• 9.377.078 stemmen

Geregisseerd door: Tung-Shing Yee

Met onder meer: Jackie Chan en Naoto Takenaka

Gesproken taal: Japans, Mandarijn, Kantonees en Engels

Plot Xin Su Shi Jian

"They destroyed his life... Now he'll destroy them all."

De Chinese mechanicus "Steelhead" (Jackie Chan) komt Japan illegaal binnen om daar zijn vriendin Xiu Xiu te zoeken. Samen met zijn kameraad Jie verricht hij zwaar werk om aan de kost te komen. Als hij erachter komt dat Xiu Xiu met de Japanse yakuzabaas Eguchi is getrouwd, besluit hij als huurmoordenaar voor de yakuza te gaan werken. Hij neemt werk aan van Eguchi maar al snel raakt hij steeds dieper en dieper in het maffianetwerk verstrengeld.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Inspector Kitano

Xiu Xiu/Yuko Eguchi

Toshinari Eguchi

Koichi Muranishi

Taro Watagawa

Hong Kong Boy

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Nieuwe Jackie Chan! Kijk hier zeker naar uit.

avatar van jackie chan

jackie chan

Dit word een ommekeer in JC's Cariere!

Maar in New Police Story bewijst Jackie dat hij prima kan acteren. Ben benieuwd want de nieuwe film word zwaar voor hem. Een moordenaar spelen terwijl hij normaal de clown uithangt.

avatar van Lad

Lad

Chan en Watanabe!

avatar van pauloootje

pauloootje

Ik ben Zeer benieuwd!!

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Een professionele regisseur die samenwerkt met jackie chan the stuntmaster, ik ben ook zeer benieuwd.

avatar van jackie chan

jackie chan

Ik ben pas benieuwd wanneer die legaal in de NL winkels te koop is. gokje: 2012? Rob-B-Hood is hier verdomme nog niet eens uit!

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Ik wil hem nu al een 5 geven maar dat kan niet

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Must Watch: Trailer.

Ziet er goed, heel goed uit!

Officiele site

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Mittie is de eerste stemmer. Een echte pro.

avatar van mihan

mihan

Goede film met een enigszins (onnodig) ingewikkeld plot. Jackie laat zien dat hij kan acteren. Helaas zijn zijn echte vechtkunsten nauwelijks meer te bewonderen, misschien dat hij toch te oud wordt. De grote cast is over het algemeen goed. Zeker de Chinese groep heeft een goede chemie met elkaar. Alleen ben ik een beetje teleurgesteld met Daniel Wu. De regisseur heeft hem niet veel kans gegeven om hem te gebruiken. Hij kan duidelijk meer zoals hij laat zien in Protege, en wat hij heeft laten zien viel wat tegen. Toch bespeur ik ook nog wat Chinese chauvnistische ondertoontjes. Japanners en Taiwanesen als de vijand, Chinesen die in Japan (dus zonder de communistische regering) in chaos vervallen. Toch blijft het een leuke goede actiefilm met Jackie Chan eindelijk uit zijn rol als Mr. Nice Guy.

avatar van wei

wei

Jackie vlucht naar Japan waar hij verstrikt raakt in een maffianetwerk. Klinkt als een standaard HK verhaal, maar deze is een stuk meeslepender dan zijn broeders. Een retegoede en soms heftige film, met harde geweldsuitspattingen wat toch een trademark lijkt te worden in dit genre. Jackie in een ongewone rol, want hij deelt weinig klappen uit hier. Al rent hij wel weer zoals vanouds. Bekende thema's als broederschap komen ook te boven, maar zonder al te melodramatisch te worden. Wat rauwer en minder gelikt in beeld gebracht dan gewoonlijk. Ga Protege en One Night in Mongkok ook snel eens kijken. Dit is in ieder geval een dikke aanrader.

avatar van J.T.O

J.T.O

Trailer deed me beetje denken aan Rumble in the Bronx. Het lijkt wel op een goede film, al vond ik dat stukje met Daniel Chan over zijn "Mijn hand is afgehakt oid" wel een beetje cheesy, misschien doordat het was ingesproken in mandarijns? Binnenkort even kijken, ik ben benieuwd

avatar van Mark08

Mark08

wauw! kan niet wachten tot deze film uit is:D:D:D:D

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Jackie Chan bewijst inderdaad dat hij een redelijk acteur is in deze film. Maar de film zelf viel me tegen. Veel onnodige en rare veranderingen in de verhaallijn.

avatar van J.T.O

J.T.O

Film was wel leuk, maar ik vind het einde en enkele plot gaten niet echt bevredigend. Wat is er gebeurd met Lily (Fan bing bing), had toch wel iets meer willen zien van haar en steelhead. Of hoe het afloopt met zijn ex-vrouw en der kind van de immers gemoorde Yakuza hoofd.

avatar van Jola Eidos

Jola Eidos

Wat is er eigenlijk gebeurd met Lily en Xiu Xiu ??
Het einde kon wel wat beter uitgewerkt worden.

avatar van Raffael77

Raffael77

Geweldige film.

Acteer werk: Goed

Camera: Goed

Verhaal: Goed

Wat wil je nog meer. Leuk dat Chan nu eens niet zijn Kung Fu shit laat zien. Zeer realistisch beeld van illegale immigranten die proberen te overleven in goede en kwade zin.

Einde vond ik zeer sterk en juist omdat het anders afloopt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Verrassend goed.

Chan bewijst dat hij niet alleen maar kan vechten. Sterker nog, in deze film deelt ie niet meer dan een paar milde tikken uit. Chan laat zien dat hij ook goed kan acteren, want overtuigen deed hij. Ken Watanabe speelt trouwens helemaal niet in deze film?

Persoonlijk vind ik de Yakuza wereld erg interessant. Het maakt me dan verder niet zo veel uit wat het plot inhoudt, zolang de personages overtuigen en er een goede maffiasfeer in zit ben ik tevreden. En dat was hier uitstekend. Vooral Jie met de blonde pruik op vond ik tof. Gewoon lekker knotsgek, zoals ze dat alleen in Azië kunnen. Daarbij zitten in de film een paar erg harde scenes, die ook best indruk wisten te maken. Wanneer de hand van Jie wordt afgehakt bijvoorbeeld en dat hij de rest van de film rondloopt met een schroefje los. De scene dat alle Yakuza voor het Chinese gebouw stonden was ook briljant.

Het einde had inderdaad wat beter gemogen. Erg vreemd dat je niet te weten krijgt hoe het afloopt met Xiu Xiu en Lily. Al met al een film die 2 uur wist te boeien.

avatar van Jiv

Jiv

Zeer goede film!

Moet zeggen dat ik de nadruk niet op het drama gedeelte had verwacht,.. dat was even wennen in het begin. De verhaallijn zit goed in elkaar en komt realistisch over. Acteerwerk vond ik ook prima, al vind ik dat moeilijker te beoordelen als er een andere taal word gesproken. Omgevingsfactoren en de sfeer zijn een van de sterke punten van de film vind ik, aangezien die ervoor zorgen dat het realistisch overkomt. Mooie lokaties voor de sleutelscenes. Ik heb wel het idee alsof ze eerst de film hebben gemaakt en er daarna een thema aan hebben gehangen ''immigranten in de jaren '90''. Dat vond ik een beetje loos... Maargoed, al met al een leuke film om gezien te hebben!

avatar van Ninto

Ninto

Goede film... maar dat is dan ook wel. Ik miste iets...

avatar van RickZ

RickZ

Soort misdaaddrama over Chinese bendes in Japan tegen andere bendes. Weinig vechten, meer een soort docudrama over de slechte omstandigheden van immigranten in Japan. Kortom, een tegenvaller.

Docudrama

Rare fusie tussen China en Japan. Een oerJapans verhaal in een typisch Japanse setting, maar dan door en met Chinezen in de hoofdrol. Nog niet vaak eerder gezien.

Dat Yee meer realisme nastreeft is te merken aan het dubbel taalgebruik en de ook best sterke Japanse cast. Takenaka is zoals steeds erg sterk, maar ook de rest doet het meer dan behoorlijk. Ook aan Chinese kant grote namen, met uiteraard Chan, maar ook Bing Bing, Wu en Luet.

Best een fijne boel, maar de fusie van beide werelden werkt toch niet helemaal. Het vlotte van de HK regie werkt niet echt samen met het rauwe yakuza wereldje. Qua stijl valt de film ergens tussen beide werelden in en loopt af en toe ook een beetje verloren. Het wordt nooit slecht, vermaakt de ganse speelduur en zakt nergens in, maar echt sterk is het nergens.

Vind het best leuk dat Yee gaat voor een gecombineerde aanpak, en dat de film veel meer is geworden dan een paar Chinezen in Japan, maar perfect werken doet het niet. Verder weinig op aan te merken, al valt Chan's serieuze acteerwerk ook wel weer mee. De eerste helft van de film loopt hij weer rond met z'n wat wereldvreemd boerengezicht.

avatar van Legan

Legan

The Shinjuku Incident is een redelijk standaard rise and fall verhaaltje, maar hetzelfde geldt voor de film zelf.

Het begint allemaal aardig en het eerste uur staat vooral in het teken van Jackie Chan en zijn strubbelingen om uit de illegaliteit te klimmen. Zonder dat het echte hoogtepunten bevat, kunnen alle verhaallijnen en personages boeien. Weinig diepgang, maar wel interessant.

Dit alles verandert halverwege het tweede uur. In iets meer dan een half uurtje zien we Chan ineens vanuit het niets iets worden en zelfs baas van zijn eigen bende en territorium worden, mensen van de één op de andere minuut van karakter veranderen door het hebben van macht en Chan ineens van binnenuit verraden worden, om uiteindelijk te eindigen op dezelfde manier waarop hij begon; in de goot. Alleen deze keer dood.

Het is onvoorstelbaar om te zien dat men eerst 1½ uur de tijd neemt om alle verhaallijnen en personages uit te diepen, om dan in het laatste half uurtje alles wat men heeft opgebouwd het raam uit te gooien. Supersnel, en dan bedoel ik ook supersnel, verandert The Shinjuku Incident in een vreselijk emo en cliché dramafilmpje waarbij alle verhaallijnen heel erg snel en oppervlakkig worden afgeraffeld. Hoe triest kan je het maken...

Wil je weten hoe je iets supersnel kan verpesten, dan zou ik vooral hiernaar kijken.

Een extra uur erbij had een vol punt minder opgeleverd.

avatar van Legan

Legan

Onderhond schreef:

Een extra uur erbij had een vol punt minder opgeleverd.

Wat mij betreft had men mogen meegaan in de hype om films op te splitsen in twee films. Alles beter dan half afgeraffeld werk.

Vind ik net de charme van die HK films. Die hoeven niet alles nodeloos te rekken. Een uitgebreid tweede deel zou niks meer laten zien dan we in 100 andere films al gezien hebben. Dan liever maar wat actie en de schaar erin.

avatar van skipy05

skipy05

Ik vond er niet veel goeds aan. Het verhaal sprak mij niet echt aan. Ik zie Jackie Chan toch liever in zijn andere film spelen waar hij stuntwerk doet. Dit was nogal een tegenvaller.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Eer respect vriendschap actie verdriet humor wraak

Good enough for me

avatar van b00ts

b00ts

Te hoge waardering als je het mij vraagt. Wilde er eigenlijk maar 2,5 ster voor geven, maar vanwege het goede camerawerk en één of twee leuke scenes, heb ik er een halve ster bijgedaan. De boel wordt vaak behoorlijk afgeraffeld en het gros van de acteurs blijft van de B categorie.

avatar van vranque

vranque