Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Tung-Shing Yee
Met onder meer: Jackie Chan en Naoto Takenaka
Gesproken taal: Japans, Mandarijn, Kantonees en Engels
Plot Xin Su Shi Jian
"They destroyed his life... Now he'll destroy them all."
De Chinese mechanicus "Steelhead" (Jackie Chan) komt Japan illegaal binnen om daar zijn vriendin Xiu Xiu te zoeken. Samen met zijn kameraad Jie verricht hij zwaar werk om aan de kost te komen. Als hij erachter komt dat Xiu Xiu met de Japanse yakuzabaas Eguchi is getrouwd, besluit hij als huurmoordenaar voor de yakuza te gaan werken. Hij neemt werk aan van Eguchi maar al snel raakt hij steeds dieper en dieper in het maffianetwerk verstrengeld.
Steelhead
Taro Watagawa
Lily
Hong Kong Boy
XTREEM|RAGE
Ik had niet verwacht dat deze spannend + een leuk verhaal zou hebben. Ik ben aangenaam verrast, 3*.
Aardig.
Maar helaas niet zo goed als verwacht.
Het blijft natuurlijk een verademing om Chan weer eens te zien in iets anders dan de doorsnee Kungfu-flick met een dosis humor.
Echter meeleven met de characters lukt amper, en het verhaal is ook een standaard maffia-dingetje. Echt indruk maken deed de film niet, onderhouden gelukkig wel. Mede dankzij enige vaart.
Redelijk.
supoc
Als sommige hier de eerdere films gezien hebben van jackie chan dan waarderen ze deze film van jackie chan mits je dan ook een jackie chan fan bent natuurlijk.
Deze film gaat het meer om het verhaal dan om z'n stunts.
En hier zie je dat hij zonder mooie stunts een goede acteur blijft!
In deze film is hij een held en een held kan doodgaan.
Hij laat zien dat hij ook geen heilige is en killt er ook op los via opdrachten van een mafia baas om de baas te zijn van zijn regio.
Dit doet hij dan voor z'n crew waarneer hij daarna verraden wordt door z'n eigen crew en z'n dood te gemoet komt.
Deze film kan bij mij dan ook niet stuk en daarom ook een 10!
melchior7
Eigenlijk zoek ik hem met Nederlandse ondertiteling
Zeer leuke chan film, het is eens wat anders van hem.
Verhaal is goed en spannend.
Acteurs zijn goed en de actie prima.
3,5 ster
Muyo
Realistische film, dat zeker, maar stiekem had ik er iets meer van verwacht !
Het verhaal stelt zich heel goed op, de opbouw, de scenes, het acteren, het is allemaal goed.
De actie en de spanning hadden wat opgevoerd mogen worden.
Ik heb de film overigens met plezier gekeken, vooral omdat het zo realistisch over komt.
Geen aanrader, wel een plezierige film.
3 sterren.
Movie-Addicted
Persoonlijk vond ik deze een van de mindere met Jacky Chan. Alles komt ongeloofwaardig over en het acteerwerk was erg onder de maat. Maar dat zal wel te maken hebben met de cultuur verschillen. Verder vind ik het wel een vermakelijk filmpje!
een 2.5
gauke
Een karakterrol van Jackie Chan (ja, hij kan ook toneelspelen!) en hij speelt stoïcijns, sympathiek en geloofwaardig. Door een vooral in de tweede helft rammelend script overtuigt de film minder.
Number23
Dit is weer een swat anders met Jackie in de hoofdrol.
Me eerste Aziatische film waar je echt ziet dat somminge Japanners een hekel hebben aan Chinezen en hun zien als indringers.
Misschien standaard misdaad/maffia-verhaal, maar omdat t Chinees/Japans is en met een serieuze Chan kon ik t wel waarderen...
sjuul89
19 mei komt ie uit op DVD. hij lijkt me ook wel vet. ga m binnenkort eens kijken
Minotaures
''The Battle for Tokyo's Underworld begins''
Meer misdaad dan actie.
Een aparte film van Jackie Chan. Aangezien Chan vrij standaard films maakt pakt deze behoorlijk anders uit. Goed zelfs.
Dit vind ik meer een Japans-Chinees versie van Scarface. Een groep vluchtelingen komen aan en verrichten zwaar werk binnen het criminele circuit. Na een tijd zulke klusjes te doen groeien ze steeds verder en verder, tot ze hun macht niet meer controleren en zo een gevaar voor ieder en eigen worden.
Verwacht van Chan geen Rush Hour gevechten. Hier roept die zelfs om hulp en kan zich net afweren van 2 gasten. Hij speelt zijn personage goed en is erg overtuigend. Zijn vrienden acteren ook goed en bij de 2de helft escaleert het zelfs tot een dodelijke vechtpartij. Chan doet het zelfs goed als huurmoordenaar tijdens zo'n Yakuza bendeoorlog. Dat die allemaal concurrerende Yakuza-bazen moet doden, erg goed op beeld. Langzaam maar zeker stijgt Chan tot een baas die de Chinese territorium controleert. Ik had af en toe medelijden met Jie, die in deze film verreweg de hardste klappen heeft gekregen. De situatie van personages wordt ook goed weergegeven; je ziet ze verder rotten aan de drugs en andere criminele dingen.
Een goed weergave hoe slecht de combinatie van Japanners en Chinesen zijn als ze op elkaars paden kruisen, wat vaak kan escaleren tot een vechtpartij met dodelijk afloop. Dat gebeurt allemaal in het 2de helft van de film, het was wel af en toe rommelig. De aanpak van de Japanse politie als voorbeeld. Ik vraag me alleen af wat er met sommige personages gebeurt, dat laten ze helaas niet zien.
Misdaadfilms duren meestal tegen de 2 uur. Deze film kijkt ook lekker weg en wordt de speelduur niet echt een probleem. Ook de tempo zit er goed in, er komen weinig onduidelijkheden in voor.
Een aparte film van Chan, waar het andere kwaliteiten van hem naar voren haalt.
usr14112
Tsja, wat moet ik hier van zeggen. Chan inderdaad in een heel andere rol dan normaal. Het verhaal is best goed alleen dat acteerwerk. Dat is echt op sommige momenten super slecht. Het begin al direkt in het begin op dat strand. Ik dacht even waar zit ik naar te kijken. Het lijkt wel een toneelvoorstelling van groep 8. Naarmate de film vordert wordt het wel beter maar het blijft echt onder de maat. Matig dit.
gorelover
Heb hem nog niet helemaal af kunnen zien, maar ik ben zeer onder de indruk.
Jackie Chan laat zien dat het best een respectabel acteur is.
Zijn 2e echt serieuze rol waarin ik hem inzie, na A new police story.
En ik moet zeggen, die rollen bevallen me nog beter.
Wat kan die man af en toe intens droevig kijken, om kippevel van te krijgen.
tot nu toe 4.5*
Fryce
Aardige misdaad, heb Chan niet eerder in een rol als deze gezien, leuk! Verhaal is niet echt vernieuwend en gaat op een gegeven moment wel erg snel, andere stukken dan weer net wat te langzaam. Al met al een ruim voldoende.
Jackie Chan en Daniel Wu is een duo dat toch wel werkt en ook hier geeft dat vonken op het scherm. Chan gaat zoals hij al eerder meedeelde richting drama en minder actie. Begrijpelijk natuurlijk gezien z'n ouderdom en de kans dat hij door een fysieke versletenheid (geef het een naam...) zich eerder belachelijk zou maken met te simpele choreografieën. Wel leuk om een keer dit genre te zien omdat het meestal oud-Chinese historische films zijn of oorlogsfilms ten tijde van de strijd tussen Japan en China begin vorige eeuw. Dit is een Aziatische Scarface kan je deels zeggen, al mist Chan daar toch nog net het charisma van Pacino om de film hogerop te tillen.
De film is een zeer aangename prent geworden, al zal hij denkelijk wel mensen teleurstellen met een Chan in een dramafilm zonder de gekende movekes. Maar als je de drama-Chan (kort door de bocht effe) wil zien, is dit wel een aanrader.
Metalfist
Chinezen in Japan
Ongeveer een jaar geleden had ik deze Shinjuku Incident aan een kameraad gegeven voor zijn verjaardag. We waren toen bezig al een goede maand bezig met het kijken van het oeuvre van Jackie Chan en hij had juist een PS3 gekocht dus een blu-ray leek me wel een geschikt cadeau. Het heeft even geduurd eer we aan de film begonnen, we hebben lange tijd bezig geweest met de films in chronologische volgorde te zien, maar gisteravond dan toch eindelijk eens aan begonnen.
En aangenaam verrast maar ik verbaas me eerlijk gezegd wat over de lage score hier want dit behoort samen met New Police Story tot één van zijn beste films. Ik had totaal geen idee waar de film eigenlijk over ging, ben nooit zo'n fan van plotomschrijvingen op voorhand te lezen want elke keer wanneer ik het al heb gedaan ben ik gespoilerd geweest, maar Shinjuku Incident is een interessante misdaadfilm geworden. Een genre waar ik voornamelijk mee bekend ben via de Amerikaanse films maar Yee weet er perfect zijn eigen draai aan te geven. Voornamelijk omdat hij de keuze maakt om iedereen in zijn eigen taal te laten acteren, iets wat altijd wel een pluspunt is, maar vooral omdat hij het rise & fall verhaal op een geloofwaardige manier in beeld weet te brengen. Een paar hardere scènes (de shit dat Jie allemaal overkomt..) worden bijgestaan door een hoog tempo en het enige minpunt is dat het nooit echt duidelijk wordt wat er met Lily en Xiu-Xiu gebeurt. Zonde want voor de rest weet Yee het geheel op zich goed te balanceren.
Dat Chan meer kan dan enkel de clown uithangen was me al langer duidelijk. Zijn acrobatie is natuurlijk zijn grootste aantrekkingskracht maar met Shinjuku Incident bewijst hij wederom dat hij wel degelijk een goede acteur is. Hij kan het blijkbaar wel niet laten om er wat humor in te verwerken (ik vond de manier waarop hij pa Togawa vermoord nogal klungelig overkomen) maar laat hij zich in het vervolg maar op dit soort films concentreren in plaats van de Amerikaanse kinderoppas zoals in Spy Next Door te worden. Ik dacht dat de focus voornamelijk op Chan ging liggen maar Daniel Wu neemt ook een groot deel van de film voor zijn rekening als Jie. Vooral naar het einde toe wanneer hij is doorgeslagen, is het genieten. Sowieso is heel de Chinese crew wel van een hoog niveau. Tof ook om eens een eerste indruk te kunnen maken van Bingbing Fan (Lily) want ik heb hoge verwachtingen van X-Men: Days of Future Past waar ze de rol van Blink op zich gaat spelen. Ze verdwijnt nogal geruisloos maar ze vormt een aangename toevoeging tussen al dat mannelijk geweld. Bijrollen van onder andere Masaya Katô en Naoto Takenaka zijn degelijk.
Ik heb ze nog niet veel uitgedeeld aan Jackie Chan maar Shinjuku Incident verdient 4.5*. Het totaalplaatje klopt bijna perfect, de film had 10 minuten langer mogen duren om even uitleg te geven wat er met een aantal randpersonages gebeurt, en Chan is heerlijk op dreef. Verwacht geen typische actiefilm van de Chinese superster want dan kom je bedrogen uit.
blurp194
Een soort geschiedenisles. De introductie van de Chinezen in de Japanse onderwereld. Een multiculturele omwenteling in de maffia. Once upon a time in Tokyo, zo had de film kunnen heten. Echt iets anders dan de gebruikelijke Jackie Chan film; geen slapstick of kungfu hier. Wel af en toe een komische noot, en dat maakt dat er een wat merkwaardige sfeer over de film ligt - ondanks dat het niet allemaal over heel plezierige zaken gaat, en er af en toe slachtoffers vallen blijft het vreemd luchtig. Ontoepasselijk eigenlijk.
Mooi gespeeld, wie nog twijfelde of Jackie Chan een goede acteur is kan hier zijn ogen uitkijken. En ook mooi in beeld gebracht - vooral de beginscene op het strand vind ik daar een goed voorbeeld van.
Gang_Star
Een prima film met Jackie Chan, die een heel andere kijk geeft op de actieheld. Deze actie/drama (wat mij betreft meer te omschrijven als een misdaad/drama) laat zien dat Jackie Chan ook meer kan dan de martial arts scenes die we van hem gewend zijn. Hierin vertolkt hij een gewone man, die op zoek naar een beter leven in de wereld van het misdaadsyndicaat terechtkomt. Dit zorgt voor veel dramatiek, waarin Chan behoorlijk goed in zijn rol zit. De film kent een goede sfeer, en kent tussendoor ook een aantal harde actiescènes.
Left4Dead
Redelijke goede film, geniet hier een goede notering (3.24) en krijgt aardig lof.
Lees hierboven dat Chan ook goed acteren kan maar zo bijzonder vind ik het acteerwerk niet. Nee de rest was ook niet bijzonder, gewoon redelijk tot goed te noemen.
Toch weet de film enigszins je goed te pakken, afpersing, ongelijkheid en de hardheid. De soundtrack weet dit alles prima aan te voelen en te versterken.
Hier heeft Chan zijn grappentronie ingeruild voor een verbeten kop en een fight for justice karakter aangemeten gekregen. Doet hij wel goed, ben nooit een fan van hem geweest.
Natuurlijk moet er ook wat moeilijke liefde in het verhaal zitten, al met al is het een standaard werk met een bekend verhaal. Hierboven las ik iets over Scarface en ja, je kunt daar lijnen naar toe leggen maar deze prent duikt ver onder dat niveau. Er zijn tig films met soortgelijke verhalen eerder gemaakt.
Geeft niet weg dat het een leuk werk is geworden. Helaas wisselden goede momenten wat saai momenten af. Gelukkig wordt de hiërarchie van de Yacuza netjes uitgelegd met de eer en wraak code daarbij. Maakt het verhaal geloofwaardig en geeft een heerlijke donkere sfeer. Naarmate de film vordert wordt alles almaar beter en komt er flinke spanning in de film. Pride goes before a fall.
De film nu voor de vierde keer gezien en eerlijk gezegd waardeer ik hem steeds meer. Vooral de thema's discriminatie en afpersing/uitbuiting worden goed neergezet. Nogmaals, ik ben zeer tevreden over de soundtrack.
Heerlijke film die je eigenlijk gezien moet hebben.
Left4Dead
Jackie chan......hmmmm laat maar zitten
In deze film heeft ie toch een heel ander personage dan normaal. Ik zou zeggen probeer hem eens, hij is de moeite waard.
tattoobob
Dus geen "want to be grappige vechter"?
Left4Dead
Nope, dit keer best een serieus verhaal. normaal vind ik ook niet veel aan de films van de man maar hier laat hij zien dat hij ook een echte rol kan spelen. Hoe verder ik in de film kwam hoe beter ik zijn rol begon te vinden. Niks van wat je gewent bent van nde man, best een aardig verhaal ook..
boemboem27
geen film zoals we gewend zijn van Jackie Chan.
allemaal heel erg rommelig.
nee niet mijn film,maar er zullen genoeg liefhebbers zijn
Decec
Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Jackie Chan speelt goed...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima HD kwaliteit breedbeeld...

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009