Genre: Familie / Drama
Releasedatum: 9 december 1999
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Plot Kruimeltje
Rotterdam, een winter in de jaren '20. Kruimeltje werd als kind te vondeling gelegd. Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.
Kruimeltje
Vrouw Koster
Loketbeambte H.A.L.
Bewaker hondenpark
Jordy
Ik had gehoopt dat deze film ongeveer net zo leuk was als Abeltje van vorig jaar, die vond ik namelijk best vermakelijk. Dat was Kruimeltje echter niet. Het verhaal is (waarschijnlijk) precies hetzelfde als het boek, wat de film geen goed doet. De acteerprestaties van vooral Kruimeltje zijn tenenkrommend, en de hele top van de Nederlandse Showbizz is weer uit de kast gehaald: je ziet half GTST en Vrouwenvleugel door het beeld lopen. Kruimeltje krijg van mij 2 sterren.
kbautr
Voor een kinderfilm duurt deze best aangename kerstfilm veel te lang. Het verhaal volgt het boek prima, en dat is naar mijn mening wel goed. Ik begrijp je redenering Jordy dan ook niet helemaal omtrend het feit dat het de film geen goed zou doen.
Kruimeltje acteert wisselvallig, maar okee, abeltje was ook nog oscar winnaar.
Wat ik mis in kruimeltje is vaart. Daarnaast zijn de speciale effecten in kruimeltje weer een stuk beter dan in Abeltje (Het cruiseschip in de haven is een cgi). De muziek van Henny Vrienten is ook prachtig om te horen, en het thema nummer van Ruth Jacott voegt sfeer toe. Beter als het nummer van de zichzelf ophijsende trijntje. De bruine waas over de film geeft een heerlijk ouderwets gevoel. Kruimeltje mag blijven, maar volgende keer iets korter
Groet Bart
Jordy
Ik meen me te herinneren dat ik de opbouw van de film vervelend vond. Het was een opbouw die me in een boek minder irritant leek, dat moet je wel eens opofferen vind ik, als je een boek goed wilt verfilmen. Maar goed, tijd geleden, weet het niet 100% meer
vliegtuig13
Ik vond dit een echte middelmatige film. Het acteren was niet echt goed maar de sets zijn wel mooi. 3 sterren voor het verhaal dan maar.
Menni
Als een Kraaykamp de meest overtuigende rol in een film heeft, moet er toch wel iets mis zijn. Met andere woorden: het acteerwerk is echt afgrijselijk slecht, al had een betere hoofdpersoon al veel goed gemaakt. Klagen kan op allerlei vlakken, maar het is tóch wel erg fijn dat er nog mensen als Maria Peters zijn die proberen die goeie ouwe kerstsfeer op te roepen. En dát, dat allerbelangrijkste aspect, lukt prima.
Je doet net of Kraay geen goede acteur is?. Wat mij betreft hoort hij bij de Groten.
Armin
Leuk geprobeerd en qua sfeer wel goed getroffen, maar de acteerprestatie van Kruimeltje doet deze film, wat mij betreft, de das om. Wel genietbaar voor kinderen, maar ik kom echt niet verder dan *1/2.
Violet-Oi!
Er was toch al een kruimeltje film uit''70 of '80 jaren heb ik wel eens op tv gezien!!??
met kerst toen ik jonger was.
BS
misschien leuk voor de kids,maar ik stoorde me enorm aan het slechte acteren en eigenaardigheden in de film.Het klopt naar mijn mening niet allemaal.
Sommige scene´s zijn wel erg mooi gedaan en stralen warmte uit.Andere zijn vervelend.
Ik vond hem niets,maar misschien dat de kids er anders over denken.
2 sterren voor de af en toe goede scene´s en af en toe een goede sfeer maken.
Quido
Deze film heeft een leuke sfeer. Leuke film om te zien ook, vooral met Kerstmis. 3*
FisherKing
Nederland heeft de naam goede kinderfilms te maken, en terecht naar mijn idee. Maar dit was errug slecht.
Vera
Ja best wel leuke film...mooi verhaal...goed gespeeld...typisch kinderfilm en toch heel erg mooi!
Van mij 3 sterrren
Van mij 3 sterrren
En dan een magere 6 geven in een schaal van 1 tot 10.......
Anne_Girl
Ja, misschien is het duidelijker als we gewoon cijfers kunnen geven van 1 tot en met tien met kommagetallen???
Jordy
En dan een magere 6 geven in een schaal van 1 tot 10.......
Henk, voor de meeste mensen staat 3 sterren voor "ruim voldoende", en niet voor het rapportcijfer 6. Zie het "wat zijn je sterren waard"-topic.
Regan_Robbie24
'k vind het wel een mooie film, maar zo naar voor een kidsfilm! 'k bedoel hij woont bij een oud kreng die net voor ze sterft pas aardig is, hij wordt nooit ergens binnengelaten, wordt uit het huis van z'n vriend gezet omdat er te weinig plaats is... een 1.0 voor het regiseerwerk want verder vond 'k het niets!
Quido
'k vind het wel een mooie film (...) verder vond 'k het niets!
mikoz
'k vind het wel een mooie film, maar zo naar voor een kidsfilm!
Dan zou jij hem toch goed moeten vinden. ?
Vaag commentaar idd.
Fragglo
Vind het wel een leuk familiefilmpje hoor, vond vroeger kruimeltje leuk dus van mij een 3,5*.
Gwendoline
Wat een stomme kinderfilm. Was aan het kijken met nichtjes en neefjes en zelfs die hielden het niet vol... Opkruimelen!
Raar heel raar, maar ja Kruimeltje wist wel vele mensen te boeien waaronder me zelf.

Ben je geboren in de jaren 90? Dan ben je waarschijnlijk opgevoed met deze 3 'vergeten' jeugdfilms

Nog eens vijf vergeten jeugdfilms waarmee kinderen uit de jaren 90 zijn opgegroeid

Earth
Documentaire, 2007