Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Matt Damon, Jing Tian en Pedro Pascal
Gesproken taal: Engels, Spaans, Mandarijn en Italiaans
Releasedatum: 2 februari 2017
Plot The Great Wall
"1700 years to build. 5500 miles long. What were they trying to keep out?"
William, een Europese huursoldaat, is samen met zijn kompaan op zoek naar een krachtig wapen als ze gevangen genomen worden door het Chinese leger. Vervolgens raken ze verzeild in een oorlog tegen monsters die het bestaan van China bedreigen. William moet kiezen tussen zich in de strijd mengen, of zijn oorspronkelijke zoektocht voortzetten.
William Garin
Commander Chen
Commander Wu
Commander Deng
nielszz
Lekker kijken ik houd wel van die flauwekul Lord of the rings meet china animatie en actie genoeg !!
Lord of the RIngs? Hoe?
DreamTech
Ik vond die Li Tei een beetje het idee hebben van de Orcs qua aanvallen moest toen ff aan de Lord of the rings denken vandaar !
sonyjh
Jammer da de kritieken tegenvallen. Hopelijk onterecht
. Ik heb de film nog niet gzien, maar ben fan van Yimou Zhang. Let's hope. Volgende week ga ik hem kijken.
Rvdz
Best aardig, maar hier had meer in gezeten. Dat Yimoun Zhang aan het roer staat zorgt gelukkig wel voor flink wat visuele flair. Hoewel zo nu en dan de CGI niet echt om over naar huis te schrijven is, ziet The Great Wall er meer dan behoorlijk uit. Het behoorlijk frisse kleurenpalet draagt daar aan bij, waar veel blockbusters voor een grauwe en grijzige look kiezen spat deze film bij momenten van het scherm. De vele gevechtsscènes zijn vakkundig geregisseerd en de monsters zijn best intimiderend. Zeker met het oog op de 12+ keuring werd er ook verrassend veel bloed vergoten.
Het is alleen jammer dat de film in feite de verkeerde hoofdpersoon heeft. Als dit gewoon het verhaal van het Chinese leger was geweest was het geheel veel interessanter geweest, nu ligt de focus vooral op Matt Damon en zijn compaan Pedro Pascal en iedere keer als het verhaal op hen focust slaat de film redelijk dood. Gelukkig verdwijnt dit plotje gaandeweg de film vordert steeds meer naar de achtergrond en werkt de film toch toe naar een sterke climax. Vooral de scènes in die toren met de glas-in-lood-ramen vond ik erg sterk. Het nogal abrupte einde, wat de Chinese kant van het verhaal helaas weer op de achtergrond legt, is dan weer een beetje een domper, maar al met al heb ik me prima vermaakt.
Een kleine 3,5*
de grunt
Heb nog nooit zoiets lelijks gezien. Alles met de computer gemaakt
John Milton
Heb je echt de film gezien al, de grunt? of naar aanleiding van de trailer? Vandaar mijn raised eyebrow bij de term visionary director
de grunt
Nee op basis van de trailer was ik tot dit inzicht gekomen. Ik sla deze film even over
Weinig aandacht voor deze film hier zeg. Toch een vrij gehypte titel.
6,3 gemiddeld op IMDB belooft ook weinig goeds. Normaal staat daar juist elke blockbuster in het begin wel op minimaal een 8.
Weinig aandacht voor deze film hier zeg. Toch een vrij gehypte titel.
Welke recente Chinese film heeft er wel op veel aandacht mogen rekenen dan?
Maar dit is niet zomaar een Chinese film Onderhond. Matt Damon zit erin. Een Amerikaanse AAA acteur.
Uhuh. Zag laatst nog Tim Robbins en Adrian Brody in een Chinese blockbuster. En uiteraard Kevin Spacey niet te vergeten. Misschien geen AAA, eerder AA acteurs? Maar toch.
Oh, en John Cusack ben ik geloof ik ook nog tegengekomen niet zo lang geleden.
Kan jij me de Chinese films opnoemen (uit het blote hoofd uiteraard) ?
Allicht dat de trailer van Silence het slimmer heeft aangepakt. Zo min mogelijk acterende Aziaten in beeld brengen, dat schrikt blijkbaar vooral af.
Edit: vergeet ik Hugh Jackman nog!
JacoBaco
Adrian Brody en John Cusack zijn al een beetje afgeschreven toch? Maar oké, Tim Robbins en zelfs Kevin Spacey. Spelen ze zomaar in een Chinese blockbuster? Nee toch? De wat kleinere Chinese films. Ik ben even kwijt hoe ze heten.
Maar omdat dit een blockbuster is, is er denk ik inderdaad toch wel wat weinig aandacht voor. En dat in combinatie met Damon.
Edit: vergeet ik Hugh Jackman nog!
Jaja, hou maar op..
Welke recente Chinese film heeft er wel op veel aandacht mogen rekenen dan?
Niet te vergelijken. Deze Great Wall gaat hier ook groots draaien op blockbuster tijdstippen. En Matt Damon spreekt natuurlijk wel aan.
Ik zie er best veel promotie voor, maar op MM is het rustig.
JacoBaco
De film is zelfs te zien in IMAX. Ik ga deze film overigens zaterdag kijken en dan moet ik maar een hele uitgebreide review schrijven!
Brix
- 19680 berichten
De poster is wel erg nietszeggend.
De film kan nooit slechter zijn dan die.
Matt Damon lijkt a.h.w. de "grote muur"in grootsheid teniet te doen.
Deze Great Wall gaat hier ook groots draaien op blockbuster tijdstippen.
Wel ja, da's marketing, maar daar koop je nog geen interesse mee van mensen. Da's gewoon iemand die beslist heeft er eens wat meer geld tegenaan te gooien.
Donkerwoud
De poster is wel erg nietszeggend.
De film kan nooit slechter zijn dan die.
Matt Damon lijkt a.h.w. de "grote muur"in grootsheid teniet te doen.
Tegenover zijn grote hoofd is dat muurtje een dwerg!
Arri
De invloed van China als grootste bioscoopland ter wereld begint inmiddels mainstream zichtbaar te worden
merijn82
- 1931 berichten
Daar koop je juist wel interesse mee van mensen. 'De massa' is niet bezig met de regisseur en komaf van films (als het maar Engelstalig is), maar is makkelijk te beïnvloeden door marketing/positionering en is hooguit geïnteresseerd in acteurs.
Komaf van films speelt zeker mee, vooral wanneer een groot deel van de cast geen Westerse kop heeft. Zie de trailer van Silence maar.
XavierAndriesse
waar keek ik naar lord of the rings maar ff serieus dit mag echt beter yoh
k.grubs
Vreemde timing met die blonde gek in het WItte Huis, the great wall heeft wel een vreemde bijsmaak gekregen inmiddels.
Zwolle84
waar keek ik naar lord of the rings maar ff serieus dit mag echt beter yoh
Vraag je nu aan ons op welke plek jij naar LOTR keek en vind je de film niet goed maar geef je wel 4,5*?
n00r
Logica ?
Wilcoo7
130 miljoen. 130 miljoen is het wat het kost om deze film te maken. Best aardig allemaal op het witte doek, maar ik had niet het idee dat ik naar 130 miljoen zat te kijken.
Arri
Alleen in China al heeft de film sinds 12 december 160 miljoen opgebracht. Totaal nu wereldwijd 211 miljoen, de film is nog niet uit in Amerika.
Materny
Groots spektakel op en rond de muur, de verdedigingsstrategieën zijn een ware lust voor de zintuigen. Visueel zeker een aantrekkelijke film, fijne soundtrack eveneens. Plot technisch vrij magertjes. Matt Damon mwah, Pedro Pascal matig.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

A Monster Calls
Fantasy / Drama, 2016

Bãhubali 2: The Conclusion
Actie / Avontuur, 2017
chinamonsterarcherfemale soldierhistorical fictionexplosieperiode stukbritish soldiergreat wall of china3d15th centuryfemale general war