• 9.373.958 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 11 oktober 2001

Plot Sexy Beast

"Yes or yes?"

Gal is gepensioneerd van het gangsterleven, en ligt lekker te zonnen aan de rand van zijn zwembad wanneer er een steen voorbij komt vliegen, die hem maar net mist. Niet lang hierna worden hij en zijn vriend Aitch bedreigd door Don Logan. Logan wil Gal voor een inbraak in Londen, en hij accepteert geen nee. Toch is dat het antwoord dat Gal blijft geven, hoe sterk Logan ook dreigt.

avatar van Jordy

Jordy

Ik had eigenlijk een Snatch-achtige film verwacht, maar dat was het totaal niet. Hij was wel erg goed: apart gefilmd, een originele opbouw, een paar zeer (droog-) komische momenten, een een fantastische rol van Kingsley. 3 en een halve ster.

avatar van neo

neo

deze lijkt me ook erg goed.heb gehoord dat alleen al de confrontatie tussen de twee gangster fantastisch is.kingsley speelt eigenlijk de tegengestelde rol van gandhi.

avatar van jackie

jackie

De film begint zeer goed, en is geestig en is apart opgenomen. Maar halverwege zakt de film in en dat is jammer.

avatar van neo

neo

goeie misdaadfilm.de film begint erg goed met een een komische scene.ben kingsley speelt een goeie rol van de gangster die geen nee accepteert.de dialogen zijn goed en ook de coole muziek is goed.

avatar van dttom

dttom

Ik vond het niet slecht, maar ook niet fantastisch.

Menni

't Is allemaal niet zo heel erg veel en daarom is Sexy Beast zo goed. De confrontatie tussen Winstone en Kingsley (die op soortgelijke wijze ook al zo imponeerde in Death and the Maiden) is voldoende om op het puntje van de stoel te zitten. Het verhaaltje van een met pensioen willende goedzak, die echter niet aan de gangsterwereld ontkomt, is slechts van secundair belang. Er hangt constant dreiging in de lucht, met zo nu en dan een afgrijselijk geweldige woede-uitbarsting.

Maar het einde was een beetje slap, vond je ook niet?

Menni

Moet zelfs even diep nadenken hoe 'ie ook alweer eindigde.. Niet zo belangrijk ook, vond ik, in deze (over het algemeen ook overschat trouwens, 'het einde' van een film). Het is echt Winstone versus Kingsley en niks anders, dat Sexy Beast zo lekker maakt.

Dat ben ik het niet met je eens. Ik vind het einde van een film heel belangrijk. De afloop van een film kan een film soms zelfs maken of breken. Het kan in het ideale geval leiden tot een climax en in het ongunstigste geval leiden tot een anti-climax.

Menni

Dat kan, maar globale thema's en karakterontwikkeling zijn voor mij veel belangrijker. Natuurlijk, bij The Sixth Sense wil je de clou niet weten, maar spoilers zie ik maar zeer zelden als zodanig. Een film die het énkel moet hebben van een slot, is sowieso mager. Maar dat ben je vast wel met me eens . Anyway, Sexy Beast herinner ik me vooral dankzij DIE confrontatie (ook Winstone is echt gewéldig), moet zelfs zeggen dat ik de afrekening enzo vrij slap vond.

avatar van Thomas

Thomas

Dit is nu echt zo´n film, die je huurt op de gok,waarbij je een laag verwachtingspatroon hebt.

Door dit lage verwachtingspatroon heb ik heerlijk zitten kijken. De film was soms wat traag maar zeker de moeite waard.

Het is wel een typische engelse misdaad film.

avatar van aburefan

aburefan

wel goed geacteerd en redelijk gefilmd maar er gebeurde toch weinig boeiends en beetje traag. Ik hou het op 2,5 sterren

avatar van aburefan

aburefan

ken iemand me trouwens de titel uitleggen?

avatar van troy31

troy31

zal toch gewoon op ben kingsley slaan, vindt zichzelf heel wat in de film?

avatar van gotti

Ontzettende goede rol van Kinsley en lekker vlot gefilmd 3,5*

avatar van Flexje

Flexje

Het is wel een typische engelse misdaad film.

mee eens! ik wist ook niet precies wat ik ervan moest verwachten. erg goed bevallen achteraf. dus voor die mensen die nog twijfelen..gewoon huren.

Kingsley speelt steengoed, en die dialogen vooral in het begin..geweldig! leuke stijl alleen iets te weinig mee gedaan, had gehoopt op wat meer onverwachtse wendingen. 3,5 ster!

avatar van Wouter

Vanwaar die lage verwachtingen? De film werd erg goed ontvangen.

avatar van shayed

shayed

Ik had juist erg hoge verwachtingen van deze film en werd daardoor teleurgesteld. OK, de rol van Kingsley was best cool, maar begon me na een tijdje erg te irriteren. Verder gebeurde er niet zo veel en was de film erg traag. **

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Een zeer sterke misdaadfilm met goede acteurs. stijlvol gefilmd. Ik had deze film niet zo goed verwacht.

avatar van Yak

Yak

ik moet 'm nog gaan zien, maar ik ben er zeer benieuwd naar. niet iedereen is het er qua beoordeling over eens, zie ik.

avatar van GerwinF

GerwinF

Dan is zn rol erg goed geslaagd, toch?

avatar van jay73

jay73

Sexy Beast was in ieder geval weer eens wat anders! Voor de rest ben ik er nog niet zo uit wat ik van deze film moet denken:

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Heel apart filmpje. Je vindt hem leuk of niet. Er is weinig ruimte voor een tussenweg. Hou je van lekkere droge engelse humor dan is ie zeker te pruimen. 3½ ster

avatar van Ericinho

Ericinho

Sterk beginnende film, gort droge dialogen, fijn neergezette karakters, uitstekende acteerprestaties, toch geen geweldige film.
Waarom? Geen moment voel je je betrokken bij een van de karakters, en nadat Logan wordt doodgeschoten, zakt de film in elkaar.

Jammer, jammer, jammer.

***,5

avatar van Armin

Armin

Goede film. De stijl had wel wat weg van Snatch en Lock..., maar dat vond ik alleen maar positief. Perfekte rollen van Kingsley en Winstone. De wisselwerking tussen deze 2 acteurs tilt deze film naar een hoger niveau. Aanrader. ****

avatar van mister blonde

mister blonde

Armin schreef:

totaal ander soort misdaad film dit

avatar van Armin

Armin

totaal ander soort misdaad film dit

Klopt, ik heb het dus ook niet over het verhaal, maar over de filmstijl. Sommige scenes worden redelijk flitsend in beeld gebracht. Die techniek, van snel wisselende beelden, werd in Snatch en Lock... ook gebruikt. Vandaar.

avatar van Da Jando

Da Jando

Lekker vermakelijk en komisch filmpje. Veel gelachen, vooral om het personage Don dat echt helemaal gestoord is 3,5*

avatar van renske

renske

Het leek wel één lange exposé-scène. Toen dan eindelijk de grote kraak begon, was de spanning al praktisch weg omdat Logan dood was. En dan kan alleen nog maar de hoofdpersoon dood óf er is een open einde waarin hij nooit zijn leven zeker zal zijn.
Ik gok (want ik verkeer zelf niet in die wereld) dat de Engelse misdaad-scene goed is getroffen en dat vond ik wel mooi om te zien maar daar bleef het zo'n beetje bij.
Ik had een beetje hetzelfde als de anderen met Kingsley: in het begin vermakelijk, later irritant. Iemand suggereerde hierboven dat dat juist goed is, maar het probleem dat ik ermee had was dat ik hem niet meer zo geloofde. Ik snapte zijn motivatie niet. Hij gaat dat vliegtuig in, gaat roken, werkt zich er uit, verzint een smoes bij de marechaussee die blijkbaar lukt want hij lult zich uit het vliegveld, stormt dan weer terug naar de oude haciënda en gaat dood. En dan zegt hij dat hij van die ene dame houdt. Nou, big deal.
En wat gebeurde er nou met die onderwater-kraak? Op gegeven moment opende iemand een potje onder water en kwam er bruine smurrie uit. Toen dacht ik dat de kraak mislukt was maar later bleek dat het gewoon gelukt was. En waarom moest de hoofdpersoon mee naar James Fox' huis? Moest hij het vermoorden van hem zien omdat hij Logan had vermoord?

Dan de muziek. Van die zenuwenmuziek die volgens mij 'cool' moet zijn. Ik vond het een soort kunstgreep om het spannend te laten zijn.
Ik geef *** met uitzicht op ***½ omdat ik de dialogen mooi vond en dus het wereldje mooi getroffen.

avatar van GerwinF

GerwinF

renske schreef:
Het leek wel één lange exposé-scène.

Ik had begrepen dat het een Urn was (met as daarin), en die gozer schrikt als die smurrie door het water komt. Niets meer, niets minder.