Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Sandra Bullock, Ryan Reynolds en Mary Steenburgen
Releasedatum: 18 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Proposal
"Here comes the bribe..."
De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.
Margaret Tate
Mr. Gilbertson
Ramone
Bob Spaulding
Chairman Bergen
HJS heeft gewoon een punt. Op het slot van de film na was er weinig tot geen romantiek in de film. Daar draaide de film juist ook om overigens.
Kan me overigens goed in zijn recensie vinden, behalve dat ik me minder aan zijn punten stoorde en er nog een voldoende uit kon persen
helleke
Redelijke komedie, geen hoogvlieger, maar hij is me ook niet tegen gevallen.
Wel vond ik dat Bullock haar harde karakter van zakenvrouw wat langer mocht blijven aanhouden.
Nu ging het er bij momenten al te zeemzoeterig aan toe.
3 sterren.
wokkels
leuke film. makkelijk te volgen en redelijk grappig
heb me niet verveeld.
Samayra
Ik kon lekker lachen om de scenes. Sandra Bullock speelde haar rol weer erg goed zoals ze eigenlijk meestal wel doet in comedy films. Leuke film om weg te kijken. Feel good movie!
DisPater
Om even in te haken op de discussie of er wel of geen romantiek in de film zit;
Het verhaal als geheel is uiteraard wel van romantische aard, dat daar geen misverstand over bestaat.
In de film zelf (qua scene's) moeten we inderdaad wachten tot het einde, op een heel (nep of echt?) klein kusje na ergens halverwege.
Maar dat is nou juist de opzet van de film mensen; tussen de twee in kwestie ís er namelijk geen sprake van ook maar een sprankje romantiek, tot op het einde dus.
De romantiek "groeit" dus. De hoofdrolspelers hebben in het begin (op zijn zachtst gezegd) niks met elkaar, maar gaan gaandeweg steeds meer voor elkaar voelen.
Dit concept is al vele vele vele malen eerder gebruikt en is dus weinig origineel in dit genre, maar deze film slaagt er grandioos in om dit geloofwaardig neer te zetten, dat bewijst deze discussie wel dacht ik zo.
dikkenek
Hele leuke komedie! Sandra speelt een echte bitch....eigenlijk ook helemaal niet! Prima acteerwerk, leuke humor...een echte aanrader voor een ieder die van dit genre houd!
Lkw
Om even in te haken op de discussie of er wel of geen romantiek in de film zit;
Voor mij is een scene als waar Bullock in de slaapkamer vanuit bed opeens zeer persoonlijke ontboezemingen over haar leven gaat doen tegen haar beoogde echtgenoot op de vloer ook pure romantiek. Maar misschien is mijn definitie van romantiek breder dan die van anderen.
@quikfit
Een leuke film waar je niet bij na hoeft te denken.
Gewoon kijken en genieten.
3,5
Wat een ongelooflijk dieptepunt voor Bullock. Zeer, zeer slechte en domme film. Bepaalde scenes (dat dansje in het bos bvb) behoren tot het slechtste wat ik de afgelopen jaren heb gezien.
Rommel.
Of die uitgebreide (naakt)botsing. Minuut 1:42. "What the?"
Vre-se-lijk.
Jimbooo
Ik vond hem wel oke, heb wel gelachen maar verder echt TE voorspelbaar. Daarnaast heb ik dit soort eindes al zovaak gezien dat het begint te irriteren.
Al met al vond ik het een redelijke film. 2.5 ster.
alec
Heerlijke comedy, helaas, volgens een vast patroon.
Bullock en Reynolds dragen echt de film waarbij ze toch wat ingetogen spelen en niet de onderste uit de kan halen. Om niet helemaal de film naar deze twee toe te trekken is Betty White weer een goede zet om de aandacht wat af te leiden.
Als het soms niet wat dramatisch aan toe ging had deze film een half punt meer gekregen, voor nu een
*3.5
TonyM
Leuke film om samen met je vriendin te kijken. Verder vrij voorspelbaar maar dat weet je na 't zien van de trailer.
RickZ
Sterke (romantische) komedie met succesvolle humor en prima acteurs, man-vrouw grappen, en fris acteerwerk
vierkante ogen
Leuke amusante film, die lekker weg kijkt. Sandra Bullock laat hier prima zien wat ze kan op het gebied van humor.
Semsoethot
Geen spannende ontwikkelingen, geen plotselinge onverwachte twist maar gewoon een romantische komedie met prima acteurs. Lekker samen op de bank (toastje, glaasje wijn) genieten. En er valt genoeg te lachen, ook om La Bullock.
Fonzie
Op bepaalde flauwe scenes na (dansje in bossen, naaktbotsing, hondje & vogel-tafereel) was het een vermakelijke film. Leuke dialogen, leuk concept alleen helaas wel voorspelbaar en het einde vond ik wat te 'makkelijk'. Maar heb zeker slechtere films in het genre gezien!
TragieStar.*
Het dansje in het bos, de naaktbotsing en hondje & vogel tafereel waren juist om te lachen. Dat waren juist grappige scenes waardoor je moest lachen.
Verder waren en nog meer van zulke scenes. Maar er zaten ook trieste invoor.
Maar ook normale. Daarom ook: Romantische Komedie
helleke
Verder waren en nog meer van zulke scenes. Maar er zaten ook trieste invoor.
Maar ook normale. Daarom ook: Romantische Komedie
Wel goed voor u dat gij met zo'n dingen al kunt lachen.
Bij mij moet het niveau van de grappen net iets hoger zijn.
Groenepaperclip
vond ik best wel vermakelijk.
enkel bullock irriteerde me soms,
maar dat maakte reynolds dan wel weer goed.
goed verhaal, kon wel wat beter uitgewerkt worden.
Lacoste
Super vermakelijke film, wat is er mis mee om soms heerlijk ontspannen om gekdoenerij te lachen. Dansen in het bos, noem maar wat. Was gewoon vermakelijk.
Is best een film die je nog er eens op kan zetten om je vervolgens weer anderhalf uur te ontspannen. Acteurs waren leuk (hoe kan Bullock je nou irriteren?) Ze was leuk als altijd en Reynolds was ook geknipt voor zo'n rol. Leuk vermaak, geen hoogvlieger, maar dat had ik ook niet verwacht.
3***
dragonmaster
verrassend leuke film. weinig nieuws onder de zon. de chemie tussen de hoofdpersonen ontbrak wel enigszins. toch wordt er niet slecht geacteerd. ook de bijrollen komen leuk uit de verf. prima vermaak voor de zondagmiddag.

Romantische komedie 'The Proposal' met Ryan Reynolds morgenavond te zien op televisie

Populaire romcom 'The Proposal' met Ryan Reynolds en Sandra Bullock vanavond te zien op televisie

The Notebook

Carne
Drama, 1991

Love & Basketball
Drama / Romantiek, 2000
new york cityex-girlfriendfictitious marriagechantagedeportationimmigration lawassistantromantische komediealaskavis op het drogeco-workers relationshiphumiliationbook editorgreen cardfake boyfriend employer employee relationshipduringcreditsstingervrouwelijke regisseurpublishing house pretend relationshiprich family father son conflicttyrannical bossenemies to lovers dramaticfake fiancé romanticadmiringamusedbewilderedgrandmother's birthday