Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Nicolas Cage, Ron Perlman en Claire Foy
Gesproken taal: Latijn en Engels
Releasedatum: 10 februari 2011
Plot Season of the Witch
"Not all souls can be saved."
Tijdens de zwarte plaag in de 14de eeuw in Europa krijgt een ridder de opdracht om een meisje te vervoeren, dat ervan verdacht wordt een heks te zijn die verantwoordelijk zou zijn voor de plaag. De ridder denkt echter dat ze valselijk wordt beschuldigd en samen met een groepje aanhangers probeert hij het meisje naar een mysterieuze plaats te brengen, waar haar onschuld bewezen kan worden, en waar ook de plaag gestopt kan worden.
Behman
Sergeant in Arms
Kay
The Girl
skipy05
Niet slecht. de film was goed. Maar ik had er toch iets meer van een film met Nicolas Cage verwacht. Nicolas Cage en Ron Perlman speelde beide wel goed. Verhaal viel mee.
vranque
Ik weet niet maar die kop van Ron Perlman staat me niet aan (hetzelfde heb ik bij Ving Rhames) en dan blijkt maar weer dat mijn gevoel me niet in de steek laat. Met dergelijke acteurs zakt het niveau naar een baggerniveau. Daar helpt niets of niemand (Nicolas Cage) wat aan.
Maar dat is erg mezelf natuurlijk. Jammer, want het verhaal heeft best potentie.
Lestat
enorm genoten van deze film - en dat is waar t toch om draait, 2 uur entertainment van de hoogste plank
5 * wat mij betreft
sportfan27
5 * wat mij betreft Dat meen je toch niet serieus mag ik hopen.... en 2 uur ??? Dan heeft iedereen hier dus volgens jou 25 minuten gemist.

Simpel ''hap slik weg'' tussendoortje zonder enige vorm van diepgang en een slecht eindmonster, wanneer gaat Cage weer eens een goede film maken is de vraag ipv alles aan te pakken om van zijn belastingschuld af te komen.
2,5 *
Filmkriebel
We will need more holy water
SOTW is een eenvoudige avontuur/fantasy die garant staat voor anderhalf uurtje entertainment. Allemaal niet nieuw en er komt een spervuur aan clichés aangezet, maar desondanks was het wel een leuke wegkijker. Van Sena, die toch het uitstekende Kalifornia gemaakt heeft, had ik niet gedacht dat hij cinematografisch zo dicht bij de B-film zou raken. Cage is barslecht, net als Marsan en Perlman, die maar niet ophoudt om zijn mismaakte kop in middeleeuwse films te steken. Zijn hoofd is dan ook het enige wat Perlman te bieden heeft om de film te versterken. Het acteerwerk en verhaal vielen uitermate zwak uit. Bezint eer ge begint is de boodschap; wat mij betreft vond ik de film ondanks zijn middelmatigheid best een goede brok ontspanning
Aangenaam maar te korte film die lekker wegkijkt, Nicolas Cage maakt altijd wel aangename films en Ron Perlman was heerlijk als Felson, ook kleine rol van de bijna 90-jarige Christopher Lee als Cardinal D'Ambroise . was de film iets serieuzer en een uur langer dan zou de film een ster extra krijgen.
Xtrickz
Is al eerder gezegd, Cage op autopiloot. Perlman pastte wel in deze film. Echter was het verhaal echt te cliche. Deed me beetje denken aan End of days op de een of andere manier ???
Was teleurgesteld na het kijken ervan.. dus daarom geen 3* wat voor mij een acceptabele film is om gewoon te kijken.
Escobar
Na de wat negatieve reacties hier had ik niet zo'n hoog verwachtingspatroon misschien dat ik hem daardoor wel mee vond vallen. Het is niet de kwaliteit die we vaker van Cage hebben gezien maar ik heb de film wel met plezier af gekeken. Ik vind avontuur/fantasy niet de beste omschrijving en zou het zelf eerder op avontuur/horror houden zeker de laatste 15 minuten zijn daar het bewijs van. Na de softe familie films van Cage is het wel een keer lekker om hem weer te zien in een "je kop gaat eraf film" Cage is zoals eerder beschreven niet in zijn allerbeste vorm en vond hem ook een beetje dik maar Cage in mindere vorm is altijd nog beter dan de gemiddelde acteur. Ron Perlman zou ik zelf niet gecast heben voor deze rol hij schittert alleen als hij een masker op heeft zoals bv in hellboy of beauty and the beast.
De film kabbelt een beetje voort maar heeft wel genoeg spanning en inhoud om je erbij te houden. Ik vond alles mooi in beeld gebracht en de omgeving was soms buiten gewoon prachtig. Het stuk waar ze de brug over moesten/wilde vond ik wel een erg bereden pad en had zelfs een beetje de nijging om hem verder te spoelen tot er dan toch weer iets gebeurd waarvan je denk oke ik kijk nog even. Al met al vind ik onder de 3 sterren te weinig want dat zou betekenen dat het een erg matige film is en dat is hij niet maar boven de 3.5 ster zou iets teveel van het goede zijn dus hou ik het op een 3.5*
Filmkonyn
Ondanks de wat negatieve berichten hier heb ik genoten van deze film. Omgeving is prachtig, verhaal soms wat tever gezocht, Cage vind ik goed hier net als de rest van de cast. Einde is wat overdreven en kost de film een 0,5 punt... Uiteindelijk is het visueel een mooie film geworden en krijgt mede daardoor 4* van mij.
ken1976
Aardige film... goed verhaal, cast was in orde.. Cage deed het goed, maar ben beter van hem gewend!
Kortom 3 sterren voor een leuk avondje film!!
Obbie
Zeker geen hoogvlieger, maar ach... heb me aardig vermaakt bij deze rolprent!
JacoBaco
Hoeveel films maakt Nicolas Cage tegenwoordig per dag? Stuk of 10?
Dat we tegenwoordig getikt zijn weten we, maar dat zijn we altijd al geweest. Neem nou de Kruistochten. In 1056 werden 300 Christenen verbannen uit Jeruzalem en werd het voor Europese Christenen verboden om de Heilig Grafkerk binnen te gaan. Uiteindelijk volgde er dus zo'n 9 Kruistochten. Motivatie: Bevrijding van Jeruzalem. De islamitische veroveringen ongedaan maken en buiten Europa houden. De Oosterse Kerk herenigen met de rooms-katholieke Kerk. Uitbreiding van de wereldlijke macht naar het oosten. En zo is er een periode van zo'n 175 jaar gevochten en blablabla zie Wikipedia. En nog een reden waarom ze vroeger niet wijs waren was de reden dat wanneer je ervan verdacht werd een Heks te zijn, dan werd je verdronken. Tenzij je een Heks was natuurlijk, want dan overleef je het. Ik zat dat te vertellen gister en vervolgens wordt het in de film zelf ook gemeld.
Maar ok, best een aardige film nog wel, maar om hem nou nog een keer te kijken. Daarvoor moet toch wel iets bijzonders gebeuren. Ik heb hem gekeken in HD en dat ziet er vaak nog wel redelijk imposant uit. De CGI wisselt alleen wel van best goed naar best slecht. En natuurlijk de bekende afgezaagde momenten zoals een dood uitziend iemand die er waarschijnlijk al 2 dagen ligt, maar toch nog even de moeite neemt om iedereen aan het schrikken te maken om vervolgens na 5 seconde alsnog dood te gaan.
De film is dus best de moeite waard en eet er desnoods een broodje met Heksenkaas bij.
N23
*JacoBaco, de Kruistochten waren wel een reactie op de 400jaar van geweld en discriminatie door de islamieten op de christenen. En ik een land waar veel mannen stierven door een heldendood was het natuurlijk logisch dat de overige mannen bang waren voor de vrouwen, voeg daar een mooi stukje bijgeloof en jaloersie bij en voila je hebt een (in onze oren) absurde heksenjacht.
Ik vond overigens het einde van deze film wel heel belabberd. Black Dead deed het dan beter.
JacoBaco
Het ging inderdaad niet over één nacht ijs.
En ja, dat einde is ronduit lomp.
Erick1985
Jammer, deze film kon stukken beter. Wat een bagger zeg. Slecht, slecht, slecht. Ik vond het één bonk slappe hap. Special effects waren ook erg slecht... 2 sterren.
Geef mij maar liever The Name Of The Rose (ook met Perlman), of The Ninth Gate (met Depp).
tal1b
meningen lopen uiteen hier, van 1,5 naar zelfs 5 (!).
eerlijk gezegd is vind ik dit een middeleeuws 13 in een dozijn film. effecten daarentegen waren wel ok. acteren was ook prima, maar gewoontjes, zelfs met Nicolage Cage bleef het gewoontjes. Had meer gehoopt.
Semsoethot
Matige film met een tegenvallende Cage. Het verhaaltje was ook niet je-van-het. Zwak script, ongeïnspireerd verfilmd met veel cameragezwaai, te donkere beelden. Twee punten, waarvan één voor Pearlman die er als enige nog een beetje lol in lijkt te hebben.
Minority_Check
ik vond het wel redelijk
verhaal kon wel beter
maar het was wel aardig
wat ze allemaal meemaakten tijdens de tocht
was het kijken wel waard
sofripa
Best aardig te pruimen deze film met Nico Kooi. Hij voegt weer een bijzondere loot toe aan zijn cv. Er is met hem geen pijl op te trekken waar hij nu weer in stapt.
In dit geval dus in een duister, vies verhaaltje in de middeleeuwen. Cage is zelf niet echt in goede doen, Perlman is dat wel en dat maakt dit werkje aardig kijkvermaak. Effecten zijn matig. Anyway, zware kost voordat de werkweek begint vind ik niet gewenst vandaar de voldoende die Cage en kornuiten hieruit sleept. 3 sterren
Rodger
Best een aardige film, er zaten mooi gemaakte scenes in, en het verhaal was ook prima..
ook niet te klagen over de special effects.
Ik vond het wat lijken op Solomon Kane, maar ik kan het ook mis hebben.
3.**
Altijdklagen
Best aardige film!
whahahaha das zo'n beetje de standaard reactie op deze film
Zegt genoeg lijkt me
MrEd
13 in een dozijn filmpje.
Verwacht geen geweldige actie film
Verwacht geen acteurs die van het scherm afspatten
Verwacht geen ingenieus verhaal met een bloedstollend einde
Gewoon...een 13 in een dozijn film...lekker met popcorn erbij
Dutchgreens
Wat een schijtfilm, net uitgezet...... Gewoon niet te trekken :S
en dan Watchmen 4 steren geven.....wat een slippie.....
MrEd
en dan Watchmen 4 steren geven.....wat een slippie.....
Nee 5* en dat verdient ie ook.
purekillah
Gedurende de hele film een soort opbouwende saaie sleur naar een plot toe die niet zo verrassend is.
Had er echt meer van verwacht. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog door Nicolas Cage. Zijn acteerwerk blijft altijd sterk en overtuigend, maar hij speelt steeds vaker in geknutselde flopjes (Bad lieutenant, ghost rider, en dan nu deze). Jammer, jammer.
Bietrie90
zijn er echt mensen op deze aardbol te vinden die deze film wél goed vinden???
wat een zeikfilm!!!
missy85
Smaken verschillen. Zou wel saai zijn als iedereen dezelfde smaak heeft, dan heeft de ene film lege zalen en de ander is altijd uitverkocht..
Zou zeggen respecteer een ieder die een andere smaak heeft dan jezelf.
Trouwens, dit was een leuke film!

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

Mai Wei
Oorlog / Drama, 2011