Fortress 2 (2000)
Verenigde Staten / Luxemburg
Geregisseerd door: Geoff Murphy
Met onder meer: Christopher Lambert, Patrick Malahide en Liz May Brice
Plot Fortress 2
In een niet zo verre toekomst wordt de aarde beheerst door het bedrijf Men-Tel. Na de ontsnapping uit de zwaar bewaakte gevangenis 'Fortress' zijn de rebel John Brennick en zijn vrouw en kind voortvluchtig. Helaas wordt Brennick al snel weer opgepakt en dit keer geplaatst in een nieuwe, door Men-Tel ontwikkelde, futuristische hi-tech gevangenis. Deze gevangenis bevindt zich op 41.600 km van de aarde en wordt bewoond door de zwaarste en gewelddadigste criminelen.
John Henry Brennick
Stanley Nussbaum
Peter Teller
Max Polk
jex
Zo zo, niemand iets te melden over deze geweldige slechte sequel? Vond het idee wel leuk (prison in space) maar voor de rest is het een slechte film. En ik had deze 2 jaar geleden blind gekocht en na het zien gelijk verkocht
moviefreak#1
Waarom blijft Geoff Murphy in godesnaam sequels maken ?? En dan nog van deze wangedrochten ook nog ! Had even als Under Siege 2 niet gemaakt mogen worden.
Wat een belachelijke film is dit zeg. Belachelijk verhaal, gruwelijk slechte special effects en een ontzettende bagger cast (ik vond altijd al dat die Lambert geen acteertalent had, maar dit slaat echt alles!)
Je raad het waarschijnlijk al: 0,5*
Agony
- 1985 berichten
slecht, slechter, slechts.... pfff.. wat een dramatische film: 1 ster.
darkcity
Was wel leuk hoor, veel minder grimmig/donker/serieus als deel 1 maar toch leuk.
Er zit de nodige humor in de film en dat maakt hem wel het kijken waard.
Special fx waren niet geweldig nee, maar goed, wel leuk geacteerd, alleen een belachelijke rol voor Pam Grier, wat een overbodige rol zeg.
2.5 sterren dan maar.
mikey
Kon er wel om lachen. Vooral om die independent films-grap en die kakkerlak als levende camera. Ronduit slecht maar wel amusant 2.5
Leno
Inderdaad mickey, ronduit slecht maar wel amusant. Op zijn tijd een hersenloze b film is best leuk, indien de film zichzelf niet te serieus neemt, en dat is hier het geval.
Youri
Ongeloofelijke zinloze film. Fortress 1 was nog net te behappen. Prima verhaal, maar als een draak van een film uitgebeeld en zeker achterhaald als je hem vandaag de dag opzet. Christopher Lambert heeft wat dat betreft een slechte neus voor vervolgen, Fortress 2 en Highlander 2 +3. Dit soort films maar ontwijken. Zal vast nog een vervolg op komen.
D-ark
Gezien Wat een ongeloofijke onzin.
Het net als bij de skulls deel 1 is nog redelijk maar deel 2 is zo slecht dat het bijna de serie om zeep helpt.
1,0
mikey
Wat een ongelooflijke lage beoordelingen voor een film die tenminste niet doet alsof...3
sinterklaas
Nou zo slecht vond ik hem nou ook weer niet. Ik vond hem zelfs ietsje beter dan Fortress 1.
Die gevangenis in de ruimte vond ik al goed verzonnen en er zat ook wat meer actie in, maar in het begin klopte er iets niet: De wereld zag er net zo uit als in het heden terwijl DE EERSTE FORTRESS er meer futuristische uitzag
maar een 3,5 heeft ie wel verdiend
iets beter dan een maar geen toppertje
vind het zelfs beetje ondergewaardeerd.
3,5 ster
Tun-89
Slecht, Slecht, Slecht, Slecht,
even Slecht als deel 1 echt waart! waaardeloos..
voorál die Christopher Lambert,
niet om aaan te zien..
1.5
veron35
minder dan deel 1 maar zeker niet slecht.
A.L.I.E.N
De eerste vond ik nog goed,maar deze is echt wel bagger! vooral de slechte special effects! Maar het ergste is dat ze deze WEL op dvd uitbrengen en de eerste NIET. die heb ik op vhs gehuurd.
1.0
Ace Hanlon
1.0
Mag ik je even corrigeren, Fortress is WEL op DVD uitgebracht (reeds op 24-08-2001, om heel precies te zijn)
A.L.I.E.N
Inderdaad,ik ontdekten het ook pas. Bedankt voor de info!
Lennert
Ik ben een Christopher Lambert fan, het is absoluut geen goed acteur en hij treedt in een hoop troep op, maar hij heeft een uitstraling die alles goed maakt. Deze film is ook absoluut niet goed te noemen door de onlogische gebeurtenissen, plotgaten en soms erg matige special effects, maar zeker vermakelijk door humor, enkele leuke vondsten in het script (het filmen van de douchende Aidan Rea om de bewakers af te leiden bijvoorbeeld en het feit dat er genoeg actie in de film te vinden was.
Vermakelijke pulp, lang niet zo erg als sommigen het laten lijken.
A.L.I.E.N
hebhem nog eens bekeken! Uiteindelijk toch een vermakelijk filmpje met redelijk wat spanning en actie! maar de acteerprestaties van Lambert & Co konden véél beter!
selfhealing
Fortress 1 was wel oke, dit was zwaar teleurstellend en ik kan zeggen dat dit ook het einde was van Christopher Lambert, vandaar dat we hem niet meer gezien hebben. Jammer want ik vond hem wel ok. En die andere acteer prestaties, sommige redelijk anderen waren weer superslecht! 1.5 ster. En dan ben ik nog mild.
Legan
Tegen de verwachting in een onderhoudende film met in mijn ogen een aardige cast. Zoals vaak met 'dit soort films' redelijk standaard en cliché. Het verhaal is matigjes, voorspelbaar en naast de plotholes soms niet echt geloofwaardig. De personages zijn stereotiep en vanaf het begin is eigenlijk al duidelijk wie waar staat. Minpunten zijn vooral de slappe muziek en een te grote hoeveelheid toevalligheden. Maar daar staat tegenover dat de actie prima is en de cast goed werk verricht. Geen superfilm en ook stukken minder dan het eerste deel (ondanks dezelfde waardering), maar toch veel beter dan ik had verwacht. Wat mij betreft toch wel ondergewaardeerd.
Skrean
Na 20 minuten begon de film voor mij pas leuk te worden, dat is wanneer held christoffer space ingaat. Het acteerwerk viel me reuze mee eveneens de special effects. Alleen voor de eerste 20 minuten was het camerawerk echt zwaar kut, dat moet je toch gewoon even lekker in beeld brengen! of niet dan. Zowieso was deel 1 stukken beter. En bepaalde key elementen die voor de suspence moesten zorgen werden door de montage/camerawerk/muziek vrijwel genegeerd. Dat had er ietsje dikker bovenop mogen liggen.

Fortress
1992

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Chopper

Fortress
Actie / Sciencefiction, 1992

The Prophecy II
Horror / Thriller, 1998
gevangenisgevangenetotalitarian regimehiding placemicrochip dystopieoverpopulation woudmind controlruimteontsnappenpunishmentsurveillancespace prison action heronabije toekomstouter space