• 9.378.921 stemmen

Geregisseerd door: Anne Fletcher

Met onder meer: Sandra Bullock, Ryan Reynolds en Mary Steenburgen

Releasedatum: 18 juni 2009

Plot The Proposal

"Here comes the bribe..."

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.

Margaret Tate

Andrew Paxton

Grandma Annie

Mr. Gilbertson

Bob Spaulding

Chairman Bergen

avatar van Loisb

Loisb

Leuke comedy met een leuke Sandra Bullock en Ryan Reynolds.

Lekker feelgood.

avatar van Fatti

Fatti

Een top film met Sandra Bullock !

avatar van x-Manon

x-Manon

Leuke film! Erg leuk verhaal ;]

avatar van Elineloves

Elineloves

Do you prefer Margaret or "Satan's Mistress" ?

Bullock is back! En hoe!

Ondanks dat je aan het begin van de film al weet hoe het zal eindigen valt de film zeker niet tegen. Het is ook een van de weinige films waar ik dit niet als storend ervaarde. Dit kwam ook door de leuke cast, Bullock doet haar ding, je houdt van haar of je hebt he-le-maal niks met dr, maar ik hoor zeker in de eerste categorie. Deze vrouw verveeld mij niet snel en ik kan uren naar haar kijken. Haar bitcherige gedrag, haar onhandigheden en haar kleine hartje wisten mij weer in te pakken. Ik zie haar erg graag in dit soort romkoms, na Miss Congeniality heb ik niet meer zo kunnen lachen om haar, totdat ik deze film zag. Reynolds komt perfect uit de verf als de lekkere maar iet wat naïeve kerel.

Ook ik was een fan van de opbloeiende liefde, en ik zag ook zeker chemie tussen beide hoofdrolspelers.

Een leuke feelgood movie, and oh boy, I felt good!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Na de ongelovelijk belabberde trailer en de inspiratieloze poster had ik de hoop al opgegeven. Dit moest wel één grote cliché zijn. En ik zat aardig in de buurt. Een verhaal dat niet vaak is uitgewerkt maar zeker niet orgineel is. Sandra Bullock is een aardig spontane actrice maar komt niet vaak erg realistisch over in 'gekke situaties'. De film heeft een aardig lang tijdsduur wat absoluut niet goed is bij dit soort films. Nou ja, wat valt er nog over te zeggen. Gewoon een simpele, te simpele film. Ik zat te twijfelen tussen een 2* en een 2,5*.

2,5* maar dan nog maar net!

avatar van Rimko

Rimko

erg vermakelijke film. 4*

avatar van krimsonnation

krimsonnation

Erg leuke romantische komedie. Zo moeten ze ze meer maken!

avatar van timburton

timburton

Elineloves schreef:

Do you prefer Margaret or "Satan's Mistress" ?

Bullock is back! En hoe!

Een leuke feelgood movie, and oh boy, I felt good!

Klopt. Bij romkoms gaat het niet om het einde. Het gaat om het grote probleem hoe je de film brijt tot het einde.

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Erg leuke vermakelijke film.

Ryan Reynolds zet hier een goede rol neer en MAAKT werkelijk echt alle grappen. Sandra Bullock is ook goed als bitch zijnde.. vooral in het begin. Het verhaal zelf is een beetje "too much" maar dat mag de pret van deze flick echt niet drukken.

Ik had gehoopt dat ze iets meer hadden gedaan met de "ex" vriendin van Reynolds maar helaas bleef dat achterwege. De film is redelijk voorspelbaar.

Deze film moet je echt wel kijken hoor.. het is een leuke en zeer vermakelijke film!

avatar van EVM2304

EVM2304

Vermakelijke film. Het begin vind ik enigszins "gemaakt" echter het verloop sluit goed aan bij hetgeen neergezet is. Zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Zeer grappige film. Ik ben blij van Sandra Bullock nog eens terug te zien, want het was al even geleden. Ook Ryan Reynolds was goed gecast om het ''slaafje'' van Sandra Bullock te spelen. Ik vond dat de film soms iets weg had van: While you were sleeping.

avatar van dbgin

dbgin

Wat een geweldige film! acteerwerk van Ryan Reynolds was erg vermakelijk favo part'je; wanneer zij voor hem moet gaan bukken op straat haha

een feelgood movie was het.

avatar van Rodger

Rodger

Leuke komedie, met een kei leuke rol van Sandra Bullock..

Echt een aanrader voor een gezellig avondje met je vriendin op de bank..

avatar van Dennacho

Dennacho

Leuke romkom! Ik hou van Bullock, vind haar altijd goed spelen. En Ryan Reynolds is ook niet verkeerd om naar te kijken! *Zwijmel*

Wel een voorspelbaar einde, maar dat kan ook haast niet anders. Het maakt de film er zeker niet minder op!

Voor met je vriend / vriendin op de bank is dit echt heeeeerlijk!

Alles klopt in deze film, je kan lachen om Sandra, huilen om de tragedie die ze meemaakt en zwijmelen om de momenten die ze beleeft met haar collega!

Feel good movie met een hoopje humor en romantiek!

Kijken met je geliefde!!

*3,5

avatar van chembrother

chembrother

Ik ben het eens met het commentaar van The bartender in deze

Voor met je vriend / vriendin op de bank is dit echt heeeeerlijk!

Feel good movie met een hoopje humor en romantiek!

. Alleen niet helemaal met de waardering. Voor mij 3*.

avatar van Sammetje73

Sammetje73

Leuke film, niet zo cliché als je zou verwachten. Paar leuke verassingen erin!

Vind het eigenlijk geen rol voor Bullock....iets te bitchy! Zie haar graag spelen.

avatar van LdG

LdG

Een leuke/gezellig film, met goed acteer werk van Sandra Bullock.

Leuk voor een zondagmiddag !

**** 4 sterren van mij !

avatar van bellaatje

bellaatje

Een 'kijkt lekker weg' film. Heb me wel vermaakt. Ik kreeg echter geen kippenvel zoals bij 'The lake house".

Gewoon leuk.

avatar van mock turtle

mock turtle

Leuke komedie, hoewel het begin een stuk sterker was dan de rest van het verhaal.

Minpuntje is toch wel het leeftijdsverschil tussen de hoofdrolspelers: Bullock wordt te oud voor zulke rollen, en dat werd wel storend duidelijk gedurende deze film.

avatar van lyn.theresa

lyn.theresa

De pluspunten die ik kan geven zijn mooi camerawerk (natuurshots heel nice) goed acteerwerk van bullock en reynolds is eigenlijk altijd wel grappig om te zien.

Maar inhoudelijk begrijp ik niet waarom deze film zo'n hoge score heeft... Ik was de hele film aan het wachten totdat hij een keer goed zou worden. Maar dat gebeurde dus niet. Voorspelbaar, weinig diepgang, van die semi-rare/grappige situaties die helemaal niet grappig zijn..zucht.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

kos schreef:

Ik vind het zelfs schokkend dat zoveel mensen hier om kunnen lachen.

lachen is misschien overdreven, maar glimlachen en de gehele speelduur vermaak (met een leuke cast) maakt dit toch wel een uitschieter in de romantische komedie´s.

avatar van mock turtle

mock turtle

Oma was echter wel erg irritant

avatar van noor1

noor1

Bullock is juist super geschikt voor deze rol! Omdat je weet dat Reynolds jonger is, ga je op het leeftijdsverschil letten. Ik vind het totaal niet storend. Integendeel..

Reynolds is een topacteur!

kos schreef:

Ik vind het zelfs schokkend dat zoveel mensen hier om kunnen lachen.

Jammer dat je het schokkend vindt, er zijn mensen die wel kunnen lachen om de film. Ik ook btw. niet als lachfilm maar wel een lach van geluk of blijdschap.

Hands offffff the butt! Heerlijk toch? MMMmmmm

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Om heel eerlijk te zijn had ik hier nou niet bepaald ontzettend veel van verwacht. Misschien dat ik daaroor juist werd verrast, want het bleek toch een vermakelijke film te worden. Het eerste halfuur ongeveer kent de film een ontzettend laag tempo, maar daarna werd het wel wat beter. Het acteerwerk van Reynolds en Bullock was best wel goed vond ik. Ik miste wel een beetje de (geslaagde) grappen. Ik zeg het bijna bij elke romcom de laatste tijd : het einde zag ik toch al erg lang aankomen (in dit geval ''doen alsof'' verloofd zijn, ruzie krijgen of uit elkaar gaan en op het einde maar weer bij elkaar komen). Eén scene die ik overigens echt zo niet grappig vond was toen Bullock het hondje van de roofvogel redde en vervolgens haar mobiel wou ruilen voor die hond. Ach ja, ik zag ook al aankomen dat dit natuurlijk niet echt een komedie is van héél hoog niveau, maar ik heb me toch wel prima vermaakt en best een leuk avondje ermee gevuld!

avatar van gringo84

gringo84

geweldige film

hij is romantisch en grappig echt heel goed geacteerd door Bullock

heel erg van genoten! een dikke 4

avatar van _Casper_

_Casper_

hele leuke gezellige film, 3.5!

avatar van laundromat

laundromat

Omdat er geen andere leuke dagfilm was heb ik deze ietwat beschamend gehuurd. Zei tegen de kerel van de videotheek:'ff wat luchtigs na al die 'diepe' films die ik lately heb bekeken'. Ik heb me dus een beetje staan verontschuldigen. Omdat dit niet mijn genre is. Wellicht een 13-in-een-dozijn-film is.

Maar goed Ryan Reynolds en Betty White zijn iig cool. Zullen we vanavond zien of dit allemaal nodig was.