• 9.372.934 stemmen

Met onder meer: Ruud Feltkamp, Hugo Haenen en Eric van der Donk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 1999

Plot Kruimeltje

Rotterdam, een winter in de jaren '20. Kruimeltje werd als kind te vondeling gelegd. Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.

Harry Volker

Bezoeker Vrouw Koster

Vader Keyzer

Vera di Borboni / Lize van Dien

Vrouw Koster

Loketbeambte H.A.L.

Bewaker hondenpark

Jordy

Ik had gehoopt dat deze film ongeveer net zo leuk was als Abeltje van vorig jaar, die vond ik namelijk best vermakelijk. Dat was Kruimeltje echter niet. Het verhaal is (waarschijnlijk) precies hetzelfde als het boek, wat de film geen goed doet. De acteerprestaties van vooral Kruimeltje zijn tenenkrommend, en de hele top van de Nederlandse Showbizz is weer uit de kast gehaald: je ziet half GTST en Vrouwenvleugel door het beeld lopen. Kruimeltje krijg van mij 2 sterren.

avatar van kbautr

kbautr

Voor een kinderfilm duurt deze best aangename kerstfilm veel te lang. Het verhaal volgt het boek prima, en dat is naar mijn mening wel goed. Ik begrijp je redenering Jordy dan ook niet helemaal omtrend het feit dat het de film geen goed zou doen.

Kruimeltje acteert wisselvallig, maar okee, abeltje was ook nog oscar winnaar.

Wat ik mis in kruimeltje is vaart. Daarnaast zijn de speciale effecten in kruimeltje weer een stuk beter dan in Abeltje (Het cruiseschip in de haven is een cgi). De muziek van Henny Vrienten is ook prachtig om te horen, en het thema nummer van Ruth Jacott voegt sfeer toe. Beter als het nummer van de zichzelf ophijsende trijntje. De bruine waas over de film geeft een heerlijk ouderwets gevoel. Kruimeltje mag blijven, maar volgende keer iets korter

Groet Bart

Jordy

Ik meen me te herinneren dat ik de opbouw van de film vervelend vond. Het was een opbouw die me in een boek minder irritant leek, dat moet je wel eens opofferen vind ik, als je een boek goed wilt verfilmen. Maar goed, tijd geleden, weet het niet 100% meer

avatar van Jos2

Jos2

Een gemiste kans.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ik vond dit een echte middelmatige film. Het acteren was niet echt goed maar de sets zijn wel mooi. 3 sterren voor het verhaal dan maar.

avatar van Menni

Menni

Als een Kraaykamp de meest overtuigende rol in een film heeft, moet er toch wel iets mis zijn. Met andere woorden: het acteerwerk is echt afgrijselijk slecht, al had een betere hoofdpersoon al veel goed gemaakt. Klagen kan op allerlei vlakken, maar het is tóch wel erg fijn dat er nog mensen als Maria Peters zijn die proberen die goeie ouwe kerstsfeer op te roepen. En dát, dat allerbelangrijkste aspect, lukt prima.

avatar van Wouter

Je doet net of Kraay geen goede acteur is?. Wat mij betreft hoort hij bij de Groten.

avatar van misty

misty

prima film, al is het boek mooier natuurlijk

avatar van visje1991

visje1991

top film

soms zielig

maar wel leuk

avatar van Armin

Armin

Leuk geprobeerd en qua sfeer wel goed getroffen, maar de acteerprestatie van Kruimeltje doet deze film, wat mij betreft, de das om. Wel genietbaar voor kinderen, maar ik kom echt niet verder dan *1/2.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

Er was toch al een kruimeltje film uit''70 of '80 jaren heb ik wel eens op tv gezien!!??

met kerst toen ik jonger was.

avatar van BS

BS

misschien leuk voor de kids,maar ik stoorde me enorm aan het slechte acteren en eigenaardigheden in de film.Het klopt naar mijn mening niet allemaal.

Sommige scene´s zijn wel erg mooi gedaan en stralen warmte uit.Andere zijn vervelend.

Ik vond hem niets,maar misschien dat de kids er anders over denken.

2 sterren voor de af en toe goede scene´s en af en toe een goede sfeer maken.

avatar van Quido

Quido

Deze film heeft een leuke sfeer. Leuke film om te zien ook, vooral met Kerstmis. 3*

avatar van FisherKing

FisherKing

Nederland heeft de naam goede kinderfilms te maken, en terecht naar mijn idee. Maar dit was errug slecht.

avatar van Purmerend

Purmerend

Een heerlijke sfeervolle familiefim voor bij de kerst.

Anne_Girl

Ja, prachtige (kinder)film! Niks aan toe te voegen.

avatar van zeus

zeus

Mooie film, het boek was al een jeugdsentiment.

avatar van Vera

Vera

Ja best wel leuke film...mooi verhaal...goed gespeeld...typisch kinderfilm en toch heel erg mooi!

Van mij 3 sterrren

avatar van stinissen

Vera schreef:

Van mij 3 sterrren

En dan een magere 6 geven in een schaal van 1 tot 10.......

Anne_Girl

Ja, misschien is het duidelijker als we gewoon cijfers kunnen geven van 1 tot en met tien met kommagetallen???

stinissen schreef:

En dan een magere 6 geven in een schaal van 1 tot 10.......

Henk, voor de meeste mensen staat 3 sterren voor "ruim voldoende", en niet voor het rapportcijfer 6. Zie het "wat zijn je sterren waard"-topic.

Anne_Girl

B-Acteurs maar wel leuk voor de kids

avatar van Tanne

Tanne

Beste een aardige film.

Voelde me weer even kind!

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

'k vind het wel een mooie film, maar zo naar voor een kidsfilm! 'k bedoel hij woont bij een oud kreng die net voor ze sterft pas aardig is, hij wordt nooit ergens binnengelaten, wordt uit het huis van z'n vriend gezet omdat er te weinig plaats is... een 1.0 voor het regiseerwerk want verder vond 'k het niets!

avatar van Quido

Quido

Regan_Robbie24 schreef:

'k vind het wel een mooie film (...) verder vond 'k het niets!

?

avatar van mikoz

mikoz

Regan_Robbie24 schreef:

'k vind het wel een mooie film, maar zo naar voor een kidsfilm!

Dan zou jij hem toch goed moeten vinden. ?

Vaag commentaar idd.

avatar van Fragglo

Fragglo

Vind het wel een leuk familiefilmpje hoor, vond vroeger kruimeltje leuk dus van mij een 3,5*.

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Wat een stomme kinderfilm. Was aan het kijken met nichtjes en neefjes en zelfs die hielden het niet vol... Opkruimelen!

avatar van stinissen

Raar heel raar, maar ja Kruimeltje wist wel vele mensen te boeien waaronder me zelf.