• 9.374.505 stemmen

Met onder meer: Kevin Spacey, Mark Webber en Keke Palmer

Releasedatum: 3 september 2009

Plot Shrink

"The Doctor is Out"

Henry Carter (Kevin Spacey) is een celebrity-psychiater met sterk uiteenlopende cliënten, van een onzekere jonge schrijver tot een agent met obsessieve dwangneurotische trekjes en een actrice met vage toekomstplannen. Zijn eigen leven verloopt ook niet helemaal op rolletjes. Hij neemt voor het eerst een pro deo project aan en besluit een getraumatiseerd tienermeisje te behandelen. Zij is niet de geijkte Hollywood Hills tiener, maar koestert wel een grote liefde voor de filmwereld, waar Henry juist zo moe van is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

Ik dacht dat Spacey gestopt was om zich meer op het theater te oriënteren?

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Het verhaal klinkt goed, en de cast is super. Kan niet mis gaan, denk ik.

Blijkbaar niet dus, gotti. Hij is binnenkort ook te zien in 'Men Who Stare at Goats'

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

gotti schreef:

Ik dacht dat Spacey gestopt was om zich meer op het theater te oriënteren?

In een interview zei hij als ik het me goed herinner: "ik richt me van nu af aan op theater maar als er een goed script voorbij komt zeg ik daar geen nee tegen."

Het verhaal klinkt best leuk alhoewel "de 'shrink' die zelf hulp nodig heeft" natuurlijk niet bijster origineel is. Toch denk ik, o.a. naar aanleiding van de trailer, dat er best wel eens een mooi filmpje in zou kunnen zitten. Ben benieuwd

Trailer is nu online.

Een behoorlijk uitgebluste Spacey.

avatar van RWL

RWL

Voor vanavond staat deze film op het programma . Ben benieuwd.

avatar van RWL

RWL

DVD komt eind september al uit in de US.

avatar van Djarune

Djarune

De trailer vond ik verschrikkelijk, maar aangezien het Spacey is ga ik hem beslist kijken!

avatar van annalouisa

annalouisa

Djarune schreef:

Inderdaad, of tja, niet echt verschrikkelijk, maar weet niet wat ik er van moet maken/denken. Spacey is iig weer spacey, zoals Denzel Denzel is. Van wat ik heb gezien dan.

avatar van martien76

martien76

Goede cast Kevin Spacey, Robin Williams,Mark Webber en Keke Palmer

Goede Rating,

Ik heb hem al gezien zeker weer 1 van de beste films

avatar van Mug

Mug

Ik ben anders niet positief over de film. Het concept 'verschillende personen komen door bepaalde gebeurtenissen bijeen' wordt opnieuw uitgemolken, en deze keer zijn sommige gebeurtenissen te stompzinnig voor woorden (whoehoe, het verdrietige tienermeisje vindt op straat het script gebaseerd op haar leven dat net door Hollywood-agent per ongeluk is gedropt voor de deur van psychiater Spacey, fuck off), en de agent is zo karikaturaal neergezet dat deze moet zorgen voor de oh zo nodige grappige anekdotes. Weinig verrassingen en een onnodig traag tempo zorgen er voor dat 'Shrink' in de vergetelheid zal raken. Zal ongetwijfeld zo'n 10 jaar eerder uitgekomen moeten zijn in de hausse van dit genre (denk Magnolia en consorten), maar dan was het helemaal kansloos geweest. Spacey en Webber dragen de film. 2,5 ster, nog net genoeg om geen drol te draaien bij de voordeur van de makers van de film.

avatar van Aernout

Aernout

Mug schreef:
Ben het absoluut niet met je eens. Die agent moet juist zich voordoen als een gare overwerkte schoonheids freak. Wat hij goed doet.

Wat betreft de traagheid valt dat best mee, je wordt (ik wel iig.) mee het verhaal in getrokken. Spacey acteert vrij goed, en de dubieuze twist tussen het wel of niet psychiatert willen zijn, beeld hij goed uit.

Heerlijk rustige psychologisch drama!

avatar van Mug

Mug

Aernout schreef:

Moet? Moet? Hoezo moet? Van wie en waarom? Eerder een uitvloeisel van een persoonlijke vete van de scriptschrijver (denk ik) dan een mens van vlees en bloed. Iets wat de andere personages juist wel zijn. Past eerder in een flauwe komedie dan in een vlijmscherpe satire of een volwassen drama.

avatar van Lee-john

Lee-john

hmmmmmmmmmmmmmmmmmm........

Niet geweldig. Had wel wat mooie momenten maar uiteindelijk is het een beetje een slecht aftreksel van films zoals Crash en Magnolia enzo.

Vooral omdat de personages er te dik op liggen. Na een tijdje weetje wel dat Spacey down is en joints rookt, en na een tijdje weetje wel dat die agent een nare gast is die alles snel moet en nooit aardig is enzo.

Hmmmmm..

doe maar 3* dan. Omdat ie nog wel vrij boeiend was om naar te kijken.

avatar van Vofadone

Vofadone

Top film, normaal geen fan van Spacey. Maar deze film, trekt op 1 of andere manier wel. Leuk in elkaar gezet, enig minpuntje is de toevalligheid van het zwarte meisje met het 'you know what'.

Voor de rest is het drama en leed van een 'popie jopie' pscyhiator leuk in beeld gebracht!

avatar van Skrean

Skrean

Wow! vond dit een hele goede film. Hoewel deze film is bestempelt als drama vond ik genoeg momenten erg komisch. Kvein Spacy doet het erg top naast alle anderen waaronder Robin Williams. De film zie ik als een serieuzere versie van entourage, alles is verbonden met the shrink in Hollywood. Als je wat aspiraties met de filmwereld heb dan kan je je er goed vinden in sommige personages.

avatar van Skrean

Skrean

O ja in het verhaaltje bij de film staat dat de onzekere schrijver een cliënt van hem is en dat een actrice vage toekomstplannen heeft...dit is incorrect. Zal niet zeggen hoe het wel zit want dat zou een spoiler zijn.

avatar van Veri

Veri

Goede analyse van Mug Helemaal mee eens, behalve dat ik de film niet te traag vind.

avatar van el padrino

el padrino

ik sluit me aan bij martien76. 4.5

avatar van james_cameron

Weer zo'n semi-pretentieuze mozaïek van levens in Hollywood, ditmaal draaiend om een verslaafde psychiater en zijn patiënten. Spacey is uitstekend in de hoofdrol en de cast om hem heen is ook prima (inclusief een unbilled Robin Williams), maar de plotlijntjes zijn vlak en niet bijster interessant. We hebben het allemaal eerder en vooral beter gezien.

avatar van desert

desert

Al eens eerder gedaan en ook beter gedaan dan dit filmpje. Geen slechte film, maar gewoon niet goed uitgewerkt.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wat mij betreft de beste film van 2009! in deze film zat niets wat onder de maat was ofzo.

perfect drama met zwarte humor en veel emotie.

veel verhaallijnen door elkaar verweven die uiteindelijk allemaal wel iets met elkaar te maken hebben. (zie ook 21 grams, babel etc.)

goede acteurs, goed en orrigineel verhaal, van hoge kwaliteit en zeer vermakelijk. deze film mag van mij veel prijzen winnen!!

AANRADER.......

4.5

avatar van vinnie2000

vinnie2000

ben groot van van kevin spacy, maar beste vond ik hem nog in american beauty en usual suspects..

avatar van RickZ

RickZ

Drama met oninteressante losse verhaallijnen die samenkomen. Helaas ook een paar uitgerangeerde acteurs (Kevin Spacey, Robin Williams) , waarom stoppen die niet gewoon op hun top ?!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

RickZ schreef:

omdat ze zodanig goed zijn, dat ze nog volop gevraagd worden. en terecht!

avatar van silverspawn

silverspawn

Skrean schreef:

Beter opletten de volgende keer...dit klopt wel degelijk!

avatar van Dariuszx

Dariuszx

Kan niet zeggen dat ik het een slechte film vond. Cast was uitstekend en het verhaal was een beetje hetzelfde als al de films in dit genre, toch redelijke goede film

avatar van Fryce

Fryce

Films over psychiaters vind ik bijna altijd wel lekker, zo ook deze. Erg sterk acteerwerk in deze film. Vind eigenlijk het enige nadeel dat hij net even iets te lang is. Was krachtiger geweest als hij korter was gehouden. Verder een erg lekkere sfeer opbouw en een prima soundtrack.

avatar van jadolino

jadolino

Mug schreef:

Helemaal mee eens wel grappig je verhaal .

avatar van nairobi

nairobi

Ik weet niet precies waarom, maar de film kon me geen moment echt boeien. Toch geef ik een voldoende, al is het alleen maar voor Kevin Spacey, zelfs in deze film zet hij een fantastische rol neer.

2,5**

Oja, de soundtrack is wel goed!

avatar van raoullo

raoullo

Ik moest er voornamelijk om lachen, was het een drama?!? Spacey was weer zoals hij zo vaak is, speelt zijn rol, en volgens mij moet je dat leuk vinden anders gaat het je waarschijnlijk irriteren.