Genre: Komedie / Oorlog
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Men Who Stare at Goats
"No goats. No glory."
Bob Wilton (Ewan McGregor) is een in Irak gestationeerde reporter die op zoek is naar een goed verhaal. Hij ontmoet Lyn Cassady (George Clooney), die beweert een voormalig paranormaal soldaat te zijn. Hij vertelt over een speciale afdeling van het Amerikaanse leger die zich bezighoudt met het ontwikkelen van paranormale strijdkrachten. Samen gaan ze op zoek naar het hoofdkwartier, waar ze de oprichter (Jeff Bridges) en de afdelingschef (Kevin Spacey) ontmoeten...
Lyn Cassady
Gus Lacey
Major General Holtz
Scotty Mercer
john mcclane 2
wat een ontzettende frisse originele en humoristische film.
laat je verrassen.
zulke acteurs kiezen niet voor niets zo'n film.
booyo
Ben heel erg van de droge, sarcastische humor, maar dit kon me helaas niet bekoren. Weinig kunnen lachen, en het aparte verhaal maakte ook weinig goed. Zonde van zo'n sterrencast. Clooney, Bridges en met name Spacey behoren tot mijn favoriete acteurs, ik had er zodoende een stuk meer van verwacht.
JesterCrown
Ik vond het een vermakelijke film, creatief bedacht en het hield mijn aandacht. 3 sterren
Hollywood007
Om te beginnen had ik met deze cast, zeker niet het soort film verwacht die ik te zien heb gekregen. Ik was na het kijken een beetje in de war. Naar wat heb ik nu zitten kijken dacht ik.
Het verhaal is niet veel soeps. Maar op één of andere manier (waarschijnlijk door de sterke cast en de soms zeer geslaagde grappen) houd de film zich toch overeind. Ik zou hem geen tweede keer kijken, maar ik kan ook niet zeggen dat ik hem slecht vind.
Origineel is hij zeker.
Gewoon een zeer rare film die goed geacteerd en mooi in beeld gebracht is.
papaEd
Deze film zou zomaar door de Coen broers gemaakt kunnen zijn dacht ik aan het begin van de film. Heb me prima vermaakt cast was goed. Dialogen en humor waren echt Top.
RuudC
Een gemiddelde waardering van 2,72 is wel erg laag voor een van de beste komedies van de laatste jaren. Ik heb me uitstekend vermaakt met de typetjes die Ewan McGregor, George Clooney, Jeff Bridges en Kevin Spacey neerzetten. Vooral George Clooney is met zijn eeuwige strakke blik en pornosnorretje een absolute held in The Men Who Stare At Goats. De gebeurtenissen zelf zijn niet heel bijzonder, maar hoe men steeds op situaties blijft reageren is fantastisch. Er zitten heel leuke grappen in. Ook hoe Clooney aan McGregor het Jedi principe uitlegt is ronduit briljant. Je moet er wel voor gaan zitten natuurlijk, want men komt (gelukkig) niet met simpele pies- en poephumor aanzetten. Het hele verhaal wordt goed en duidelijk gebracht: een heerlijk geheel. Ergens had het wel wat weg van Apocalypse Now. Zeker wanneer het op absurditeit aan komt. Bij vlagen briljant, maar over de gehele linie een erg leuke film.
MartiN_
Echt serieus, nog nooit zo'n slechte komedie gezien, echt zo NIET grappig gewoon. Neem nou bijvoorbeeld die opmerking ''The Silence of the goats'' echt te slecht gewoon. Kortom, niet kopen/kijken/huren!!!
Chainsaw
Een film waarvan de indrukwekkende cast vooral meteen opvalt. Clooney, Spacey, Bridges, McGregor, Patrick en Root, samen in een komedie. Dat gegeven alleen al moet op de één of andere manier iets bijzonders opleveren. The Men Who Stare At Goats is een geestig werkje geworden, dat nergens echt bovengemiddeld of hilarisch weet te worden, maar wel een hele reeks geweldige scènes voortbrengt. Vooral in het eerste uur zitten een paar geweldige momenten met bijbehorende hilarische karakters. Waarvan Clooney en zijn snor zonder meer de show stelen.
3,5 sterren.
Waackx
Tja, hoe erg kunnen smaken verschillen op komedievlak.
Waar ik niks snap van bijvoorbeeld het hoge cijfer voor American Reunion of Burn After Reading snap ik tegelijketijd niks van het lage cijfer voor deze film.
Maar TMWSAG heeft een origineel plot, leuke acteurs en grappige scenes (hoe Clooney bijvoorbeeld de enige rots in de woestijn raakt met zijn auto). en je moet bij deze komedie zelfs nog je fantasie ook nog gebruiken.
Clooney,McGregor,Spacey waren goed alleen Bridges leek zijn rol al THE DUDE dunnetjes over te doen.
Maar veel beter dan je zou vermoeden met een rating van 2,72.
hdehoon
Ik lag niet in een deuk, maar ik vond het idee vermakelijk en ik bleef kijken omdat er toch vaart in de film zat.
Aazhyd
Aparte film. Ik denk dat ze er een soort Big Lebowski van wilden maken, met maffe personages en rare verwikkelingen. Dat komt niet helemaal uit de verf. Niettemin wel vermakelijk en onderhoudend.
DBTim
Gisteren gekeken op Ned 3. Had er toch wel wat meer van verwacht. Het verhaal is leuk bedacht, maar slecht uitgevoerd. Het hangt een beetje als los zand aanelkaar en het springt van de hak op de tak. De bijrollen worden ook niet genoeg uitgediept, waardoor ze vrij weinig aan het verhaal toevoegen. Heb wel een aantal keer moeten lachen, maar vond het toch een behoorlijke tegenvaller
Jasmijn_123
Zeer vermakelijke film, absoluut hilarisch met momenten. Kortom een zeer originele film met een goede cast en een leuke soundtrack.
Echt een aanrader om te kijken, eindelijk nog eens een komedie die van begin tot einde boeiend blijft!
Ayres
Vreemd dat het gemiddelde zo laag is, ik heb heel hard moeten lachen om deze film. Maarja, de gemiddeldes doen bijna nooit recht aan de films.
J.Ch.
Vreemde film! Heel vermakelijk, zonder al te veel verhaal. Bij een tweede kijkbeurt vast niet zo leuk meer, maar voor een keertje verrassend anders. Clooney en McGregor hadden er allebei duidelijk veel plezier in. Je moet wel meegaan in het absurde, maar dan kun je ervan genieten. De niet al te subtiele verwijzingen naar Star Wars konden mij ook wel bekoren, hoewel ze door de voortdurende aanwezigheid van Obi-Wan Kenobi behoorlijk flauw zijn. Tot mijn verbazing was het verhaal er al voordat Ewan McGregor de rol ging spelen (het had me niks verbaasd als ze juist om hem al die verwijzingen erin gedaan hadden).
Hoe dan ook, leuk om een keer gezien te hebben.
Icer
Ik kon er niet om lachen en de film kon mij persoonlijk verder niet boeien. Het lijkt (n)ergens over te gaan... Ik kon mijn draai uiteindelijk niet vinden, het blijft een kwestie van smaak zo te lezen
Nieksnut
Hier had zo ontzettend veel meer in gezeten. Rollen waar bijvoorbeeld met een Coenfilm veel meer mee gedaan zou zijn. Nu zijn de normaliter geweldige Clooney, Bridges en Spacey niet meer dan aardig en Ewan McGregor blijkt nog steeds weinig te kunnen. Paar grappen die zo goed zijn dat ze nog steeds overeind blijven, maar het merendeel komt niet goed over. Eeuwig zonde. Hoop dat Heslov het voor gezien houdt...
schram101
Schaterlachen is er niet bij maar dit is toch een vrij aardige film met heerlijk idioot uitgangspunt over de paranormaal begaafde Jedi's. We zien onder andere in een aantal flashbacks hoe de groep wordt opgericht en dat is allemaal best vermakelijk om te volgen. De leukste scene's zijn echter die waarin Lynn bloedserieus zijn absurde gaven uitlegt aan Bob. Sowieso steelt Clooney weer de show met een leuke rol en ook McGregor (waar ik normaal niet zo'n fan van ben) en vooral de grote namen als Spacey en Bridges doen het prima.
Nu heb ik de vele verwijzingen naar andere films niet echt opgemerkt, al heeft dat natuurlijk te maken met het feit dat ik die (nog) niet gezien hebt, wie weet weet The Men Who Stare at Goats nog hoger te scoren want vooralsnog hou ik het hierbij.
Sergio Leone
Niet echt iets voor mij.
Anderhalf uur film wordt volledig opgevuld door excentrieke personages die allemaal iets te maken hebben met een hoop onzin over paranormale dingen en geiten.
Af en toe zit er best een geslaagd stukje in, maar aan het einde had ik toch niet het gevoel dat dit een must see is. Daarvoor is deze film net wat te loos.
Ewan McGregor en George Clooney - toch wel de echte hoofdrolspelers - zijn verre van mijn favoriete acteurs, maar komen toch wel best goed voor de dag.
Kevin Spacey en Jeff Bridges zijn niettemin van een ander niveau en vooral laatstgenoemde zorgt voor enige hilariteit.
Bij liefhebbers van de Coens zal dit waarschijnlijk in de smaak vallen, voor anderen wat minder.
Jawaddedadde
The Silence of the Goats
Beetje een onzinfilmpje dat mij nooit echt meer dan sporadisch een glimlach kon doen ontlokken. Met zo'n cast en zo lekker maffe titel verwacht je toch wat meer. Er zitten hier en daar lekker droge momenten in maar overall gewoon te matig om van een geslaagde komedie te spreken.
Matig.
Lupussy Galore
Na een half uurtje de tv uitgezet.....niet vol te houden.....dit overkomt me niet zo vaak....
Dacht wat afleiding te vinden na al dat rotnieuws, te kunnen lachen. Dat lukt me over het algemeen prima. Maar dit was zo ongelofelijk saaiiiiiiiiii......en al die goeie acteurs met hun zelfde acting trucje maakte me zo aan gapen, zo terleurstellend....dus ik heb lekker even een dutje gedaan.
Dreiecke
"The irony isn't wasted on me"
Een film waarin veel aandacht is voor de kracht van de Jedi en voor een legertje van Jedi soldaten, maar ook voor paranormale zaken en bijgeloof. Totaal iets anders dan wat ik verwachtte. Eigenlijk wel grappig, behalve het idee van martelen van geiten dan :/
Ik vind dit echt een weirde film, een beetje in de stijl van de Coen brothers.
De soundtrack bevat leuke oudere bekende songs, 2x Boston bijvoorbeeld, en de sfeer is zwartkomisch, ironisch. Een voice-over verduidelijkt steeds de ideeën met betrekking tot de Jedi kracht en technieken en de achtergronden en beweegredenen van de personages.
Clooney heeft hier een stoere rol, welke ik hem veel beter vind passen dan romantische rollen. Verder nog wat goede acteurs zoals Ewan McGregor, Jeff Bridges en Kevin Spacey, een respectabele cast.
hendrikjanjansen
Bijhoorlijk eigenzinnige film die zeker niet iedereen aan zal staan (zoals ook blijkt uit berichten hieronder). Mij sprak hij echter zeker aan, ik heb echt krom gelegen van het lachen en vond het jammer dat hij maar zo kort duurde. Top!
moviebrielen
Moeilijk te volgen film. Bekijk hem zeker niet als komedie, je zou (net zoals ik) mischien ontgoocheld kunnen zijn.
Walter Sobchak
Fijne film. Ik houd altijd wel van een chaotische film waar je de bullshit je om de oren vliegt. Spacey en Bridges zijn sowieso mijn favorieten en ook McCregor vind ik een eersteklas acteur (vooral vanwege Trainspotting). Clooney ben ik wat minder fan van maar die vond ik ook wel lachen hierin. Duurt niet te lang en kijkt vooral lekker weg. Bij uitstek geschikt als je zin hebt om een avondje naar pretentieloze onzin te kijken (dat heb ik best vaak). Verwacht niet dat je van de bank rolt, maar laat je verrassen!
Aazhyd
Blijft een leuke film, al vind ik wel dat die net dat beetje extra mist.
Cinemaniak
Enigszins jammer dat ik maar drie sterren voor kan geven. Voor een topper mist deze film echt een aantal ingrediënten. Met deze acteurs en deze setting had hier echt iets moois van kunnen maken in de categorie The Big Lebowski. Daar ben ik echt heilig van overtuigd, maar nu kon je nog een uur blijven kijken en wachten op de climax (die ontbrak).
frans123
Als je een leraar bent op een filmacademie, en je wilt een voorbeeld laten zien van slechte smaak,non-humor,moet je deze film laten zien. Heb het een uurtje volgehouden. Wat een flutfilm met zo'n cast.......

Adams Æbler

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008

Nattevagten
Thriller / Horror, 1994
vietnam veteraankuwaitnew age drug gebruikparanoid fantasy hippie lifestyle