Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Toby Wilkins
Met onder meer: Shawnee Smith en Marina Sirtis
Gesproken taal: Engels, Japans en Pools
Plot The Grudge 3
"You can't escape the curse."
Een jonge Japanse vrouw zoekt het appartement op, waar de gebeurtenissen uit het tweede deel plaats vonden. Hier ontmoet ze een familie, die opgejaagd wordt door Kayako. Samen besluiten ze de vloek voor eens en altijd te stoppen.
Lisa
Jake Kimble
Kayako Saeki
Toshio Saeki
Barslecht.
Kayako is Kayako niet meer, en ook Toshio is niet meer zichzelf. Beiden zijn nogal duffe afkooksels van hun vroegere glorie. Vond de twee eerdere Amerikaanse delen al geen fluit waard, ook het derde deel is weer erg droevig.
Echt schrikmomenten zitten er niet in, enkel een aantal momenten waar men de spanning probeert op te bouwen. Dit mislukt geweldig door de duffe verschijningen en slechte regie. Acteerwerk is enorm duf en het verhaaltje begint hoe langer hoe idioter te worden, enkel en alleen geschreven met nog extra vervolgen in het achterhoofd.
Wilkins had met Splinter al een halve mislukking, nu heeft hij met The Grudge 3 een voltreffer vast. Zwakke film, droevig vervolg en alles behalve spannend, eng of sfeervol.
Chloe Moretz
Waar zien jullie deze film eigenlijk. Hij draait toch noch niet in de bioscoop
tiggr75
Ik merk dat ik eigenlijk alleen maar inlog en stem om mensen te waarschuwen. KIJK DEZE TROEP NIET!!!!! Misschien als enkele film iets meer punten, maar niet als vervolg. De geesten zagen eruit of ze een avondje gingen stappen in een alternatieve disco in plaats van lijken. Met nul komma niks gelijkenis met die uit deel 1 en 2!! Wie heeft hier gecast???
Special effect waren slecht! Het keel geluid waar ik spontaan kippenvel van kreeg is verandert in een soort van "ik heb buikpijn" geluid, in plaats van iemand met een gebroken nek. Nee als een brommende kat! Had ze dat maar gespeeld, dan was het ten minste geloofwaardig! Zo kroop namelijk als een klein poesje. nou ja ik hou erover op!
Kijken op eigen risico!
TiMmS
Ik ben het volledig eens de met de reacties van hierboven. Ik keek erg uit naar dit deel, hoewel 2 al wel in kwaliteit daalde t.o.v. 1, had ik de verwachting dat dit wel bijtrok in 3. Maar nee hoor, hopeloos.
Chloe Moretz
Zoiets heet hier pindakazen...
coldheaven
We mogen het woord hier niet gebruiken.
Daarom geef ik je een hint: het begint met 'n D en het eindigt op Ownloaden
mixmaster
aardig , meer niet .
deel 2 en 3 zijn slappe aftreksels van deel 1.
maar ja dat is bijna altijd met vervolg films.
toch vond ik deze iets beter als deel 2.
deel 1 is en blijft de beste.
film88888
Op naar The Grudge 4 !
Geen Takashi Shimizu, maar wel een onbekende (Voor mij toch) Toby Wilkins, en die het nog zeer goed terecht heeft gebracht, want na al deze negatieve berichten te lezen dacht ik echt dat het ging floppen, en ook door de niet al te beste poster, maar eigenlijk gaat het mooi verder, en starten we waar we eindigde in.
Leuk dat er paar bekende gezichten in zitten zoals de bijrol van Shawnee Smith. Ook leuk dat het verder gaat met Matthew Knight (Jake)
Maar moet wel toegeven de echte schrik, en angst, en creepy momenten dat in ju-on, en ju-on the Grudge, en de amerikaanse The Grudge zaten hier helemaal nergens meer te vinden zijn. In The Grudge 2 was het ook al een pak minder, maar hier en daar toch creepy, maar hier is echt ALLES weg, maar wat blijft een Grudge film toch zo vermakelijk als wat !
Ik kan wel zeggen dat ik een Grudge fanaat ben, en ze laten me altijd lekker wegkijken.
Ook jammer dat onze goeie oude Kayako (Takako Fuji) hier niet meer in mee doet, en dat maakt het ook al een dik pak minder eng, om dat we gewoon heel hard zien dat het de zelfde Kayako niet meer is (vooral aan de make-up)
Ook Toshio zag er anders uit.
Maar zaten terug zalige scenes in, en spannende momenten, en leuke horror scenes, en idd hier en daar beetje bloederige stukken wat wel helemaal Toby Wilkins zijn stijl wel zal zijn.
Ik twijfel heel hard tussen een hele dikke 3,5 en een kleine 4,0
Maar voorlopig blijft het bij een serieuze dikke 3,5
Mischien na herkijken kan het altijd veranderen.
Chloe Moretz
Weet iemand wanneer The Grudge 3 in de vidoetheek is in nederland?
jumpstylemovie
Wel een slechte poster. Opzich een sterke look maar je ziet te goed dat het alleen een beetje Make-up is.
patman1974
ik vond er ook niet veel aan..
het eind was wel leuk maar verder weinig aan....
mcdaktari
het begin van de film begon goed, maar het zwakte vrij snel af naar niveau prullebak. ik had er meer van verwacht na de eerste 10 minuten gezien te hebben. Heb wel de film afgekeken anders kun je een film niet beoordelen wat sommige mensen wel doen na 30 min.
ik kom niet hoger dan 1.5* en dat dankzij het begin.
Legan
Oei, oei, oei… Ik had nog hoop met een betere derde deel, maar helaas ontspoort de reeks weer. Gelijk vanaf het begin oogt The Grudge 3 als een plichtmatig vervolg. Erg cliché, zwakke stereotiepe personages (de huurbaas bv), slap geacteerd, slappe dialogen, een soms erg dom verhaal, ... Er is geen echte mysterie meer, het is nauwelijks eng of spannend te noemen en de schrikmomenten zijn niet meer dan matig. Alleen de scène met het schilderij was wel aardig. Daarbij zijn zowel de nieuwe Kayako (vrouwelijke geest) als de nieuwe Toshio (jongetje) maar erg matige vervangers. Maar hoewel het op meerdere punten zwakker is dan het eerste deel, bevat het wel meer sfeer dan The Grudge. En alleen dat feit zorgt ervoor dat het een hogere score krijgt dan de eerstgenoemde.
LEIDENAAR187
Bij de 1ste grudge heb ik zitten zweten,geloof best in geesten en snachts zo'n film kijken kan dan best spannend zijn.
Deze film was stukkie minder dan 1,en ietsje minder dan 2,maar nog steeds vermakelijk.
De broer Jake vond ik bagger acteren,en sommige schrik-effecten waren erg voorspelbaar zoals (spoiler] die hand die uit het bad komt
De film begint spannender dan dat die eindigt maar heeft me weten te boeien.
Als ze een 4e maken hoop ik wel dat die minstens een 3.5 waard zal zijn.
FillumGek
Toen ik hoorde dat er een derde deel werd aangekondigd kon ik niet wachten; ik wilde hem zo snel mogelijk in de bioscoop zien. Mijn enthousiasme was al wat getemperd toen ik zag dat het geen Japanse versie was en dat er een nieuwe regisseur had plaats genomen. Nadat ik pas geleden het slechte deel 2 heb bekeken ging ik zelfs met tegenzin deze film in...
Een glimlach was moeilijk te onderdrukken toen ik voor inmiddels al de zevende keer het intro moest lezen aan het begin van de film. Want ja, er zijn al zeven films waarin de vloek centraal staat en men heeft het er duidelijk moeilijk mee de boel fris en boeiend te houden. Dit vervolg biedt namelijk niks nieuws.
Er is geen verhaal. Alleen het verhaal dat iedereen al kent uit de vorige delen. Het is simpel wachten totdat de eerste slachtoffers vallen. Natuurlijk zijn Toshio en Kayako de sterkste rollen uit de reeks, maar helaas zijn zij beiden vervangen. Kayako vond ik nog wel aardig, maar deze Toshio was zeker een kop groter en straalde niks uit. Als hij jankte leek het alsof ie moest lachen. Een groot deel van de fun was vergaan.
De sfeer is wel goed, zoals in bijna ieder deel wel. Beklemmend. Ook hier weer een aantal schrikeffecten in de film die absoluut niet meer werken.
Het einde was nogal teleurstellend. Nu is het weer wachten op deel 4, 5, 6 en 7. Net zolang totdat de uiers leeg zijn...
Horrorfreak12
wel dit derde deel vond ik iets minder dan de andere maar daarom wilt dit nog niet zeggen dat het een slecht film is neen helemaal niet
de film bevat spanning maar eigenlijk toch wat weinig de schrik momenten zijn soms wat TE voorspelbaar maar de acteerprestaties zijn zeker niet slecht
zie hoe het verhaal afloopt en je zou noggaan denken dat deel 4 er aan komt
bennyboy
Weet iemand wanneer The Grudge 3 in de vidoetheek is in nederland?
3 juni
michelletjuuh
deel 3 is niet zo eng maar is wel betere verhaal dan 1 en 2
aboemba
Waardeloose film ,, is waar ik me mening mee wil beginnen
de kleine chineese dude is gwoon lachwekkend ...
en helemaal niet eng .. !!
De 1e en 2e hadden genoeg schrik momenten... deze zijn in 3e deel vervangen door - waar blijf de horror ey ik ga die chit uit zetten-
kan ook zijn dat ik er te veel van verw8te.,
ma denk t niet,, gwoon een flob..
success
Enigma
Bagger nergens echt eng of enig schrikmoment zonde van mijn tijd.
Tjurk
The grudge 1 - redelijke film
The grudge 2 - FLOP
The Grudge 3 - slaap.
ik viel echt in slaap tijdens deze film. Zooo saai.
Clariss
Wat een slechte film zeg, vond hem zo saaaai.
Mijn vrienden vonden hem eng maar ik vond het echt het tegenovergestelde van eng. Het enige wat ik eng vond was dat stukje nadat Naoko vermoord is door Max en dat dan opeens haar geest vallend op hem afkwam, ik schrok niet maar het idee dat je dat op je af ziet komen is gewoon eng!
Het was echt voorspelbaar wanneer een eng moment eraan kwam waardoor ik gewoon stil voor me uit bleef kijken als er een schrikmoment kwam.
deTuinman
Het is altijd vermakelijk om te zien dat vooral beginnende filmmakers, zich wagen aan een remake, prequel of sequel.
Waar halen ze het lef vandaan.
luked45
Ik wist een uur geleden pas dat-ie bestond. Ben tóch benieuwd. Heb 'm net ge"pindakaasd".
Astriid*
Ik heb deze gedownload maar moet 'm nog kijken, maar als ik zo de reacties hier bekijk is dat niet zo'n goed idee xD
Maar ik ga 'm toch nog een keer kijken..
arie-lex
kijk maar astriid. ik heb er goed naar kunnen kijken, beetje te weinig horror soms zelf langdradig en saai
Sjoerdow
En ik maar denken dat ik de hele grudge collectie al in bezit heb :s
playah26
Niks bijzonders, ik heb het nu wel gehad met the grudge reeks.
Elke keer weer hetzelfde, de films beginnen nu eerder lachwekkend te worden ipv eng.. en weer zon vaag open einde.
Ik hoop toch echt dat er niet nog een deel komt.

The Grudge
2020

The Grudge 2
2006

The Grudge
2004

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Train Dreams

Goth
Mystery / Drama, 2008

[Rec]²
Horror / Thriller, 2009
broer of zus relatiespookhuisbroken neck vloekstabbinggothicdemonic possessionfilm starts with textpolice tapehandprintdollhousefamily photomurder of son