• 9.375.326 stemmen

Hercules in New York (1970)

Fantasy / Komedie | 91 minuten

Genre: Fantasy / Komedie

Alternatieve titels: Hercules Goes Bananas / Hercules - The Movie

Geregisseerd door: Arthur Allan Seidelman

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Taina Elg en James Karen

Gesproken taal: Engels, Spaans en Hongaars

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Hercules in New York

"See Him Topple Two Ton Newspaper Rolls! See Him Toss Tough Men Like Toothpicks!"

Na vele eeuwen op Olympus te hebben gewoond, begint Hercules zich te vervelen. Hij vraagt zijn vader Zeus om toestemming voor een vakantie naar Aarde, maar deze staat dit niet toe. Door een ongeluk met Zeus' bliksemflitsen beland Hercules dan toch in New York. Al snel ontdekt hij dat het leven op aarde heel veel verschilt dan van dat op Olympus.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

dttom schreef:

na de eerste tien minuten ben ik afgehaakt. Vreselijk was het...

Dat is nu juist de lol van de film. Dit is gewoon superslecht maar op momenten absoluut hilarisch. Elke keer als Schwarzenegger zijn mond open deed lag ik op de grond van het lachen. Paar hilarische scenes ook met als toppunt het gevecht met die beer wat overduidelijk een man in een pak is, geweldig . Ik lag ook dubbel toen Pretzie dat boek ging lezen en je erg duidelijk de stem van iemand vanachter de camera kon horen die het voorlas. Wist trouwens niet dat ze op de Olympus ook erg druk verkeer hadden .

Een erg slechte film dus die soms hilarisch is, tegen het eind wordt het wel wat te saai trouwens. Altijd moeilijk om dit soort een films een cijfer te geven, een 1,5* lijkt me een mooie compromis.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik heb een beetje een probleem met een score geven aan deze film. Het is namelijk overduidelijk de slechtste film die ik ooit gezien heb, maar stiekem vond ik hem toch best geestig. Wat is er niet grappig aan een Arnold Schwarzenegger die zijn dialogen uitspuwt alsof hij geen flauw idee heeft wat hij zegt? Wie ligt er niet krom om een verhaal dat nog het meest weg heeft van een soft-porno film? Alles aan deze film werkt - bedoeld en onbedoeld - op de lachspieren. De term zo slecht dat het goed wordt is dan ook zeker van toepassing.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Waah! De eerste rol voor de huidige gouverneur van Californië en wat voor één. De rol van een driedubbelgespierde Hercules was natuurlijk op het lijf geschreven van de toenmalige bodybuilder. Maar hiermee is natuurlijk ook alles gezegd, want de manier waarop hij zijn zinnen opdreunt is natuurlijk Hercules-onwaardig. Dat hoort meer bij een Terminator om maar eens pakweg een voorbeeld te noemen.

De volgende rol van Arnie zou na Hercules in New York een het spelen van een doofstomme kerel inhouden, geen slechte carrièremove dus!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De eerste rol van Arnie. Niet zijn beste, maar misschien wel zijn leukste. Soms op zich best grappig. Leuk op zich dus een 2,5 voor deze foute/domme film.

avatar van avdj

avdj

Toen Arnie zich nog maar net in Amerika had gevestigd kreeg hij het ondanks zijn gebrekkige Engels voor elkaar om een hoofdrol te bemachtigen in een heuse speelfilm. Zijn naam zou echter onuitspreekbaar zijn voor de gemiddelde Amerikaan waardoor de makers Schwarzenegger 'vereenvoudigden' naar Strong. Daarnaast zou zijn Oostenrijkse accent zo rauw zijn geweest dat al zijn teksten werden nagesynchroniseerd. Een faillissement van de distributeur voorkwam echter een bliksemstart van de Austrian Oak in de Amerikaanse bioscopen.

De film zelf houdt echter niet over hoewel dat nauwelijks op het conto van Schwarzenegger valt te schrijven. Zijn 'buddies' zijn namelijk gespeend van enig acteertalent en de setting op Olympus is helemaal lachwekkend. Tussen de goedkope attributen door - zuilen worden om en om neergezet omdat de fopwinkel blijkbaar was uitverkocht - horen we voortdurend toeterende auto's.

Maar je moet deze film ook niet serieus nemen en dan valt er af en toe nog wel van te genieten. Arnolds kunstjes op de atletiekbaan zijn voorspelbaar maar daarom niet minder hilarisch. Het toppunt van bespottelijkheid is misschien nog wel de strijdwagen door de straten van The Big Apple. Hoe verzin je het?! Hercules in New York is een werkje dat aan alle kanten rammelt maar door het acteerdebuut van Arnold Schwarzenegger stiekem best een leuke cultfilm.

avatar van Black Math

Black Math

Oei, wat was dit slecht!

Actiescènes die vooral uit het smijten met mensen bestaan, het wegknippen om vooral maar geen special effects te hoeven gebruiken, Arnie die voordurend z'n body showt, inclusief bewegende borstspieren, Arnie die in geen andere film met een vetter accent praat dan in deze film met oneliners die te dom voor woorden zijn. Het gros van acteurs dat niet kan acteren. De beer die meer op de Night Monkey van Jackass lijkt dan op een echte beer, de verkeersgeluiden op de achtergrond bij de godenscènes op de berg Olympus, Zeus die met een vuurpook in plaats van de bliksem zwaait. Samson (die komt toch uit de Bijbel?) die ineens opduikt. En tenslotte: de melige Griekse muziek de hele tijd.

En het leuke is, het is allemaal zo slecht, zo knullig dat het best grappig wordt, al vraag ik me sterk af of dat wel het effect was wat men heeft beoogd. Het maakt me weinig uit, ik heb me er behoorlijk mee vermaakt. 2,5*.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

bioscoopzaal schreef:

Bovendien werd Schwarzie in deze film gedubd omdat hij anders niet te verstaan was...

Ik heb jammer genoeg de gedubde versie gezien, had veel liever het komische accent van de Oostenrijkse eik "Arnold Strong" gehoord.

Deze film is natuurlijk erg slecht, de gevechten op de boot waarbij Arnold mannen in het rond gooit en met de vuist bovenop de kop slaat alsof hij Jerommeke uit de Suske en Wiske stripverhalen is zijn hilarisch. Maar deze film introduceerde hem wel in Amerika en er zouden in de jaren '80 enkele leuke actiefilms volgen die geschiedenis zouden maken.