Gekijôban Poketto Monsutâ Maboroshi no Pokemon Rugia Bakutan (1999)
Genre: Animatie / Avontuur
Speelduur: 102 minuten (Japanse versie) / 99 minuten (Amerikaanse versie)
Alternatieve titels: Pokémon the Movie 2000: The Power of One / Pokémon 2: Op Eigen Kracht / Pocket Monsters X: Revelation Lugia
Japan
Geregisseerd door: Kunihiko Yuyama
Met onder meer: Rica Matsumoto, Mayumi Iizuka en Tomokazu Seki
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 12 oktober 2000
Plot Gekijôban Poketto Monsutâ Maboroshi no Pokemon Rugia Bakutan
"One person can make all the difference."
Een oude voorspelling komt uit als de Pokémon Articuno, Zapdos en Moltres na eeuwen van harmonie worden verstoord. De natuurelementen raken uit hun evenwicht en het leven op aarde hangt af van de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de mythische Pokémon Lugia en een mysterieuze 'uitverkorene' waarvan in de legende sprake is.
Satoshi (stemrol)
Pikachu (stemrol)
Kasumi (stemrol)
Togepy (stemrol)
Kenji (stemrol)
Musashi (stemrol)
Kojiro (stemrol)
Nyarth (stemrol)
Dr. Okido / Narrator (stemrol)
Hanako (stemrol)
The One Ring
Traag, maar niet superslecht. Leuk voor de fans.
Angrod_Pallanén
Inderdaad, de beter dan de eerste en dan ook meteen de beste Pokémon film.
De nieuwe Pokémon spraken me nog aan (niet omdat ik op de oude was uitgekeken, nee zeg!) maar de nieuwe serie die hierdoor ontwikkeld werd totaal niet.
Het verhaal is mooi, goed en zeer spannend herinner ik me nog. Hoewel mijn Pokémon verslaving bijna zijn eindpunt had bereikt (wist ik toen nog niet, maargoed) heb ik de film nog vele malen gezien.
Erg leuke film en een must-see voor elke fan!
Regan_Robbie24
vroeger vond ik hem geweldig, toen keek ik hem altijd bij m'n ex (destijds mijn vriendje), maar nu vind ik deze slapper worden met al dat gevecht gedoe, en zeker niet beter dan deel 1!
aryan
vroeger was het leuk, nu is het echt een drama. De animaties zijn wel leuk, maar de stemmen zijn slecht, de teksten/dialogen zijn ook slecht. Allemaal zo overdreven.
film_kaza
ik vond dit wel het beste deel. maar na 1x zien ken je de hele film al.
2,5 sterren
film_kaza
Moest hem nog eens kijken bij een jong neefje en ik sluit me bij sinterklaas aan.
1 ster.
Justice4All
De gehele Pokemon FILMS vind ik bizar slecht, maar de series beginnen mij de strot uit te hangen.
Maar ze zijn wel beter dan de films
darkjaap
ik was een echte pokemon fanaat en het blijft leuk nu vind ik het minder maar het is toch egt gaaf
pokefreak
Deze film staat bij mij op de 2de plaats van mijn favoriete pokémonfilms en na deze komt pokémon 4Ever (op de 3de plaats dus)
Toen ik jonger was was deze mijn grote favoiet maar dat was voor ik mijn favoriet van nu de film van lucario zag.
Ik was vroeger dan een pokefreak maar nu ben ik het nog meer dan vroeger mits ik al 18 ben.
Deze film krijgt van mij een dikke 5*****
Rudeo
Het blijft een geweldige uitvinding, de wereld van pokemon, je moet het alleen wel als kind hebben meegekregen anders begrijp je het niet. Ook al worden de films steeds minder voor mijn gevoel ze zijn ook niet bedoelt voor de critische filmkijker. Maar voor de fantasie rijke kids.
tommykonijn
Ik vind deze eigenlijk net ietsje beter dan Deel 1 (Niet veel) maar toch ietsje beter, Indrukwekkende Poster ook, Leuk ingesproken stemmen alleen vind ik de Film niet Top en vind ik de serie beter maar Goed dat is mijn mening en Slecht vind ik hem echt helemaal niet ...
jirachi03
ik vindt de films bar en bar slecht zeker een 0
alhoewel er toch uitschieters zijn met voor mij dan een 5 sterren waard
de slechste vindt ik
okemon 4-ever
de beste:pokemon lucario en het mysterie van mew
de series zijn eenzeidig met precies hetzelfde verhaal van de films
dus er zitten ook meesterwerken tussen
toch een vermakelijke serie en soms wel leuke films en de spellen zitten ook op de goede plaats.
SolidKevin
Één van de beste pokémonfilms! Ik vond het gevecht tussen Lugia, Moltres, Zapdos en Articuno echt super. Ook het verhaal zat goed in elkaar 4*.
Lupe_of_Silver
Ik vind dit zelf een van de beste Pokemon Films. Het had een spannend verhaal, goeie achtergrond muziek, ect.
Ik geef deze film een 4 ondanks dat ik Pokemon niet meer volg.
[ Hunter ]
Ik ben het eens met Lupe, dit is imo ver weg de beste pokémon film. Het verhaal is meeslepend en vrij origineel voor pokémon standaarden. Er is ook wel wat nostalgie aanwezig, maar tenminste waren ook de pokemon designs, de muziek en voice acting nog van aanvaardbare kwaliteit.
movie acteurs
Destijds en misschien nu nog een enorme hype, dat Pokemon gedoe. Enorm gaaf was het; een paar rare beestjes die uit een bal kwamen en dan een duel met elkaar aangingen. De TV serie was wel redelijk en vermakelijk te noemen maar deze film is gewoon slecht en saai dus 0,5.

Gekijôban Poketto Monsutâ Mizu no Miyako no Mamorigami Ratiasu to Ratiosu

Huang Tu Di
Drama, 1984

Greyfriars Bobby: The True Story of a Dog
Familie / Drama, 1961

Gekijô-ban Naruto: Daikatsugeki! Yukihime Ninpôchô Dattebayo!!
Animatie / Actie, 2004

La Plus Longue Nuit du Diable
Fantasy / Horror, 1971

Gekijouban Poketto Monsutâ Adobansu Jenerêshon: Myuu to Hadou no Yuusha Rukario
Animatie / Avontuur, 2005

Gekijô-ban Naruto: Daikôfun! Mikazukijima no Animaru Panikku Dattebayo!
Animatie / Avontuur, 2006