• 9.374.764 stemmen

Met onder meer: Kevin Spacey, Mark Webber en Keke Palmer

Releasedatum: 3 september 2009

Plot Shrink

"The Doctor is Out"

Henry Carter (Kevin Spacey) is een celebrity-psychiater met sterk uiteenlopende cliënten, van een onzekere jonge schrijver tot een agent met obsessieve dwangneurotische trekjes en een actrice met vage toekomstplannen. Zijn eigen leven verloopt ook niet helemaal op rolletjes. Hij neemt voor het eerst een pro deo project aan en besluit een getraumatiseerd tienermeisje te behandelen. Zij is niet de geijkte Hollywood Hills tiener, maar koestert wel een grote liefde voor de filmwereld, waar Henry juist zo moe van is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mug

Mug

Ik ben anders niet positief over de film. Het concept 'verschillende personen komen door bepaalde gebeurtenissen bijeen' wordt opnieuw uitgemolken, en deze keer zijn sommige gebeurtenissen te stompzinnig voor woorden (whoehoe, het verdrietige tienermeisje vindt op straat het script gebaseerd op haar leven dat net door Hollywood-agent per ongeluk is gedropt voor de deur van psychiater Spacey, fuck off), en de agent is zo karikaturaal neergezet dat deze moet zorgen voor de oh zo nodige grappige anekdotes. Weinig verrassingen en een onnodig traag tempo zorgen er voor dat 'Shrink' in de vergetelheid zal raken. Zal ongetwijfeld zo'n 10 jaar eerder uitgekomen moeten zijn in de hausse van dit genre (denk Magnolia en consorten), maar dan was het helemaal kansloos geweest. Spacey en Webber dragen de film. 2,5 ster, nog net genoeg om geen drol te draaien bij de voordeur van de makers van de film.

avatar van rep_robert

Tsja, leuk om is gezien te hebben, maar echt imponeren doet de film niet bij mij.

Waar het aan ligt kan ik niet precies zeggen, de acteurs doen allemaal hun best en het komt ook overtuigend over.

Spacey is ook gewoon in vorm als uitgebluste, depressieve psychiater.

Ik denk dat het gebrek aan verhaal de film opbreekt, er gebeurt gewoon verrekte weinig in het ruime 1,5 uur dat je de film kijkt.

Dat is gelijk ook het grootste probleem van de film, het kijkt wel lekker weg, alleen je kijkt naar niks. Het is net niet interessant genoeg om je op het puntje van je stoel te doen laten zitten.

Daarbij komt natuurlijk ook nog dat er teveel personages in de film zitten, er zijn teveel verhaallijnen(waar ook vrij weinig in gebeurd), hierdoor krijg je ook weinig binding met de personages, enkele uitgezonderd.

Al met al was het niet erg om naar deze film te kijken, heb me eigenlijk redelijk vermaakt. Wel dankzij de prima prestaties van de cast. Alleen het gebrek aan een goed en interessant script breekt de film echter op.

avatar van jipt

jipt

Ok filmpje, ging van ernstig vervelend tot af en toe leuk. Wou hem graag zien omdat ik benieuwd was hoe Spacey deze rol zou aanpakken. Hij deed het wel goed, tevens viel mij Webber op, hij deed het ook erg leuk. Daartegenover staat een strontvervelende, maar dan ook echt stront en stront vervelende Keke Palmer. Vond haar heel slaapverwekkend en irritant acteren. De rest van de cast was dan wel aardig.

Verhaaltje was op zich wel leuk, beetje zoetsappig op zich en had het allemaal toch liever iets gekker gezien. Personages kregen te weinig ruimte om echt iets voor te stellen. Verder vond ik het af en toe vervelend gefilmd, maar over het algemeen wel aardig.

2* voor deze Shrink

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wederom is het Kevin Spacey die een matige productie toch weet op te vrolijken met zijn weergaloze manier van acteren. De beste man is echt fantastisch gecast als de zielige psychiater van de sterren die vooral zichzelf heel hard eens moet genezen. Het grootste manco is een wat ongeloofwaardig script dat van toevalligheden aan elkaar hangt.

avatar van Aapje81

Aapje81

Viel een klein beetje tegen. Spacey zet een wereldrol neer maar het scenario en dan vooral de overige personages zijn niet goed genoeg uitgewerkt om echt interessant te worden. Als de helft van de personages was weggelaten en er meer focus was gelegd op Spacey dan was deze film een stuk sterker geweest. Neemt niet weg dat er toch wel een aantal schitterende dialogen in zitten.

Redelijk

avatar van david bohm

david bohm

Mooie film met interessante personages en goed acteerwerk.

avatar van Theunissen

Aardig en soms ook een emotioneel drama met hier en daar een vleugje humor. Best wel goed gespeeld door Kevin Spacey die me een beetje deed denken aan zijn rol in American Beauty. Ook Dallas Roberts deed het goed in deze film. De film is best wel deprimerend maar eindigt positief.

avatar van Mescaline

Mescaline

Kevin Spacey stelt me nooit teleur, en ook de rest van de cast was aardig ingedeeld.
Vond vooral de rol van Robin Williams leuk en verfrissend, had hem nog niet eerder zo rol zien neer zetten.
Voor de rest heeft deze film heel wat emotionele momenten en wordt vooral de rol van Kevin Spacey goed uitgewerkt.
Jammer genoeg geld dit minder voor de andere rollen, zo had ik bijvoorbeeld best meer van dat meisje willen weten en ook had Robin Williams een groter gedeelte in de film mogen hebben.
Het einde is waar deze film me toch wel wat tegen viel, heel de film door voelt het aardig realistisch en daarom vond ik dit geforceerde happy end een behoorlijke misser, en snap ik niet waarom de regisseur zijn film op deze manier wou afsluiten.

Shrink moet het grotendeels hebben van Kevin Spacey zelf, het verhaal is op het einde na best realistisch maar door het geforceerde einde ga ik niet verder komen dan een gewone 3, jammer want hier had zeker meer in gezeten.

3 sterren dus.

avatar van scorsese

Vrij zware film en serieus van toon waarin een aantal personages met de nodige problemen gelinkt zijn met een psychiater uit Hollywood. Het duurt een tijdje voordat je echt in de film zit, en dit is vooral te wijten aan een wat onsamenhangend en stuurloos begin. Het acteerwerk is verder dik in orde.

avatar van blurp194

blurp194

Mooi gefilmd, prima gespeeld vooral door Kevin Spacey, maar zoals rep_robert al zegt: het kijkt lekker weg, maar je kijkt naar niks.

Dan zitten er maar een paar kleine pareltjes in de film, zoals Keke Palmer die recht in Robin Williams' gezicht mag zeggen dat hij maar eens in betere films moet gaan spelen. Zo'n scene, daar droomt elke actrice van, denk ik dan.

avatar van Elineloves

Elineloves

Oef, lange zit.

Kevin Spacey weet de film te dragen, en is met stipt de uitschieter. Williams viel me tegen, ik irriteer me snel aan hem en ook hier kon ik dat gevoel amper onderdrukken. De rest van de cast doet het aardig, niet heel goed, maar wel voldoende boeiend. Aan het acteerwerk ligt het dus niet, het is voornamelijk het script dat teveel rare bijzaken aan bod laat komen en niet lijkt te weten welke richting het nou uit wil gaan. Af en toe een tikkeltje traag, sommige momenten zijn niet interessant en de speelduur voelt net iets te lang aan, waardoor je je op een gegeven moment gaat afvragen wanneer de aftiteling komt.

Acteerwerk + , Script - .

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het begon best redelijk maar naarmate de problemen vorderden werd het duidelijk dat we te maken hebben met zomaar een aantal mensenlevens die toevallig een verbinding met elkaar krijgen. Ik had liever gezien dat Henry in het middelpunt bleef in plaats van zo half te switchen tussen verschillende verhalen, waar slechts bij vlagen een leuke scène is terug te vinden. Het is een vage bedoeling en de regisseur lijkt zich teveel hebben meegesleept in de bijrollen waardoor we een bij elkaar geraapt zooitje overhouden. Voeg daarbij de melodramatische muziek en het wordt helemaal duidelijk dat het als een sirieus drama gewoon mislukt is.

avatar van Movsin

Movsin

Behoorlijk verward begin, waaraan de handcamera niet vreemd is.

Nadien vloeit het wel wat meer in elkaar en zijn de verhaaltjes wel te onderscheiden, maar buiten de schets van de hollywoodwereld, niet vreemd aan drugs, alcohol, ontrouw, psychisch problemen, naijver en inhoudloosheid kon de film me toch niet bekoren, mogelijks ook omdat ik toch geen echt gelovenswaardig getekende personages in terug vond.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens geprobeerd, maar was toch minder onder de indruk. Ondanks de cast Kevin Spacey en een bijrol voor Robin Williams, maar het verhaal vond ik toch iets minder. Wel een redelijk zwaar verhaal.

Tja, toch minder m'n ding.