen. Het grootste manco is een wat ongeloofwaardig script dat van toevalligheden aan elkaar hangt.
Hectometersnor
Een film die opzich zelf niet eens zo bijzonder is maar wel moeiteloos naar een hoger niveau getilt door een geweldige Kevin Spacey. De bijrollen en sub verhalen zijn doorlopend niet zo boeiend, maar komen uiteindelijk wel aardig samen. De lage beoordeling verbaast mij persoonlijk wel omdat Kevin Spacey dit tot een goede film maakt naar mijn mening, er zijn er niet veel die op dat niveau een film zo kunnen dragen en sturen en de kijker met elk gezegd woord kunnen doen boeien. Maar goed, mening is geen feit.
Zeriel
Een film die opzich zelf niet eens zo bijzonder is maar wel moeiteloos naar een hoger niveau getilt door een geweldige Kevin Spacey. .
Ik zie dat je American Beauty op 3 hebt staan in je top 10. De rol van Spacey in Shrink is toch niet meer dan een slap aftreksel hiervan!
En dan ook nog in een verder doorlopend niet zo boeiende film, wat je zelf beaamt.
Hectometersnor
Dat mag jij uiteraard vinden maar zoals misschien te verwachten is, ben ik het er niet mee eens. In American Beauty raakt hij veel meer de komische noot en staat hij dichter bij je terwijl ik bij Shrink veel meer een teneergang van een persoon zie die zijn uitweg zoekt in weer totaal andere dingen. De film zelf is inderdaad niet boeiend, zet er een B-acteur neer en je hebt een filmpje van niks, maar Spacey is zo ongelooflijk sterk.
helleke
Redelijke film met heel wat verschillende personages waarvan het grootste deel samen vloeien op het eind.
Wel wederom een schitterende vertolking van Spacey, die de film toch grotendeels draagt.
Alleen vond ik het verhaal niet boeiend genoeg waardoor ik het bij 2,5 sterren ga houden.
88Fabian
Ik ga hier vandaag naar kijken ben zeer benieuwd:)
88Fabian
best een apart filmpje maar meer ook niet.
Aapje81
Viel een klein beetje tegen. Spacey zet een wereldrol neer maar het scenario en dan vooral de overige personages zijn niet goed genoeg uitgewerkt om echt interessant te worden. Als de helft van de personages was weggelaten en er meer focus was gelegd op Spacey dan was deze film een stuk sterker geweest. Neemt niet weg dat er toch wel een aantal schitterende dialogen in zitten.
Redelijk

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'