Genre: Muziek / Romantiek
Met onder meer: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard en Penélope Cruz
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 18 februari 2010
Bekijk via CANAL+
Donderdag 19 februari in één bioscoop (The Hague)
Plot Nine
"This Holiday Season, Be Italian."
Guido Contini (Daniel Day-Lewis) is een befaamde filmregisseur die streeft naar harmonie in zowel zijn carrière als privéleven. Zijn relatie met zijn echtgenote verloopt dramatisch, hij bevindt zich in een midlifecrisis en heeft geen inspiratie meer voor een nieuw script. Ondertussen probeert hij zijn aandacht te verdelen tussen zijn vrouw, zijn maîtresse, een journaliste, zijn muze en zijn moeder.
Guido Contini
Saraghina
Dante
Leopardi
Leland Palmer
Fellini's 8½ nooit gezien, maar deze cast alleen al - vooral Daniel Day-Lewis - zorgt ervoor dat mijn interesse voor dit project gewekt is.
Wat een cast zeg: Nicole Kidman, Kate Hudson, Judi Dench, Daniel Day-Lewis, Penélope Cruz & Sophia Loren. Klinkt goed.
matthijs_013
Dit zal wel veel indruk maken op de Oscars uit 2010. Daniel Day-Lewis en Marion Cottilard, dé twee Oscarwinnaars van 2008 in één film!
Metalfist
Inderdaad precies een geweldige cast, lijkt me zeer interessant.
Ziet er ernstig uit. Had misschien beter gewerkt als clipje voor Destiny's Child.
Ziet er weer erg zwak uit. Leuke decortjes , mooie dames, oersaaie cameravoering, veel te trage decoupage en fotografie. Typisch Marshall, zal wel elk greintje eigenheid uitgeknepen worden en volledig glad gestreken. Bijna knap om met zoveel kleurijk potentieel, zo iets saais te maken, maar ik ben bang dat het 'm zal lukken. Man zou eerst eens twintig jaar stage moeten gaan lopen bij Luhrman.
Ga Italianen nog vervelender vinden na het zien van de ze film, vrees ik.....
Katharina
Grappig, ik moest bij het lezen ook direct aan Fellini's 8 1/2 denken. En na het zien van de trailer is wel duidelijk dat deze film daar veel op gaat lijken. Ben toch wel benieuwd hoe het gaat worden met zoveel hippe acteurs. Wel zo aardig voor Fergie dat deze film nine heet, in plaats van 8 1/2
Gaaf dat deze film wordt gemaakt door de regiseur van Chicago.. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat!
Drs. DAJA
Het verhaal van 8½ leent zich in mijn ogen zeker wel voor een wat commercielere film. De trailer ziet er gelikt uit en (ondanks dat de originele musical een enorme flop was) kijk ik hier zeker naar uit. Grootste valkuil is voor mij misschien overpretentie en té gelikt willen zijn.
The One Ring
Het kan alle kanten op met deze film, maar stiekem heb ik er best vertrouwen in. Het zal vast geen bedreiging zijn voor Fellini's film, maar het zou nog best alleraardigst kunnen worden. Toch vreemd, want Fellini is zo'n regisseur waarvan je de stijl al kunt herkennen van 1 seconde beeldmateriaal. Daarnaast is 8 1/2 een zeer persoonlijke film. Om dan een remake ervan te maken klinkt als een overbodige en onzinnige opdracht, maar door in ieder geval het genre te veranderen kan het fris uitpakken. De cast is sowieso interessant.
Evengoed zie ik dit net zo snel mislukken als werken. De trailer geeft me eenzelfde gevoel.
timbo_
Och hij zal bijna op zeker een stuk beter zijn dan de film waarop hij gebasseerd is.
W.M.J.M
Wat is er aan de hand met Daniel Day-Lewis. Maar liefst 2 rollen in 2 jaar, moet niet veel gekker worden natuurlijk
vinnie2000
ben hier erg benieuwd naar, laatst otto e mezzo weer eens bekeken, blijft briljant.
Mochizuki Rokuro
Vandaag de trailer op groot doek mogen bewonderen. Nu weet ik wel dat Sophia Loren inmiddels een oude dame geworden is. Maar zo groot en dichtbij op een doek leek ze eerder op een overleden diva. Ongelofelijk, dat was schrikken. Dan helpt zelfs CGI niet meer.
Nieuwe NL releasedatum!
Vorige week vrijdag is er door The Weinstein Company medegedeeld dat de US wide release van Rob Marshall's NINE (met in de hoofdrollen o.a. Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman en Penelope Cruz) met een maand wordt uitgesteld naar 25 december 2009, om de film strategisch te plaatsen m.b.t. de Golden Globes- en Oscaruitreiking.
Hierdoor heeft Paradiso Films moeten besluiten de film op een nieuwe Nederlandse releasedatum te plaatsen na de US release.
Na intern overleg is ervoor gekozen de film op 18 februari 2010 in Nederlandse bioscopen in première te laten gaan.
bron: Paradiso Films
Metalfist
Daarjuist een aantal interviews gelezen met de cast in de nieuwe Empire en mijn interesse is toch meer gewekt. De versie van Fellini was wat teleurstellend maar met Nicole Kidman, Penélope Cruz, Judi Dench, Marion Cotillard, Sophia Loren en Fergie kan dit moeilijk aan de cast gaan liggen...
Querelle
Ik heb de musical in het theater gezien en die vond ik maar niks. Rob Marshall wil ik na Memoirs of a Geisha nooit meer wat van zien en het originele Otto e Mezzo nodigt ook niet echt uit voor een remake.
doe normaal
Weer een film waarin de Italianen Engels spreken met een Italiaanse accent. Hoe kom je er op zeg.
Sowieso lijkt het me een film van niets. En Rob Marshall beschouw ik ook niet als een topregisseur. Hij heeft niet eens een goede film geregisseerd tot nu toe.
De eerste recensies zijn ook niet echt positief.
ghostman
1 van de beste films van het jaar ! En ik heb een hekel aan musicals...
Elineloves
Trailer zag er zeer veelbelovend uit, ben erg benieuwd. Heb goede verwachtingen van zo'n cast.
missl
trailer ziet er totaal niet boeiend uit maar het is wel een sterke cast waardoor ik toch benieuwd ben.
decicco
Net even de trailer bekeken. Erg mooi allemaal, en een mooie cast ga hem zeker bekijken in de bioscoop.
Geflopt in de VS en grotendeels slecht ontvangen door de critici aldaar, ben wel benieuwd of Europa het leuker gaat vinden. Nine is heel snel afgevoerd van alle oscarvoorspellijstjes.
The One Ring
Het zijn vooral de vergelijkingen met Fellini die slecht uitpakken. Logisch natuurlijk, want een zeer persoonlijke film als 8 1/2 is moeilijker te remaken dan bijna ieder ander soort film.
En toch blijf ik benieuwd. De trailer blijf ik best heel aardig vinden en de cast staat me aan. Ik moet kennelijk alleen Fellini even vergeten.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Paris, Je T'Aime
Romantiek / Drama, 2006

Australia
Drama / Avontuur, 2008
geheugensidewalk caferoom keydriving a carcoastlinestairwaysearch for meaningsequinssinging photographcostume designer duringcreditsstingerjaren 60film director