• 9.373.958 stemmen

Met onder meer: Ruud Feltkamp, Hugo Haenen en Eric van der Donk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 1999

Plot Kruimeltje

Rotterdam, een winter in de jaren '20. Kruimeltje werd als kind te vondeling gelegd. Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.

Harry Volker

Bewaker hondenpark

avatar van timburton

timburton

sinterklaas schreef:
Ik snap ook niks van die scene dat mevrouw koster van de trap kegelt en dat kruimeltje dat dan ineens te weten komt in de bioscoop terwijl het hem nog niet eens verteld werd.
Dat is natuurlijk gewoon het voorgevoel van hem. Beetje zoals in Mulholland Drive, (Hoe ver kun je gaan: Kruimeltje vergelijken met Mulholland Drive! ) Erg ontroerende kinderfilm, stukken beter dan Peter's Pietje Bell hoewel ik die ook al tamelijk goed vond. 4,0 Doet me denken aan Sitske de Rat

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Hij doet me inderdaad denken aan Ciske de rat! Maar Kruimeltje vond ik echt geen top film, maar hij was toch best goed en een beetje emotioneel ! ***

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuke film en best zielig dat mevr. Koster dood gaat. Wel grappige stukjes trouwens maar niet heel bijzonder gemaakt. ik zeg: een 3.0*

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Niet echt geweldig ondanks dat vind ik hem toch nog wel vermakelijk en leuk gemaakt doet me zoals velen hier denken aan Ciske de Rat en ook vind ik Ruud Feltkamp goed acteren!

* * *

avatar van Dirigent

Dirigent

Matigjes niet echt een top film maar het is ook geen film waar ik me onder verveel soms ontroerend/emotioneel en dat sluit prima aan bij deze film erg leuke kinderspeelfilm!

* * *

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Sentimentele zeikfilm met een slecht acterend hoofdfiguur. Wie heeft in vredesnaam de casting op zich genomen? Ook niet leuk voor kinderen, trouwens dit wanproduct. Kotsophouder eerste klas.

JohnWilliams

Vond de film best wel aardig, zeker omdat het een NL film is vind ik deze prestatie van Maria Peters geslaagd!

avatar van by_the_way

by_the_way

JohnWilliams schreef:

En als het nu eens een Hongaarse film was vond je hem dan minder geslaagd?

JohnWilliams

Nee, dan vond ik hem even goed maar voor 2000 hadden we nog niet van die hele goeie films. Op een paar na natuurlijk.

avatar van Quido

Quido

Huh?

avatar van gotti

Als je tientallen onder een paar verstaat heeft ie wel gelijk natuurlijk....

JohnWilliams

Ja, oké wel goeie hoor zoals de lift, soldaat van Oranje etc. ik bedoel inderdaad tientallen gotti. Niet 1 of 2, dat zou bespottelijk zijn.

avatar van gotti

Maar hoe kom je erbij dat we na 2000 opeens veel betere films zijn gaan maken?

JohnWilliams

Dacht ik, na 2000 kwamen er toch wel meer nederlandse films...zoals Zwartboek en Kruistoch in Spijkerbroek...

avatar van gotti

Verkeerd gedacht. Tuurlijk kwamen er na 2000 Nedelandse films, maar echt niet meer dan de tijd daarvoor.

gotti schreef:

Dat is waar, overigens......word er nou nog weer een boek van Thea Beckman verfilmd?

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Het kwam allemaal erg kinderachtig op mij over. Het acteren, de humor, de drama, de dialogen, de scènes, de decors ... Amateuristisch en kinderachtig. Meer voor kinderen gemaakt lijkt mij, terwijl het boek uitstekend is voor alle leeftijden.

2,0 sterren

avatar van by_the_way

by_the_way

Vandernagel schreef:

de decors ... Amateuristisch en kinderachtig.

De film zag er prachtig verzorgd uit met prima camerawerk. Zeker een genot voor het oog.

Meer voor kinderen

Dit zegt meer over jou dan over de film.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

by_the_way schreef:

Voor jouw oog misschien, voor mijn oog was het een marteling. Té kitsch en te slecht geacteerd. Een erg irritant Kruimeltje, slecht gecast en die gozer kan nog steeds niet acteren.

avatar van robertus65

robertus65

Leuke familiefilm over een jongetje dat veel heeft van Ciske de Rat. Het sprookjesachtige slot is duidelijk het minste gedeelte.

avatar van Norma Jean

Norma Jean

Leuke familiefilm. Niet meer dan dat.

Norma Jean schreef:

Leuke familiefilm. Niet meer dan dat.

Zit wel een leuk verhaal in vind je niet?

avatar van Robi

Robi

Wel aardige film met een leuk verhaal. Mooi (en duur !) vormgegeven met mooie decors en belichting. Maar wel erg matig geacteerd door met name de hoofdrolspeler Kruimeltje.

avatar van Xx_YOU

Xx_YOU

leuke film!

en zielig..

*3.0

avatar van wwelover

wwelover

Toch een mooie film. Zeker als je nog jong bent geweldig.

avatar van wwelover

wwelover

Op school weer eens gezien. Was lang geleden.

De sfeer is goed in deze film. Het brengt de tijd mooi naar voren. Het verhaal is natuurlijk behoorlijk voorspelbaar en overdreven maar voor de jongste altijd wel leuk.

Het acteerwerk van Ruud Feltkamp is wel dramatisch slecht moet ik zeggen. Was me eerst nooit opgevallen. Maar dat was echt niet normaal meer.

Voor de rest gewoon een redelijke familiefilm, waar je meteen weet hoe het afloopt.

Toch kreeg ik best kippenvel op het einde

avatar van niethie

niethie

Vroeger veels te vaak gezien, nu echter alweer een lange tijd terug dat ik hem voor het laatst zag. Vond het altijd een erg gezellig filmpje met een prima sfeertje maar om nou te zeggen dat het zo ontzettend bijzonder was allemaal gewoon een leuk filmpje om te zien tijdens de koude winterdagen.

avatar van gauke

gauke

Oubollige smeuïgheid: een geslaagde mix van Dickens, Swiebertje en Ontdek je plekje. Prima weergegeven. Maar wel een leuke film.

avatar van rvh76

rvh76

Redelijk goede familiefilm, leuker voor de kleintjes dan voor de grote. Met name de acteerkwaliteiten van de hoofdpersoon brengt het niveau van de film naar beneden. Een betere acteerende hoofdpersoon had bij mij deze film zo een * meer verdiend.

Mijn dochter van bijna 4 heeft 'm zonder onderbrekingen af gekeken. Dus voor kinderen een prima film.

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Deze film heb eerst in 2001 gezien, en ik vond hem dat jaar de beste film die ik dat jaar heb gezien. Ik heb al veel Nederlandse films gezien, maar dit is een pracht film die filmfans niet mogen missen.