Nothing Personal (2009)
Releasedatum: 10 december 2009
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Nothing Personal
Anne is een jonge vrouw die wil ontsnappen aan haar verdriet door alles wat ze bezit weg te gooien en zichzelf een staat van eenzaamheid op te leggen. Ze besluit een zwerversbestaan te leiden totdat ze Martin, een oudere, intrigerende en eenzame man, tegenkomt.
You
Female Bartender
Fiddle Player
Accordeon Player
shockdog
Sin City en Nothing Personal kan je toch niet met elkaar vergelijken? Bovendien maakt het bij Sin City niet uit dat er weinig diepgang in de film zit; daarvoor is ie ook niet gemaakt. Nothing Personal wel
zaza21
Welk film van jou Top 10 bevat wel 'diepgang' ?Ik ben gewoon benieuwd naar jou definitie van diepgang.
shockdog
Allemaal wel; welke film heeft geen diepgang volgens jou?
en zoals ik al zei: als personages/situaties in een film je iets doen, of logica hebben, dan heeft een film diepgang.
zaza21
Van jou list? Into The Wild als enige. De rest (incl.Tarantino) is leeg, manipulative of schamteloos (La Vitae Bella).
Echte diepgang vind je bij zeker bij Bresson's films
Echte diepgang vind je bij zeker bij Bresson's films
Dat vind ik niet, en ik denk/weet dat ik niet de enige ben. Maar goed, mijn punt is dat Nothing Personal geen diepgang heeft.
Mochizuki Rokuro
Van die distributie kan ik dan weer geen chocola maken. [...]Ik voorspel vast lege zalen en maximaal 1078 bezoekers.
(gelukkig maar).De film draait inmiddels al voor de 19e week in t Hoogt. Aan de stemmen hier op site is het overigens niet af te lezen, nog niet eens 100. Dus het laat zich raden welk publiek er op af komt. Ik ben zelf ook nog steeds niet geweest. Volgens mij zag ik buiten het Filmfestival en het Filmmuseum pas 1 film in de bios dit jaar: A Serious Man.
Quido
Deed / doet het inderdaad erg goed voor een filmhuisfilm, zo'n 60.000 bezoekers.
neo
Vorige week was het in mijn filmhuis ook helemaal bezet. De prijzen en de goede recensies hebben echt in het voordeel van de film gewerkt.
narva77 (crew films)
Ik ben géén bios-ganger, maar als deze in de retail komt, ben ik wél van plan om hem aan te gaan schaffen!
Ik zie dat ie vanaf 4 mei a.s. in de videotheek is te vinden.
Komt er ook een koop-dvd van?
evervaet
Beetje donkere film. Moet je wel voor in de stemming zijn, zoals op een regenachtige dag zoals vandaag.
XerXes
Grappig dat er ook een paar woorden Nederlands in wordt gesproken. Dit is wanneer ze beiden dronken/aangeschoten zijn.
Leuke film overigens!
Leo1954
- 2073 berichten
Moeilijke film, snapte er niet veel van. Zal dus wel goed zijn. Het huisje lag er wel heel mooi bij en de Ierse landschappen zijn altijd wel de moeite waard. Was blij dat ie afgelopen was, dat wel.
b00ts
Pffff..... zware film hoor. Mooie plaatjes geschoten....dat dan weer wel.
lykathea
Hoezo... "dat dan weer wel"? Een "zware film" klinkt bij mij nochtans als iets positiefs.
b00ts
Ik bedoel daarmee, dat ik niet echt vrolijk werd van hetgeen mij voorgeschoteld werd. Het is natuurlijk ook geen comedy. Ik werd er gelukkig zelf nog net niet depri van. Doordat de film erg mooi verfilmd is, nam dat veel van dat sombere weg. Kortom, ik bedoel het dus ook niet negatief. Het is echter zeker geen luchtige film die je zomaar even kunt kijken.
blurp194
Moeilijke film, snapte er niet veel van. Zal dus wel goed zijn.
Yep. Vind ik ook. Niet echt eens met 'blij datie afgelopen was', had van mij nog wel even zo mogen doorgaan. Ik hou wel van langzame films, die in mooie beelden een verhaal vertellen waarvan ik eigenlijk niet echt veel begrijp...
Karl van H.
Zo'n moeilijke film is het toch niet? Het verhaal is betrekkelijk eenvoudig: eenzame man en vrouw groeien naar elkaar toe; aan relatie komt een einde; vrouw opnieuw gekwetst. Veel meer hoef je er volgens mij niet achter te zoeken.
jadolino
Mooie film in zijn soort. Jammer dat het niet een lang happy end werd met Martin en Anne.Was hun wel gegund.
Aapje81
Typische arthouse film maar wel een hele overtuigende. Het acteerwerk, de beelden en voor de sfeer werd heel mooi neergezet.
Na Links (2008) is dit de tweede film die ik zie met de Venlose Lotte Verbeek en haar acteerprestaties vallen zeker niet tegen. Naam om in de gaten te houden.
Goed
gmx
jeuletaxi
mooie beelden goed geacteerd en mij boeide deze film zeker al snap ik dat vele hier lage punten geven.
Je moet er van houden....ik dus wel en dan een aanrader
Lion20
Goed geacteerd, mooi verhaal en het komt ook realistisch over. Die Nederlandse woorden die erin voor kwamen waren nog best lastig te verstaan, als je het niet verwacht. Dat werd wel leuk overgebracht.
pardalis
Mooie film, ondanks dat er eigenlijk weinig in gebeurd. Ik bleef op het einde echter wel nog wat op mijn honger zitten. Ik hou echt wel van dit genre, ik ga de film links ook eens proberen.
een verdiende 4, er mogen best nog zo'n films uit komen !
Norma
Wat een fraai drama..ik ben er stil van. “Even een film tussendoor” dacht ik, maar hij komt stiekem best wel aan. Het lege appartement, de ring die werd afgedaan en Nothing Personal had me meteen bij de eerste scène al te pakken. Ik werd vooral meegesleept door de personages, want het verhaal, en het hele hoe en waarom deed er eigenlijk niet zo toe voor me. Maar hoe hij haar de ruimte gaf om toenadering te zoeken, hun ogenschijnlijke onverschilligheid terwijl ze de identiteit van de ander probeerden af te tasten, en uiteindelijk die twee handen over elkaar..zo simpel, maar eveneens zo’n overwinning. Het einde liet me een beetje in verwarring achter, maar tegelijkertijd was het goed zo.
Crazy for thinking that my love could hold you
I'm crazy for trying and crazy for crying
And I'm crazy for loving you
Mooi,mooi, mooi!

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan