• 9.374.963 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Jing Tian en Pedro Pascal

Gesproken taal: Engels, Spaans, Mandarijn en Italiaans

Releasedatum: 2 februari 2017

Plot The Great Wall

"1700 years to build. 5500 miles long. What were they trying to keep out?"

William, een Europese huursoldaat, is samen met zijn kompaan op zoek naar een krachtig wapen als ze gevangen genomen worden door het Chinese leger. Vervolgens raken ze verzeild in een oorlog tegen monsters die het bestaan van China bedreigen. William moet kiezen tussen zich in de strijd mengen, of zijn oorspronkelijke zoektocht voortzetten.

William Garin

Commander Wu

Commander Deng

avatar van Rvdz

Rvdz

Best aardig, maar hier had meer in gezeten. Dat Yimoun Zhang aan het roer staat zorgt gelukkig wel voor flink wat visuele flair. Hoewel zo nu en dan de CGI niet echt om over naar huis te schrijven is, ziet The Great Wall er meer dan behoorlijk uit. Het behoorlijk frisse kleurenpalet draagt daar aan bij, waar veel blockbusters voor een grauwe en grijzige look kiezen spat deze film bij momenten van het scherm. De vele gevechtsscènes zijn vakkundig geregisseerd en de monsters zijn best intimiderend. Zeker met het oog op de 12+ keuring werd er ook verrassend veel bloed vergoten.

Het is alleen jammer dat de film in feite de verkeerde hoofdpersoon heeft. Als dit gewoon het verhaal van het Chinese leger was geweest was het geheel veel interessanter geweest, nu ligt de focus vooral op Matt Damon en zijn compaan Pedro Pascal en iedere keer als het verhaal op hen focust slaat de film redelijk dood. Gelukkig verdwijnt dit plotje gaandeweg de film vordert steeds meer naar de achtergrond en werkt de film toch toe naar een sterke climax. Vooral de scènes in die toren met de glas-in-lood-ramen vond ik erg sterk. Het nogal abrupte einde, wat de Chinese kant van het verhaal helaas weer op de achtergrond legt, is dan weer een beetje een domper, maar al met al heb ik me prima vermaakt.

Een kleine 3,5*

avatar van Shinobi

Shinobi

"Why are you here?"

Blijkbaar is dit een Chinees-Amerikaanse coproductie, met de bedoeling om meer vaste voet te krijgen in China. De 135 miljoen dollar (de duurste Chinese film ooit!) die hier tegenaan wordt gesmeten zegt genoeg.

Op zich is het uitgangspunt best interessant; een oude legende waar de Chinese Muur als doel heeft om monsters genaamd Tao Tei die om de zestig jaar aanvallen - vanwege hebzucht - tegen te houden. Helaas houdt het daarbij op, want het narratief trekt op niets en biedt derhalve geen logica ten spijt van de cast en het prachtige decor.

Matt Damon is de grote naam die als publiekstrekker moet fungeren, maar getuige zijn beperkte gezichtsuitdrukkingen lijkt hij op de automatische piloot te acteren. Niet dat de overige personages veel voorstellen, zelfs een Andy Lau en Willem Dafoe hebben bijzonder weinig te doen. Tussendoor moeten geforceerde dialogen over cultuurverschillen en humor dienen als bliksemafleider.

Gelukkig weet Yimou Zhang te vermaken met grootse actiescènes hevig ondersteund door CGI. Tijdens deze momenten is de toepassing hiervan opzichtig duidelijk, maar mede door het kleurgebruik en de opeenstapeling van actie vergeet je dit als kijker al gauw. Bovendien zorgt de prima pacing ervoor dat 'The Great Wall' over het geheel onderhoudend blijft.

Al met al een aardige actiefilm, maar met een beter verhaal had hier meer in gezeten.

3,0 Sterren.

avatar van G.W

G.W

Word zeker ondergewaardeerd, is zeker de moeite waard.

De wapens en kleding zijn weer uitstekend verzorgd door Weta (ook Lord of The Rings En Avatar).

Echt een spektakel en visueel uitstekend.

avatar van The Oceanic Six

The Great Wall is echt precies wat je ervan mag verwachten op basis van de trailers. Het is amusant, maar verder is dit natuurlijk inhoudsloos.

Twee westerlingen op zoek naar ''zwart poeder'' ontmoeten de Chinezen en komen terecht in een oorlog met gemene monsters. That's it. Maar goed, ik had ook niet het idee dat het gecompliceerder dan dit zou worden. Gelukkig heb ik me er wel goed mee vermaakt. De film is erg kleurrijk en de special effects zien er regelmatig goed uit (maar soms ook echt niet). Jammer genoeg slaat Zhang wel helemaal door met de effecten, waardoor het af en toe wel té geanimeerd oogt. Deed me wat denken aan de 3 Hobbit films, die hetzelfde euvel hadden. Maar het tempo ligt gelukkig hoog genoeg om me er niet te vaak aan te storen. De diverse waves van de monsters in combinatie met de Chinese gevechtstechnieken zijn wel tof om te zien.

Wel weer jammer dat je een vreselijk clichématig slot krijgt waarbij de miljoenen monsters allemaal eraan gaan als de koningin wordt afgemaakt. Zo'n afgezaagd einde heb ik nu iets te veel al gezien, vorig jaar nog in de Independence Day sequel om er eens eentje te noemen. Verder nog even benoemen dat de rol van Matt Damon ook niet al te bijzonder was, maar zijn prestatie paste bij het niveau van de film. Het voldoet, maar meer ook niet. Wat mij betreft volgen er wel meer big budget films die zich afspelen in China, want hun cultuur en natuur is er boeiend genoeg voor.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Je kan iets over het verhaal zeggen, je kan ook zeggen dat er gewoon geen verhaal is en dit enkel dient om middels spektakel China op de kaart te zetten, iets dat men graag wil doen. Dat begint al met die vrij aardige variant op de intro van Universal. Maar ook door de film deels in het Engels te houden maar de Chinezen onderling gewoon Chinees te laten praten. Heel fijn. En alvast een soort gewenning voor het bioscooppubliek. Het is verder geen wereldschokkende film maar kent wel een aantal losse scènes dat het bekijken waard is, vooral doordat Zhang redelijk visueel is ingesteld. Soms kitscherig, soms best mooi met al die kleuren en dat tromgeroffel, een filmische (en iets minder uitbundige maar wel fraaie) variant op Zhang's opening van de Spelen in 2008. De cgi is niet heel overtuigend maar toch stoort het niet, vooral doordat Zhang in ieder geval voor mooie plaatjes zorgt (die muur in de mist!). Spektakel dus, soms indrukwekkend maar ook net zo snel vergeten weer. Niet verveeld, dus 3,0*.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De meeste mensen hier zijn het met elkaar eens. Het begint veelbelovend (eerste haf uur), maar wanneer je eenmaal gewend bent aan de mooie plaatjes, dan wil het niet echt meer verrassen, dus vrij eentonig. De Chinezen doen hun best en ook de muziek is goed, maar op het visuele na is het vaak net niet raak. Dat geldt overigens niet voor Matt Damon, want hij schiet alles raak. Maar verder weinig uitdaging voor de acteur en als hij zegt in een interview van wel, dan ga ik er vanuit dat hij liegt! De monsters zien er best goed uit, maar moesten het er nou echt miljoenen zijn? Ja, blijkbaar wel. Leuk om gezien te hebben en meer ga ik er niet over zeggen.

avatar van mrklm

mrklm

Twee Europese huurlingen reizen af naar China in de hoop het magische 'zwarte poeder' [buskruit] te vinden. Ze vallen echter in handen van het Chinese leger dat ze echter vrij laat wanneer duidelijk wordt dat ze de hulp van deze huurlingen hard nodig hebben om The Great Wall te verdedigen tegen gruwelijke monsters die hen dreigen te overrompelen.

Op papier is dit niet meer dan alweer zo'n simplistisch, nihilistisch hak-hak-festijn van het intellectualiteitsniveau van 300 en dergelijke, maar deze film biedt meer. De aandacht voor de militaire discipline en de unieke middelen die het Chinese leger tot haar beschikking heeft om het gevecht aan te gaan, leveren een spektakel op dat het voorspelbare CGI-oorlogsgedoe voorziet van een unieke stijl, waardoor het weliswaar voorspelbaar blijft, maar nimmer saai wordt.

avatar van Y&T

Y&T

pracht visueel geheel, zeer matige soundtrack, en nog matigere Damon. ( je ziet gewoon dat zijn beelden apart in het geheel zijn gezet,) een 5 ster voor idee en beelden, voor de rest...niet te pruimen.

avatar van freek_93

freek_93

Vermakelijke film. Prima actie en mooie beelden, maar niet genoeg voor een voldoende. Matige acteerprestaties, matig verhaal, en weinig spanning maken deze film slechts een vermakelijke actie film. Lekker voor tussendoor, maar zal snel zijn vergeten.

China meets Amerika deel 138.

Je vraagt je af wat een Zhang Yimou bij deze film te zoeken heeft. Nu is hij wel een regisseur die zowel arthouse als grootse actie epics aankan, maar bij een simpel CG spektakel als deze Great Wall heeft hij niet zoveel toe te voegen.

Naast Matt Damon best wat bekende Chinese koppen te spotten. Andy Lau die eindelijk eens met een degelijke rol in een film als deze mag opdraven, Tian Jing in een grote rol en Eddie Peng die een beetje aan gezichtsbekendheid doet (want amper dialoog voor hem).

Of het allemaal veel uitmaakt weet ik niet, want ook bij deze film is er weinig commotie. Al helpt het blijkbaar wel dat ze groots in de bioscoop adverteren, maar een echte Amerikaanse blockbuster is dit duidelijk niet qua aandacht. Moet eerlijk gezegd ook toegeven dat het soms maar als een flauw soepje van Oost en West aanvoelt. Op het einde (de toren met de lichtinval) herken je de handtekening van Zhang even, ook de gekleurde groepen van krijgers is iets Zhang-igs, maar verder is het een redelijk gewone Hollywood blockbuster geworden, maar dan in China gesitueerd.

Volgens mij blijven ze proberen tot Amerika die Chinezen zo beu zijn dat ze zelfs hun geld niet meer willen, of tot Amerika eindelijk zwicht en hopelijk wat gezichten begint te herkennen. Zal nog wel even duren vrees ik en echt goede films zal het ook niet opleveren. Deze was in ieder geval een matige poging, Zhang kan veel beter.

avatar van filmkul

filmkul

Prima fantasy film. Het verhaal stelt weinig voor. De uitwerking is redelijk. Na een korte opbouw barst het spektakel los. Vervolgens worden korte rustmomenten afgewisseld met actie. Helaas heeft Zhang niet het beste voor het laatst bewaard. Het einde is wat makkelijk en voorspelbaar. De film is verder een genot voor het oog. Zhang heeft oog voor detail en speelt met kleur. De special effects zijn voor hoog niveau. Damon zit best lekker in zijn rol. Hersenloos popcorn vermaak. 3.5

avatar van Donucius

Donucius

Als je Yimou Zhang gewend bent, weet je dat het er altijd mooi uit zal zien. Hier ook inderdaad het geval.

Verhaal is redelijk, de monsters vond ik iets minder. Deed mij teveel aan Jurassic Park denken.

Af en toe aardige humor tussendoor. De hele film door is niet heel verrassend en ook nergens een echte climax (helaas).

Geen slechte film, maar ook geen hoogvlieger, zeker niet in vergelijking met Yimou Zhang's eerdere werken. Als je dat in je achterhoofd houdt als je ernaartoe gaat, dan is het een prima vermakelijke film.

avatar van DonJefferson

DonJefferson

Zojuist deze film gekeken en heb me prima vermaakt. Het verhaal gaat snel, maar is niet vervelend. Vind de scenes erg mooi en de monsters hebben ook wel iets engs, zeker in 3D. Inderdaad, de karakterontwikkeling is mager, maar daar heb ik me weinig aan gestoord.

avatar van tbouwh

tbouwh

Yimou Zhang verschiet eigenlijk al z’n kruit direct in de eerste actiesequentie. De trailer van The Great Wall deed tenminste één ding goed: niet van tevoren het precieze uiterlijk van de monsters (een soort reuzehagedissen die nog het meest doen denken aan de Wargs uit de Hobbit en LOTR-films) weggeven. Zo valt er tenminste nog iets te bewonderen in die eerste massaslag. Daarnaast was ik positief verrast door het sterke kleurgebruik (die blauwe kostuums van de vrouwelijke strijders bijvoorbeeld) en tevreden met de muzikale omlijsting (dit soort scores zijn Djawadi op het lijf geschreven).

Al vanaf het eerste moment wordt echter pijnlijk zichtbaar dat dit actievehikel zonder meer is opgebouwd uit een grote brok cgi, zonder al te veel moeite te doen nog met echte sets te experimenteren. Het is allemaal zo kunstmatig dat de setting al snel in het nadeel van de film gaat werken. Op actiegebied treedt Zhang verder in herhaling, en mag westerse held Damon een paar maal dezelfde trucjes uithalen op zijn pad naar appreciatie van oosterse zijde.

Karikaturaal en eenzijdig zijn de Chinezen zonder meer, maar ik ergerde me vooral aan het belabberde script. Vlakke, nietszeggende dialogen, pijnlijke pogingen tot humor, en wat deed Willem Dafoe daar eigenlijk?

Mijn beoordeling lag in de lijn der verwachtingen, al heb ik wel lichtpuntjes gezien die me doen verheugen op eerder werk van Zhang.

avatar van lorie1

lorie1

Keurige film, deze film had met een minder goede regisseur heel wat slechter kunnen zijn.

Na een wat korte introductie komt de film goed op gang, het middenstuk (waar de meeste mensen bij een film vaak afhaken) is het boeiendst, en daar scoort de film wel punten op.

Het einde inderdaad zoals de meeste hier beweren vlot, maar niet heel vervelend.

De soundtrack en het achtergrondverhaal had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden, de film vind ik persoonlijk niet zo heel diepgaand.

3,5 ster dus voor deze film. Erg knap gedaan dus, want ik houd niet zo heel erg van dit soort genre films.

avatar van dondiablo

dondiablo

Afgelopen zondag bij Kinepolis Dordrecht gewwest en gezien in 3D Atmos.. 3D effecten waren goed en geluid was super.

In de film is wat humor in verwerkt, wat zo nu en dan wel een glimlach op gezicht wist te krijgen. Daarnaast vind ik het wel cool om een soort fantasie/sci-fi in het verleden te zien met monsters die gemaakt zouden kunnen zijn door alien met indepence day te kruisen en dat met de spektakel van Chinese films. Is inderdaad soms wel iets voorspelbaar maar ik vond het een film om lekker van te genieten en ga deze zeker nog eens bekijken als hij verkrijgbaar is op bluray 3d...

avatar van jeandc

jeandc

wat een hoop gezaag

in het begin zeggen ze duidelijk dat het om een legende gaat.

avatar van 84robkuh

84robkuh

Na veel berichten hier gelezen te hebben, had ik al het vermoeden dat het geen geweldige film zou zijn. Het verhaal sprak me echter wel aan en dus toch maar gekeken. Helaas hebben de meeste her het toch goed en is het geen goede film. Er had zo veel meer uit gehaald kunnen worden. NU is het een standaard 13 in dozijn verhaal, maar dan bij de Chinese muur. Een muur om te voorkomen dat er iets aan de andere kant terecht komt. Al snel blijkt het om slimme wezen te gaan., maar toch zijn deze wezens niet slim genoeg om langs de uur af te lopen. De Chinese muur is wel lang, maar geen cirkel....

Verder te veel toevalligheden. De muur is 6.000 km lang, maar alles gebeurt voor de neus van de generaal en Matt Demon Ook de openingsscène ergerde ik mij enorm aan. Terwijl ze op de vlucht zijn,lopen ze zonder ook maar een steen te zien ineens vanuit het niets bijna tegen deze enorme muur op.... Heb mij niet verveeld, maar zal hem niet snel nog eens kijken.

avatar van blurp194

blurp194

Een niet heel goed gelukte poging om een standaard Chinese sprookjesfilm wat westerse trekjes te geven. Veel verder dan de aanwezigheid van Damon en Dafoe gaat het alleen niet, en dat is veel te mager om het zaakje vlot te trekken - en de rest van de film is ook al niet zo bijster goed gelukt. De muur is net een beetje al te mooi, de massavechtpartijen zijn net een beetje te. Hoewel de scenes met de luchtballonnen me dan wel weer goed vielen, dat moet ik er eerlijkheidshalve wel bij zeggen.

Verder, het ziet er hier en daar wel vrolijk en kleurig uit, maar je moet niet al te goed opletten want dan valt de cgi teveel op. Geen film voor een groot scherm.

avatar van joolstein

joolstein

Om maar direct met de deur in huis te vallen, er is enorm veel mis met ‘The Great Wall’. De actie is overladen met overdreven shots, de monsters vormen één grote lelijk geanimeerde massa, en de personages zo plat als een dubbeltje. Echter is de vraag, “is het leuk?”. Het antwoord daarop is dan wel een voorzichtige Ja. Tian Jing is erg leuk als stoere vrouwencommandant Lin Mei. Daarnaast is de hand van regisseur Yimou Zhang duidelijk terug te zien in kleurrijke vormgeving (iets waarop de film de meeste punten score.) Ook de vele shots vanuit de lucht genomen zijn prachtig en geven een goed idee van de grootsheid van deze muur. Daarnaast zijn de shots genomen in de mist bijna sprookjesachtig en zorgen ze tegelijk voor een extra spanning. Door de Amerikaanse en Chinese samenwerking en het commerciële oogpunt werden de huurlingen William Garin (Matt Damon) en Pero Toval (Pedro Pascal) geïntroduceerd. Helaas zijn deze nu net de zwakste schakel en zorgde zelfs voor wat controverse in thuisland China. Toch is de invloed van Zhang op de westerse beleving van de Chinese cinema groot. En was de keuze om juist zijn nieuwste verhaal vanuit het oogpunt van twee westerlingen te vertellen dan ook niet zo heel vreemd. Een goede en verfrissende keuze was dan weer het verplaatsen van de actie naar de toenmalige Chinese hoofdstad. Toch blijft bij mij het gevoel hangen dat er veel meer in had gezeten. En dat is zonde, want de zo goed als Chinese (en Hongkongse) cast zet een mooie prestatie neer. Wellicht dat Hollywood in de toekomst deze acteurs en actrices een keer de kans geeft hun eigen legendes helemaal te mogen spelen. Dat zal een dergelijke film vooral ten goede komen. Nu is deze fantasy-actie film niet zo Great!

avatar van cor1946

cor1946

Wat een verschrikkelijke flop film. De scenes waren niet om aan te zien, en die Damon deed maar wat.

avatar van james_cameron

Dunnetjes. De aankleding is fraai en visueel valt er hier en daar wel wat te genieten, maar zowel plot als spektakel vallen flink tegen. Het is allemaal ook behoorlijk simplistisch. Vooral de dialogen zijn om te huilen zo slecht. Een leuk idee, dit samenvoegen van oosterse en westerse elementen, maar met het veelbelovende concept wordt te weinig gedaan.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een spektakelfilm met een simpel maar best leuk verhaal, prachtige kostuums en decors. Jammer dat de cgi het laat afweten, die beesten zien er namelijk niet uit. Spannend is het allemaal niet en het einde is behoorlijk standaard. Ook had ik liever geen Damon gezien, ik word langzamerhand een beetje moe van die vent. Wahlberg is, net als Damon, trouwens ook zo'n type die ik ondertussen niet meer kan zien, maar dat terzijde. De film valt erg tegen dus.

avatar van Recensie

Recensie

Had veel meer van deze film verwacht; mooie kleding, het verhaal viel zeer tegen, weinig inhoud.

avatar van IH88

IH88

“I've been left for dead twice... it didn't bode well.”

Deze film zou je kort kunnen samenvatten. Sommige mooie en ingenieuze actiescènes kunnen niet verbloemen dat The Great Wall een waardeloos script heeft, verschrikkelijke CGI-effecten, inspiratieloos uitziende aliens met uiteraard weer één grote zwakke plek en acteurs (vooral Matt Damon) die de grootste miscasts van 2017 op hun conto mogen schrijven. Alleen actrice Tian Jing verdient een compliment, want zij is de enige die echt overtuigd.

Wat ik nog het meest miste was humor. Als je dan zo’n waardeloos script schrijft, neem het dan vooral niet te serieus en benader het materiaal met een knipoog. Maar regisseur Yimou Zhang maakt er een gortdroge en doodserieuze film van zonder een moment van relativering. Matt Damon hoeft echt geen Yippee-ki yay roepende John McClane te zijn, maar een iets luchtere toon had wel gemogen. Want boven alles is The Great Wall gewoon anderhalf uur hersenloos vermaak. En dan niet in de goede zin van het woord. Een film over de Chinese muur en de rijke Chinese geschiedenis verdient meer.

avatar van Macmanus

Macmanus

Formulewerk.

Had met Zhang aan het roer iets meer gehoopt. Helaas is het vooral een Hollywood film gemaakt voor de opkomende Chinese markt. Verhaal is voorspelbaar, actie is bij vlagen aardig maar overall qua CGI niet overtuigend genoeg en qua fun niet grotesque genoeg.

Vond het allemaal redelijk voortkabbelen. Maar dit soort scenario's kunnen eigenlijk al zeker 30 jaar niet meer. Hoop niet dat China daar heel erg van houdt want dat om nou een tweede Hollywood te hebben is ook weinig zinvol. Hopelijk komt er minimaal visueel wat meer een Chinese trademark terug in de toekomstige big budget films uit en voor die markt.

2.5 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

james_ cameron schreef :

Mee eens. Veel van hetzelfde wat actie betreft waardoor het na een tijd niet echt meer kan boeien. Het verhaal stelt weinig voor en ook al is het hier fantasie en vooral op de actie gericht dan is het hele concept toch wel over the top. Bv. Tegen twee van die monsters vechten is al moeilijk genoeg...stil zwijgen van die duizenden die het Chinese leger aanvallen. 5/10

avatar van Theunissen

"De Grote Muur van China staal al eeuwenlang bekend als één van de grootste wonderen der mensheid. Hij is ruim 8800 kilometer lang en de bouw ervan duurde meer dan 1700 jaar. Het beschermd tegen vele gevaren. Sommigen bekend, anderen legendarisch. Dit is één van die legendes."

Opzicht was dit wel een vermakelijke Actie / Fantasy film om naar te kijken, maar wel eentje met veel clichés en een zeer voorspelbaar verloop, waardoor het nergens boeiend of spannend werd. Qua verhaal vond ik het min of meer een combinatie van de films "The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)" en "World War Z (2013)".

Het verhaal (waarbij het draait om een oorlog tegen monsters, onder leiding van een koningin, die het bestaan van China bedreigen. Om deze oorlog tegen de monsters te winnen, dient de koningin te worden gedood) stelt eigenlijk niet veel voor en is ook niet bepaald origineel, maar is wel zeer kleurrijk (o.a. de soort van soldaten, waarbij zwarte soldaten de voetsoldaten zijn, rode soldaten de boogschutters zijn en blauwe soldaten allemaal vrouwen zijn) en bevat ook veel actie, welke geregeld fraai en toch ook wel spectaculair in beeld werd gebracht. Visueel (o.a. de Chinese muur) mocht deze film er ook wel wezen, hoewel het er soms net iets te computer-achtig uitzag.

Buiten dat het in dit verhaal draait om een oorlog tegen monsters (zager er best geinig uit en worden door de Chinezen "Tao Tei" genoemd), draait het ook om het stelen van zwarte poeder (explosieven) van de Chinezen door een groepje blanken onder leiding van William (gespeeld door Matt Damon), die in eerste instantie een dief, bedrieger en moordenaar is, maar al snel in het verhaal een held wordt voor de Chinezen. Maar het verhaaltje omtrent het stelen van het zwarte poeder, was behoorlijk flauw en voegde eigenlijk ook niets toe en dat laatste zeker m.b.t. de rol van Willem Dafoe (in de rol van dief Ballard).

De cast deed het verdienstelijk en zeker wat betreft de drie hoofdrolspelers in het verhaal, te weten Matt Damon (in de rol van William, die samen met zijn kompaan Tovar gevangen genomen wordt door de Chinezen en daarbij betrokken wordt in een oorlog tegen monsters en daarbij al snel een held wordt), Pedro Pascal (in de rol van Tovar, die weinig trek heeft in de oorlog en vooral uit is op het zwarte poeder) en de mooie Tian Jing (in de rol van commandant Lin Mae, die na de dood van generaal Shao de leiding over het leger krijgt).

Omdat het tempo best hoog is en er ook meer dan genoeg in gebeurt, is dit al met al een vermakelijke Actie / Fantasy film die zich lekker wegkijkt (de nodige cliches moet je wel op de kop toenemen) en die met 90 minuten ook niet lang duurt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Avontuur en fantasy op de Chinese Muur. De kleurrijke esthetische cinema van Yimou Zhang en de Amerikaanse hersenloze actieflick worden dooreen geklutst voor een film die weliswaar entertainend is, maar nergens echt "thrilling" is voor de filmliefhebber. Wanneer je Matt Damon ziet aanrukken en die niet al te beste CGI schepsels aan de voet van de muur komen, is de teneur duidelijk. Shoot the clichés.

Het is intussen de zoveelste poging van Aziatische filmmakers (met wisselend succes) om de Amerikaanse markt te veroveren maar ik vind dat dit soort cinema vooral zichzelf moet blijven.Voor het niveau van Zhang was dit erg ondermaats.

avatar van Alathir

Alathir

The Great Wall. Ik ben er zelf al op geweest en het ziet er toch niet zo goed meer uit als in de film. Natuurlijk zijn er ook heel wat fantasietjes bij verzonnen om voor wat extra strategie te zorgen in deze toch wel breinloze actiefilm. Eigenlijk is het verhaal zo voorspelbaar als wat en is het niet meer dan een vermakelijk tussendoortje. De speelduur is gelukkig een pluspunt. We zien een Matt Damon die wel zijn best doet maar nooit in de problemen komt omdat hij alles op de automatische piloot kan acteren. Een beetje hetzelfde voor de rest van de cast. Tian Jing viel dan wel positief op. Is wel oké voor als je niks te doen hebt en niet wilt nadenken (dat kan al eens gebeuren ).