Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: John Swanbeck
Met onder meer: Kevin Spacey, Danny DeVito en Peter Facinelli
Plot The Big Kahuna
Drie zakenmannen bevinden zich op cruciale punten in hun levens: Larry (Kevin Spacey) is net getrouwd, Phil (Danny DeVito) is net gescheiden en de jonge Bob (Peter Facinelli) wil carrière maken, maar wordt zenuwachtig van Larry terwijl hij tegelijkertijd Phil op de zenuwen werkt. De avond voor een belangrijke conventie spreken ze al hun frustraties en irritaties uit.
Larry Mann
Phil Cooper
Bob Walker
Bellboy
Bartender (onvermeld)
The Big Kahuna (onvermeld)
Business Man (onvermeld)
wackyboy
Tsja, wat moet je hier van zeggen. Het toneelstuk waarop deze film is gebaseerd is erg goed. Het verhaal en de interactie tussen de hoofdpersonen sprak me erg aan. Maar een goed toneelstuk maakt nog geen goede film. Bij een goede film verwacht ik toch ook een stukje visueel spectacel en dat ontbeert deze film toch wel. Het is bijna een registratie van een theatervoorstelling. Wel erg goed spel van Danny DeVito en Kevin Spacey, maar doordat het eigenlijk een toneelstuk is, ook erg veel dialoog en daar moet je wel van houden. Toch verdiende dit toneelstuk het wel om aan een groter publiek gepresenteerd te worden, dus wat dat betreft wel waard om gezien te worden.
marcelgg
Op zich niet vervelend als ze toneelstukken verfilmen, maar soms best overbodig.
Ik zag trouwens niet zo scherp die ondelinge irritaties en andere verhoudingen die in de omschrijving staan beschreven...
pjutter
wat een enorm saaie film is dit zeg,
gebeurt gewoon niks leuks / spannends / grappigs / boeiends in!!
moet ook wel voor 2 euro.
bisse
Veel te lage score voor deze mooie film met prachtige dialogen. Deze film is helemaal niet saai en er gebeurt van alles wanneer je een kijker bent die kan genieten van geweldige acteerprestaties en een goede karakterontwikkeling.
Ik snap dan ook niet waarom iemand die visueel spektakel verwacht een film als deze gaat kijken. Visueel spektakel is helemaal niet op zijn plaats bij dit genre.
davidov
Erg kale film, maar daardoor vond ik de film juist erg vermakelijk. Leuke gesprekken, geinig neergezet.... weer eens iets anders van DeVito... simpel en vermakelijk. 4*
Norma
Verrassende film die naar mijn idee te laag scoort hier. Haalt niet het niveau van het briljante Glengarry Glen Ross, maar is daar wel een klein beetje mee te vergelijken. Het eerste kwartier moest ik er echt even inkomen vanwege de toneelstuk-achtige setting, maar daarna volgen er geweldige scenes, vooral tussen Spacey en Facinelli vliegen de vonken er vanaf. DeVito had ik wat moeite mee; hij speelt een veel serieuzere rol dan ik eigenlijk van hem verwachte in dit verhaal. Hetzelfde euvel geldt eigenlijk voor het einde van de film: ik zat te wachten op de clou, maar deze bleef uit. Inplaats daarvan krijgt de film een serieuze, bijna overpeinzende toon die eigenlijk wat geforceerd op me overkwam na het hilarische eerste uur. Dat is jammer, want verder is deze film zeker wel de moeite waard en een must-see voor liefhebbers van Spacey.
Briljante dialogen, schitterend spel van Spacey en DeVito.
Ik vond de rol van DeVita tragikomisch. Niks op aan te merken, vond het goed zo.
Norma
Bob heeft alsnog het gesprek met de hotshot.
Ik verwachte half en half een grap, bijvoorbeeld dat Bob de Big Kahuna bleek te zijn De serieuze toon had ik niet aan zien komen. Op zich niet echt iets mis mee maar ik moest echt even omschakelen.
Edit: ik zie nu ook dat er DRAMA/komedie staat
PaulieWalnuts
Bob heeft alsnog het gesprek met de hotshot.
En Phil gaat met Larry's vrouw. Zie ook IMDb. Ik had dat idee al nadat hij "Love you too" zegt, tegen iemand die hoogstwaarschijnlijk voor Larry belde. Daarom was hij depressief misschien.
Mooie film. Na herzien te hebben 4*
Jack Sparrow
Interessante film met erg sterke dialogen. De hele tijd heeft de film mij vast weten te houden. Het acteerwerk van alle drie is zeer sterk. De enorme verschillen tussen de drie personen maken dat het zeer boeiend blijft om te kijken. De emoties en tragiek van alle drie zijn sterk uitgewerkt. Vooral de jongste moet het ontgelden. Met zijn kijk op het geloof brengt hij de anderen in verwarring en ontroering. Uiteindelijk blijkt toch dat zijn kijk op de zaken niet zo slecht is als de andere twee hadden gedacht. Hij weet de baas van het grote bedrijf voor zich te winnen, zo blijkt aan het einde.Aanrader, 4 sterren
Leland Palmer
Misschien moet ik nadat ik de film vandaag voor het eerst heb gezien, maar snel eens nakenken over het herzien van deze film. Dankzij een aantal interessante reacties op de site, begin ik toch te denken dat deze film zijn waardering moet krijgen voor mij nadat ik hem voor een tweede of misschien wel derde keer moet hebben gezien. De dialogen zijn inderdaad goed en de emoties zijn van vooral DeVito het beste weergeven! Ook Spacey, die niet op kan houden met lullen doet het goed. Facinelli begint op een gegeven moment irritant te worden en is ook een minpuntje in deze film voor mij. Toch is het knap om een film te maken die zich (bijna) de gehele speeldduur afspeelt in dezelfde kamer. Dat Facinelli de grote baas voor zich weet te winnen zegt nog niks over zijn kijk op de zaken. Hij kent de goede man niet eens, dus weet nieteens waar ie mee bezig is toch? Dus dit is met toeval gebeurt voor hem, omdat de baas ook religieus blijkt te zijn. De clou op het einde blijk je zelf in te kunnen vullen denk ik......
veron35
Top film. Echt mijn soort. Een groot gesprek. De eerste film die zo gemaakt werd was volgens mij 12 angry men. Dit soort films heeft iets wat ik erg leuk vind. Kevin Spacy en Danny DeVito waren geweldig, maar die andre vond ik iets minder.
Pure
Uitstekende film, boordevol boeiende, (semi-) filosofische dia- en monologen en dit alles vlot en overtuigend gebracht door een heerlijke cast (klein weliswaar). De constante woordenwisselingen zijn niet alleen aangenaam om aan te horen, ze geven bovendien een geweldige achtergrondkennis van de personages en hun beweegredenen.
Het einde is verder multi-interpretabel, al doet het er niet toe. The Big Kahuna is zijn euro waard geweest
(5 voor 5 bij de Blokker!).
veron35
Kijk dan ook Glengarry Glen Ross en Tape.
Tape staat ook zeker nog op mijn verlanglijst. Bedankt voor de tips.
gideonvdb
als ik de titel van deze film zie denk ik altijd,
i'm sorry did i break your concentration.
Leland Palmer
als de titel van deze film zie denk ik altijd,
i'm sorry did i break your concentration.
Inderdaad, the big kahuna burger
GinolaEHV
Deze film moet het inderdaad niet van de actie hebben. Maar de dialogen zijn bij het briljante af. Erg sterke film, die ik voor een euro op dvd bij de Blokker heb gehaald.
MarkFish
Check ook Hurlyburly, Spacey is ook gewoon een prima toneelacteur. Want het eigenlijk toneelstukken, als je het sec bekijkt. Zoals iedereen wel weet natuurlijk.
animalkrullie
Niets aan toe te voegen.
Spacey en Devito zijn zeer goed die ander had ik grote moeite mee.
De gesprekken zijn scherp en de eindtune vertelt de film.
Toch is het niet mijn soort film.
Wel een 3*
AGoos
Tape staat ook zeker nog op mijn verlanglijst. Bedankt voor de tips.
dan ook erg aan te raden>> American Buffalo
Diesel
Een film waar de boodschap er behoorlijk dik bovenop ligt. John Swanbeck wil zijn publiek iets te graag overtuigen. De conversatie tussen de drie zakenmannen gaat na een klein uur vervelen. Wel goede rollen van Kevin Spacey en Danny DeVito. 2,5*
Brooklyn
Onbegrijpelijk laag gemiddelde bij deze prachtige film.
Onderwerp waar ik de laatste tijd ook mee speel. De rol van de mens in de maatschappij en in hoeverre je als individu tegen een functie praat ipv een mens. Oprechtheid vs kletspraatjes. Erg goed uitgewerkt, dialogen zijn de beste die ik in tijden hebben mogen aanschouwen in een film. Spacey en DeVito spelen nagenoeg perfect, Peter Facinelli als een soort jonge Tom Cruise doet wat hij moet doen. Personages en hun relaties zijn prachtig geschreven.
Wat stijlpunten hadden wat meer aandacht verdient, maar film haalt vooral punten waar dat het moét doen.
brabusRUS
Positieve reacties over de film hier. Ga 'm vanavond dan maar even kijken.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Life of David Gale

A Scanner Darkly
Animatie / Sciencefiction, 2006

The Men Who Stare at Goats
Komedie / Oorlog, 2009
religion and supernaturalonafhankelijke filmlubricant salesmanone location