Braindead (1992)
Genre: Horror / Komedie
Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)
Alternatieve titel: Dead Alive
Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody
Releasedatum: 3 juni 1993
Plot Braindead
"Some things won't stay down... even after they die."
Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.
Lionel
Zombie Mum
Zombie McGruder
Scroat
mcdaktari
Ja dat vind ik ook altijd zo grappig dat ze het verhaal van de film gaan overtypen van wat er boven aan de pagina staat. Misschien denken ze dat we nooit lezen waar een film over gaat. Al moet ik Near_Dark wel nageven dat ie het wat uitgebreider verteld dan hier boven. Maar eigenlijk is het overbodig want diegene die de film al gezien hebben weten het ook wel waar het over gaat en diegene die hem nog niet gezien hebben die lezen liever niet van tevoren hoe de film verloopt lijkt mij.. Maar ach, als hij graag nog eens wil vertellen waar de film over gaat, dan laat hem toch z'n verhaaltje doen. Dan is ie ook weer blij.
Near_Dark
Waarom post ik soms de plot...?
Vooraleer ik beslis of ik een film wil opnemen van tv, wil huren of denk te gaan zien in de cinema weet ik graag in grote lijnen waarover het gaat en heb ik graag dat de korte inhoud me zin doet krijgen om er naar te gaan kijken. Tegen dat je die dan daadwerkelijk ergens een week later te zien krijgt ben je die plotdetails toch al grotendeels vergeten...
Aangezien de korte inhoud die bovenaan staat wel héél erg summier is schreef ik dus een - naar mijn gevoel - aantrekkelijker samenvatting. De geïnteresseerden kunnen dan nog beslissen of ze die lezen of niet hè
Als je hem al hebt gezien ben je daar inderdaad niets mee, maar vergeet de grote groep onbeslisten niet die de film nog niet hebben gezien en hier even hun licht komen opsteken.
Ik geef toe dat ik graag zulke korte samenvattingen schrijf, dat geeft me voldoening, ook al is die tegen volgende week helemaal ondergesneeuwd door nieuwere berichtjes, tsja...
mcdaktari
Ja prima hoor, ik zeg ook niet dat je het niet moet doen. ik had al lang door dat je graag de film uitlegt voor diegene die er behoefte aan hebben. Vooral door gaan.
Pepski
Hahaha klassieker!
Geniale film voor vermaak. Grasmaaier, pastoor, rat-aap, zombie baby, zieke dokter (vandaar ook mn avatar), wippende zombies, levende darmen, tuinkabouter als hoofd, de custard... ik kan blijven doorgaan!
En van Peter Jacksons meesterwerken! Iedereen al opgevallen dat de shot waarin ze met de rat-aap tussen de rotsen lopen dezelfde is als n scene in Return of the King en King Kong?
5 sterren! Zin-gaja!
Bottleneck
Briljante film, wat een ultiem gore-spektakel
Liters bloed en maffe zombies: Wansmaak met hoofdletter w dat als een dolle tot het einde doorgaat. Ook fantastische special effects (niet te vergelijken met de moderne de SE van nu) en make-up. De scenes met (flauwe) humor zijn er ook teveel om op te noemen, alleen al het oor en hoe de verpleegster eten krijgt en alles met de baby en zo nog tientallen andere.
Montorsi
Van alle horrorcomedies is dit (tot nu toe) toch echt wel de leukste.
Werkelijk een briljant stukje cinema, een van de grappigste films ooit gemaakt. Eerste kwartier is het nog wat behelpen met wat vervelende muziek, lomp acteerwerk en een flauwe romance, maar wat daarna komt overtreft mijn verwachtingen. Vanaf het moment dat het ratje toeslaat blijft de film de rest van de speelduur doordrenkt met smerigheid, geweldig grappige vondsten, leuke designs en veel VEEL humor. Het laatste halfuur een belachelijk mooie finale wat echt met de minuut gekker wordt, aanvallende darmenstelsels, uitgerukte borstkassen, een vuist dwars door een mond heen, een stel schoppende benen, die briljante baby en vast nog tientallen momenten die ik ben vergeten.
Echt een geweldig goed gemaakte budget-film, een van de grappigste films ooit, en (volgens mij) herkijkplezier gegarandeerd.
Joey Bakker
Dit is zo een vreselijk slecht film dat het gewoon leuk is om te kijken!
Ik had hem voor het eerst gezien toen ik 12 was en toen vond ik het echt eng en nu zeik ik in mijn broek van het lachen haha. TOPFILM!!!
Zuvaluppa
Echt een Hilarisch goede film.
Met name het einde, waar hij met een grasmaaier tekeer gaat!!!
Lekker 4sterren gegeven.
Vicenzo
Ziekste en meest lachwekkende horrorfilm ooit gemaakt,
Schitterende en vooral geniale scene's zeg. Ik heb hier nog niemand iets over die half uit de mond hangende hond gehoord, waarna deze daarna vrolijk uit het keelgat werd getrokken, kippenvel gewoon.
Echt een aanrader voor iedereen die de hedendaagse horrorfilms te soft vinden en van een hoog bloedgehalte houden.
Uiteraard een 5+
DwarreI
Echt een aanrader voor iedereen die de hedendaagse horrorfilms te soft vinden
JacoBaco
Ik kan mij meer vinden in de opmerking van Vicenzo dan dat gelul van Dwarrel.
White Trash
Idd worden nog maar weinig of eigenlijk geen horrors gemaakt zoals deze of Evil Dead bv. Je leest hier dat Drag me to hell ook zo'n ontzettende ranzige horror films is maar dat valt toch helemaal in het niet bij deze film.
DwarreI
Dit heeft echt helemaal niets met Scary Movie te maken.
Ik kan mij meer vinden in de opmerking van Vicenzo dan dat gelul van Dwarrel.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Dat een horrorfilm zichzelf niet serieus neemt wil niet zeggen dat het een parodie is zoals Scary Movie. Ik ben het met de rest eens dat dit helemaal niets met die film te maken heeft.
Lau1986
Geniale film. Veel gore, grappige momenten en actie en dat is precies wat ik wil met dit soort films.
Van mij mogen ze inderdaad meer van dit soort films maken. Braindead is niet realtistisch, maar wel lekker.
De scene met de grasmaaier is geniaal, net als het begin, waar de rat aap de moeder van Lionel bijt.
FunnyDuder
Weet soms iemand op welke titel je hem moet zoeken in Belgie.?
-Dead alive
-Braindead

Near_Dark
Weet soms iemand op welke titel je hem moet zoeken in Belgie.?
-Dead alive
-Braindead
Ik vrees dat hij al vele jaren niet meer te krijgen is, hopelijk brengen ze die nog eens uit bij ons...
Als je geen Nederlandse ondertitels nodig hebt kan je hem vlot kopen op bv. Play
Daar kost hij 3,99 Euro, en dat is inclusief de verzendkosten naar België !!
Vicenzo
@ dwarrel, je hoeft mij niet te vertellen dat er onlangs, wat zeg ik, de laatste 5 jaar een horrorfilm is uitgebracht die kan tippen aan het gore en vooral actievolle van braindead. Tegenwoordig zijn de horrorfilms alleen nog maar gevuld met hooguit 4 enge/vieze scenes. Deze film is gewoon een opeenvolging van leuke grappen en horror met de laatste 30 minuten als hoogtepunt.
En dat dit geen horror zou zijn is onzin. Er is bijna/geen film die zieker is dan deze. (Denk bv aan de eetscene met die vla)
Meest geniale horrorfilm ooit en al helemaal met dit budget.
Braindead is echt een geweldige, ouderwetse, maar vooral ook ranzige en grappige horrorkomedie.
Tuurlijk is alles fout aan deze film, van het acteerwerk tot aan de rataap toe ziet het er niet uit.
Maar dat maakt geen donder uit, want het is gewoon funny en niet serieus bedoeld. Heerlijk om al die ranzige ingewanden, pus, lichaamsdelen etc. alle kanten op te zien vliegen. Het gebeurt ook nog is op leuke en originele manieren waarbij je iedere keer weer een dikke lach op je gezicht tovert. Iedere keer wordt er weer wat anders verzonnen om je te vermaken.(ingewanden die je aanvallen, neukende zombies, lamp in een zombiehoofd etc etc) Geweldig vermaak dit. Al zou ik je aanraden om niet te gaan eten tijdens deze film.
Echt zeer en zeer vermakelijk deze film, kan weinig negatiefs melden hierover. Heerlijk om een perfect uitgevoerde, foute, ranzige, over de top en originele zombiefilm te zien. Een ware klassieker in dit genre.
grappige horrorkomedie
Er is bijna/geen film die zieker is dan deze
TriplaR
Ik ben het helemaal eens met Dwarrel.
Er zijn tal van bloedenge horrors, en enkele van deze bevatten niet eens gore. Horror is bedoeld om de kijker de stuipen op het lijf te jagen, sterke spanning, etc. Ik heb deze film nog niet gezien, maar volgens mij is dit een veel luchtigere film dan een gemiddelde horrorfilm.
Desalniettemin verwacht ik wel veel plezier te gaan beleven aan Braindead
Deze film moet je gewoon niet series nemen, verwacht gewoon domme, grappige en ranzige zombiekills. Je krijgt wel bovengemiddelde(meer dan de meesten dus) aantal gore te zien, alleen het blijft allemaal funny
movie acteurs
Net zoals Bad Taste een grappige Horror/Komedie.
Vooral de scene's met die rat en de pudding zijn hilarisch.
Komedie's die we jammer genoeg niet vaak meer zien.
4,5.
boozebelly
- 1908 stemmen
Net zoals Bad Taste een flauwe poppenhorror
Ik zie de humor er wel van in, maar dat is niet mijn humor.
Overdreven gore vind ik wel leuk, maar de acteurs mogen dan nog wel een beetje goed presteren en dat is in deze film zeker niet het geval.
Ze doen zo geforceerd hun best om grappig te zijn en dan weer serieus, net zoals in die film "Undead", dat is ook zo'n flop van die godvergeten eilanden.
Ik hou van horror zoals Evil Dead 2, Dawn of the Dead e.d. maar dit is echt bagger
Met pijn en moeite heb ik hem uitgekeken, want na 20 minuten had ik het eigenlijk al wel gezien.
vdhjeroen
Deze film was beter dan verwacht.
De regisseur heeft met een beperkt budget toch een vrij goede film in elkaar gestoken.
Toch blijft het een film die ik gezien moest hebben maar niet eindeloos wil herbekijken.
Rmie
leukste horror die ik gezien heb...
het is niet min genre, toch van genoten..

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Dawn of the Dead
Horror / Drama, 1978

The Wicker Man
Mystery / Thriller, 1973
vergiftigenontrouwnieuw-zeelandreanimationcheating husbandzombieback from the deadaapattempted rapecultfilmwellington new zealandsplatter