Clueless (1995)
Releasedatum: 22 februari 1996
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Clueless
"Sex. Clothes. Popularity. Is there a problem here?"
Cher is een rijkeluisdochter en om haar cijfers te verbeteren brengt ze twee leraren bij elkaar. Als dit lukt besluiten zij en haar vriendin Dionne zich te storten op een nieuw meisje, Tai, die nog geen flauw benul heeft van de normen en waarden van de huidige tieners. Ze zullen haar net zo populair maken als zij zelf zijn. Cher zoekt tegelijkertijd ook nog eens naar haar droomvriendje.
Cher Horowitz
Elton Tiscia
Melvin "Mel" Horowitz
Lucy
Jordy
De enige film waarin ik Silverstone ooit goed heb gevonden. Erg grappige film, de film barst van de grappige stukjes en heeft als je verder kijkt nog een goede boodschap ook: het is niet zo dat het populair of rijk-zijn verheerlijkt wordt. 3 en een halve ster.
Jerome-B
Echt zo typisch dit... vooral als je in Laren woont ERG vermakelijk
3,5 Sterren!
SYFO
Aan JORDY: En "The Crush dan". Geen schitterende film, wel prachtig geacteerd.
Herald
Aan JORDY: En "The Crush dan". Geen schitterende film, wel prachtig geacteerd.
kom kom, een douchescene wil niet zeggen dat iemand een goeie actrice is
renske
Ik dacht dat dit een grappige bewerking was van Jane Austens 'Emma' maar het was helemaal niet grappig. En als het niet grappig is blijft er niet veel over bij deze film.
Rascal
Jahwel aardig gelachen om die onzinnigheid en alle "Loser(s), //hatever(s), en As if(s)". 3½*
damian
slechte film vergeleken bij the crush de verhaal van de crush was beter ...en nogmaals alicia is zo super fucking geile rol ..douchescene zegt niks over decor ..film omstandigheden en de regsiseur alan shapiro ...cleuless was commercieel
De GeuS
Erg leuke film. Normaal hou ik niet eens zoveel van zulke "feel good" films, maar vond deze uitstekend.
Silverstone doet het erg goed, maar vooral een leuke bijrol v/d vader(waar ik de naam van vergeten ben) 4 sterren....
WiLL
gewoon een leuke film
Kan zo niet echt een zwak punt bedenken bij deze film.
Ik vond vooral grappig de manier waarop ze de jeugd van beverly hills in beeld brengen
ItaliaLatinaMche
Leuke highschool film, en weer Jeremy Sisto ik weet niet wat het is maar als ik hem in een film zie, wil ik gewoon rondspringen haha. Ik vind zijn acteerwerk super het heeft iets heel speciaals kan het niet helpen. Na Kiefer Sutherland mijn lievelingsacteur.
jordybeukeboom
Is Jeremy Sisto die jongen die dat homovriendje van Alicia speelt? Om hem moest ik rondspringen
Jeremy_Sisto
Nee dat was Jeremy Sisto niet helaas voor je.
mikey
Oww eindelijk komt deze eens op tv! extreem leuke film over een rijk meisje met het hart op de juiste plek. whatever..
willum
Op zich wel leuke film, maar ik denk dat ik nou echt wel uitgekeken ben op highshool films, juck!
2,5 sterren voor Alicia.
joeri15
ik vond hem wat slap beginnen, maar hij kwam later goed op gang en werd steeds leuker. Ik vond vooral het einde erg leuk
mikey
ge-nia-al. Net niet zo briljant als de klassieker 'fast times...' hilarische grappen, goed geacteerd. mooi en vlot geschreven en gefilmd. een 5! er zat zelfs een ode aan space odyssey in, in de vorm van een telefoontje.
AHWA
Vooruit een halfje omhoog naar 3,5 ster.
mikey
Vooruit een halfje omhoog naar 3,5 ster.
???
Mijn moeder belde me zelfs op, om te vertellen dat er een TE komische film op tv was.
feanaro surion
Ach, niet iedereen heeft de smaak van je moeder...(hij kan het toch een 3.5 vinden. Is al hoger dan het gemiddelde.)
bioscoopzaal
Gisteren voor de weet-ik-hoeveelste keer gezien en er weer ontzettend van genoten. Ondanks het feit dat de sfeer en het tijdsbeeld ondertussen flink achterhaald zijn, blijven de geweldige dialogen nog steeds fris en grappig.
Verhoogd naar 4.5 sterren.

No End in Sight
Documentaire, 2007