menu

The Men Who Stare at Goats (2009)

mijn stem
2,73 (1417)
1417 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Komedie / Oorlog
94 minuten

geregisseerd door Grant Heslov
met George Clooney, Ewan McGregor en Jeff Bridges

Bob Wilton (Ewan McGregor) is een in Irak gestationeerde reporter die op zoek is naar een goed verhaal. Hij ontmoet Lyn Cassady (George Clooney), die beweert een voormalig paranormaal soldaat te zijn. Hij vertelt over een speciale afdeling van het Amerikaanse leger die zich bezighoudt met het ontwikkelen van paranormale strijdkrachten. Samen gaan ze op zoek naar het hoofdkwartier, waar ze de oprichter (Jeff Bridges) en de afdelingschef (Kevin Spacey) ontmoeten...

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=T4nzXt4QaYk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Richard_Voorhees
3,5
Persoonlijk kan ik me niet vinden in het lage gemiddelde, want ik vond deze film erg vermakelijk.
De cast doet het goed en er komen een aantal leuke rollen voorbij. Verder kan ik me voorstellen dat de humor voor de meesten een beetje hit & miss is, maar ik kon het in deze film toch goed waarderen. Vooral de scenes over de hippie soldaten zijn erg vermakelijk, met als een van de hoogtepunten dat Clooney een flashback krijgt naar zijn vader's reactie op die allereerste keer dat hij als jongetje wilde gaan dansen.
Toffe humor en een lekker vlot verhaaltje. Erg leuk voor een keer.

avatar van zoutzak
3,5
Er wordt lekker wat afgetript in deze film die het hart duidelijk op de goede plaats heeft.

avatar van Boenga
1,5
Het gedrag van, de aanpak door een groep paranormale militairen is de basic joke van het ganse verhaal. Dat volstaat imho helaas helemaal niet om een film te kunnen dragen.

Uiteindelijk herhaalt diezelfde grap zich opnieuw en opnieuw, in een verder flauw en rommelig verhaal. Bijzonder moeilijk om daar 94 minuten m'n aandacht bij te houden.

avatar van Brandt
3,0
Kolderieke film met een spiritueel randje. Het verhaal is rommelig, maar Jeff Bridges maakt veel goed. Als langharige hippie sergeant-majoor doet ie nog het meest denken aan the dude die in militaire dienst is gegaan.

avatar van Black Math
3,0
Een film die het vooral moet hebben van een aantal leuke rollen voor een groot aantal acteurs. Met name Clooney is behoorlijk droog, maar ook Spacey zet op leuke wijze een onprettig persoon neer. Hij had zeker wat meer screentijd verdient.

Een aantal inside grappen, zoals Obi-Wan Kenobi acteur McGregor wiens karakter niet weet wat een Jedi is, maar over het algemeen moet ik toch bekennen dat de humor niet helemaal bij me aansloeg. De nodige onzin wordt gortdroog gebracht maar is iets te weinig uitzinnig om echt grappig te zijn. De algehele sfeer is echter wel aangenaam, wat in combinatie met het acteerwerk een vermakelijke film oplevert, die een glimlach in plaats van een schaterlach oplevert. 3*.

2,0
Rommelig en stuurloos, en dat terwijl de ingrediënten ruimschoots voorradig waren. Absurdisme en het leger is altijd een goede combinatie, evenals de namen Clooney, Bridges, Spacey en McGregor in van de pot gerukte films. Dat het verhaal om die laatste gecentreerd wordt, is dan ook niet goed te verklaren. Zoals blijkt, moet hij na het verscheiden van de oprichters de hele handel en de geest van de organisatie in leven houden, maar waarom dan van hem enkel een kunstmatige proloog is ingelast (er wordt in een aantal vluchtige beelden getoond dat zijn vrouw hem belazerd heeft, en hij altijd verstoken is gebleven van elk maatschappelijk succes en aanzien), terwijl de organisatie zelf via flashbacks uitvoerig besproken wordt, is ook niet goed te rijmen.


Dat zou allemaal nog getolereerd kunnen worden, als de humor maar scherp was. Geenszins het geval; Clooney die gekke bekken trekt valt in een Coen-productie absoluut niet te versmaden, maar hier heeft het allemaal geen aard. Ik ga de misstappen niet eens opsommen, omdat ze zo (niet met opzet bedoeld zoals in een Coen-productie) oenig zijn. Enkel de apotheose met het massale lsdinfuus via het leidingwater was nog wel een aardige vondst. Verder doodt de regisseur de toch al summiere tijd door het tweetal Clooney-McGregor met de auto tegen een steen aan te laten butsen, doordat eerste een wolk paranormaal uiteen probeert te drijven om zijn ego ten overstaan van de onbeholpen laatste te bevestigen. Bovendien had de achtergrond van de Amerikaanse invasie in Irak geheel achterwege mogen blijven, want het dient hier louter als obligaat decor voor een op zichzelf kale film.

avatar van IH88
2,5
geplaatst:
“It's the Silence of the Goats!”

Vreemde film. Rommelig en verwarrend, maar soms ook grappig (Jeff Bridges is geweldig) en eigenzinnig. Het acteerwerk van onder andere Clooney, McGregor, Bridges, Spacey en Lang is sterk, en ook in de bijrollen zie je veel bekende koppen. Ze worden alleen niet geholpen door een script dat van de hak op de tak springt, en de film is soms ook gewoon saai. Het is een satire en het gaat soms ook lekker over the top, maar de film mist scherpte en humor. Met deze acteurs is dat een knappe prestatie.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:56 uur

geplaatst: vandaag om 23:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.