132.191 gebruikers | 82.806 films | 30.189 regisseurs | 3.421.273 berichten | 4.774.767 stemmen

Glengarry Glen Ross (1992)

Glengarry Glen Ross (1992)
654 stemmen | gemiddelde 3,64
mijn stem:
alle leeftijden grof taalgebruikVerenigde Staten
Drama
100 minuten

geregisseerd door James Foley
met Al Pacino, Jack Lemmon en Kevin Spacey

Vier medewerkers van een makelaarskantoor krijgen een extra motivatie doordat er een wedstrijd wordt uitgeschreven. De eerste prijs is een Cadillac, de tweede een messenset, en de derde prijs ontslag. Er is geen ruimte voor losers in deze wereld, alleen echte "closers" zullen de goede deals binnen slepen. De druk om te presteren is erg hoog, helemaal wanneer er een overval wordt gepleegd die gevolgen heeft voor alle deelnemers.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2011, 10:15 uur
Wat ben ik blij dat ik deze film zo lang heb laten liggen. Anders had ik gisteren nooit zo`n heerlijke avond gehad.
Geweldige dialogen en voortreffelijke acteerprestatie`s. De gehele film krijg je het gevoel dat je ook op een stoel in het kantoor, in de auto of restaurant zit. Je zit er dicht op, juist doordat het zo realistisch wordt gehouden.
De scene waarin Baldwin zijn speech houdt, is een echte klassieker. Je voelt de spanning en de schaamte van de heren die op hun plek worden gezet, alsof je zelf op je nummer gezet wordt.

Prachtfilm!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2011, 22:07 uur
Best geniaal filmpje, één van de beste in zijn genre. Film is enkel gefixeerd op dialoog en acteerwerk. Erg goed geschreven en geniaal gespeeld, Al Pacino, Ed Harris, Kevin Spacey, Johnathan Price maar vooral Jack Lemmon. Zat de hele film op een 4,5* maar plotwending(en) hadden niet gehoeven, 4*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Glengarry Glen Ross - Sp/E (€ 19,48)
gratis verzending

Glengarry Glen Ross - Sp/E (€ 21,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Glengarry Glen Ross - Sp/E (€ 23,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2011, 0:27 uur
Het toont toch weer aan hoe goed Pacino is. Wat een enge man zet ie neer. Het zijn allemaal mensen zonder enig moreel besef, precies zoals in het echt (Pacino's karakter is het ergst). Twijfel tussen 3 en 3.5. De topcast doet het hem. Zonder de topcast zou de film rotzooi zijn, want voor de rest is het allemaal zeer mager.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 20:13 uur
De eindeloze dialogen waren ook niet aan mij besteed. Vond Alan Arkin en Jack Lemmon ook niet om aan te gluren eerlijk gezegd. Vooral die laatste was erg over de top. Verhaal vond ik eerlijk gezegd ook niet al te bijzonder. Te weinig spektakel.
Wel genoten van Pacino zijn rol!