• 9.378.430 stemmen

Geregisseerd door: Robert Lieberman

Met onder meer: Jesse Metcalfe, Erika Christensen en Bill Moseley

Plot The Tortured

"How far would you go?"

Wanneer het enige kind van Craig en Elise ontvoerd en vermoord wordt door een pedofiel zijn ze uit op wraak. Ze krijgen de man te pakken, maar wat zijn vervolgens de bedoelingen van het stel?

avatar van bananenneus

bananenneus

Ik heb me wel vermaakt met deze film, zoals fillumgek het al schreef.........

Leuk om nu eens de dader in een slachtofferrol te zien. Op zo'n manier krijg je toch het gevoel dat het voor één keer allemaal gerechtvaardigd is.

Helemaal mee eens.

Het eerste gedeelte verliep wat chaotisch naar mijn zin, en dat had niet zoveel te maken met het feit dat hun kind gekipnapt was.

Zoals ik al zei, al met al vermakelijk

avatar van eppy

eppy

ik vond 'm niet zo sterk als 7 days toch veraste het einde me wel.....

erg leuke plotwending, als je dit eigenlijk wel een plotwending mag noemen. het is meer een einde die verassend is..

avatar van Goirle_NL_Bas

Goirle_NL_Bas

Lekkere film, het verhaal zit ook goed in elkaar, tot het einde, dat slaat echt nergens op, en is ook echt onduidelijk, je kunt er allemaal vraagtekens bij gaan zetten wat er nou daadwerkelijk gebeurt is.

Beetje jammer dat het einde niet klopte, anders had ik deze film nog een halve ster meer gegeven.

avatar van Deanfromhell

Deanfromhell

wat een verschrikkelijke tegenvaller zeg.

-een verschrikkelijk slap onwaarschijnlijk verhaal
-echt ABSURDE inconsequenties (en dan ben ik als horrorfan toch echt de moeilijkste niet)
-een regie zo slecht dat zelfs martelscenes nog niet indrukwekkend werden
-en dan de " twist", god..................
als je die al niet mijlenver VOOR de film (aan de hand van de poster bijv) zag aankomen, dan kon je toch iig vanaf de allereerste martel-scene toch gewoon ZIEN dat Moseley niet op die tafel lag??? Je herkent als horrorfan Bill Moseley toch wel??? Ik zag het bij het ongeluk al: da's weet ik veel wie maar niet de dader

daarnaast kon ik geen enkele sympatie voor het stelletje opbrengen.
het liefst zag ik hen op een gegeven moment nog gemarteld maar helaas, het mocht niet zo zijn.

erg slecht, jammer van Moseley. in de Devils Rejects had hij wel raad geweten met dat vervelende stelletje

avatar van hgz

hgz

ik vond hem wel leuk.maar ook weer niet echt een topper,maja kan er mee door daarom 2starsz

avatar van Insignificance

Insignificance

Veel te veel nadruk op iets dat voor een plechtig verhaal moet doorgaan. Alsof Lieberman niks aan de verbeelding durft over te laten. Zeker het eerste half uur is het wat dat betreft doorbijten. Probleem is ook nog eens dat het allemaal zo omslachtig en geforceerd wordt gebracht, dat het nauwelijks nog serieus te nemen is. Het echtpaar kan geen moment overtuigen, de flashback zijn niet te harden en tot overmaat van ramp is Lieberman ook nog krampachtig in de weer met muziek en allerlei andere geluiden, waar hij beter iets had kunnen doen aan die afgrijselijke dialogen.

Het wordt niet echt veel beter als ze (let op die minutieus uitgedachte ontvoering) de dader dan eindelijk in handen en boeien hebben. Het gedrag van de twee gaat weer nergens over, maar ook de martelingen bieden weinig soelaas. Erg ongemakkelijk wordt het althans niet. Als je dan toch zoiets bedenkt, is het ergens ook best jammer dat de bad guy al behoorlijk gedeukt aan zijn lot begint. Alweer in het teken van, want er zit nog een addertje onder het gras. Met nul effect, want al die plotterij doet dit werkje meer kwaad dan goed. Vlees noch vis en bijzonder zwak.

avatar van mock turtle

mock turtle

overdreven, niet echt leuke film

avatar van jordandejong

jordandejong

Best sterke horrorfilm. Ten eerste leuk dat Bill Mosley erin zit. Verhaal was goed en ook redelijk orgineel. Acteerwerk was niet slecht. Een paar leuke schrikeffecten. Eigenlijk weet ik niet echt wat ik er verder over moet zeggen, behalve dat het einde geweldig is.

avatar van bananenneus

bananenneus

eppy schreef:

ik vond 'm niet zo sterk als 7 days toch veraste het einde me wel.....

Volgende film word dus "7 days" kijken

avatar van otherfool

otherfool

Naargeestigheid troef maar daarmee alleen red je het niet. Slap spel van het stelletje Metcalfe en Christensen dat wraak neemt op de moordenaar van hun zoon, veel te serieus van toon en met te veel domme momenten. Nee, liever een fijne exploitation dan dit halfbakken gedoe.

1,5*.

avatar van Boeikens

Boeikens

Horror??

Goede thriller, volledig in de lijn van 7 Days, maar met minder diepgang in het verhaal en meer martelscènes.

Ik hou wel van het genre en deze vind ik zeker geslaag. Het dun verhaaltje wordt mooi uitgewerkt en sfeervol weergegeven. De martelscènes zijn vrij goed en het onverwachtte einde is zeker een goede afsluiter die tot nadenken zet...

avatar van perceived

perceived

Tof filmpje. Deed me (ook) denken aan Stuck, maar slaat een eigen weg in waar het prima in slaagt. 7.5*

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Geweldige wraakfilm die lekker de grenzen van ranzigheid opzocht zonder dat het SAW-achtig werd. Heb er echt van genoten! Geniale rol van Bill Moseley ook weer!

avatar van WeZet

WeZet

Lekker ruw. Uiteindelijk vond ik het ergens wel "zielig" voor de gemartelde. Ergens verdiende hij het, maar hij was ziek (net als de ouders die doordraaiden na de moord op hun kind) het blijf iets krankzinnig om anderen, hoe ziek dan ook, te martelen. Maargoed, zo geschiedde het. De twist stelde me teleur, maar dat schijnt een goed teken te zijn binnen de horror (zo van, "wat erg!"

Hoe hij de naam Benjamin wist? Hij heeft het nieuws waarschijnlijk ook gevolgd, of hij wist het van de ouders zelf Wel een goedkope martelvraag overigens. Ook de sex scene was totaal ongepast en totaal niet logisch.

Middelmatig, maar weet je menselijkheid wel aan te roeren.

avatar van Ralf81

Ralf81

Aardige, soms smerige horrorfilm met de nodige gore!

Ik vroeg me in het begin af hoe ze in hemelsnaam de moordenaar te pakken gingen krijgen, en uiteindelijk vond ik het nog best geloofwaardig zelfs! Van wat het stel de man vervolgens aandoet genoot de regisseur waarschijnlijk nog het meest..... omdat je als kijker slechts weinig hebt kunnen zien van hoe het jongetje omkwam levert dit te weinig symphatie op voor het stel om zelf ook nog iets van genoegdoening te voelen bij alle vreselijke martelingen die de psychopaat moet doorstaan. Hierdoor wordt de film op een gegeven moment, terwijl het stel hun ding doet, een saaie zit. Wel goed vind ik dat is gekozen voor twee 'normale' ouders met een normaal beroep, waarmee je je als kijker vrij gemakkelijk identificeert.

Pluspuntje nog wel voor het verrassende einde, maar dit kan de film op zich niet meer naar een bijzonder niveau tillen.

avatar van melvddonk

melvddonk

Voor een revengefilmpje ben ik altijd wel te porren. Het voelt als gerechtigheid en vaak zit ik met een brede glimlach op mijn gezicht te kijken. Ook hier was dat het geval. Het eerste gedeelte van de film was erg leuk. Het rouwproces kwam aan bod, de jacht op de dader en de eerste paar martelscenes. Allemaal erg leuk. Ook het acteerwerk was leuk. Metcalfe doet het goed en is erg hot en ook Christensen doet het goed.

Het eerste gedeelte was dus genieten geblazen en als de film zich op deze manier voort had gezet, had ie van mij gemakkelijk 4 sterren gekregen. Dat was nu niet het geval. Het einde gooide roet in het eten. Het was enorm ongeloofwaardig. Vooral de ontsnappingspoging was verschrikkelijk en de manier waarop hij kon lopen nadat zijn voet verbrijzeld is, is echt een wonder. De film verloor al zijn geloofwaardigheid. De twist, die toch al redelijk voorspelbaar was, maakte hierdoor ook geen indruk meer. Jammer, want het begon allemaal zo goed.

De speelduur was wel erg fijn en er zat meer dan genoeg gore in.

avatar van daxclusive

daxclusive

Sterke film met goede acteer presentaties.
Wel eens leuk om Jesse Metcalfe in een mix van Horror / Thriller zien te spelen met een bad kant. Helaas duurde de film maar 79 minuten, die hadden van mij wel langer gemogen. Prima einde.. maar heb wel zo mijn vraagtekens met een mogelijk vervolg op een deel 2?

avatar van snix

snix

Best een sterke film. Verhaal wordt goed opgebouwd, hier en daar wat overdreven, zoals dat hoort in Amerikaanse films, maar dat stoorde mij niet. Verder is de "plotwending" waar al even over werd gesproken erg leuk en verrassend! Tevens had ik gedacht dat dit een film zou zijn waarbij de nadruk echt op dat martelen zou liggen, maar dat valt best wel mee. Er zitten grove scenes in, maar er zit ook een leuk verhaal omheen.

Prima vermaakt met deze film!

avatar van K. V.

K. V.

'k wist niet echt wat te verwachten bij deze film, maar 'k vond hem niet mis. Het uitgangspunt was wel origineel en de film zag er wel goed uit. Alleen het einde was wel erg verrassend, maar realistisch? Alsof die ouders de echte dader niet herkennen
Omdat de film niet zo lang duurde, zaten er ook niet meteen dooie momenten in de film.
Een puike film.

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Ik denk zelf dat de Originele scriptwriter een tikkeltje te moeilijk script heeft geschreven en dat er veel uit het originele script verdwenen is. Hollywood heeft er weer een puinhoop van laten maken! Omdat er een aantal zeer belangrijke aspecten niet uitgediept zijn! ten eerste zonder huiszoekings bevel binnenvallen ten tweede wordt er in de rechtzaal gezegdt zich hebben te verweerdt tijdens zijn arrestatie (hadden dus geen arestatie bevel).Normaal gesproken zou deze verdachte binnen 8 uur op straat hebben gestaan en haden de ouders dus een beetje beter de ontvoering kunnen uitvoeren? Maar dat is niet gebeurt dus de twist van het verhaal klopt dan wel.Als je iemand een paar uur martelt bekent hij alles,dus de naam van het kind zal in de periode dat ze bezig waren zeker door de twee zeer emotionele ouders zijn gevalen/genoemd.Het Amerikaanse rechtsysteem is heel complex en deze senario's gebeuren heel vaak (dat daders op vormfouten en procedure fouten worden vrijgesproken).In werkelijkheid zou het slachtoffer door div medicatie's ook veel martelscene's in zijn hoofd hebben gehad zo als je in de film ook zietBuikscene met de inwendige darmenDeze speelde dus af in het hoofd van het slachtoffer! Net als de een na laatste scene dat hij gearesteert wordt,zou de voetscene ook in zij hoofd hebben afgespeelt
Dus je wordt in deze film gemindfucked aan alle kanten! Daarom denk ik zelf dat het originele script ook totaal verneukt is om een vorm van hostel/saw/7days in elkaar te zetten (Meute wil spektakel) maar hollywood weet niet hoe? Ik bezie deze film als zeer goed, alleen omdat hollywood, deze vaak beter scripts de nek omdraaid voor de meute, omdat deze niet op een thriller/drama zitten te wachten! Geef ik een 3,5, met mischien een betere regiseur/scriptwritter,had er veel meer ingezeten als een Zwak slechte film die totaal nergers op slaat! Dus de meute is weer goed voorzien!
3,5 Omdat ik de film anderst zie dan wat er neer is gezet script een 5 uitwerking een 2 samen 7 wordt dus een 3,5***

avatar van Legenddudeful

Legenddudeful

NightSpirit schreef:

De grenzen van ranzigheid? Het was maar donker en er gebeurde bijna niks. Saw was een minstens vijf keer zo goede horror-reeks als dit. De clue uiteindelijk was ook erg zwak.

avatar van Moviestar1

Moviestar1

wat een slappe film

avatar van Ronn040

Ronn040

Heb mij goed vermaakt met deze film. Het verhaal sprak me erg aan, dus ik was erg benieuwd. De martel scènes waren goed, maar konden niet tippen aan die van SAW. Een raadselachtig einde wat mij betreft en ook sommige andere delen uit de film geven mij nog steeds vraagtekens. Geen knaller, maar zeker een ruim voldoende.

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke tussendoor kijkert.....martelfilmpjes zijn altijd leuk

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

YouTube - The Tortured - Official Trailer - 1 HD (2010)

Ik heb een leuke filmavond achter de rug,Ik zeg: Kijken.

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

een vermakelijke film,wat qua einde voor mij verassend uit de hoek kwam.

3 sterren.

avatar van macaidwin

macaidwin

Het verhaal is interessant en verrassend.

Maar hier en daar is de film wat afgeraffeld, daar hadden ze meer mee kunnen doen.

Ook het eind was weer wat vreemd, er was een verrassende wending, maar daarna ook snel afgelopen.

avatar van ipman-99

ipman-99

" The only way to ease the pain is to inflict some.'' ... '' !!!

Fantastische Horror - Thriller !!! Geweldige Horrorfilm in de trend van o.a ("Les 7 Jours Du Talion") ! Een koppel wil een pedofiel en moordenaar van hun kind zoveel mogelijk doen afzien door hem zoveel mogelijk te martelen ! 'Toestanden' zoals "Saw" & "Hostel" met een duidelijke reden waarom dit koppel dit doet ..., of dit de goede manier is laat ik volledig in het midden ! Geweldige wraakfilm die de grenzen van ranzigheid opzocht ... , zeer brute en gewelddadige bloederige scènes !

avatar van Pazmaster

Pazmaster

B film met slechte acteurs. Vooral Erika Christensen is niet te pruimen. Ze ziet er leuk uit maar is als actrice volstrekt ongeloofwaardig. Het eerste gedeelte van de film is erg saai en slaapverwekkend. Het martel gedeelte is dan wel weer leuk haha , maar het einde slaat dan weer echt nergens op. Niet zo best dus. 2 sterren voor het martel gedeelte

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

duidelijk een ranzig product van Twisted Pictures.. De formule van Saw wordt trwou gevolgd en de martelingen zijn weer overdreven vergezocht en goor. Het einde is een goede twist die ik niet zag aankomen en je met een zwaar rotgevoel de aftiteling laat aankondigen...... gemiddelde horrorfilm voor de liefhebber van martelporno... 2.5*