Genre: Western / Drama
Met onder meer: Steve McQueen, Robert Preston en Ida Lupino
Gesproken taal: Engels en Spaans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Junior Bonner
"Steve McQueen going down his own road, tougher than ever, as "Junior Bonner""
Rodeorijder Junior Bonner keert huiswaarts en vindt bulldozers die zijn huis slopen. Zijn vader ligt in het ziekenhuis en Junior slaat zijn broer door de ruit voor het verkopen van de ranch. Tegen doktersadvies in verlaat vader het ziekenhuis om met zijn zoon aan de rodeo deel te nemen.
Junior Bonner
Red Terwiliger
Del
Nurse Arlis

Leno
Vermakelijke film, waarbij zowel de sfeer en tijdgeest als de rodeoscenes prachtig in beeld zijn gebracht door Peckinpah. Het tempo ligt vrij hoog en de rodeo scenes zijn erg leuk, evenals de dans/ vecht scene.
Mcqueen en Preston zetten heerlijke rollen neer en worden ondersteund door prima bijrolspelers. Dat het verhaal weinig voorstelt maakt zodoende helemaal niks meer uit.

Leuk filmpje. Het matige verhaaltje is Peckinpah vergeven; dat maakt ie ruimschoots goed met de mooie rodeoscènes.

speedy23
Allé, eindelijk iemand ie stemmen geeft volgens de prijs en niet volgens de kwaliteit van de film.

brucecampbell
Peckinpah + McQueen, dan denk je dat het een goede film moet opleveren.
Niet dus, enorm saaie film, vooral het eerste uur waarin NIETS gebeurt.
Ik bewonder Peckinpah en McQueen voor hun andere films, maar voor deze kom ik niet verder dan een 1.

boerenpummel
Is dit echt zo slecht? Kan het me nog steeds moeilijk voorstellen als ik de namen Lupino, McQueen en Peckinpah lees..

Junior Bonner is duidelijk niet het niveau wat we van Peckinpah gewend zijn, maar ook Peckinpah's mindere films zijn nog steeds de moeite waard...

mikey
Hele aardige film van packinpah, ditmaal niet gebasseerd op expliciet geweld maar eerder op sociale omstandigheden. De scene van het huis in afbraak in het begin, is buitengewoon akelig. Verder vele mooie momenten en goed spel van de gehele cast. M.n. senior Bonner. 3.5

Ace Hanlon
Nen Euro in de carrefour, flutfilm dus!!!
Beoordeel films op de film zelf, maar niet op de prijs!!!!

niethie
Toch wel een misser van Peckinpah, er gebeurde de gehele speelduur bijna niets, dankzij de coole rodeoscenes en de rol van de altijd goede McQueen keek het af en toe nog prima weg maar over het algemeen was het allemaal nogal saai en niet bijzonder.
2,5 sterren

Barfly
Ik vind dit best een aardige film. Veel sfeer en naar mijn idee is het geheel redelijk authentiek neergezet, mede te danken aan het goede acteerwerk van de hele cast. McQueen laat hier ook zijn maniertjes achterwege, die hij in een aantal andere films wel hanteert. Ik vind hem nu natuurlijker overkomen.
Ook de grote bijrol van Ace Bonner door Robert Preston vond ik zeer goed.
Een prettige, soms ietwat rustieke, sfeer door de hele film, zelfs als men in grote getale met elkaar op de vuist gaat.
Naar aanleiding van de eerder gelezen commentaren een flinke meevaller.

yeyo
Onderschatte film van Peckinpah. Er gebeurt inderdaad niets opzienbarends, maar het is de authentieke sfeer die de film uniek maakt. Zonder zich te moeten bezighouden met allerlei (zelf)kritische observaties of andere diepere lagen, schetst Peckinpah op een enorm gedetailleerde wijze het wel en wee van een ruraal dorpje. Let bv. maar 'ns op hoeveel verschillende zaken simultaan de nadruk ligt tijdens de optocht. De film draait echter voornamelijk om interpersoonlijke relaties en doet dat op een uiterst lichte, maar sympathieke manier. Sterk geacteerd ook.

Tarkus
Met een regisseur als Sam Peckinpah en een hoofdrolspeler als Steve McQueen zou je denken dat het een topfilm zou moeten opleveren, maar niets is minder waar.
Dit is de slechtste film die ik ooit van hen beiden heb gezien.
Oersaaie boel, slaapverwekkend.

mister blonde
Peckinpah doet het soms ook wat rustiger aan. Het is een erg timide toon, die de film helpt maar ook wat in de weg zit. Er gebeurt weinig opzienbarends, maar saai vond ik het niet. Het is een leuk kijkje in de wereld van de rodeo. Een wereld die me niet bijzonder aanspreekt, extra bijzonder dus dat ik het gemakkelijk vond wegkijken (vooral omdat er dus weinig speciaals gebeurt). Junior Bonner heeft mede daardoor een soort realisme en geloofwaardigheid die dan weer in het voordeel werkt. Geen heroïsche taferelen of andere clichés, maar een film die het midden houdt tussen een weergave van het eenzame bestaan van een rodeorijder en tegelijk ook vrij luchtig en komisch is (zoals het bargevecht). Vrij sterk geacteerd door acteurs in de winter van hun carrière, iets dat in feite zelfs voor McQueen zo was. Toch is een Peckinpah die zich uitslooft meer de moeite waard, maar qua afwisseling is dit best welkom. 3 sterren.

Larzz
Binnenkort op blu-ray bij Kino Lorber. Eindelijk in HD te zien. Hier is alleen een 4:3 versie te krijgen. De US letterboxed dvd wordt dan eindelijk vervangen voor een prachtig opnieuw gerestaureerde HD versie. Met veel extra's. Je hebt wel een BR speler nodig die ook regio A afspeelt.

Metalfist
Well, they're both down under
Ik weet nooit goed wat aanvangen met het oeuvre van Sam Peckinpah. Ik was er indertijd rotsvast van overtuigd dat het een regisseur was die me wel ging liggen en hoewel ik een zekere degelijkheid in zijn werk zie, heeft geen enkele film me tot nu toe echt kunnen overtuigen. The Wild Bunch en Pat Garrett & Billy the Kid zijn allebei gestrand op 3.5* en The Deadly Companions moet het zelfs met maar 2* doen. In dat opzicht vreesde ik dan ook dat ik met Junior Bonner een miskoop had begaan, maar iets met Steve McQueen kan ik toch moeilijk laten liggen.
En wat blijkt? Hier is eigenlijk bitter weinig mis mee. Ik dacht altijd dat dit zich ergens op het einde van de carrière van Peckinpah afspeelde en dat het eerder wat een film van vergane glorie ging worden, maar de regisseur levert een erg vlotte film af die niet te lang blijft stilstaan bij een of ander plotje rond een gezin dat uit elkaar gegroeid is. Je moet bijna weliswaar altijd iet of wat een kapstok hebben om de gebeurtenissen van de film aan op te hangen, maar Peckinpah schetst hier vooral het wel en wee in een klein stadje - waar de jaarlijkse rodeo het hoogtepunt - is zonder al te veel franjes. De focus is vooral op de sfeerbeelden van de verschillende wedstrijden komen te liggen en halverwege zit er nog een toffe knokscène in een café, daar ben ik altijd wel fan van. Het einde is dan ook nog mooi in al zijn eenvoud waardoor Junior Bonner een erg vlot wegkijkend filmpje is, zeker als je in het achterhoofd dat dit op zich een thema is waar ik bitter weinig mee heb.
Want hoewel ik best wel eens graag een Western zie, heb ik al ontdekt dat ik vooral John Wayne graag zie spelen. Die heeft hier natuurlijk niets te zoeken doordat dit in de eerste plaats een Steve McQueen film is. Die doet het zoals te verwachten degelijk en speelt de titelrol met verve. Het leukste was nog de dansscène waarbij hij het gevecht dat erop volgt uitlokt. Dat subtiele knikje wanneer hij Charmagne doorgeeft aan zijn kameraad.. Heerlijk! Het is echter Robert Preston die vader Bonner speelt die met de meeste pluimen gaat lopen. Doet het erg fijntjes en heeft een leuke chemie met een ook altijd even degelijke Ida Lupino. Sowieso eigenlijk weinig aan te merken op de gehele cast.
Ik ben eerlijk gezegd nog aan het twijfelen om hier 4* aan uit te delen maar dan zou ik dat boven The Wild Bunch en Pat Garret zetten. Hoewel dat alletwee films waren waar ik misschien net iets meer van verwacht had, zegt mijn gevoel dat het niet correct is om hen lager te zetten dan Junior Bonner. Op naar The Ballad of Cable Hogue en Ride the High Country in ieder geval, die liggen hier ook nog stof te verzamelen.

Nick Doumen
Nen Euro in de carrefour, flutfilm dus!!!
Shawshank redemption ligt ook overal voor ene euro,ook duidelijk rommel ?

Grindhouse62
- 2065 berichten
Een fijne rodeo drama met een uitstekende rol van Steve McQueen, Mooi gefilmde rodeo scenes en cow catching. Ik heb mij vanavond prima vermaakt met deze film.

Boenga
Ace Bonner mag ab-so-luut het ziekenhuis niet verlaten, doet dat toch, loopt dan wat te pronken in een parade, doet mee aan een rodeo, en vertrekt uiteindelijk in z'n eentje en voorgoed naar de andere kant van de wereld om goud te gaan zoeken.
Dit soort kortzichtige onzin, in een goedkoop en flauw verhaal, en met onuitgewerkte personages die aan alle clichés beantwoorden: dàt is Junior Bonner.
Daarbovenop een portie seksisme (maar misschien eigen aan die plaats en tijd ?).
En dan de rodeo's... Een of andere filosoof zei ooit dat het beschavingsniveau van een maatschappij kan afgemeten worden aan de manier waarop dieren behandeld worden. Wel, nog los van de alomtegenwoordige vleesindustrie, ziet dat er hier helemaal niet goed uit.
Saaie bedoening, met Steve McQueen als een zeldzaam lichtpunt.

Roger Thornhill
Ingetogen en onderkoeld zijn geen adjectieven die ik met Sam Peckinpah zou associëren, maar in Junior Bonner laat hij eerder de ogen en de lichaamstaal dan de vuisten en de revolvers spreken (behalve dan tijdens een knokpartij in de saloon, pardon, bar waarin ik elk moment verwachtte Lucky Luke te zien opdoemen). Dankzij glansrollen voor Steve McQueen als de man die niet meer in het geïndustrialiseerde tijdperk past en Robert Preston als zijn vader die vermoedelijk nooit waar dan ook heeft gepast staan er twee prachtige personages aan wie het redelijk plotloze maar zeker niet inhoudsloze verhaal kan worden opgehangen, en dan hebben we ook Ben Johnson nog. Ruimschoots genoten, ondanks de belabberde 4:3-transfer van DFW.

Basto
Cinema Speculation #9
Tarantino was erg lovend over Steve McQueen, zo ook over deze film. Hij moet weer vooral doen waar hij goed in is. Stoer rondlopen en bedenkelijk in het rond kijken.
Vaak wordt er geklaagd dat er weinig gebeurd in dit familiedrama rondom de rodeo. Tegenwoordig noemt men fit gewoon een ‘slice of life’, we volgen Junior Bonner, zijn vader, moeder en broer tijdens een rodeo waar pa en zoon aan meedoen in hun hometown.
Het schetst vooral een beeld van de rodeo wereld. Een wereld die ik niet kende en ook niet direct veel interesse in heb. Maar goed zo leer je wel weer wat.
De Rodeo blijkt een soort circus te zijn waarbij dierenmishandeling centraal staat. Het lijkt niet bijster intelligent, maar het is wel een echte mannen sport. Het blijft een gewelddadig volkje die Amerikanen….
Maar goed als film keek het prima weg. Een authentieke sfeer, een veelal zwijgende McQueen en een inkijkje in een andere wereld. Goed gemaak door Peckinpah.
3,5

Lovelyboy
Klassiekerzondag, dus verder met Peckinpah wat vorige week Major Dundee bracht en gisteren dus Junior Bonner. En waar Dundee voldeed maar niet super was had ik toch wel verwachtingen van McQueen in deze prent, maar de comments en cijfer gemiddelde logen er niet om toen ik deze onder ogen kreeg. En laten we het zo zeggen dat er geen woord gelogen is aan de algemene consensus.
Over het verhaal hoeven niet veel woorden vuil gemaakt te worden want deze is uitermate simpel met rodeocowboy Jr. Bonner op zijn retour die eenmaal thuis ondekt dat hij beter onderweg had kunnen blijven want een huis is er niet meer, het geld is op en met de overgebleven familie is er ook alleen maar gedoe waarop Jr. al bietsend bij wie hij maar kent weer vertrekt naar de volgende rodeo in de hoop het nodige aan geld te winnen. En dat is het eigenlijk wel binnen een verhaal die buiten McQueen en een paar bekende gezichten in de vorm van Joe Don Baker en Bill McKinney een niet zo heel bekende cast heeft.
Maar wat Peckinpah verder met deze film wil is me werkelijk een raadsel waar het optilt van de rare figuren en momenten zoals de dreigende bulldozer chauffeur, er eigenlijk het eerste uur niets gebeurt en daarna natuurlijk vooral de focus komt te liggen op de rodeo met alle disciplines. Authentiek, rustiek en een blik op de sociale omstandigheden lees ik dan onderandere, en het moet gezegd dat het hele rodeo gebeuren fantastisch in beeld wordt gebracht en McQueen vast verschillende stunts zelf heeft gedaan. Maar buiten dat zie ik toch een buitengewoon deplorabel en in- en intriest beeld van mensen die niets in het leven heb behalve de rodeo, geen cent hebben om hun reet te krabben en ieder moment zwaar arbeidsongeschikt kunnen raken waarop hun inkomstenbron weg valt en ze weinig anders kunnen dan wegkwijnen.
En laat ik nu de indruk hebben dat dit Peckinpah's bedoeling vast niet geweest is om juist de schaduwkant van figuren en families als de Bonners te tonen, want dat doet de film wat mij betreft wel. Als dit een poging tot verheerlijking of charme op dat vlak is zie ik toch alleen maar een trieste kliek wannabe cowboys die niet volwassen willen worden of voor wie het al te laat is. Een sneu beeld van zogenaamd flink volk levend in armoede. Buiten dat is de film uitermate saai en biedt het verhaaltechnisch allemaal erg weinig. Daarom wat mij betreft dan ook niet een voldoende. Benieuwd wat Pat Garrett & Billy the Kid volgende week te bieden heeft.

Tweede Wereldoorlog-film 'Zwartboek' van Paul Verhoeven donderdag op televisie

Nieuwe Nederlandse film 'Drie Dagen Vis' doet het goed op MovieMeter

Aangrijpende dramafilm 'Ordinary Angels' met Hilary Swank is een kijktip op Netflix

'Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)' met Michael Keaton komt naar Netflix

The Sand Pebbles
Oorlog / Drama, 1966