• 9.215.457 stemmen

Met onder meer: Brian Cox, Paul Dano en Isild Le Besco

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 8 juli 2010

Plot The Good Heart

"Everyone needs a refuge from the world."

Lucas is een goeie jongen met helaas een spirituele crisis, die als zwerver leeft onder de Brooklyn Bridge. Omdat hij geen enkele positief vooruitzicht ziet tracht hij zelfmoord te plegen, maar zelfs dat mislukt. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis om te herstellen van zijn verwondingen, en komt in een kamer te liggen met de norse Jacques. Een bar-eigenaar die al een hartaanval of vijf achter de rug heeft. Jacques neemt Lucas onder zijn hoede en tracht hem wat levenslessen bij te brengen.

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Paul Dano en Brian Cox ...

Prima kwaliteit breedbeeld

(geen HD aanwezig)...

Prima achtergrond geluid-muziek

(geen Dolby Digital aanwezig...

avatar van R.

R.

Robi schreef:

Ik had me toch wel wat meer bij deze film voorgesteld. Ik dacht eigenlijk dat b-films toch vooral actie en / of vechtfilms waren. Maar hier is dan een uitzondering op die regel te vinden. Het valt me niet mee om veel positieve elementen in deze film te vinden. Het onderwerp van de bar heeft wel iets. En de belichting is over het algemeen ook wel in orde. Maar voor de rest is het toch allemaal wel erg slecht en ik ben dan ook verbaasd over de hoge waardering hier op moviemeter. Met name het verhaal, het script, de dialogen en het acteerwerk is "bar" slecht.

avatar van Movsin

Movsin

Brian Cox en Paul Dano (met de Messi-looks) zijn antipoden.

Is de ene de onhebbelijke, cynische man die niets dan kwaad en arrogantie verspreidt, de andere is de goede inborst zelve.

We volgen hun belevenissen in de bar waar beiden werken en de film wijdt zich volledig aan de evolutie van hun gedragingen tov elkaar.

Het is een boeiend relaas, zonder erg veel opwinding tenzij onze Jacques (Brian Cox) uit zijn krammen schiet en zijn pikante uitlatingen zo scherp en ongewoon zijn, dat ze eigenlijk de humor in de film uitmaken.

Goed werk.

avatar van BBarbie

BBarbie

Onderhoudende tragikomedie over twee tegenpolen, die van lieverlee elkaars gedrag ingrijpend gaan beïnvloeden. De dramatische ontknoping kwam niet echt als een verrassing.

Sterke acteerprestaties van Paul Dano en vooral van Brian Cox. Prima film.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

A-typische drama film met inderdaad wat komische elementen. Heb me best vermaakt met deze film met goede rollen van Paul Dano ( die briljant was in Prisoners) en Brian Cox. Het einde had je kunnen zien aankomen, achteraf gezien dan.