• 9.375.496 stemmen

Met onder meer: Brian Cox, Paul Dano en Isild Le Besco

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 8 juli 2010

Plot The Good Heart

"Everyone needs a refuge from the world."

Lucas is een goeie jongen met helaas een spirituele crisis, die als zwerver leeft onder de Brooklyn Bridge. Omdat hij geen enkele positief vooruitzicht ziet tracht hij zelfmoord te plegen, maar zelfs dat mislukt. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis om te herstellen van zijn verwondingen, en komt in een kamer te liggen met de norse Jacques. Een bar-eigenaar die al een hartaanval of vijf achter de rug heeft. Jacques neemt Lucas onder zijn hoede en tracht hem wat levenslessen bij te brengen.

Redlop

Mooie film, vooral vanwege Brian Cox. Soms erg grappig en ook aangrijpend zonder sentimenteel te worden. 4*

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

vond het wel een goeie film ondanks dat drama niet echt een favo genre van me is

Redlop

Niet alleen een mooi drama, ik heb een paar keer vreselijk moeten lachen. (zie nu pas dat het van dezelfde maker van Nói Albínói is. Verbaast me niks.)

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

Redlop schreef:

dat had ik ook

heb deze film vertaald en dacht eerst dat het om een komedie ging, tot ik zag dat het een drama is.

vooral Jacques z`n gedrag en uitspraken heb ik een paar keer om moeten lachen

avatar van Ingridd

Ingridd

Een mooie film over vriendschap zonder dat het te zwaar en dramatisch wordt. Goed verhaal, goede acteurs. Ik heb genoten van deze film.

avatar van stinissen

Prima film met een wereldrol van Brian Cox .

avatar van Pjotr4726

Pjotr4726

Je moet er ff stevig voor gaan zitten, maar het is de moeite waard. Goede rolbezetting en een dito goed verhaal. Als de film is afgelopen, dan blijft het je bezig houden. Een echte AANRADER.

avatar van jadolino

jadolino

Prachtige film vond het eind wel triest, had liever gezien dat ze samen op het eiland hun geluk vonden , maar dan is het geen drama meer jammerhoud je inderdaad na afloop even bezig.

avatar van james_cameron

Redelijk geslaagd amerikaans debuut van de IJslandse regisseur Kari. Qua verhaal is de film niet bijster interessant, maar de akteurs zijn op dreef en de dialogen zijn van grote klasse. Cox is fenomenaal in de vuilgebekte hoofdrol en zet het materiaal volledig naar zijn hand. Qua eenzijdig kleurgebruik is de film wel wat te vergelijken met Kari's debuutfilm, Noi Albinoi. Bepaalde thema's keren ook terug. Tegen het einde doet sentiment helaas toch langzamerhand zijn intrede en het script weet niet alles even doeltreffend af te wikkelen.

avatar van freeze

freeze

het was voor mij een vrolijke drama en met een tintje humor erin.

zeker de moeite waard geweest.

avatar van mer1973

mer1973

Geweldige rol van Brian Cox als cynische oude man.

mer1973 schreef:

Geweldige rol van Brian Cox als cynische oude man.

2010 scannend behoort dit eenvoudig tussendoortje met een nietszeggende titel en met een onsympathiek (briljante cynische Brian Cox) hoofdpersonage maar met zoveel doorleefde onderkoelde emoties tot het beste wat ik dit jaar gezien heb. Een wederom Scandinavische parel, dit keer met New York als setting.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Na paar verhaaltjes gelezen te hebben (oa hier) was mijn interesse gewekt, helaas bleef het daarbij want de film kijkt moeizaam weg. Er gebeurd bitter weinig waardoor het een lange zit werd voor me. Ok Brian Cox speelt zoals altijd een goeie rol, maar het verhaal is erg matig met een geforceerd einde wat ook weer jammer is...

1,5 voor de moeite

avatar van Toontje35

Toontje35

De eerste 45 minuten vond ik er niet doorheen te komen. Er wordt weliswaar mooi geacteerd, maar er gebeurd niets.

Over the top einde. Was dat nodig met die auto ?

avatar van margo1

margo1

Prachtige film over het leven zelf. Hoe de dingen gebeuren; zonder logica, beloning of straf. Juist het einde maakte voor mij het verhaal rond.

De humor waarmee de film, schijnbaar achteloos, was gekruid behoedde het geheel voor een loodzwaar drama.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Wat een prachtige tragi-komedie is dit zeg. De sfeer in de bar House of Oysters was zo mooi getroffen, het verhaal was voortreffelijk en zowel Brian Cox als Paul Dano (uit o.a. Little Miss Sunshine) spelen de sterren van de hemel. Ik moest ook even wennen aan het einde, maar het past eigenlijk wel. Een enorme verrassing voor mij, deze heerlijke film! Nói Albínói vond ik ook prachtig van Dagur Kári, kanjer van een regisseur, gauw Voksne Mennesker kijken

avatar van artwarrior

artwarrior

leuke on-Amerikaanse tragi-komedie (ondanks die standaard Amerikaanse titel)....mooie mix van humor en donker....de acteurs leken eindelijk een keer op normale alledaagse mensen....wat ik erg goed vond, was dat de film ´straight to the point´ was....niet dat langdralige weeïg gedoe...en dat ze eigenlijk elkaar helpen in het verhaal...prima film voor de late avond (thuis)...ik heb er nu een leuk broccoli-grapje bij...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Kon beter, en dan met name sterker. De humor is voortdurend aanwezig in deze karakterstudie en dat is alvast een pluspunt die het allemaal wel genietbaar houdt. Twee mensen kunnen door hun ontmoeting terug wat vooruit in hun leven. De één is een onsympathieke caféhouder, de ander een wat naieve maar genereuze dakloze. Ik zie graag films waar hopeloze gevallen als deze veranderingen ondergaan. Dat heb ik hier niet veel gezien, en zeker niet in het personage van Brian Cox, die een bittere zak blijft tot het einde. Dat gaf het gevoel dat er weinig gebeurde. Jammer, ik vind dat hier meer uit gehaald kon worden.

Geen blockbuster maar wel goede film. Acteurs dragen de ietwat trage film. Verhaal en plot zitten goed in elkaar.

avatar van gauke

gauke

Het fantastische spel van Brian Cox redt dit drukkende, pragmatische maar ook tragikomische verhaal van valse sentimentaliteit al zakt het ook regelmatig wat weg.

avatar van -Dolf-

-Dolf-

Het verhaal vond ik 3,5* waard. Maar omdat er zo goed en niet overdreven werd geacteerd 4*

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Simpel opgezet filmpje een soort kruising tussen Cheers en Charles Bukowski.

Iets te goedhartige zwerver wordt door de non-stop vuilbekkende Brian Cox opgeleid om zijn café over te nemen.

Paar storende sentimentele stukjes, maar Cox is geweldig.

avatar van henkula

henkula

wat een drama, het raakte me voor geen kant. wel goede acteurs, maar het verhaal slaat echt nergens op en is veel te makkelijk te doorzien van af het begin. je hoeft de titel maar te lezen om te weten hoe de vork in de steel zit.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

zeer aangenaam verrast door deze film, heerlijk humor en dram, mooie donkere sombere shading.

prachtig...

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

Paul Dano is de geheime liefdesbaby van Edwin van de Sar en Lionel Messi

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

...verder wel een leuke film hoor.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een mopperende bareigenaar een jonge zwerver onder zijn hoede neemt en hem leert hoe je een bar moet runnen. Een simpel en soms wat onevenwichtig verhaal met twee eigenaardige hoofdpersonages. De film heeft een sobere uitstralging. Paul Dano en Brian Cox leveren goed werk af, daarom nog net 3.0 sterren.

avatar van scumfrog

scumfrog

Sterke film met een briljant einde.

avatar van Robi

Robi

Ik had me toch wel wat meer bij deze film voorgesteld. Ik dacht eigenlijk dat b-films toch vooral actie en / of vechtfilms waren. Maar hier is dan een uitzondering op die regel te vinden. Het valt me niet mee om veel positieve elementen in deze film te vinden. Het onderwerp van de bar heeft wel iets. En de belichting is over het algemeen ook wel in orde. Maar voor de rest is het toch allemaal wel erg slecht en ik ben dan ook verbaasd over de hoge waardering hier op moviemeter. Met name het verhaal, het script, de dialogen en het acteerwerk is "bar" slecht.

avatar van Leo1954

Leo1954