• 9.373.837 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Nimród Antal

Met onder meer: Columbus Short, Matt Dillon en Laurence Fishburne

Plot Armored

"To protect and serve yourself."

Ty Hacket (Columbus Short) heeft net zijn ouders verloren, woont samen met zijn broertje en kan eigenlijk niet rondkomen. Ty is net aan de slag bij een waardetransportbedrijf en is goed bevriend met Mike Cochrone (Matt Dillon). Wanneer Mike samen met nog een aantal collega's hun slag willen slaan door een eigen gepantserde transportwagen te overvallen moeten ze Ty wel overtuigen om ook mee te doen om hun plan te laten slagen. Ty moet er eerst niks van weten, maar zijn situatie laat hem geen keus. Hij heeft geen geld en de 42 miljoen die ze van plan zijn te stelen zullen voor een betere toekomst zorgen. Hij is overtuigd en doet mee, ware het niet dat hun hele ''waterdichte'' plan gigantisch misloopt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Leuke film die makkelijk wegkijkt, niet teveel kritische vragen stellen. Drankje, Hapje en kijken.

avatar van mrwhite

mrwhite

dit is zo'n film die redelijk was maar dat je snel zal vergeten.er zit zoals hier en daar al gezegt is geen diepgang in al proberen ze wel.

het is wel een film met een leuke cast.

Nogal zwakke film zeg, en dat terwijl het toch niet de minsten zijn die hier bij betrekken zijn. Het verhaal is al niet zo geweldig, maar het is vooral erg inspiratieloos gespeeld, met name het eerste half uur waarin zogenaamd duidelijk moet worden wat een goede vrienden het zijn lijkt echt nergens op.

Plus veel te veel zaken die gewoon niet aannemelijk meer zijn, jammer.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Armored is weinig aan. In het begin zat ik wel even geïnteresseerd te kijken, maar vanaf het moment dat de zwerver opduikt, ontspoord de film. Vanaf dat punt begon ik mij aan heel veel dingen te ergeren.

Alle bekende koppen zorgen voor enigzins een toegevoegde waarde, maar ik ben verre van onder de indruk.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ach, zo slecht was hij nog niet eens. Ik was allang verrast toen 'mijn Fernando Sucre' ineens in beeld verscheen. Wat een snoepie is het toch!

Voor een saai avondje op de bank is dit wel een leuk filmpje. Spannend is hij niet, maar met een zak chips of wat er ook voor handen is om te snacken krijg je de tijd gemakkelijk om. Ook de acteurs zijn absoluut niet onverdienstelijk. Jawel, best oké.

avatar van 606

Leuke en goeie film die niet snel verveeld.

Goed geacteerd en verhaal blijft toch redelijk overeind staan.

Spanning zit er ook goed in.

3,5 ster

avatar van Zinema

Potentie onbenut.

Ondanks dat deze heist-movie erg aardig begint, komt de klad er al snel in. Met zo een aardige cast is dat extra pijnlijk. Halverwege is al het realisme zoek en de creativiteit verdwenen. Jammer, want het plot kent genoeg potentie. De uitwerking is echter belabberd.

Doorsnee.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Redelijk filmpje, beetje simpel allemaal. Veel bekende acteurs maar ze doen er zo weinig mee. Hier had veel meer ingezeten.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Toch in ieder geval twee verrassingen. Ten eerste zien we Laurence Fishburne nu eens niet als koele hautaine leider zoals in Event horizon, The matrix en Assault on Precinct 13, maar als "loose cannon", en dat deed hij met evenveel overtuiging. Ten tweede vond ik het verfrissend om nu eens een actiefilm zónder up-tempo-Pirates OTC- dan wel Bourne-muziekgolven te zien. Ik vond de muziek zeker in het begin heel spannend, hij deed me steeds denken aan Angel van Massive Attack. Weet iemand of dat nummer op een gegeven moment ook ècht wordt gebruikt? Op internet kan ik er in ieder geval niets over vinden.

avatar van Minotaures

Minotaures

''The more things change, the more they stay the same.''

Een redelijke film.

Dit is weer wat anders dan een groepje criminelen die banken of een waardetransport beroven. Hier gaat het om medewerkers van een bekend transportbedrijf.

Het is inderdaad een verhaal met potentie, wat niet helemaal goed wordt uitgewerkt. Zo'n belangrijk en gevaarlijke baan, waar je allerlei waardevolle documenten en miljoenen aan geld transporteert, brengt je toch in verleiding om er wat mee te doen en je kennis over het bedrijf en transportwijze toe te passen door het naar je voordeel te laten werken.

Personages zijn best te doen, met name Ty, een oorlogsveteraan die het op een voorwaarde doet, Mike (Dillon) is het brein en de 'aanvoerder', Baines (Fishburne) als losse kanon en andere personages vertolkt door bekende acteurs waaronder Reno en Ward.

Het duurde even voor het echt op gang kwam, dus wat betreft tempo valt het allemaal mee. Maar het was wel een opbouw van ruim 30 minuten, dus dat maakte je extra nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Er zitten wat spannende moment, zoals een achtervolging, jagen op een getuige en het confronteren van een agent. Qua realisme is het best te doen, zoiets lijkt me realistisch om te gebeuren bij een groep beveiligers die een grote verleiding niet kunnen weerstaan. Alleen lijkt het me zeer sterk dat ze er zonder kleurscheur vanaf willen komen, waar ze hier overtuigd zijn om het wel te lukken.

Ondanks een goed aanwezigheid van een bekende cast, is het uitwerken van het verhaal niet echt geweldig goed. Hier had inderdaad wat meer ingezeten.

Toch nog een redelijke wegkijk misdaad voor een saaie avond.

avatar van Decec

Decec

Een leuke actiefilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel bekende acteurs Matt Dillon, Jean Reno, Laurence Fishburne en

Fred Ward spelen wel goed...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Geen saaie avond...

avatar van Insignificance

Insignificance

Fris ogend filmpje met zwakke, soms storende muziekkeuzes, een schamel script en grote namen die totaal geen indruk maken. De verhoudingen tussen het clubje komen nergens uit de verf, maar vooral de enorme goedzak die van de hoofdrol wordt gemaakt is een doorn in het oog. Ruim een half uur zit je te kijken naar een overdaad aan dramatische bagage (u móét hem sympathiek vinden) om Ty maar in de overval te betrekken. De gebruikelijke twijfel lijkt nergens op en ook tijdens de overval blijft het een plat filmpje dat nergens bijzonder is en redelijk bol staat van de twijfelachtige momenten. Duffe film.

Aardig.

Antal is een beetje uit de schijnwerpers verdwenen. Er leek hem een leuke toekomst weggelegd, maar de laatste jaren niet zoveel meer van gehoord. Nu was zijn Predators verfilming ook niet al te best, toch heeft de man genoeg talent om hem nog een paar kansen te geven.

Deze film is best leuk, vooral het begin dan. De setup, het groezelige stijltje, de ruwe karakters. Zelfs Fishburne valt te pruimen, toch een zeldzaamheid. Het gaat alleen mis wanneer de film halverwege (bewust) begint te ontsporen.

De snelheid verdwijnt uit de film en er komt niet zoveel in de plaats. Echt spannend of benauwd wil het niet worden, waarmee het allemaal maar gezapig naar een flauw einde toeloopt. Een beetje onzin mag best in dit soort films, maar naar het einde toe wordt er iets teveel goodwill verlangt van de kijker.

Jammer, want er zat genoeg leuks in. Antal's laatste toch maar eens opsnorren.

avatar van Kooiker

Kooiker

Voorspelbaar. In het begin veel quasi diepzinnig gekletst met veel open deuren. Echt spannend wil het niet worden, terwijl het goede acteurs zijn. Onlogische stappen met een zwerver, die dood wordt geschoten. Vervolg is ook niet logisch. Ik heb hem uitgekeken om de afloop te weten, maar wist eigenlijk ruim voor het einde dat het niets zou worden.

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk.

Een beetje zure scores hier, want deze film is gewoon vrij eenvoudig maar effectief in zijn genre. Het bevat gewoon alles voor een prima thriller met wat actie en misdaad elementen hier en daar. De korte speelduur hebben me nergens verveelt.

Leuk dat dan ook een grote cast meespeelt. Reno was leuk, Fishburne was leuk en Dillon was erg leuk. Short doet ook wel goed mee. Voor de rest niet al te bijzonder. De film kent een redelijk tempo, neemt wel een iets te lange aanleiding voor de al best korte speelduur maar nergens is het echt saai.

Zodra we een beetje op de helft zijn is de film pas echt leuk. Ik zie enkele recensies dat het niet spannend was, en daar kan ik me wel een beetje in vinden. Antal had het allemaal net iets intenser en beklemmend mogen maken, al vond ik het nog wel een beetje spanning hebben.

Misschien achter de sturen van de trucks iets te chaotisch cameragebruik, maar alles daarnaast is goed in beeld gebracht. Enkele verrassend goede bewegingen met de camera, met draaien hier en korte tracking shots daar. Zo hoort het eigenlijk wel in een film zoals dit.

Mensen die puur voor de "kick" gaan zullen hier niet al te veel pret aan beleven, maar ik heb me erg goed vermaakt. Misschien hier en daar een beetje voorspelbaar, maar met genoeg tempo en vermaak gebracht waardoor je nog wel goed kan genieten.

Had vooraf meer een soort achtervolgingsfilm verwacht, maar dit vind ik eigenlijk nog een stukje leuker. Leuke actie, genoeg thriller om het allemaal vermakelijk te houden. Visueel ook nog heel redelijk gebracht. Leuk voor een avondje bankhangen.

avatar van boemboem27

boemboem27

Matig en voorspelbaar b filmpje die ondanks grote acteurs niet veel soeps is geworden.

Simpel tijdverdrijf