Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Matt Damon, Jing Tian en Pedro Pascal
Gesproken taal: Engels, Spaans, Mandarijn en Italiaans
Releasedatum: 2 februari 2017
Plot The Great Wall
"1700 years to build. 5500 miles long. What were they trying to keep out?"
William, een Europese huursoldaat, is samen met zijn kompaan op zoek naar een krachtig wapen als ze gevangen genomen worden door het Chinese leger. Vervolgens raken ze verzeild in een oorlog tegen monsters die het bestaan van China bedreigen. William moet kiezen tussen zich in de strijd mengen, of zijn oorspronkelijke zoektocht voortzetten.
William Garin
Peng Yong
Commander Chen
Commander Wu
Commander Deng
Vanaf 16 februari 2017 in de bioscoop (Universal)
mcdaktari
Wat ik hier van moet denken weet ik ook niet.
Matt Damon mee aan het vechten met Chinezen
??
Toffe trailer zeg. Zeer geïnteresseerd.
mjk87 (moderator films)
Graflelijke poster, maar ik ben er verder wel benieuwd naar.
John Milton
Wat ik hier van moet denken weet ik ook niet.
Matt Damon mee aan het vechten met Chinezen
??
Ik vrees dat ik het met je eens ben. Trailer beetje bevreemdend, met dikke CG ook nog, voor de title card 'visionary director'? Ik verlaag mijn verwachtingen iets...
Brave-Neo
Ik ben toch wel benieuwd; wordt volgens mij een mooi visueel spektakel.
Zeker geen serieuze weergave van de geschiedenis zo maak ik op uit de trailer; genres op IMDb ( actie, avontuur, fantasy ) lijken me dan ook op meer op zijn plaats dan thriller.
mjk87 (moderator films)
Ach gut, mensen zijn weer eens op hun pikkies getrapt.
horizons
Racisme of niet je kunt je in eerste instantie afvragen waarom geen Aziatisch acteur die rol speelt van Damon.
Misschien dat de film het uitlegt.
Helemaal gelijk natuurlijk, al is het niet zozeer racisme alswel marketing.
Doet me een beetje denken aan het eveneens idiote The Last Samurai (2003)
Kondoro
Buiten alle kritiek om ben ik persoonlijk wel erg benieuwd naar deze film.
schram101
Misschien dat de film het uitlegt.
Wil je er hier mensen voor laten betalen zou je toch wel gek zijn een onbekende Aziaat te casten als je ook budget hebt voor Damon?
JacoBaco
Misschien dat de film het uitlegt.
Staat in de plotomschrijving? Een groep Britse krijgers is ingezet rondom de haastige bouw van de massieve muur. En of het wel of niet historisch correct is, dat boeit natuurlijk niet.
Hollywood heeft gewoon zin om een spektakel film met Matt Damon te maken wat zich afspeelt in China. Verder moeten mensen niet zo moeilijk doen hoor..
Er zijn toch volop Aziaten te zien. En dit komt vaker voor... 47 Ronin (2013) bijvoorbeeld. Het zou pas echt kwalijk zijn wanneer alle Chinezen worden vervangen door Britten en Amerikanen.
En het betreft een fanatasy film?... Draken?
Hier mag toch wel bij opgemerkt worden dat China al zo'n 10 jaar aan het proberen is om een voetje tussen de deur te krijgen in Hollywood. De reden voor een blanke hoofdrolspeler mag duidelijk zijn, zowel China als de US zijn daarbij gebaat (want anders komt er geen halve Amerikaan kijken naar hun grootse spektakels).
Dat een film als deze, zeker met z'n Chinese roots, overloopt van de CG is ook niet echt een verrassing. Elke grote blockbuster die in China uitkomt verdrinkt erin.
Ben wel benieuwd naar de inbreng van Andy Lau en Eddie Peng. Ze staan qua listing wat lager op de lijst, maar zijn toch twee énorm grote acteurs. Benieuwd of hun rolletjes gewoon wat beperkter zijn, of ze inderdaad gewoon naar achter geschoven zijn omdat ze niet genoeg verkopen in het Westen.
voor de title card 'visionary director'?
Zo mag je Yimou toch wel omschrijven?
Jij wel inderdaad
Maar, ik vind je eigen product op dergelijke wijze aanprijzen iets anders dan wanneer die woorden tijdens een evaluatie in de mond worden genomen door publiek of criticus. Om dat nou zelf in een trailer te doen, ook nog eens in een met CG doordrenkte film, oogt in mijn ogen wat iffy. Uiteraard doet Yimou dat niet daadwerkelijk zelf (vermoedelijk), maar de distributeur. Maar toch...
Zoals je zelf al zegt, da's toch eerder marketing denk ik. En een extra reden om Amerikanen wat aan te porren om de film te gaan zien ("Hmm, Matt Damon tussen een hoop Chinezen? Maar visionaire regisseur, misschien toch maar meepikken").
Trouwens, Yimou deed het al eerder met CG (Hero), die film is toch uitgegroeid tot een monument. Heb even wat korte stukjes van de trailer gezien en de CG is toch van een héél ander niveau als de gemiddelde Chinese blockbuster, dus kan het best wat worden.
John Milton
Ik ga hem zeker kijken! Met een aangepast verwachtingspatroon, dus het kan alleen maar meevallen, zou je zeggen
Zwolle84
Die trailer is zo over the top kitsch dat de film zelf haast wel moet meevallen. Begin alleen wel enorm Matt Damon-moe te worden, los van de afkomstdiscussie.
Klein beetje off-topic: wat is eigenlijk het verschil tussen CG en CGI? Google geeft geen eenduidig antwoord. Twee namen voor hetzelfde beestje?
John Milton
Jup, CG is de afgelopen jaren meer gemeengoed geworden. Maar duidt op hetzelfde.
Ik word niet Damon moe, moet ik zeggen. Mag ik graag zien!
TornadoEF5
Hmm toch iets anders dan ik eerst dachtte, maar zal het wellicht wel nog steeds kijken. Matt Damon lijkt enorm op Leo DiCaprio op de poster trouwens.
lucdecoster
Niet slecht. Het begin was heel goed maar dan zakt de film wat in. Het is natuurlijk 1 van de legendes over die muur.
tbouwh
Wat ziet die trailer er slecht uit zeg. Ik vrees voor veel (slechte) cg(i), en het verhaal is ook complete quatsch zo op het eerste gezicht.
mjk87 (moderator films)
Ik vrees voor veel (slechte) cg(i).
Dit vooral. Die rook en ontploffingen lijken eerder uit een videogame dan een realistische film. Zag er echt niet uit, ook niet in de bios.
nielszz
Gezien in IMAX 3D. Deed een beetje pijn aan mijn ogen letterlijk. Rare film. Had meer mooie plaatjes van China verwacht maar het lijkt allemaal CGI.
DreamTech
Lekker kijken ik houd wel van die flauwekul Lord of the rings meet china animatie en actie genoeg !!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Hacksaw Ridge

A Monster Calls
Fantasy / Drama, 2016

Bãhubali 2: The Conclusion
Actie / Avontuur, 2017
chinamonsterarcherfemale soldierhistorical fictionexplosieperiode stukbritish soldiergreat wall of china3d15th centuryfemale general war